واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كودكان خياباني زائيده شرايط محيطي نامناسب
بچه هاي خيابان تعبيري ملموس و عيني براي همه شهرونداني است كه هر روز در خيابان هاي شلوغ پررفت و آمد نظير ياسوج تردد مي كنند و اكنون در ترددهاي روزمره چشم شهروندان به ديدن بچه هاي كار و خيابان با صورت هاي آفتاب سوخته كه بالاجبار دست كمك و نياز به سوي آنها دراز مي كنند عادت كرده است و از سوي ديگر زبان دست اندركاران به بيان وعده هايي براي سامان دهي اين كودكان...!!
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ حضور كودكان خياباني در چهارراهها و معابر ياسوج اكنون به امري عادي مبدل شده و باعث شده است كه با شروع فصل تابستان شاهد موج جديدي از حضور كودكان خياباني در معابر شهر و اشتغال به كارهاي كاذبي همچون فروش كبريت، آدامس، فال و دستمال كاغذي در خيابان هاي مختلف و پرترافيك شهرمان باشيم.
اين در حالي است كه هر چند وقت يكبار انجام طرح هايي در قالب فروش روزنامه، جمع آوري كالاهاي بازيافت در دكه ها و.... براي حل مشكل كودكان خياباني در دستور كار قرار مي گيرد اما به دليل مشكلات قانوني و عدم اجراي صحيح اين طرح ها و نيز تفاسير گوناگون متوليان سامان دهي كودكان از قانون جمع آوري و ساماندهي كودكان ؛باز شاهد گسترش اين پديده در معابر شهري هستيم .
در اين ميان آنچه كه مسلم است راهكارهاي ارائه شده در مدت محدود از سوي مسئولان تنها به صورت مقطعي، گذرا و يا بهتر بگوئيم مسكني زمان دار در مقابله با اين پديده اجتماعي بوده است.
همان قدر كه سوز سرماي زمستان حضور بچه هاي خياباني را سخت و دشوار مي كند گرماي تابستان بر رنجش كار كودكان خياباني مي افزايد به طوري كه بيشترين حضور بچه هاي خياباني در ياسوج مربوط به ايامي خاصي نيست
براساس مصوبه هيئت دولت؛ نيروي انتظامي، قوه قضائيه، شهرداري، وزارت كار، وزارت بهداشت، سازمان بيمه خدمات درماني، سازمان تأمين اجتماعي، صدا و سيما، جمعيت هلال احمر، وزارت آموزش و پرورش و كميته امداد امام خميني از جمله سازمان ها و نهادهاي همكار در سازمان دهي كودكان خياباني هستند كه موظف به اجراي طرحهايي در زمينه سامان دهي كودكان كار شدند با اين همه هر ساله با آمدن فصل گرما مسئولان مصوبه دولت را درباره سامان دهي كودكان فراموش مي كنند تا جايي كه هر دستگاه به تنهايي طرح هايي را شناسايي و حمايت خود را مطرح مي كنند و اميد مي دهند كه امسال به طور جدي معضل كودكان خياباني را حل مي كنند اما با پايان فصل همه موضوعات درباره بچه هاي كار از ياد مي رود و پرونده سامان دهي كودكان خياباني براي سپري شدن زمان تا رسيدن دوباره فصل گرما بايگاني مي شود ...!
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي كهگيلويه و بويراحمد گفت: از مهمترين و اثرگذارترين مباني و عوامل در كاهش و كنترل معضل كنوني كودكان خياباني تدوين قوانين محكم و قوي از سوي دستگاههاي متولي به ويژه سازمان كار و امور اجتماعي است.
سرهنگ فلامرز خليلينيا در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان افزود: از عوامل مؤثر در مهار اين پديده تشديد حساسيت بيش از پيش مسؤولان و نهادهاي متولي از خانوادههاي آسيبپذير و افزايش ميزان كمك هزينهاي، آموزش مهارتهاي زندگي و ايجاد شغل و مراكز آموزشي فني و حرفهاي براي برخي از اعضاي اين خانوادهها و تدوين قوانين مناسب براي حمايت از اين كودكان بهويژه از سوي نهادهاي حمايتي و سازمان كار و امور اجتماعي است.
وي بيان كرد: سپردن كودكان رها شده، بد سرپرست يا بدون سرپرست به خانوادههاي مناسب و نظارت به نحوه آموزش و تربيت آنها و همچنين آموزش درك و شناخت صحيح رفتار كودكان و نوجوانان در سنين گوناگون و نحوه رويارويي با مشكلات و رفتارهاي خاص در كودكان به خانوادهها از ديگر عواملي است كه ميتواند به كنترل و مهار اين پديده كمك شاياني كند.
خليلي نيا اظهار داشت: عزم راسخ و تعامل ميان دستگاههاي متولي، مسؤولان و متوليان امور فرهنگي و اجتماعي و نيز خانوادهها براي مهار و كنترل پديده ناموزون و بحران كنوني كودكان كار خياباني امري ضروري به نظر ميرسد.
وي عنوان كرد: امروزه نتايج بررسيها و تحقيقات بسياري از كارشناسان، جامعهشناسان و دلسوزان جامعه نشان ميدهد كه ضريب آسيبپذيري و ارتكاب اين كودكان به انواع جرايم و معضلات اجتماعي در دوران بزرگسالي به مراتب قابل افزايش است و اين افراد بسياري از آموزشهاي بزهكارانه خود را در چنين شرايط و موقعيتهايي فرا ميگيرند.
خليلي نيا با بيان اينكه شرايط و مقتضيات زندگي مدرن امروزي ديگر مجالي براي ورود كودكان كار خياباني و داراي شغلهاي كاذب و پرسهزدنهاي عبث اين كودكان براي ارتزاق و امرار و معاش خانواده خود نميگذارد، افزود: كساني كه شرايط و اميد و رشد شاخصهاي اجتماعي و شخصيتي اين افراد را در آينده بهگونهاي عادي تلقي كنند سخت در اشتباهند.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي كهگيلويه و بويراحمد يادآور شد: سودجويان، اغفالگران و شيطانصفتاني امروزه در كمين نشستهاند و بيشترين بهره و استفاده را از اين موقعيت و بحران موجود كودكان خياباني ميبرند كه چنانچه تدابير و تلاش لازم براي مهار و پيشگيري از اين بحران در شرايط كنوني به وجود نيايد كشور و جامعه در آينده نيز با خطرات جدي ناشي از افزايش بزهكاري و ناهنجاريهاي اجتماعي مواجه خواهد شد.
وي با تفكيك قائل شدن ميان كودكان خياباني و كودكان كار خياباني اظهار داشت: بهطور معمول بيشترين نظريههاي كارشناسي درخصوص افزايش آمار كودكان كار خياباني ناشي از فقر و نبود وضعيت مناسب اقتصادي درون خانوادهها است./س
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]