واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: دليل كمبود نقدينگى و زيان ذوب آهن اصفهان تشريح شد
مدير عامل ذوب آهن دليل زيان ده بودن اين شركت را تشريح كرد.به گزارش ايسنا، صفرعلى براتى ـ مدير عامل ذوب آهن اصفهان ـ در اين جلسه نقاط قوت اين شركت را تشريح كرد و گفت: اكثر طرح هاى توسعه ذوب آهن با نيروهاى متخصص انجام مى شود و نيروهاى انسانى متخصص و سابقه نسبتا متناسب و برند بسيار خوب اين شركت در بازارهاى جهانى نقطه قوت ذوب آهن محسوب مى شود.وى افزود: از سوى ديگر وجود يك زمين نزديك ۲۵ هزار هكتار درمنطقه خوب اصفهان از مزيت هاى اين شركت است و اين شركت با توجه به سهم بازار در داخل تعيين كننده قيمت است.مدير عامل ذوب آهن اصفهان ادامه داد: تعيين كردن قيمت از سوى ذوب آهن و دولتى ماندن آن باعث شده است كه به طور مرتب به اين شركت فشار وارد شده تا قيمت محصولات آن كاهش يابد كه در اين راستا در سال گذشته مقرر شد تا قيمت محصولات كاهش يابد ولى در برخى موارد قيمت فروش زير قيمت تعيين شده بود كه امروز با آزاد شدن يارانه ها اين مشكل برطرف شده و فروش محصولات ذوب آهن سودآور شده است.وى به مشكلات كمبود نقدينگى ذوب آهن اشاره كرد و توضيح داد: يكى از علت هايى كه ذوب آهن نتوانست طرح هاى توسعه يى خود را انجام دهد و با مشكل نقدينگى مواجه شود صندوق فولاد است.براتى توضيح داد: صندوق فولاد از سال۷۶ تاسيس شد و نزديك ۵۰ هزار مستمرى بگيرى داشت كه از همان زمان با كسرى مواجه بود و قرار شد شركت ملى فولاد كسرى صندوق را پرداخت كند. ولى به تدريج برخى واحدهاى تحت پوشش ايميدرو مانند فولاد مباركه خصوصى شدند وبار اين شركت ها به دوش ذوب آهن افتاد.مدير عامل ذوب آهن اصفهان يادآور شد: در سال هاى اخير نزديك به هزار و۲۰۰ ميليارد تومان پول از طريق شركت ذوب آهن به صندوق فولاد پرداخت شد ولى با پيگيرى هايى كه صورت گرفت از دو ماه گذشته تاكنون هيچ مبلغى به اين صندوق پرداخت نشد و با قانونى كه در مجلس تصويب شد اين كسرى از محل ديگرى تامين مى شود؛ بنابراين اين بار از دوش ذوب آهن برداشته شد.
وى عنوان كرد: يكى از اميدوارى هايى كه براى شركت ذوب آهن وجود دارد اين است كه اين شركت نتوانسته افزايش توليد داشته باشد ولى با اجراى طرح توازن كه از سال ۸۰ آغاز شده است و امسال به بهره بردارى مى رسد و بخشى از آن توسط احمدى نژاد افتتاح شد، توليد ذوب آهن از ۲/۲ ميليون تن در سال به ۳/۶ ميليون تن در سال مى رسد.
به گفته براتى ، با اين شرايط قيمت تمام شده محصولات ذوب آهن كاهش يافته و حاشيه سود شركت بيشتر مى شود و اين به زودى اتفاق مى افتد.
وى به دليل افزايش هزينه هاى شركت در شش ماه اخير اشاره كرد و افزود: دليل اين كه هزينه هاى شركت در شش ماه اخير افزايش يافت اين است كه ذوب آهن دو واحد توليد كك سازى دارد كه كك سازى شماره ۳ نزديك۹۰۰ هزار تن توليد دارد كه در هشت ماهه گذشته به دليل اين كه كك سازى شماره ۳ اولين كك سازى كارخانه بود و در سال ۵۰ بهره بردارى شد و بيش از ۲۵ سال عمر نداشت، استفاده از آن مقرون به صرفه نبود. لذا فعاليت اين واحد در پنج ماه گذشته متوقف شد و اين واحد در حال بازسازى است كه اواسط سال آينده به بهره بردارى مى رسد.
وى عنوان كرد: با راه اندازى كك سازى شماره سه هزينه قيمت تمام شده مواد اوليه كه يكى از آن ها كك است كاهش پيدا مى كند وگرنه دليلى ندارد كه شركت ذوب آهن زيان ده باشد.
وى در ادامه در پاسخ به سوال سهامداران به ميزان بدهى شركت اشاره كرد و افزود:اين شركت در سال ۸۸ و ۸۹ بيش از ۵۰۰ ميليون يورو واردات ارزى داشت كه با پرداخت ۲۰ درصد اوليه اين بدهى در سال گذشته ۴۵۰ ميليون يورو و امسال به ۲۰۰ ميليون يورو رسيد ودر سال آينده با توجه به راه اندازى واحد كك سازى و طرح توازن اين رقم كاهش يافته و به صفر مى رسد.
براتى اضافه كرد: همچين زيان انباشته شركت در شش ماهه امسال۳۶۰ ميليارد تومان بود كه شركت ذوب آهن بيش از هزار ميليارد تومان به صورت كمك به صندوق بازنشستگى پرداخت كرد.
وى با بيان اين كه بدهى ارزى ذوب آهن ۴۷۱ ميليارد تومان است عنوان كرد: تا اين لحظه يك دلار ارز آزاد استفاده نشده و نرخ مرجع بانك مركزى مورد استفاده قرار گرفته است.
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]