واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معرفي شهداي روحاني-3/شهيد ملاولي در مقابل ضد انقلاب مردانه ايستاد و شربت شهادت نوشيد
شهيد ملاولي در مقابل ضد انقلاب مردانه ايستاد و شربت شهادت نوشيد
سنندج - خبرگزاري مهر: محمد تقي ملاولي اول بهمن ماه 1345 در سريش آباد قروه به دنيا آمد و در 26 دي ماه سال 64 بعد از ماه ها اسارت به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد قي ملاولي در سريش آباد قروه به دنيا آمد و پدرش علي ملاولي بود كه زود چشم از دنيا بست و به ديدار حق شتافت. تربيت فرزندان و اداره معيشت خانواده بر عهده مادر محمد تقي قرار گرفت و محمد تقي تحصيلات ابتدايي را در دبستان سريش آباد به پايان رساند و بعد از آن در شهر قروه به حوزه علميه امام صادق رفت و برخي علوم ديني را در آنجا فرا گرفت.
در مبارزات مردمي عليه رژيم پهلوي شركت داشت و پس از پيرزي انقلاب اسلامي و شروع جنگ تحميلي به جبهه رفت. 26 دي ماه 1364 همراه چند تن از هم رزمان خود در منطقه مريوان با افراد ضد انقلاب درگير شد و عوامل استكبار آنها را به اسارت بردند و شكنجه كردند اما محمد تقي دست از اصول عقايد خود بر نداشت و در حالي كه بانك الله اكبرش به گوش مي رسيد كه افراد پست از خدا بي خبر او را به گلوله بستند و به شهادت رساندند و پيكر پاك اين شهيد انقلاب و وحدت در كردستان در زادگاهش سريش آباد به خاك سپرده شده است.
خصوصيات اخلاقي و اجتماعي
محيط آرام و صميمي سريش آباد كه در 15 كيلومتري شمال قروه قرار گرفته است، جاي مناسبي بود كه محمد تقي با آن كه سايه پدر بر سرش نبود به آنچه آرزوي ذات پاك انساني است دست يابد. دو چيز را هميشه در زندگي روزانه خود از نزديك مي ديد و لمس مي كرد كه شامل دعا و نماز بود.
در كنار سجاده مادرش مي نشست و به زمزمه ها و دعاهايش گوش مي داد و به زبان كودكي خويش سعي مي كرد آنها را تكرار كند و وقتي تحصيلات دوره اي ابتدايي تمام شد او راهي حوزه هاي علميه شد و آثار تحصيل علوم ديني بر ظاهر او نيز تاثير ها داشت و رفتار و كردار او را تجسم عيني معارف ديني ساخته بود.
جزء راست سخن نمي گفت و جز بر صراط مستقيم گام نمي نهاد، باطل و طاغوت و ناحق را مي شناخت و از اين رو با آن كه هنگام انقلاب اسلامي سنش كم بود به مبارزه عليه حكومت ظلم مي پرداخت و در كنار همشهريان بزرگتر خود در راهپيمايي ها شركت مي كرد و وقتي امام خميني (ره) به وطن بازگشت و انقلاب اسلامي به پيروزي رسيد برق اميد در چشمانش درخشيد و تحصيل را دوباره از سر گرفت.
هنگامي كه جنگ تحميلي عراق عليه كشورمان شروع شد جهاد را برگزيد و به جبهه رفت و اين جهاد بخشي از علم نبود كه مرحله به مرحله آموخته شود بلكه عين علم بود كه انتخاب آن و شتافتن به سوي آن به منزله رسيدن به آن بود. البته شهادت در اين راه رستگاري عظيمي بود كه محمد تقي در آرزوي آن بود و شب ها در گوشه اي خلوت مي كرد و به راز و نياز با معبود مشغول مي شد و به نماز شب مي ايستاد و دعاي هميشگي او اين بود خدايا فوز عظيم شهادت را نصيبم ساز.
شهيد محمد تقي ملا ولي همچون باغباني بود كه علف هاي هرز و پيچك ها را مي كند تا گل ها و درخت هاي ميوه دار پرورش يابد. از اين رو دوستان و اطرافيان و آشنايان را از منكر باز مي داشت و به سوي نيكي و معروف رهنمون مي كرد و او هرگز غيبت نمي كرد و همگان را به آن وصيت مي كرد.
خصوصيات شهيد از زبان مادرش محمد تقي اينگونه آمده است كه وي عادت داشت كه شب ها به راز و نياز با خدا بپردازد و يك شب اتفاقي از خواب بيدار شدم هوا هنوز تاريك بود در يكي از اتاق ها چراغي روشن بود و به سراغ نور رفتم ديدم محمد تقي به نماز ايستاده است وقتي نمازش را تمام كرد پرسيدم مگر اذان شده است كه نماز مي خواني محمد تقي گفت: نه مادرم. از آن به بعد شب هاي بسياري او را مشغول نماز و نياز يافتم و وقتي مي خواست به جبهه برود، پرسيدم مگر درس نمي خواني؟ پسرم گفت: مادر بعدا هم مي شود درس خواند اما حالا وقت جنگ است، به دشمن نبايد مجال داد. دشمن فقط كارخانه ها را خراب نمي كند. بلكه اگر مجال يابد كلاس درس را هم ويران مي كند. خانه را هم بر سر زنان و كودكان خراب مي كند. اگر ما به جبهه نرويم شما هم آرامش نخواهيد داشت. آخرين باري كه به جبهه رفت مثل هميشه تا سر كوچه او را بدرقه مي كردم مي رفت و برمي گشت دست تكان مي داد و مي گفت: مادر حلالم كنٰ، مادر دعايم كن. روز قيامت شفاعتت مي كنم. گويي از من مي خواست كه دعا كنم كه شهيد شود اين را وقتي فهميدم كه شهيد شده بود.
وصيت نامه شهيد
خدايا به پهلوي شكسته زهراي مرضيه قسمت مي دهم مرا در بستر نميران، مرا در نبرد حق عليه باطل شربت شهادت بنوشان، مادر جان مرا به خاطر آن كه فرزندت هستم دوست مدار دوستم بدار از آن رويي كه فرزند اسلام هستم و هدفم آزادي وطن و نجات محرومان و مستضعفان است.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]