واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تسريع روند تخريب پايههاي اروپاي واحد با تشديد اختلافات مركل و كامرون
خبرگزاري فارس: با حضور مركل و كامرون در راس معادلات سياسي كشورهاي آلمان و انگليس، نتيجه تقابل اين دو چيزي جز تخريب پايههاي اروپاي واحد نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، ولفگانگ شوبل وزير دارايي آلمان در اجلاس اخير داووس به صورتي علني سياستهاي دولت ديويد كامرون در خصوص عدم همراهي با ديگر كشورهاي اروپايي در حل بحران يورو را مورد امتقاد قرار داد.
شوبل ضمن اشاره به اين حقيقت كه دولت انگليس معتقد به حل بحران مالي اروپا در خارج از چارچوبهاي اتحاديه اروپاست تاكيد كرد: ميخواهم شماره تلفن همراه ديويد كامرون را در اختيار شما قرار دهم. باور كنيد اين يك شوخي نيست. اين بهترين راه براي درك كسي است كه مي خواهد خارج از چارچوب اتحاديه اروپا و توافقات جمعي صورت گرفته در آن حركت كند.
شوبل در اجلاس داووس ابراز اميدواري كرد كه كشورهاي غير عضو در منطقه يورو و همچنين برخي كشورهاي مخالف ايجاد اصلاحات مالي اروپا نيز به 17 كشور ديگر بپيوندند تا اصلاحات مورد اشاره بتواند عينيت يابد. علي رغم انتقادات وزير دارايي آلمان از دولت انگليس، ديويد كامرون و همراهانش در حزب محافظه كار همچنان ترجيح مي دهند در خارج از چارچوبهاي اروپاي واحد بحران مالي را مورد ارزيابي و تفسير قرار دهند. همين موضوع سبب شده است تا ميان 3 قدرت سنتي اروپا يعني آلمان، فرانسه و انگليس درگيري صورت گيرد.
* مركل: به تنهايي نميتوانيم يورو را نجات دهيم
انتقادات ولفگانگ شوبل در اجلاس داووس با اظهارات آنگلا مركل صدر اعظم آلمان در اجلاس داووس همراه شد. مركل كه معمولا هر هفته سعي دارد نظر خود را در خصوص حل بحران يورو و حمايت از بسته جديد مالي اروپا و ايجاد اصلاحات مالي در اين مجموعه به روز كند، اين بار سعي كرد از زاويهاي منفي و نااميدانه بحران يورو را تشريح كند.
مركل در اجلاس داووس تاكيد كرد كه آلمان نمي تواند به نمايندگي از همه كشورهاي اروپايي بار مقابله با بحران يورو را بر دوش بكشد و در اين خصوص همه كشورها بايد مراقب وضعيت بازارها باشند. مركل عملا بر تعهد مشترك كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بر سر حل و فصل بحران يورو تاكيد كرده است. با اين حال صدر اعظم آلمان و همراهانش نتوانسته اند نگراني خود را از عدم مشاركت انگليس در ايجاد اصلاحات مالي در اروپا كتمان كنند.
مركل و ساركوزي هر دو به خوبي مي دانند كه حل بحران مالي اروپا بدون مشاركت انگليس عملا دشوار و حتي ناممكن است زيرا لندن از يك سو اصلي ترين شريك تجاري اتحاديه اروپا و از سوي ديگر مهم ترين بازيگر سنتي اروپا محسوب مي شود. در چنين شرايطي اراده انگليس بر شكست طرح اصلاحات مالي مركل استوار است زيرا پيروزي اين طرح (كه البته احتمال آن حتي در صورت مشاركت لندن نيز بسيار اندك است) موقعيت اقتصادي لندن را در اروپا متزلزل مي سازد.
* جدال لندن و برلين بر سر چارچوبهاي اروپاي واحد
مركل طي هفته هاي اخير بارها از طرح اصلاحات مالي اروپا دفاع كرده است. حتي صدر اعظم سرزمين ژرمنها در اين خصوص يك گام جلوتر رفته و اصلاحات مالي تصويب شده را تنها راه برون رفت از بحران اقتصادي در منطقه يورو و كل اروپاي واحد دانسته است. با اين وجود مركل نمي تواند انتقادات مختلفي كه از سوي سرمايه داران و سياستمداران اروپايي عليه وي صورت مي گيرد را فراموش كند.
كاهش رتبه اعتباري چندين كشور اروپايي عضو منطقه يورو درست در زماني صورت گرفت كه مركل از حركت آهسته و پيوسته كشورهاي غربي در قالب اصلاحات مالي اروپا سخن به ميان آورده بود. با اين وجود برخي از هم پيمانان مركل نيز ديگر توان راه آمدن با آنچه صدر اعظم ژرمنها مي گويد را ندارند. كاهش قدرت رهبري مركل در اروپاي واحد مسئله اي نيست كه دموكرات مسيحيهاي آلمان به عنوان اصلي ترين حزب اين كشور بتوانند كتمان كنند. در هر صورت مركل به صورتي علني در برابر لندن قرار گرفته است و نتيجه اين تقابل هر چه باشد به سود اروپاي واحد نخواهد بود.
ديويد كامرون كه كشورش هنوز از واحد پول پوند در معاملات خود استفاده مي كند به هيچ عنوان وزير بار قراردادهاي داخلي منطقه يورو نخواهد رفت و از سوي ديگر، براي دو كشور آلمان و فرانسه نيز بسيار افت دارد كه تسليم تكروي هيات انگليسي در اروپا شوند.
* عاقبت جدال اقتصادي مركل و كامرون
اگر فرض كنيم كه مركل و كامرون همچنان در راس معادلات سياسي كشورهاي خود باقي بمانند، نتيجه تقابل اين دو چيزي جز تخريب پايههاي اروپاي واحد نخواهد بود. بدون شك هيچ يك از اين دو طرف حاضر نمي شوند به سود رقيب از ميدان عقب نشيني كنند زيرا جنبه سنتي و سياسي جدال آلمان و انگليس بر جنبه اقتصادي آن غلبه پيدا كرده است.
از سوي ديگر، با توجه به رويكرد متفاوت دو كشور نسبت به بحران اقتصادي اروپا، عملا اتفاق نظر آنها بر سر يك راهكار ديگر غير ممكن به نظر مي رسد. شرايط فعلي در اروپاي واحد راي به ادامه جدال مركل و كامرون مي دهد. بدون شك در اين جدال نمي توان طرف برنده را معرفي كرد زيرا مركل، كامرون و اروپاي واحد هر سه بازنده جدال سنتي و اقتصادي برلين و لندن خواهند بود. هم اكنون ديويد كامرون از سوي رقباي سياسي خود در حزب كارگر نسبت به عدم درك بحران مالي اروپا متهم شده است.
اين در حاليست كه آنگلا مركل نيز عملا توان اقناع شهروندان اروپايي در راستاي حاكم كردن نظريات اصلاحي خود در امور مالي اروپا را از دست داده است. بنابراين جدال مركل و كامرون را مي توان به جدال دو طرف ضعيف تشبيه كرد.
بدون شك در آينده اي نزديك شاهد تشديد جدال اقتصادي و سياسي دو كشور آلمان و انگليس خواهيم بود. اروپاي واحد در راستاي تنظيم بازارهاي خود و ايجاد اطمينان ميان مصرف كنندگان ناچار است بر راهبردهاي اقتصادي كوتاه مدت تكيه كند. از اين رو زمان براي كشورهاي اروپايي از اهميت ويژه اي برخوردار است.
مسلما آلمان و انگليس با توجه به كمبود وقت نمي توانند رويكردي محافظه كارانه را نسبت به يكديگر در پيش گرفته و ناچارند جهت اثبات حقانيت ظاهري خود يكديگر را به شدت مورد حمله قرار دهند. اين حملات در مرحله نخست لفظي و در قابل كنايه خواهد بود اما به مرور زمان مي تواند به يك سلسله اختلافات شديد و حتي اعمال تحريمهاي يكجانبه تبديل شود. در اين صورت كشورهاي اروپايي در كنار بحران اقتصادي شديد خود نمي توانند ميزباني جدال برلين و لندن را نيز بر عهده داشته باشند.
تقابل انگليس و آلمان بر سر اروپاي واحد را مي توان جدي ترين درگيري ميان طرفين طي سالهاي اخير دانست. در اين ميان لندن و برلين براي يكديگر حكم مزاحم را دارند. دو مزاحمي كه قاعدتا قرار نيست به تنهايي از بين بروند اما اروپاي واحد را از بين خواهند برد.
انتهاي پيام/ص
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]