واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب
سخن جامعه
نخستين شماره فصلنامه علمي- تخصصي در حوزه دين و فرهنگ با عنوان «سخن جامعه»، به صاحب امتيازي معاونت پژوهش جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع)، مدير مسئولي محمدرضا كرباسي و سردبيري محمد طاهر اخلاقي منتشر شد. در اين شماره مطالب زير درج يافته است:
سخن نخست، اصول نقد (محمدرضا كرباسي)، اصول و مباني جهاد اقتصادي در پرتو قرآن كريم (محمد طاهر اخلاقي)، قرآن و فرهنگ زمانه؛ نقد و بررسي (محمد حسن اخلاقي)، سيره تبليغي رسول اكرم(ص) بامحوريت حديث طبيب دوار بطبه (محمدعلي شمس)، تأملي در سيره تبليغي حضرت لوط(ع) (عليرضا نوري)، اتحاد اسلامي از منظر حضرت زهرا(س) با محوريت خطبه فدك (حامد كنعاني مقدم)، پويايي اجتهاد در بستر زمان و مكان (حسن حبيبي)، روابط پسر و دختر از منظر قرآن كريم (عبدالعلي عادلي)، رابطه علم و دين از ديدگاه شهيد مطهري و سيد جمال (ذبيح الله مرادي)، چكيده مطالب به انگليسي.
ايقاظ يا بيداري
نويسنده:ميرزا صالح اقتصاد
به اهتمام: مقصود اقتصاد
ناشر: بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود(عج) ـ مركز تخصصي مهدويت
چاپ اول: 1390
208 ص ـ 3000 تومان
فرصتطلباني جهت كسب منافع، در مواردي از اعتقادات و باورهاي جامعه بهره برده و براي به دست آوردن دنيا، باورهاي ديني جامعه را دستخوش تغيير و تحريف مينمايند تا به مطالبات نفساني خود برسند. در بعضي از اين موارد بنگاههاي عظيم استثمار و استكبار بهرهبرداري سياسي خود را دنبال ميكنند و پنهان و آشكار اين قبيل انحرافات را حمايت ميكنند.
از جمله اين موارد ميتوان به «بهائيت» اشاره كرد كه از همان بدو تولد، با جاهطلبيها و انحرافات فكري از يك طرف و حمايتهاي فراوان جريان استكبار جهاني همراه بود. جاهطلبي و مقام دوستي كه ادعاهاي رنگارنگ و مختلف، از ادعاي بابيت و نيابت امام زمان تا رسالت و الوهيت و ايجاد دين جديد و كتاب جديد را به دنبال داشت.
در اين بين كم نبوده و نيستند كساني كه به اشتباه به اين وادي وارد شدند؛ ولي پس از مدتي، حقيقت برايشان آشكار گشت و هر كدام بر رد اين فرقه تأليفاتي از خود به يادگار گذاشتند كه كتاب حاضر از جمله آنهاست. مؤلف اين كتاب (ميرزا صالح اقتصاد مراغهاي) ـ كه جهت تحقيق و كشف خيانات ديني اين فرقه وارد اين جرگه شده بود ـ بعد از هشت سال تحقيق، دست به افشاگري زد و قلم به دست گرفته، تجربيات خود را از انحرافات اين فرقه باطل كه از نزديك شاهد آن بوده، به رشته تحرير درآورد تا عبرتي باشد براي كساني كه در معرض انحراف واقع شدهاند و همچنين تنبهي باشد براي كساني كه منحرف گشته و از اين جريان دروغين و انحرافي پيروي ميكنند.
انشاء و نويسندگي
شماره 13 و 14 ماهنامه «انشا و نويسندگي»، به صاحب امتيازي و مديرمسئولي سيد حسين محمدي حسينينژاد منتشر شد.
اين شماره به موضوع «نوشتن» اختصاص يافته و مشتمل برمطالب زير است: نوشتن بيان خويشتن است (گفتگو با دكتر علي صاحبي)، نوشتن، فكر كردن است (گفتگو با دكتر حسن عشايري)، نويسندگي و گفتگو (محسن خيمهدوز)، نوشتن، فضيلتي انساني (سيد علي كاشفي خوانساري)، ماهيت نوشتن و نوشته خلاق (جواد محقق نيشابوري)، چه عواملي در نوشتن موفقيتآميز نقش دارند؟ (ترجمه مريم الهي)، رساله اي درباب نوشتن (ابوحيان توحيدي، ترجمه نرجس توحيديفر)، شيوههاي مختلف نوشتن (ترجمه سميرا گلابي)، مينويسم كه بنويسم (وحيد ميراحمد)، تو را خدا بنويس (داوود ملك زاده)، اگر نوشتن نبود (اسفنديار معتمدي)، چطور شروع كنيم؟ (ترجمه ب.صادقيان)، غرفه برگزيده نشريات ادبي نمايشگاه مطبوعات، شعر، داستان، سفرنامه هندوستان (زهراشيري)، انشا.
در يكي از مطالب ميخوانيم: «نوشتن انديشه را به تور مياندازد، آن را ويرايش ميكند و با فرمي زيبا به دگر اذهان ارائه ميكند.
نوشتن از الهام آغاز ميكند، به انديشه ميرسد و با سبك پايان ميپذيرد. نوشتن، گفتگو را در كانون خود قرار ميدهد. گفتگو مضموني معرفتي دارد كه بر منطق معرفت مبتني است. بنابراين منطق نوشتن، منطق گفتگوست. گفتگو بدون منطق معرفت به صحبتهاي رو در رو (محاوره) تقليل مييابد.»
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]