تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838089626




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شكلات آنقدر‌ها هم خطرناك نيست


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: شكلات آنقدر‌ها هم خطرناك نيست
آنتي اكسيدان‌هاي مختلف موجود در شكلات سبب مي‌شود كه اين خوراكي لذيذ خاصيت ضد سرطاني هم داشته باشد.
شكلات يك خوردني محبوب است. خيلي‌ها به طعم بي‌نظيرش علاقه دارند. خيلي‌ها هم به حالت ذوب شدن آن در دهان اعتياد دارند[درمان اعتياد شكلاتي]
اگر شما هم از دوستداران شكلات هستيد بايد به جان بومي‌هاي مكزيك و اجداد اسپانيايي شان دعا كنيد چرا كه آن‌ها اولين مصرف كنندگان دانه هاي تلخ كاكائو بوده‌اند؛ اما نخستين كساني كه كاكائو را به شكل مدرن از دانه كاكائو استخراج كردند، هلندي‌ها بودند و به همين ترتيب هم بوده كه شكلات‌هاي مدرن متولد شده‌اند.
اما چيزي كه هميشه باعث شده تا والدين براي بچه‌هايشان حدو مرز در خوردن شكلات تعيين كنند و خودشان هم با خيال راحت يك تكه لذيذ از اين خوراكي دوست داشتني را در دهان نگذارند، كالري بالا والبته ترس از بيماري‌هايي است كه ممكن است به دنبال آن بيايد.
اما حقيقت ماجرا اين است كه شكلات تيره و كم چرب ضرري ندارد.
تحقيقات جديد نشان مي‌دهد بر خلاف تصورات گذشته، شكلات براي سلامت بدن مضر نيست بلكه براي بيماري‌هاي قلبي، فشارخون وحتي پوسيدگي دندان‌ها هم مفيد است.
شكلات حاوي صدها نوع ماده شيميايي مفيد از جمله فلاونوئيدها، كاتچين، منيزيم و آهن است. البته بايد توجه داشت كه اين نتايج مفيد، تنها مختص كساني بوده كه فقط شكلات مصرف مي‌كردند و نه هيچ ماده شيرين ديگري. همچنين اين نتايج در مورد افراد سيگاري، افراد غيرفعال (كه ورزش روزانه ندارند) صدق نمي‌كرد.
در همين راستا بايد به خاطر داشته باشيد كه شكلات داراي مقدار زيادي كالري است و مصرف آن به افراد چاق توصيه نمي‌شود. بنابراين بايد در مصرف شكلات حد اعتدال را رعايت كرد چرا كه مصرف هوشمندانه و متعادل آن است كه به سلامتي بدن كمك مي‌كند.
شكلات و كاهش التهاب:
مطالعات محققان ايتاليايي نشان مي‌دهد كه شكلات تيره Dark Chocolate)) مي‌تواند در كاهش التهاباتي كه به بيماري‌هاي قلبي عروقي منجر مي‌شود موثر باشد. التهاب مزمن مي‌تواند به بيماري قلبي منجر شود، بنابراين كنترل التهاب از مهم‌ترين بخش‌هاي درمان محسوب مي‌شود.
اين بررسي‌ها كه بر روي 4 هزار و 849 فرد سالم بدون عوامل خطر بيماري‌هاي قلبي مانند كلسترول و فشار خون بالا انجام گرفته است نشان مي‌دهد، مصرف روزانه 7/6 گرم شكلات به معناي يك تكه كوچك شكلات، دو يا سه بار در هفته براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي - عروقي كافي است. البته مصرف شير شكلات در اين بررسي‌ها تاييد نشده است. با مصرف شكلات بيش از اين مقدار، آثار مفيد شكلات از بين مي‌رود.
اين تحقيقات همچنين مشخص كرده است كه افرادي كه ميزان نوعي پروتئين به نام CRP در خونشان پايين‌تر است كمتر به التهاب دچار مي‌شوند و كساني كه به طور مداوم مقدار كمي شكلات مي‌خورند نسبت به سايرين مقدار كمتري CRP دارند. يكي ديگر از مطالعات بهداشتي نيزنشان مي دهد كه احتمال لخته شدن پلاكت ها و گلبول‌هاي خوني در توده‌هاي خطرناك، در افرادي كه به شكلات علاقه دارند كمتر است. به شكل كلي، شكلات، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي يا هر بيماري ديگري را تا حدود ۵۰درصد كاهش مي‌دهد.
جنگ شكلاتي با سرطان:
آنتي اكسيدان‌هاي مختلف موجود در شكلات سبب مي‌شود كه اين خوراكي لذيذ خاصيت ضد سرطاني هم داشته باشد. به عنوان مثال، فلاونوئيد موجود در شكلات يك نوع آنتي اكسيدان است كه مانع از آسيب به قلب و عروق و ابتلا به سرطان مي‌شود و به حفظ سلامت و شادابي پوست كمك مي‌كند البته، مقدار اين ماده در شكلات‌هاي تيره بيش از شكلات‌هاي شيري و سفيد رنگ است.
فلاوانول يكي ديگر از اين مواد است كه مزه تلخ شكلات [اين دوست داشتني‌هاي تلخ] هم از آن ناشي مي‌شود و هر چقدر ميزان اين ماده در شكلات كمتر باشد مزه شكلات شيرين‌تر مي‌شود. اين ماده نيز يك آنتي اكسيدان است كه خطر بروز بيماري‌هاي قلبي و سرطان را كاهش مي‌دهد و مي‌تواند از بروز ديابت، فشار خون و زوال عقل پيشگيري كند.
كاتچين موجود دردانه‌هاي شكلات نيز مي‌تواند از ابتلا به سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي عروقي[ايست قلبي چيست؟] پيشگيري كند. كاتچين در چاي هم وجود دارد، اما ميزان آن در شكلات تلخ ۴ برابر بيشتر از چاي است.
فشار پايين مي‌آيد، قند تنظيم مي‌شود:
متخصصان تغذيه در مؤسسه ملي سلامت عمومي و محيط زيست هلند حدوداً ۲۴ ماده غذايي حاوي شكلات را در رژيم غذايي افراد مورد مطالعه فرار دادند، سپس ميزان كاكائوي دريافتي در يك روز را در هر فرد اندازه گيري كردند. بين كساني كه حداكثر مصرف شكلات را داشتند (يعني به طور ميانگين ۴ گرم در روز)، ميزان فشار خون سيستولي و دياستولي، بين ۱/۲ تا ۷/۳ ميلي متر جيوه، كمتر از ديگران گزارش شد.
بر اساس اين تحقيقات، شواهد زيادي در دست است كه ثابت مي‌كند شكلات، فشار خون را كاهش داده و طول عمر را زياد مي‌كند، اما محققان بر اين عقيده‌اند كه اين دو عامل از نظر آماري با هم ارتباطي ندارند؛ بدين معنا كه مكانيسم دقيق عمل شكلات در بدن همچنان يك معماست و يافته‌هاي ما حاكي از آن است كه كاهش خطر مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي، بيشتر از اينكه به دليل كاهش فشار خون باشد، به دليل مكانيزم مرموز و خاصي است كه شكلات منشأ آن است. البته اين به شرطي است كه هرگاه بخواهيم شكلات و كاكائو را در رژيم غذايي وارد كنيم به همان ميزان هم از مصرف چربي و قند در ديگر غذاها بكاهيم تا شاهد عوارض منفي بخصوص در بيماران كليوي و مبتلايان به فشار خون نباشيم.
مورد ديگري كه متخصصان شكلات را براي بيماران مفيد مي‌دانند در رابطه با بيماران مبتلا به ديابت است چرا كه بايد به محض مشاهده اولين علايم كاهش قند خون، براي جلوگيرى از ايجاد هيپوگليسمى (كاهش قند خون) و كما، از يك خوراكى شيرين استفاده كنند. به همين دليل نوصيه اكيد وجود دارد كه ديابتى‌ها هميشه چند حبه قند يا شكلات شيرين به همراه داشته باشند و به محض بروزعلائم هيپوگليسمي از آن استفاده كنند.
وفور مواد مغذي:
بسياري از خانم‌ها پيش از عادت ماهيانه ميل عجيبي به خوردن شكلات دارند كه مي‌توان آن را به اين اصل كه وقتي بدن چيزي كم دارد آن را مي طلبد نسبت داد. چرا كه اين مساله مي‌تواند به دليل وجود منيزيم در شكلات باشد و كمبود منيزيم باعث بروز برخي ناراحتي‌ها در دوران پيش از قاعدگي مي‌شود.
علاقه برخي خانم ها به خوردن شكلات در حين بارداري را نيز مي‌توان بر اساس همين اصل توجيه كرد زيرا مي‌تواند به دليل كم خوني آن‌ها باشد. شكلات حاوي آهن بوده و براي كم خوني مفيد است.[شكلات ممكن است يك خطر بارداري را كاهش دهد]
شكلات همچنين حاوي مقدار زيادي پروتئين است. كلسيم، ريبوفلاوينB2، ويتامينB1 و ويتامين A هم از ديگر تركيبات موجود در شكلات هستند. شكلات داراي مقادير زيادي چربي هم هست اما اين چربي موجب بالا رفتن كلسترول خون نمي‌شود.
تئوبرومين هم تركيب ديگري است كه به مقدار جزيي در شكلات موجود است و تركيب اين ماده با كافئين موجود در شكلات به ايجاد احساس نشاط در مصرف كنندگان منجر مي‌شود.
شكلات شيري و يا شكلات تيره؟!
از آنجايي كه شير با آنتي اكسيدان‌هاي شكلات پيوند تشكيل مي‌دهند و جذب آنها را غير ممكن مي‌كنند٬ شكلات شيري منبع غني آنتي اكسيدان نيست ضمن اينكه چربي بالاتري نيز دارد. به خاطر داشته باشيد كه شكلات تيره را با شير نخوريد تا از فوايد آنتي اكسيداني آن بهره‌مند شويد. از ميان انواع شكلات‌ها٬ شكلات تيره به دليل خاصيت ضد اكسيداني‌اش است كه توصيه مي‌شود. شكلات تيره به عنوان شكلات تلخ هم شناخته مي‌شود. اين نوع شكلات حاوي ۷۰ ٪ شكلات جامد با كمي و يا بدون شكر است. البته لازم است تا در هنگام انتخاب شكلات تيره به موارد زير دقت كنيد:
- حاوي ۷۰ درصد و يا بيشتر كاكائو باشد.
- از كره كاكائو به جاي روغن نارگيل و يا روغن پالم در آن استفاده شده باشد. اگرچه كره كاكائو نيز حاوي چربي‌هاي اشباع است٬ ولي نشان داده شده است كه اين نوع اسيدهاي چرب اثري خنثي بر ميزان كلسترول خون دارند كه بر خلاف اثر روغن پالم و يا روغن نارگيل است.
- بدون استفاده از روغن‌هاي هيدروژنه (چربي‌هاي ترانس) كه اثر منفي بر كلسترول خون دارد، تهيه شده باشد.
- شكلات با كيفيت بالا حاوي كاكائو جامد بيشتري است. قهوه‌اي و يا قهوه‌اي تيره و براق است. از خريد شكلاتي كه سايه‌اي متمايل به خاكستري همراه با دانه‌هاي سفيد و يا سوراخ‌هاي كوچك بر سطح آن دارد خودداري كنيد

چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن