واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار : خراسان رضوي داراي موقعيت ترانزيتي ممتازي است
استاندار خراسان رضوي گفت : اين استان با موقعيت ممتاز و استثنايي ترانزيتي در كشور بايد به جايگاه ممتاز خود در اين حوزه در كشور و منطقه دست يابد.
محمد جواد محمدي زاده روز چهارشنبه در همايش معرفي مزيت هاي اقتصادي محور شرق "چابهار _ سرخس" در مشهد گفت : اين استان در عين آنكه در محور ارتباطي كشورهاي آسياي ميانه و افغانستان قرار دارد به لحاظ نيروي انساني ، منابع طبيعي نفت و گاز و معدني و صنعتي هم در جايگاه ويژه اي قرار دارد.
وي افزود : با همه اين مزيت هاي ارزشمند نه تنها اين استان كه شرق كشور در محروميت قرار دارد از اين مزيت ها كمتر استفاده شده است.
وي بيان كرد : در اين راستا دولت بايد با تمام قدرت زمينه لازم را براي بهره برداري از مزيت هاي استان از جمله ترانزيتي فراهم كند.
او اظهار داشت : بايد چنان عمل شود كه وجود اين مزيت ها موجب افزايش جمعيت و تعاملات در اين منطقه شود.
استاندار گفت : دولت با تسهيل مقررات و تامين زيرساخت ها از جمله در حوزه ريل و جاده اي زمينه مناسبي را براي بهره برداري از مزيت ترانزيتي استان و كشور فراهم آورد.
وي ادامه داد : با توجه به جمعيت پنج ميليارد نفري حوزه آسياي ميانه، شبه قاره هند و خليج فارس و منابع ارزشمند انرژي موجود در پهنه خراسان رضوي تا قزاقستان و تركمنستان، توجه به مزيت ترانزيتي استان ضروري است.
وي با اشاره به موقعيت ژئوپلتيك و استراتژيك كشور در منطقه و جهان افزود: ايران داراي دو هزار كيلومتر مرز آبي است و سياست دولت نيز توسعه و ترويج مناطق آزاد تجاري است و خراسان در اين ميان جايگاه ويژه اي دارد.
محمدي زاده ادامه داد: يكي از مزيت هاي ايران، تعدد همسايگان ايران و محصور شدن بسياري از آنان در خشكي است و ايران بايد هرچه سريعتر با پيدا كردن نقش ممتاز خود در تعاملات بين المللي ، استعداد ترانزيتي خود را شكوفا كند.
وي در ادامه خواستار تقويت نقاط تماس با كشورهاي همسايه، بازارچه هاي مرزي و گمرك و ساماندهي توليد با نگاه صادرات با ايجاد شهرك هاي صنعتي شد و گفت: به لحاظ مقررات و قوانين و ساختارها و فضاي فيزيكي، حركت مجموعه مناطق آزاد اميدواركننده است.
وي با بيان اين كه دولت نقش پشتيبان و ناظر را ايفا مي كند، افزود: عامليت و اجرا بايد توسط بخش غيردولتي انجام شود او بيان كرد :با توجه به سابقه فرهنگي و تمدني كشور، فعالان بخش اقتصادي ايران و تشكل ها اين حوزه بايد با برداشتن بار عمده بخش ترانزيت كشور، موجب توسعه در كشورهاي همسايه و كه پيامد آن امنيت و توسعه كشور و منطقه است هم بشود.
استاندار خراسان رضوي ادامه داد: فعالان اقتصادي بايد با استفاده از ظرفيت كشورمان در حوزه ترانزيت،زمينه تغيير اقتصاد سنتي كشورهاي آسياي ميانه را با تكيه بر مزيت هاي تزانزيتي ايران فراهم كنند.
رييس اتاق بازرگاني مشهد هم در ادامه اين جلسه با اشاره به بحران اقتصادي جهان گفت : اين وضعيت موجب كاهش نفت و به تبع آن بروز مشكلاتي براي كشورهاي چون ما شده است.
غلامحسين شافعي افزود : عبور از اين بحران براي كشورهايي قابل دسترسي است كه از مزيت و توان بالقوه اي برخوردارند و مي توانند با استفاده بهينه از آن و درآمدهاي حاصل آن اين ضعف را جبران كند.
وي با اشاره به موقعيت جغرافيايي استان گفت : اتصال به درياي آزاد در جنوب و وجود بزرگترين درياچه جهان در شمال و همجواري با 15 كشور و نياز اكثر همسايگان به دستيابي به آبهاي آزاد فرصت بي بديلي كشور براي بهره گيري از ترانزيت است.
وي با بيان اينكه آسياي ميانه و افغانستان براي صادرات و واردات خود به مسير ترانزيت ايران تكيه دارند افزود: در بنادر جنوبي به دليل انباشت كالا، تراكم كشتي هابراي تخليه و بارگيري و نيز كندي عمليات ترانزيت بايد ظرفيت هاي منطقه چابهار فعال شود.
وي اظهارداشت : چابهار از طريق اقيانوس هند به آبهاي آزاد جهان و بنادر اصلي منطقه مرتبط است و اكنون به ناامني هاي مرز پاكستان اين منطقه آزاد اقتصادي ترين ، نزديكترين و امن ترين مسير ترانزيتي براي افغانستان است.
شافعي گفت : از سويي مسير سرخس ـ چابهار براي آسياي ميانه و انتقال كالاهاي صادراتي و وارداتي اين كشورها امن ترين و اقتصادي ترين مسيراست.
وي افزود: اين دو منطقه از امتيازات ويژه اي چون قوانين حمايتي، امكان ورود موقت كالا و تبديل و صدور آن و امكانات انبارداري مناسب برخوردار است.
وي فعال شدن ترانزيت در چابهار را موجب افزايش تردد كاميون و امكان بهره گيري از ظرفيت خالي براي صدور كالا از چابهار خواند و امكانات مناسب انبارداري،هزينه پايين كشتي، هزينه هاي كمتر بندري در قياس با بنادر جنوبي را از جمله توجيهات استفاده از چابهار دانست.
2713/659 ماره 1118 ساعت 19:22 تمام
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]