تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833529306




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فضاي ناامن خريد در بازار كامپيوتربه فروشندگان اعتماد كنيم؟


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: فضاي ناامن خريد در بازار كامپيوتربه فروشندگان اعتماد كنيم؟
مريم عسگريبراي اكثر كاربران كامپيوتر كه براي خريد كامپيوتر، لوازم جانبي، تجهيزات ديجيتالي، گوشي موبايل و... به بازار مراجعه كرده‌اند پيش آمده كه با برخورد و رفتارهايي از جانب گروهي از فروشندگان مواجه شوند كه نه تنها اعتمادشان را به فروشندگان، بلكه نسبت به كل بازار از دست بدهند.


اين بي‌اعتمادي مي‌تواند ماحصل اعتماد به پيشنهادهاي فروشنده براي خريد يا ارائه اطلاعات اشتباه از جانب فروشنده باشد يا اينكه نتيجه سوء استفاده مالي برخي از فروشندگان از شرايط خاص بازار مانند بحران‌هاي ناشي از نوسانات ارزي و... باشد. گاه نيز اتفاق مي‌افتد كه فروشنده كالاي تقلبي، مرجوعي، كاركرده، ناقص و ايراد دار را به اسم كالاي اورجينال و آكبند به خريدار بي‌اطلاع از همه‌جا مي‌فروشد كه البته اينها تا حدودي به بي‌اطلاعي خريداران بر مي‌گردد و مي‌توان گفت، همان‌طور كه برخي از فعالان حوزه آي‌تي و ديجيتال از دانش كافي در حوزه فعاليتي خود برخوردار نيستند، بسياري از خريداران نيز چوب اطلاعات ناقص يا نادرست خود را مي‌خورند. فروش كالا با گارانتي‌هاي متفرقه و بي نام و نشان، فروش كالاي سرقتي،عرضه كالاي از رده خارج، اخذ هزينه‌هاي اضافي به بهانه‌هايي چون نصب نرم‌افزارهاي خاص و... از اقدامات ديگري است كه موجبات بي‌اعتمادي خريداران را نسبت به فروشندگان بازار فراهم آورده است.دامنه اين بي‌اعتمادي‌ها حتي به معاملات بين فعالان بازار هم كشيده شده است و گاه اتفاق مي‌افتد كه يك فروشنده كالايي را به اسم آكبند از همكار خود خريداري مي‌كند در حالي كه تجهيزات جانبي داخل جعبه كامل نيست و فروشنده به علت عدم اطلاع از آنچه بايد در جعبه باشد يا چك نكردن محتويات جعبه با مشكلاتي مواجه مي‌شود.اينها همه اتفاقاتي است كه باعث بي‌اعتمادي خريداران نسبت به كسبه بازار و همچنين ناامني فضاي بازار كامپيوتر شده است كه در اين گزارش ما به بررسي دلايل اين اتفاقات پرداخته‌ايم. پس اگر شما هم نسبت به اين موضوعات گله‌مند هستيد اين گزارش را بخوانيد.
آنچه خريداران را بي‌اعتماد كرده است
كافي است پاي درد و دل خريداران بنشينيد تا وسعت بي اعتمادي آنها به بازار و فروشندگان و حتي برخي از شركت‌هاي بزرگ عرضه كننده كالاهاي اين حوزه را دريابيد. اكثر خريداران كالاهاي كامپيوتر و تجهيزات ديجيتال كه از عرضه كالا با قيمت بالاتر از آنچه بايد باشد گله‌مندند مي‌گويند، اين اصلي‌ترين شكايت ما است كه نسبت به فعالان بازار داريم. حامد كلانتري كه دل پردردي نسبت به افزايش قيمت‌ها به دليل نوسانات نرخ ارز دارد مي‌گويد: «با وجودي كه برخي از فعالان بازار كالاهاي قديمي را از سال قبل در موجودي خود دارند، اما همگام با نوسانات نرخ ارز قيمت‌ها را دو برابر كرده‌اند كه اين موضوع به‌هيچ‌وجه منصفانه نيست».به گفته وي، در شرايط فعلي فروشندگان كالاها را با هر قيمتي كه مي‌خواهند به فروش مي‌رسانند و هر ميزان سودي كه مي‌خواهند براي خود در نظر مي‌گيرند.محمدعسگري يكي ديگر از افرادي كه از عرضه كالاهاي تقلبي در بازار دل پردردي دارد، مي‌گويد: «دست روي هر كالايي براي خريد مي‌گذاري بايد دلت هزار و يك راه برود كه كالا سرقتي، مرجوعي، تقلبي، از رده خارج و... نباشد و در شرايط فعلي خريدار بايد نهايت دقت را بكند تا دچار دردسرهاي خريد كالاهاي اين چنيني نشود». نازنين غلامي هم از ارائه اطلاعات غلط فروشنده كه از نظر وي تعمدي است گله‌مند است و مي‌گويد، «برايم پيش آمده است كه به قصد خريد يك كالاي ارزان مي‌روم ولي فروشنده چنان راي من را عوض مي‌كند كه ناچار مي‌شوم كالايي كه وي پيشنهاد مي‌دهد خريداري كنم كه بعدا متوجه مي‌شوم يا كالا از رده خارج است يا اينكه در خريد اشتباه كرده‌ام و همان كالاي ارزان قيمت هم از عهده انجام كار من بر مي‌آمد.»
فروشندگان پاسخ مي‌دهند
«چاقو زير گردن خريدار نگذاشته‌ايم كه از ما خريد كند» اين پاسخي است كه اكثر فروشندگان بازار كامپيوتر به اين سوال كه علت عدم اعتماد خريداران به فروشندگان بازار چيست، مي‌دهند. يكي از فعالان بازار كه به شدت از اوضاع و احوال بازار گله مند است مي‌گويد، «همه فكر مي‌كنند فروشنده با افزايش قيمت‌ها سود بالايي عايدش مي‌شود و از خدايش است كه بازار با چنين مشكلاتي مواجه شود تا بتواند قيمت‌ها را افزايش دهد، اما اين‌طور نيست و اين يك قضاوت اشتباه است. شما بايد ببينيد ما چه هزينه‌هايي داريم؟ چه مشكلاتي براي واردات كالا داريم؟ گاه اتفاق مي‌افتد به يك بهانه كوچك كالاهاي ما يك هفته يا ده روز در انبار گمرك مي‌ماند يا در راه در كشتي مي‌ماند و ما ناچاريم هزينه تمام اين تاخيرها را از جيبمان بدهيم. چطور در چنين شرايطي كسي نمي‌گويد اين هزينه‌ها چگونه و از چه محلي تامين مي‌شود، اما وقتي قيمت‌ها را با توجه به نوسانات نرخ ارز افزايش مي‌دهيم همه ما را به بي وجداني و سودجويي متهم مي‌كنند؟»
يكي ديگر از فعالان بازار هم مي‌گويد، «بايد از ما ممنون باشيد كه ما با چنگ و دندان اين بازار را حفظ كرده‌ايم و آن را زنده نگه داشته‌ايم. وگرنه با اين شرايط و كاهش موجودي بازار تاكنون تعطيل مي‌شد.»
علت چيست؟
با وجودي كه گروهي از كارشناسان و فروشندگان بازار كامپيوتر و تجهيزات ديجيتال معتقدند كه نگاه خريداران به فروشندگان نگاهي تاريك است و مجموعه عواملي مانند گستردگي واحدهاي خرده فروش و كمبود واحدهاي فروشگاهي معتبر و نمايندگي‌هاي فروش و يا فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي مانند «لاوان»، جو ناامن و پر خطر بازار و... منجر به بروز برخي از رفتارها يا به قول خريداران سوءاستفاده‌هايي از جانب خريداران مي‌شود، گروه ديگري نظر متفاوتي دارند. به اعتقاد گروه ديگري از كارشناسان بازار، عدم نظارت ارگان‌هاي ذي‌ربط و سازمان‌هاي مربوطه و همچنين بي‌اطلاعي برخي از خريداران و همچنين بي‌ثباتي قيمت‌ها باعث شده است گروهي از فعالان بازار از شرايط سوءاستفاده كرده و باعث بي‌اعتمادي خريداران شوند.
احمد عليپور، رييس هيات‌مديره شركت فراسو در اين باره مي‌گويد، «در چنين شرايطي مصرف‌كننده حق دارد از فضاي بازار ناراضي باشد و من منكر اين قضيه نيستم كه رفتار و منش برخي از فروشندگان باعث بي‌اعتمادي مصرف‌كنندگان به بازار مي‌شود. اما با اين موضوع هم موافق نيستم كه همه تقصيرها بر گردن فروشنده است. چرا كه فروشنده هم در يك فضاي ناامن و پرخطر فعاليت مي‌كند و همچنين تعهدات زيادي دارد كه بايد از عهده آنها برآيد. به همين دليل گاه ناچار مي‌شود كه اقداماتي كند تا خود و سرمايه اش را نجات دهد.»
عليپور كه مقصر اصلي عدم امنيت بازار را اتحاديه فناوران رايانه مي‌داند مي‌گويد: «مسووليت رسيدگي به مشكلات بازار و حفظ امنيت فضاي بازار كامپيوتر به اتحاديه فناوران رايانه سپرده شده است كه متاسفانه اين اتحاديه از زمان انتصاب اعضاي جديد به تنها موضوعي كه فكر نكرده است امنيت بازار،خريداران و فروشندگان است». عليپور مي‌گويد، «اعضاي جديد اتحاديه به جاي پرداختن به مشكلات بازار توان خود را فقط و فقط صرف مقوله واردات و... كرده است و اين اقدامات باعث شده است از امنيت و اعتماد در بازار خبري نباشد».
وي همچنين در مورد افزايش قيمت‌ها به دليل نوسانات ارزي كه اين اواخر شكايت‌هاي زيادي در مورد آن شنيده‌ايم مي‌گويد، «اين موضوع جديدي نيست و ما در تمام مواردي كه شاهد كاهش عرضه در بازار بوده‌ايم با افزايش قيمت‌ها نيز مواجه بوده‌ايم.چرا كه فروشنده چاره‌اي جز اين كار ندارد». به گفته وي رفع اين مشكلات و بازگرداندن اعتماد و امنيت به فضاي بازار نيازمند برخوردهاي انجمني و اتحاديه‌اي است.
رضا‌هاشمي يك كارشناس بازار هم در اين‌باره گفت: «متاسفانه سازمان حمايت از حقوق مصرف‌كنندگان در اين مورد چندان فعال نيست و حقوق مصرف‌كننده درست و دقيق تعريف نشده است. همچنين روساي اصناف نظارت كافي روي اعضاي خود ندارند و براي متخلفان نيز جرايمي وجود ندارد. تعزيرات نيز در زمينه تخلفات فروشندگان برخوردهاي دائمي ندارد و به برخوردهاي موقتي و دوره‌اي بسنده كرده است كه مجموع اين عوامل باعث شده است مصرف‌كنندگان تا اين حد به فضاي بازار و فروشندگان بي‌اعتماد شوند.» وي در مورد گستردگي واحدهاي خرده‌فروشي هم گفت: «به نظر نمي‌رسد چنين موضوعي باعث ناامني فضاي بازار شود چرا كه در اين بين شركت‌هاي بزرگ هم هستند كه از عهده تعهدات خود برنمي‌آيند و من فكر مي‌كنم مشكلات بازار بيشتر ناشي از عدم نظارت ارگان‌هاي مربوطه است.»
پاسخ ارگان‌هاي ذي‌ربط
ميرمهدي رييس اتحاديه فناوران رايانه استان تهران با بيان اين مطلب كه اتحاديه وظايف و تكاليف خود را مي‌داند گفت: «ما شرايط بازار را درك مي‌كنيم و در حال بررسي وضعيت بازار هستيم. در حال حاضر در حال آمارگيري از واحدهاي متخلف در بازار هستيم و با هر واحد فعالي كه كالاهايش را با نرخ بالاتر از نرخ مصوب دلار به فروش برساند برخورد جدي مي‌شود.»
مير مهدي قول داد تا اواخر هفته جاري مشكل قيمت‌ها در بازار كامپيوتر صد در صد حل شود.
وي همچنين افزود: «در مورد عرضه كالاهاي تقلبي، مرجوعي، بدون گارانتي و... هم با سازمان حمايت از حقوق مصرف‌كننده تعاملاتي داشته‌اند تا با اين افراد برخورد شود و در صورتي كه فردي مرتكب اين خطاها شود نه تنها بايد مبلغ خريد را به خريدار بازگرداند، بلكه چهار برابر قيمت كالاي به فروش رسانده نيز جريمه مي‌شود.» ميرمهدي با بيان اين مطلب كه در حال حاضر حدود دو هزار واحد فروشگاهي مجوز دار و دو هزار واحد بدون مجوز در سطح تهران فعاليت مي‌كنند گفت تعداد واحدهاي شركتي فعال در سطح تهران نيز 100 واحد است كه ما به واحدهاي بدون مجوز اخطار داده‌ايم تا نسبت به كسب مجوز اقدام كنند تا به اين ترتيب ما بتوانيم روي بازار كنترل بيشتري داشته باشيم.

دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن