تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838163809
30 سال سربلندي - 20/علويان مازندران به افقهاي دوردست توسعه مي نگرند
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 30 سال سربلندي - 20/علويان مازندران به افقهاي دوردست توسعه مي نگرند
ساري - خبرگزاري مهر: مازندران استاني در شمال ايران و در كرانههاي جنوبي درياي خزر است و اين استان به ترتيب با استانهاي گلستان، سمنان و تهران همجوار است.
به گزارش خبرنگار مهر، اين استان از غرب با استانهاي قزوين و گيلان همجوار است و يكي از پرجمعيت ترين مناطق از لحاظ تراكم جمعيتي و يكي از غني ترين آنها از لحاظ منابع گوناگون زيرزميني است.
چهار شهرستان مهم و پرجمعيت آن عبارتند از: ساري، بابل، آمل و قائمشهر كه همگي در ناحيه ميانه - شرقي جاي دارند.
مازندران به خاطر جغرافياي سراسر متنوع آن كه شامل جلگهها، علفزارها، بيشهها و جنگلهاي هيركاني با صدها گونه گياهي منحصر به فرد در جهان است و آب و هواهاي گوناگون از سواحل شني با پست ترين نقطه تا كوهستانهاي ناهموار و برف پوشيده البرز با داشتن يكي از هفت آتشفشان معروف دنيا، كوه دماوند، شناخته شدهاست.
اقتصاد مازندران كاملاً به طبيعت پرنعمتش وابسته بوده و از راه كشاورزي و مواد غذايي با داشتن بالاترين توليد فرآوردههاي غذايي دريايي در ميان همه مناطق ايران و كشورهاي همسايه از جمله خاويار كه در دنيا از لحاظ كيفيت بي نظير است، مورد بهره برداري واقع ميشود، همچنين در صنعت توريسم هرساله بيش از 12 ميليون مسافر از مازندران ديدن ميكنند.
مردم مازندران علاوه بر فارسي به زبان مازندراني (يكي از زبانهاي ايراني شاخه شمالغربي) صحبت ميكنند.
راههاي اصلي ارتباطي اين استان جاده سراسري ساحلي و جادههاي هراز و چالوس است. در جادههاي ارتباطي مازندران به سوي جنوب ۱۰۷ نقطه حادثهخيز وجود دارد كه ساليانه جان شمار زيادي از شهروندان را ميگيرد.
برآيندها مويد اين مطلب است كه با پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي به فراخوار استان هاي كشور از توسعه نسبي برخوردار بوده اين در حالي است كه استان مازندران در آغاز انقلاب به واسطه اقليم كشاورزي خود از اقتصاد صنعتي بي بهره بوده است.
مازندران با دارا بودن 23 هزار و 756 كيلومتر وسعت، 46/1 درصد مساحت كشور را به خود اختصاص داده است.
با نگاهي به آمارها مي توان گفت كه هم اكنون يك ميليون و 874 هزار نفر از جمعيت حدود سه ميليون نفري مازندران باسواد هستند و در صد نرخ اشتغال فعال استان 8/90 درصد است.
بيش از 105 هزار نفر از جمعيت استان را دانشجويان و 560 هزار نفر از اين جمعيت را دانش آموزان تشكيل مي دهند. از سويي 53 درصد فارغ التحصيلان دانشگاه هاي استان را زنان تشكيل مي دادند.
با نگاهي به آمارهاي مختلف در حوزه هاي آموزشي، فرهنگي، كشاورزي و ساير حوزه ها كه در اين گزارش مورد بررسي قرار گرفته مي توان اذعان داشت: مازندران پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران توانسته خود را به افق هاي دوردست نزديك كرده و جوانان خلاق، پويا و نخبه اي را تحويل جامعه دهد به گونه اي كه سالانه پس از پيروزي انقلاب اسلامي رتبه هاي برتر كنكورهاي سراسري دانشگاهها از استان مازندران نيز بودند.
پس از انقلاب هفته اي 10 كلاس درس در مازندران ساخته شده است
به گفته مسئولين آموزشي مازندران، هفته اي 10 كلاس درس پس از انقلاب در مازندران ساخته شد.
مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس مازندران با اشاره به اينكه هفتهاي 10 كلاس درس بعد از انقلاب در مازندران ساخته شد، گفت: در دهه فجر امسال نيز 54 پروژه آموزشي در مازندران به بهرهبرداري ميرسد.
مديركل تجهيز و نوسازي مدارس مازندران با اشاره به اينكه اين اداره كل هماكنون احداث 400 پروژه آموزشي را در دستور كار دارد، تصريح كرد: اين طرحها در بخشهاي آموزشي، فرهنگي و ورزشي احداث ميشود.
وي با اعلام اينكه خيرين مدرسهساز مازندران در تحقق تعهدات خود براي مدرسهسازي رتبه اول كشور را دارند گفت: در آخرين مجمع خيرين مدرسهساز مازندران اين خيران 27 ميليارد تومان براي احداث فضاهاي آموزشي تعهد كرده بودند كه به تمام تعهدات خود در اين بخش عمل كردند.
مديركل تجهيز و نوسازي مدارس مازندران با اشاره به اينكه در طول سه سال گذشته 659 هزار و 476 ميليارد ريال اعتبار براي تخريب و بازسازي فضاهاي آموزشي مازندران اختصاص يافته است، اظهار داشت: در اين مدت 196 مدرسه شامل يك هزار و 391 كلاس درس با زيربناي 214 هزار و 625 متر مربع در استان تخريب و بازسازي شده است.
وي ادامه داد: در راستاي مطالعات بهسازي لرزهاي 103 مدرسه توسط مشاوران اين بخش مقاومسازي شد.
واثقي ايجاد فضاهاي برابر آموزشي را از ديگر دستاوردهاي مهم آموزشي براي رفع محروميت در مناطق محروم دانست و خاطرنشان كرد: هماكنون بيش از هشت هزار و 675 دانشآموز در 69 مركز شبانهروزي مشغول به تحصيل هستند.
مديركل تجهيز و نوسازي مدارس مازندران بهبود كيفيت و كاهش زمان اجراي پروژهها را از اقدامات مهم نوسازي در سالهاي اخير اعلام كرد و بيان داشت براي تمام پروژههاي اداره كل نوسازي مازندران قبل از اجرا مطالعات ژئوتكنيك توسط مشاوران انجام ميشود.
همچنين آمارهاي مرتبط با مسائل اجتماعي نشان مي دهند كه مازندران از استانهاي امن كشور است و آرامش نسبي اين استان سبب شده تا هر ساله قريب به 15 ميليون مسافر به مازندران سفر كنند و اين آمار از پس از پيروزي انقلاب روند صعودي به خود گرفته است.
اگرچه مازندران به واسطه طبيعت بكر، زيبا و بهره مندي از مواهب طبيعي و كشاورزي فقرا و نيازمندان كمتري را در خود جاي داده است اما به گفته مديركل كميته امداد امام خميني(ره) استان مازندران هم اكنون 205 هزار و 105 مازندراني زير پوشش اين نهاد قرار دارند.
ابراهيم باغباني با اشاره به اينكه كميته امداد امام خميني(ره) مازندران در حال حاضر با حضور در تمامي شهرها، بخشها و سه هزار و 691 روستا در سطح استان به ارائه خدمات ميپردازد، اظهار داشت: 20 شعبه اصلي كميته امداد امام خميني(ره) مازندران و 13 شعبه فرعي و توزيعي فعاليت ميكنند.
1750 ميليارد ريال مستمري به نيازمندان و سالمندان پرداخت شده است
باغباني با اعلام اينكه بيش از سه درصد مددجويان زير پوشش كشور در مازندران مورد حمايت قرار ميگيرند، يادآور شد: در 30 سال گذشته هزار و 750 ميليارد ريال مستمري نقدي و غيرنقدي به خانوادههاي نيازمند و سالمندان طرح شهيد رجايي به صورت مستمر و موقت پرداخت شده است.
وي با اعلام پرداخت 96 ميليارد ريال بن غيرنقدي خريد كالاي اساسي در 30 سال گذشته در مازندران تصريح كرد: اين ميزان به 194 هزار مددجوي تحت حمايت و خانوادههاي نيازمند تعلق گرفته است.
باغباني با تاكيد بر اينكه اعطاي سهام عدالت به 102 هزار نفر از مددجويان تحت حمايت به ازاي هر نفر 10 ميليون ريال انجام گرفته است، اظهار داشت: ميزان ارزش سهامهاي تعلق گرفته هزار و 20 ميليارد ريال بوده و اين افراد از سود دو مرحلهاي به ميزان 145 ميليارد ريال برخوردار شدهاند.
باغباني با اعلام اينكه تاكنون شش هزار و 520 نفر از خدمات مشاوره و حقوقي اين نهاد در سطح استان بهرهمند شدهاند، يادآور شد: به 91 هزار و 595 نفر از مددجويان مورد حمايت و خانوادههاي نيازمند با اعتباري بالغ بر 129 ميليارد و 500 ميليون ريال از محل اعتبارات امداد وام قرض الحسنه و كارگشايي بدون بهره در طي 30 سال گذشته پرداخت شده است.
وي با اشاره به فراهم آوردن تسهيلات ازدواج براي 26 هزار و 867 نفر از زوجهاي جوان مورد حمايت و خانوادههاي نيازمند در مازندران گفت: 42 ميليارد و 250 ميليون ريال اهداي هديه و جهيزيه ازدواج از محل اعتبارات امداد، دولت و كمكهاي مردمي به اين افراد صورت گرفته است.
به گفته باغباني مساعدت و كمك به آزادي 569 نفر از زندانيان غير بزهكار با پرداخت 17 ميليارد و 288 ميليون ريال وام قرضالحسنه و اخذ مبلغ 19 ميليارد و 465 ميليون ريال تخفيف از شاكيان از مهمترين كمكهاي صورت گرفته به افراد نيازمند و خانوادههاي آنان پس از پيروزي انقلاب اسلامي بوده است.
مديركل كميته امداد امام خميني(ره) مازندران با اعلام پرداخت 221 ميليارد و 640 ميليون ريال هزينه دارو و درمان مددجويان در 30 سال گذشته يادآور شد: از سال 85 بر حسب قانون، مددجويان روستايي مورد حمايت اين نهاد، مشمول بيمه خدمات درماني روستايي شده و در حال حاضر 41 هزار و 485 نفر از مددجويان شهري نيز مشمول دريافت بيمه خدمات درماني امداد هستند.
وي با اشاره به بهرهمندي مددجويان زير پوشش اين نهاد از خدمات فرهنگي و آموزشي اظهار داشت: در 30 سال گذشته مبلغ 91 ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه تحصيلي به دانشآموزان دختر و پسر و دانشجويان و طلاب تحت حمايت پرداخت شده است.
علاوه بر موارد فوق از آنجا كه راهها شريانهاي حياتي و نقطه اتكا به آبادي، زندگي و اميدواري بشر محسوب مي شود در استان مازندران به واسطه كوه هاي سر به فلكه كشيده و جنگل ها و رودهاي خروشان خود زندگي افراد بسياري از مازني در اين مناطق ييلاقي بوده كه نيازمند توسعه زيرساخت ها و راه دسترسي براي اين مردمان بوده است.
973 روستا طي 30 سال از جاده بهره مند شدند
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران معتقد است: 973 روستا در مناطق صعبالعبور و كوهستاني استان توسط جهاد سازندگي از راه ارتباطي بهرهمند شدند.
عنايتالله تورنگ با اشاره به اينكه جهاد سازندگي پس از انقلاب محروميتزدايي، اجراي پروژههاي زيربنايي آبي و خاكي و برنامههاي ترويجي را عهدهدار شده است، حركات خودجوش و مردمي را در سازماندهي اين نهاد موثر برشمرد و تصريح كرد: ساخت سيلوها و سدسازي كه پس از انقلاب نيمهكاره رها شده يا تكنولوژي آن توسط كشورهاي غربي در اختيار ايران قرار نگرفته بود، موجب ايجاد تحولات ارزشمندي در كشور شد.
وي با بيان اينكه انجام جنگهاي مهندسي در زمان جنگ تحميلي يكي از پديدههايي مورد نياز بود و توسعه تكنيكهاي مهندسي از ابتكارات جهادسازندگي به شمار ميرفت، يادآور شد: شايد كمتر كسي مطلع باشد كه در كارگاههاي جهاد سازندگي در استان مازندران تجهيزات نظامي و ماشينآلات جنگي توليد ميشد.
به گفته وي كارگاههاي مجهز توليد ابزار جنگي در مازندران با توليد گلوله و توپ و احداث سازههاي ارتباطي نقش موثري در پيشرفت عمليات مهندسي والفجر هشت داشتند.
تورنگ، شجاعت و جسارت در دامن زدن به تحولات را از مهمترين دستاوردهاي انقلاب اسلامي عنوان كرد و ادامه داد: جهادسازندگي مازندران 15 هزار ابزار مهندسي و ماشين آلات سنگين را به جبهههاي جنگ اعزام كرد.
وي با بيان اينكه مازندران در هشت سال دفاع مقدس سه هزار و 300 پناهگاه، دو هزار كيلومتر كانال و هزار و 200 متر جاده احداث و در اختيار رزمندگان اسلام قرار داده است، خاطرنشان كرد: در طول فعاليت جهادسازندگي در مازندران دو هزار و 868 كيلومتر راه روستايي ايجاد و هزار و 74 روستا نيز از راه آسفالت روستايي برخوردار شدهاند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران از برقدار شدن 640 روستا، آبرساني به دو هزار و 74 روستا و احداث حمام بهداشتي در هزار و 406 روستا توسط جهادسازندگي در استان خبر داد و افزود: 163 مورد احداث استخر و آبندان، 36 حلقه قنات، انجام 42 كيلومتر زهكشي كانال، داير كردن 230 مورد ايستگاه پمپاژ و 220 مورد كانال و بند انحرافي در مازندران نشان داد اين نهاد علاوه بر فعاليتهاي توليدي در امور آبي و خاكي توجهي ويژه به پروژههاي زودبازده و كاربردي داشته است.
وي يكي از ارزشمندترين طرح هاي جهادسازندگي در مازندران را احداث مركز پشتيباني مرغ بومي مازندران عنوان كرد و اظهار داشت: پس از انقلاب در اين مركز 17 نسل از مرغان بومي مازندران بهگزيني و به ثبت رسيدهاند و اين مركز يكي از دو مركز عمده توليد مرغان بومي در كشور به شمار ميرود كه در دور دوم سفرهاي استاني اعتبار 250 ميليون توماني براي بازسازي و نوسازي آن در نظر گرفته شده است.
تورنگ با اشاره به اينكه با ايجاد رويكرد جديد و اصلاح سيستم در دهههاي دوم و سوم انقلاب زواياي ديگري از فرهنگ كار جهادي در امر پژوهش و تحقيق را نمايان كرد، گفت: تحقيقات روي ارقام پرمحصول برنج در مازندران با ديدگاه افزايش توليد و خودكفايي موجب افزايش كيفيت و توليد در محصولات جديدي مانند برنج شيرودي، ندا، فجر و شفق شد.
وي توليد برنج هيبريد را از ديگر تحولات در بخش كشاورزي مازندران عنوان كرد و افزود: افزايش كيفيت و عملكرد در سطح در اين نوع توليد مورد نظر است كه با سپري شدن سير تحولات تكميلي ميتوان از اين تكنولوژي نيز بهره گرفت.
37 هزار هكتار اراضي شاليزاري طي 30 سال نوسازي شدند
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران از تجهيز و نوسازي 37 هزار هكتار از اراضي شاليزاري مازندران پس از انقلاب خبر داد و تصريح كرد: اصلاح ساختار مهندسي و تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي مازندران با وجود مشكلات فرهنگي در ايجاد باور تحولپذيري در مردم روند اجرايي مطلوبي داشته است.
وي با بيان اينكه در سه دهه پس از پيروزي انقلاب اسلامي روند رو به رشد توليدات در اندازه قابل قبولي در قياس با سرمايهگذاريهاي انجام شده وجود داشته است، خاطرنشان كرد: توليد برنج سفيد از 600 هزار تن در سالهاي آغازين انقلاب به 950 هزار تن در سا لجاري، توليد دانههاي روغني از 30 هزار تن به بيش از 98 هزار تن، توليد شير از 350 هزار تن به 680 هزار تن، توليد گوشت سفيد از 35 هزار تن به 148 هزار تن و گوشت قرمز از 40 هزار تن به 60 هزار تن در استان مازندران در سالهاي اخير ارتقا داشته است.
مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان مازندران گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي 77 درصد فرآوردههاي توليدي استان بدون احتساب صنايع ساختماني داراي علامت استاندارد ملي ايران شدند.
جواد اعتماد با بيان اينكه استانداردهاي ملي پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 67 به استانها واگذار شد، افزود: تاكنون 572 فقره پروانه كاربرد علامت استاندارد براي 881 قلم كالاي مشمول استاندارد اجباري و تشويقي مازندران صادر شده است.
وي با اعلام اينكه اين اداره كل در زمان تاسيس در سال 62 در مازندران فاقد آزمايشگاه و امكانات اداري بوده است، گفت: وظايف اين اداره صرف نمونهبرداري از هشت واحد توليدي و ارسال به استاندارد استان گيلان براي كنترل كيفيت بود.
اعتماد اظهار داشت: در راستاي اجراي ماده 17 قانون اصلاح قوانين و مقررات استاندارد مبني بر استقرار آزمايشگاههاي مناسب در تمام گمركات و مبادي ورودي و خروجي كشور، آزمايشگاه استاندارد مازندران در گمرك نوشهر در سال 74 ايجاد شد و هماكنون داراي آزمايشگاهي به عنوان بزرگترين مركز متالوژي استان و ساير آزمايشگاههاي مورد نياز غرب مازندران است.
وي با بيان اينكه نظارت بر واحدهاي توليدي از هشت واحد در سال 62 به بيش از 530 واحد در سال جاري افزايش يافته است، تصريح كرد: 480 باسكول ثابت همكف، 44 سيلندر پركني گاز مايع و بيش از 600 مركز عرضه مصنوعات طلا، نظارت بر واحدهاي توليدي و صنعتي استان را ارتقا داده است.
اعتماد با اشاره به اينكه بيش از 95 درصد محصولات توليدي مازندران در استان مورد آزمون قرار ميگيرند، گفت: مازندران داراي آزمايشگاه تخصصي صنايع غذايي، صنايع شيميايي و آناليز، صنايع نساجي، مكانيك و فلزشناسي، ميكروبيولوژي، مهندسي پزشكي، بستهبندي و سلولزي، انگ فلزات گرانبها، صنايع ساختماني، كاليبراسيون، برق و الكترونيك است.
به گفته وي 42 درصد واحدهاي توليدي صنايع غذايي، هفت درصد توليدكنندگان صنايع شيميايي، 3/1 درصد واحدهاي توليدي نساجي، 9 درصد واحدهاي توليدكننده مكانيك و فلزشناسي، دو درصد واحدهاي توليدكننده مهندسي پزشكي زير پوشش نظارتي استاندارد قرار دارند.
وي با اشاره به اينكه بالغ بر 222 عنوان استاندارد توسط كارشناسان استاندارد مازندران تدوين شده است، تصريح كرد: 154 عنوان آن مربوط به چهار سال اخير است و 69 درصد كل تدوينهاي انجام شده را در برميگيرد.
وي با اعلام اينكه درآمد حاصله در اين اداره كل از محل ارائه خدمات آزمايشگاهي، فني و آموزشي به واحدهاي توليدي، تجار و بازرگانان چند برابر اعتبارات اختصاصيست، يادآور شد: درآمد هشت ماهه سال 87 بالغ بر 3 هزار ميليون ريال بوده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 36 درصد و نسبت به برنامه پيشنهادي مصوب صد درصد رشد داشته است.
اعتماد با اشاره به اينكه تمام واحدهاي توليدكننده استان مشمول استاندارد اجباري داراي مسئول كنترل كيفيت واجد شرايط شدهاند، افزود: 437 نفر از اين گروه در چهار سال اخير مورد تاييد قرار گرفتهاند.
46 واحد صنعتي شيلاتي در مازندران ايجاد شده است
مدير كل شيلات استان مازندران با اشاره به اينكه صنايع شيلاتي در قبل از انقلاب در مازندران عملاً جايگاهي نداشت، گفت: 46 واحد صنعتي شيلاتي پس از انقلاب در مازندران ايجاد شده است.
حسن حبيبنژاد افزود: با شروع صيد در بخش كيلكا و به دنبال آن توسعه، تكثير و پرورش آبزيان و ماهيان گرمآبي و سردآبي در استان از اوايل سال 1368 توسعه صنايع شيلاتي و توليد كنسرو و فرآوردههاي ماهي آغاز شده است.
وي با بيان اينكه هماكنون واحدهاي صنايع شيلاتي در نواحي صنعتي اميرآباد بهشهر و ميرود بابلسر فعاليت ميكند تصريح كرد: اين صنايع در زمينههاي كنسروماهي، عملآوري و بستهبندي و خميرماهي، قوطيسازي، پودر ماهي، روغن ماهي، توليد غذاي ماهي، توربافي، طناببافي و بازار عرضه بهداشتي آبزيان در استان به توليد و ارائه خدمات ميپردازند.
با بررسيهاي صورت گرفته تا قبل از سال 1368 فعاليت چنداني در خصوص بهرهبرداري از منابع آبي براي توليد آبزيان پرورشي در آبهاي داخلي مازندران صورت نگرفته بود و در همين راستا با مجموعه اقدامات صورت گرفته در بخش آبزيپروري توليدات اين بخش از 2 هزار و 449 تن آبزيان پرورشي در سال 1368 به توليد 38 هزار و 429 تن در سال 1387 رسيده است.
هيچ توليدي در بخش ماهيان پرورشي در مازندران در سال 58 در استان وجود نداشت اما اين ميزان در سال 87 به 38 هزار و 429 تن همچنين روند توليد ماهيان كپور در آببندانهاي استان مازندران در 30 سال گذشته از توليد صفر به 22هزار و 224 تن و 6 هزار و 841 تن در مزارع پرورشي استان رسيده است.
مازندران با بهره مندي از درياي خزر و ذخاير ارزشمند آن از جمله ماهيان خاوياري، استخواني و كيلكا از يك طرف و نيز وجود توانمنديهاي بالقوه و بالفعل در آبهاي داخلي شامل 17هزار هكتار آببندان، مخازن پشت سدها، درياچهها، رودخانهها و چشمه سارها و همچنين وجود نيروهاي تحصيلكرده به عنوان يك سرمايه از جايگاه ويژه و ممتازي در فعاليتهاي شيلاتي برخوردار است.
1432 واحد صنعتي بعد از انقلاب در مازندران راهاندازي شد
رشد صنعتي در مازندران به واسطه سبز قلمداد كردن استان و مواهب كشاورزي آن در سالهاي پس از انقلاب مفيد نبوده تا اينكه با تصويب سفر نخست دولت احمدي نژاد مبني بر اعمال مشوق هاي صنعتي و حذف ممنوعيت فعاليت اين واحدها در استان ، مازندران گام هاي توسعه اي را در زمينه صنعت طي نموده اگر چه اين توسعه قطره چكاني در سال هاي گذشته بر استان حادث مي شد.
مدير عامل شهركهاي صنعتي مازندران از ايجاد و راهاندازي هزار و 432 واحد صنعتي پس از پيروزي انقلاب اسلامي در شهركهاي صنعتي استان خبر داد.
مرتضي هاشمپور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه به دليل محدوديتهاي صنعتي، استان مازندران يك دهه از نظر زماني و فرصتهاي سرمايهگذاري از استانهاي ديگر كشور عقب است، تصريح كرد: واحدهاي صنعتي مازندران در شهركهاي صنعتي استان شامل 742 واحد در حال بهرهبرداري، 74 واحد صنعتي در حال نصب ماشينآلات و 616 واحد نيز در حال ساخت و ساز است.
وي افزود: در حال حاضر 24 شهرك صنعتي فعال با زمين صنعتي هزار و 13 هكتار در استان مازندران وجود دارد كه تاكنون هزار و 842 فقره قرارداد منعقد شده است.
هاشمپور با بيان اينكه در مازندران به دليل محدوديتهاي صنعتي در سال 69 شهركهاي صنعتي ايجاد و نخستين شهرك صنعتي در سال 72 به بهرهبرداري رسيد، اظهار داشت: 570 واحد صنعتي در مازندران در زمره صنايع شيميايي، 513 واحد صنايع غذايي، 440 واحد صنايع فلزي، 195 واحد صنايع سلولزي، 125 واحد صنايع كاني غيرفلزي، 112 واحد صنايع برق و الكترونيك، 87 واحد صنايع نساجي و 40 واحد خدماتي بخشهاي تشكيلدهنده صنايع در شهركهاي صنعتي مازندران هستند.
وي با اشاره به اينكه بيشترين تعداد شهركهاي صنعتي مازندران در شهرهاي بابل، آمل، ساري و سوادكوه قرار دارند، يادآور شد: شهرستان بابل در حال حاضر داراي سه شهرك صنعتي به نامهاي بابل (بندپي)، بابلكنار و بابل (منصوركنده) با وسعت 175 هزار هكتار زمين صنعتي بوده كه در مجموع 273 واحد با حجم سرمايهگذاري هزار و 671ميلياردريال در آن استقرار يافته و تعداد 94 واحد صنعتي با صرف سرمايه 389 ميليارد ريالي به بهرهبرداري رسيده است.
وي گفت: بيش از 70 درصد واحدهاي فعال مستقر در شهركهاي صنعتي استان زير پوشش سيستم تصفيه فاضلاب مركزي قرار دارند.
با اوصاف مذكور مازندران بهشت ايران كه چهار فصل طبيعت خداوندي در آن جريان داشته هنوز مستخق توسعه، شكوفايي، اقتدار و نوآوري است و نياز است كه متوليان برنامه ريزي و توسعه كشور در كلان به فكر توسعه مازندران باشد.
آزادسازي كامل و ساماندهي سواحل، تسطيح و يكپارچه سازي اراضي شاليزاري، توسعه فرودگاههاي استان و افزايش پروازهاي اين استان گردشگر پذير به تمامي نقاط كشور، مهار آب هاي سطحي، جلوگيري از واردات برنج، مكانيزاسيون كشاورزي، فراهم ساختن زيرساخت هاي گردشگري و تسريع در احداث آزاد راه تهران شمال با همكاري دولتمردان ايران اسلامي بايد محقق شده تا مازندران علوي تبار و گسترانيده بر سفره مرتضي علي بتواند به قطب گردشگري جهان اسلام مبدل شود و بر اساس افق چشم انداز 50 ميليون گردشگر مذهبي داخلي و خارجي را در خود جاي داد.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]
-
گوناگون
پربازدیدترینها