واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اميدي به پايان سريع بحران اقتصادي در جهان نيست
در حاليكه 50 درصد از روساي شركت هاي برجسته جهان در يازدهمين نظرسنجي نسبت به رشد اقتصادي در 12 ماه آينده در جهان خوشبين بودند، در دوازدهمين مورد انجام شده صرفا 21 درصد چنين اميدي دارند و بيش از 25 درصد از روساي شركت ها صراحتا نسبت به چشم انداز اقتصادي سال جاري(2009) خوشبين نيستند
سرويس اقتصادي تابناك- بر پايه دوازدهمين نظرسنجي موسسه بين المللي پرايس واترهاوس pwc) )اكثر روساي شركتهاي برجسته، اميدي به پايان سريع بحران اقتصادي در جهان ندارند.
در گزارش موسسه پرايس واترهاوس كه بر اساس نظرسنجي در سه ماهه چهارم سال گذشته (2008) ميلادي از يك هزار و 124 رييس شركت برجسته در50 كشور جهان تنظيم شده است، بحران اقتصادي، اعتماد روساي شركت هاي برجسته در جهان نسبت به بهبود روند وضعيت اقتصادي در آينده را متزلزل كرده است.
طبق اعلام اين موسسه كه هر سال در آستانه مجمع جهاني اقتصاد در داووس سوئيس منتشرمي شود، روساي شركت هاي جهان، صرفا يك بهبود گام به گام و بسيار كند را براي سه سال آينده پيش بيني مي كنند.
در حاليكه 50 درصد از روساي شركت هاي برجسته جهان در يازدهمين نظرسنجي نسبت به رشد اقتصادي در 12 ماه آينده در جهان خوشبين بودند، در دوازدهمين مورد انجام شده صرفا 21 درصد چنين اميدي دارند.
بر پايه اين نظرسنجي، بيش از 25 درصد از روساي شركت ها صراحتا نسبت به
چشم انداز اقتصادي سال جاري(2009) خوشبين نيستند.
روساي شركت هاي برجسته جهان نسبت به رشد اقتصادي درازمدت نيز ترديد داشته و معتقدند كه اقتصاد جهاني صرفا از يك بهبود كند برخوردار خواهد بود.
در حاليكه در سال گذشته كه گستردگي بحران اقتصادي آرام آرام چهره خود را نشان داد، 42 درصد از سوال شوندگان در نظرسنجي موسسه "پي.دبليو.سي." نسبت به يك رشد اقتصادي در سه سال آينده خوشبين بودند، هم اكنون صرفا 34 درصد به چنين رشد اقتصادي اميد دارند.
بر پايه اين نظرسنجي، در حاليكه صرفا 15 درصد از روساي شركت هاي مستقر در آمريكاي شمالي و اروپاي غربي نسبت به رشد اقتصادي در 12 ماه آينده خوشبين هستند، براي ساير نقاط دنيا وضع به گونه بهتري است زيرا 21 درصد از روساي شركت ها در اروپاي مركزي و شرقي، 31 درصد در آسيا و 21 درصد در آمريكاي لاتين اميدوار به رشد اقتصادي مناسبي طي 12 ماه آينده هستند.
حتي در كشورهايي كه در گذشته بازارهاي رو به رشد و موفقيت آميز داشتند، شركت ها با كاهش ميزان تقاضا و بانك هايي مواجه هستند كه به سختي و بندرت ديگر اعتبارات مالي مي دهند.
تازه ترين آمار وزارت بازرگاني و تجارت آمريكا نيز حاكي از آن است كه توليد ناخالص داخلي اين كشور در سه ماهه چهارم سال گذشته با 8/3 درصد كاهش، به پايين ترين حد در 27 سال گذشته رسيده است. اين در حاليست كه تحليلگران حتي يك كاهش 4/5 درصدي توليد ناخالص داخلي آمريكا را پيش بيني كرده بودند. آمريكا حدود يك سال است در گرفتار يك ركود و بحران اقتصادي شده است.
از سوي ديگر پيش بيني روساي شركت هاي مستقر در كشورهاي صنعتي برجسته جهان در باره روند معاملات اقتصادي و گردش مالي خود نيز نسبت به سال گذشته وخيم تر شده است.
در حالي كه 35 درصد از روساي شركت هاي آمريكايي در سال گذشته (2008) ميلادي اميد به يك گردش مالي مثبت در سال جاري داشتند، هم اكنون صرفا 13 درصد چنين اميدي دارند.
تعداد روساي شركت ها در انگليس كه نسبت به يك گردش مالي مثبت بسيار خوشبين و مطمئن بودند نيز از 43 درصد در سال گذشته به 12 درصد در سال جاري كاهش يافته و اين نرخ در فرانسه از 26 درصد به 5 درصد و در آلمان از 57 درصد به 17 درصد كاهش يافته است.
از سوي ديگر در حاليكه به طور ميانگين 29 درصد از روساي شركت هاي برجسته در جهان نسبت به وضعيت شركت هاي خود در 3 سال آينده بسيار خوشبين هستند اين رقم در آلمان صرفا 9 درصد است.
موسسه پرايس واترهاوس در گزارش خود همچنين تاكيد مي كند كه در مجموع شدت و مدت زمان ركود اقتصادي در جهان بندرت قابل پيش بيني است. بر پايه اعلام 85 درصد از سوال شوندگان در اين نظرسنجي، پيامدها و تاثيرات اين بحران، روساي شركت ها را بسيار به خود مشغول كرده است.
در حاليكه 72 درصد از سوال شوندگان، تزلزل در بازارهاي مالي و سهام را از ديگر فاكتورهاي ريسك براي وضعيت اقتصادي در جهان مي دانند،55 درصد مقررات بيش از حد، 50 درصد هزينه هاي انرژي و 46 درصد نيز كمبود نيروهاي متخصص و كارشناس در شركت ها را از فاكتورهاي ريسك مي دانند.
لازم به ياد آوري است كه موسسه بين المللي پرايس واترهاوس (پي.دبليو.سي.) كه مقر آن در نيويورك است، در 150 كشور جهان عضو دارد. اين موسسه با 146 هزار نفر شاغل، در سال 2007 ميلادي بيش از 25 ميليارد دلار گردش مالي داشت.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]