واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آلودگي عسلويه 100 برابر تهران است
به گفته او خطر ديگري كه مردم منطقه را تهديد ميكند، احتمال بارش باران است كه با وضعيت هواي منطقه شديدترين باران اسيدي را رقم خواهد زد كه براي ساكنان عسلويه بسيار خطرناك است.
توليد مواد و پسماندهاي شيميايي و هدايت اين مواد آلودهكننده به سمت مشعلهايي كه رو به آسمان عسلويه قد برافراشتهاند، خطر ابتلاع به بيماريهاي تنفسي را افزايش داده است
مدير گروه بيولوژي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد با اشاره به اين موضوع و ابراز نگراني از آلودگي بيش از اندازه اين منطقه گفت: متأسفانه با وجود آلودگيهاي خاك، آب و هواي اين منطقه كاري براي آن صورت نگرفته و آلودگيها هر روز بيشتر ميشود تا آنجا كه در حال حاضر آلودگي اين منطقه 100 برابر تهران است.
دكتر محمدرضا فاطمي با تاكيد بر اينكه روي فاضلابهاي اين منطقه كه غالبا صنعتي بوده و از آلودگي زيادي برخوردار است، هيچ نوع تصفيهاي صورت نميگيرد، افزود: آلودگيهاي ميكروبي ناشي از تخليه فاضلاب به دريا نه تنها براي آبزيان و موجودات دريايي خطرناك است بلكه ميتواند روي ساكنان منطقه تاثيرات نامطلوبي گذاشته و بيماريزا باشد.
وي با اشاره به بيمهري مسئولان نسبت به اين منطقه آلوده، علت اصلي آلودگي اين منطقه را حضور پالايشگاههايي ميداند كه گازهاي آلاينده آن بدون تصفيه خارج ميشود. به گفته او در زمان راهاندازي اين منطقه با اين كاربري قرار بوده دستگاههاي تصفيه در منطقه نصب شود كه بهدليل تحريم اقتصادي اين كار انجام نشد و در حال حاضر آلودگي در منطقه منتشر ميشود.
مدير گروه بيولوژي واحد علوم وتحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي تهران با اشاره به اينكه در حال حاضر گازهاي تصفيه نشده در منطقه سوزانده ميشود، بيان داشت: اين موضوع باعث شدت آلودگي هوا در منطقه و در نتيجه بيماريهاي تنفسي- يكي از بيماريهاي شايع در ميان افراد اين منطقه- است.
به گفته او خطر ديگري كه مردم منطقه را تهديد ميكند، احتمال بارش باران است كه با وضعيت هواي منطقه شديدترين باران اسيدي را رقم خواهد زد كه براي ساكنان عسلويه بسيار خطرناك است.
دكتر فاطمي با اشاره به تبخير بسيار زياد آب در اين منطقه يادآور شد: اين شرايط آب و هوايي باعث شده تا اين منطقه با وجود برخورداري از نوعي خاك خاص، از اين لحاظ هم آلوده باشد كه بايد هرچه سريع تر براي آن فكري كرد.
تخريب ساحل
مدير گروه بيولوژي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد همچنين از تخريب ساحل عسلويه براي بهرهبرداري از آن خبر داد و بيان كرد: خاكريزي براي افزايش ساحل به سمت دريا در حال حاضر در عسلويه از سوي مسئولان اين منطقه در حال انجام است.
با وجود اينكه مدتهاست در مورد شدت آلودگي اين منطقه و خطرات و بيماريهايي كه مردم به آن دچار شدهاند، اخطار داده شده اما مسئولان محيطزيست نسبت به اين موضوع سكوت كردهاند.
دكتر فاطمي ضمن ابراز نگراني از اين موضوع و همينطور پيشروي ساحل به سمت دريا و ساحلسازي كه در اين منطقه در حال پيگيري است، ادامه داد: كسي به اين خطر كه بيخ گوشمان است، توجه نميكند مسئولان بهدنبال احياي دريا به نفع ساحل هستند كه اين اتفاق باعث شده مهمترين زيستگاه دريايي ايران در معرض خطر جدي قرار گيرد.
خاك هم آلوده است
آمارهاي ارائه شده در سال 86 در مورد آلودگي هوا در شهر صنعتي عسلويه نيز نشاندهنده افزايش ميزان آلودگي است و تعداد فلزها در اين منطقه به 98عدد رسيده است. دكتر محمدرضا فاطمي به اين موضوع، فاضلابهاي صنعتي اين منطقه را اضافه ميكند كه يكي از موارد آلودگي اساسي به شمار ميآيد كه بدون ملاحظه به سمت دريا سرازير ميشود.
وي ادامه داد: آلودگي اين منطقه در مقايسه با تهران 100 برابر است در حالي كه محيطزيست نسبت به اين موضوع سكوت كرده است.
عدمحضور مناسب سازمان محيطزيست باعث شده تا بيشتر بودجهها و هزينه به حجم توسعه عمراني و گسترش زيرساخت براي ساخت و تجهيز شركتها اختصاص يافته و كمتر به بحث زيستمحيطي و آلودگي هوا، آب و انسانها توجه شده است.
از سوي ديگر مواد شيميايي شركتها، هم بو دارند و هم دود كه هر دو بهخودي خود ميتواند بر دامن زدن به سرطاني بودن تركيبات موجود كمك كند.
بنا به گفته برخي از افراد شاغل در شهر عسلويه وزش باد غالب با توجه به اينكه از سمت دريا به خشكي و بيشتر از غرب به شرق منطقه در جريان است توانسته آلودگي را به مناطق شرقي شهر عسلويه مانند بيدخون، نخل تقي، لامرد فارس، شيرينو و روستاهاي اطراف منتقل كند كه نمونههايي از مشكلات تنفسي و سرفههاي شديد در برخي از شهروندان مشاهده شده كه البته منجر به اعتراض مردم نيز گرديده است.
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]