واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مركز اسناد انقلاب اسلامي كتب مرتبط با روزهاي دهه فجر را معرفي ميكند
تهران - موسسه فرهنگي ، هنري و انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي به مناسبت دهه فجر مجموعه اي از آثار مرتبط با تاريخ انقلاب اسلامي را در قالب پژوهش هاي تاريخي و داستاني معرفي مي كند.
به گزارش ايرنا ، اين آثار به مناسبت چهارمين روز ايام دهه فجر كه با عنوان " انقلاب اسلامي ، جهاد اقتصادي ، فرهنگ و احياي ارزشهاي اسلامي " نامگذاري شده است در قالب پژوهش هاي تاريخي و داستانهاي انقلاب جهت استفاده پژوهشگران معرفي مي شود.
كتاب "انقلاب فرهنگي در جمهوري اسلامي ايران" نوشته ناهيد روشن نهاد يكي از آثار مرتبط با انقلاب است كه اين مركز آن را در شمارگان دو هزار و 500 نسخه و به قيمت 18 هزار ريال منتشر كرده است.
در اين كتاب مي خوانيم : با توجه به ماهيت فرهنگي انقلاب اسلامي ضرورت اصلاحات در نظام آموزشي بيش از پيش احساس مي شد . اين مهم در سالهاي اوليه پيروزي انقلاب ، به دلايل مختلف از جمله شرايط بحراني پس از انقلاب، درگيريهاي سياسي در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي، تعدد برنامهها و سياستهاي اصلاحي و غيره اجرا نشد.
مجموع تحولات سبب شد تا برنامه دگرگوني بنيادين در آموزش عالي تحت عنوان انقلاب فرهنگي در دستور كار مسوولان نظام جمهوري اسلامي قرار گيرد.
در نتيجه اعلام انقلاب فرهنگي حدود 2 سال دانشگاهها تعطيل شد تا با فراغت بيشتري برنامههاي اصلاحي تنظيم و پيگيري شود. در اين كتاب علل و زمينههاي اعلام انقلاب فرهنگي و نيز پيامدهاي آن مورد بررسي قرار ميگيرد.
* بررسي مقايسه اي توسعه اقتصادي در ايران و كره جنوبي (1357-1341) "اثر محمد امجد
از ديگر اثار اين مركز است كه به قيمت 18 هزار ريال و به شمارگان دو هزار نسخه منتشر شده است .
در اين اثر آمده است :با وجود شباهت هايي كه ايران دوره پهلوي و كره جنوبي با هم داشتند، پيامدهاي برنامه ريزي اقتصادي در دو كشور يكسان نبود. هر دو كشور از دهه 1960 ميلادي روند مدرنيزه شدن و توسعه صنعتي را شروع كردند؛ هر دو رژيمي اقتدارگرا و مورد حمايت آمريكا داشتند.
با اين همه كره جنوبي با موفقيت در برنامه ريزي اقتصادي، در رديف كشورهاي صنعتي جاي گرفت، ولي سياست هاي غلط پهلوي دوم باعث شد ايران همچنان كشوري وابسته به درآمدهاي نفتي باشد. كتاب حاضر به طور مفصل به مقايسه توسعه اقتصادي در ايران و كره جنوبي مي پردازد.
* "اقتصاد و انقلاب اسلامي ايران" نوشته مهدي رهبري اثر ديگر مرتبط با موضوع انقلاب است كه در 318صفحه به قيمت 13 هزار ريال و در شمارگان دو هزار نسخه منتشر شده است .
در اين اثر مي خوانيم : از ابتداي وقوع انقلاب اسلامي تا كنون، مهمترين سوالي كه در مجامع علمي و غير علمي مطرح شده علل وقوع انقلاب بوده است. گذشته از بحثهايي كه در اين زمينه وجود دارد كتاب حاضر تحقيقي است كه تنها بعد اقتصادي انقلاب را در بر مي گيرد و هدف آن تطبيق نظريه هاي اقتصادي انقلاب با انقلاب اسلامي ايران و بررسي ميزان اين انطباق پذيري است.
* "انقلاب اسلامي و رهيافت فرهنگي" تاليف محمد شجاعيان نيز اثر ديگر مركز اسناد است .
در اين اثر آمده :تا زمان وقوع انقلاب اسلامي در ايران ، نقش عناصر فكري و فرهنگي، بويژه فرهنگ مذهبي در ايجاد تحولات انقلابي و تغييرات اجتماعي سياسي ، چندان مورد توجه نظريه پردازان انقلاب قرن بيستم، قرار نگرفته بود.
از بررسي مجموعه نظريه هايي كه پيش از انقلاب اسلامي درباره ي انقلابات اجتماعي و سياسي مطرح بود و مقايسه ي آنها با تبيين هاي مختلفي كه از انقلاب اسلامي ارايه شده است، مي توان چهار تاثير عمده ي انقلاب اسلامي به نظريه هاي انقلاب را برشمرد : جرح و تعديل نظريات ساختاري انقلاب، شكل گيري نسل چهارم نظريه هاي انقلاب ، نظريات پست مدرن درباره ي انقلاب و شكل گيري رهيافت فرهنگي در تبيين انقلاب .
اين كتاب در 244 صفحه و يه قيمت 15 هزار ريال در شمارگان 3 هزار نسخه به چاپ رسيده است .
فراهنگ **1630**1647
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30795747
جمعه|ا|14|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]