واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: متكي در حاشيه اجلاس داووس كاخ سفيد قدرت شنوايياش را تقويت كند
وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران در نشستي در حاشيه مجمع جهاني اقتصاد داووس، تغيير ادبيات آمريكا را به معناي ايجاد تغيير واقعي در كاخ سفيد ندانست و از واشنگتن خواست قدرت شنيدن خود را افزايش دهد. به گزارش مهر، منوچهر متكي وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران در ميزگردي به ميزباني سي ان ان در حاشيه نشست داووس كه با حضور وزراي خارجه عراق، فرانسه ، نخست وزير كنيا و وزير دفاع افغانستان و مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي برگزار شد گفت: اوباما به زمان بيشتري براي شناخت واقعيت ها نياز دارد.متكي تغيير ادبيات آمريكا يا تغيير تاكتيك هاي اين كشور را در مورد جمهوري اسلامي ايران كافي ندانسته و گفت: دنيا تغيير كرده و براي ساخت جهاني بهتر، رئيس جمهور جديد ايالات متحده لازم است در آنچه بايد تغيير كند، تغيير ايجاد نمايد.متكي با ابراز آمادگي براي بررسي رويكردهاي جديد ايالات متحده ابراز داشت: موضوع مذاكره ايران و آمريكا لايههاي متفاوتي دارد كه بايد كالبدشكافي شود و يكي از مهمترين مسائل در اين ارتباط بالارفتن قدرت شنيدن كاخ سفيد است.وي با اشاره به به رسميت نشناخته شدن حماس به عنوان دولت منتخب مردم غزه از سوي ايالات متحده، اين سياستهاي يكجانبه را شكست خورده عنوان نمود و ابراز اميدواري كرد دولت جديد آمريكا متفاوت بودن خود را از دولت سابق ثابت كند.
ايران در ثبات افغانستان و عراق نقش كليدي دارد
وزير دفاع افغانستان و وزير خارجه عراق نيز در اين نشست، ايران را داراي نقش كليدي در ثبات افغانستان و عراق دانستند. به گزارش مهر، عبدالرحيم ورداك وزير دفاع افغانستان گفت: كليد موفقيت افغانستان براي رسيدن به ثبات، تلاش همه گروههاي منطقهاي و جهاني براي پايان دادن به جنگ در اين كشور است.وي ايران را به عنوان همسايه اين كشور و همچنين كشوري كه داراي روابط تاريخي سياسي و اقتصادي گسترده است، داراي نقشي كليدي در ثبات افغانستان دانست. ورداك، ثبات افغانستان را به نفع ايران دانسته وبر مواجهه دوكشوربا تهديدات مشترك تاكيد كرد. وزير دفاع افغانستان با اشاره به عدم پايبندي غربي ها به تعهدات خود در قبال اين كشور گفت: دولت افغانستان در مبارزه با فساد مالي، جدي است و اين موضوع نميتواند عذري براي عدم عمل به تعهدات بين المللي براي كمك به كابل باشد.وي ابراز اميدواري كرد: اوباما به وعده هاي خود در قبال افغانستان عمل كند.هوشيار زيباري وزير خارجه عراق نيز در اين نشست، با اشاره به روابط سالم بين بغداد و تهران، عراق را دوست ايران عنوان كرده و گفت: جمهوري اسلامي در ثبات عراق بسيار كمك كرده و در سخت ترين شرايط در كاهش درگيري هاي قومي نقش بسيار مثبتي داشته است.وي به جنگ تحميلي و مشكلات مرزي و ديگر اختلافات بين ايران و عراق اشاره كرد، از برداشته شدن ديوار بي اعتمادي بين دو كشور خبر داد و خواستار حل اختلافات باقي مانده شد.
خواهان مذاكره با ايران هستيم اما از برنامه هسته اي نگرانيم!
برنارد كوشنر وزير امور خارجه فرانسه نيز در اين نشست گفت: درحال حاضر با دوره جديدي روبهرو هستيم و اروپايي ها خواهان مذاكره با ايران هستند.به گزارش ايرنا، كوشنر در اين ميزگرد جمعي كه از سوي شبكه سي ان ان در نشست داووس سوييس برگزار شد، در مورد اظهارات منوچهر متكي گفت: فرانسه، اروپايي ها و ساير كشورهاي جهان آماده اند حتي در اين برنامه به ايران كمك كنند.كوشنر مدعي شد: ما بسيار بيمناك از استفاده نظامي ايران در آينده از آن (انرژي هسته اي) هستيم. وي بر شكست غرب در باب مذاكرات ديپلماتيك با ايران اعتراف كرد و با اشاره به آغاز كار رياست جمهوري باراك اوباما در آمريكا گفت: درحال حاضر با دوره جديدي روبه رو هستيم و اروپايي ها خواهان مذاكره با ايران بوده و بايد در اين رابطه درها را گشود و با فكر و قلبي باز عمل كرد. وزير امور خارجه فرانسه افزود: ما بسيار محترمانه از ايران ميخواهيم تا به سوالات فني آژانس پاسخ دهد. وي گفت: ما از برنامه هسته اي غيرنظامي ايران استقبال مي كنيم. محمد البرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز در اين جلسه، مسلح بودن اسرائيل به سلاح هسته اي را تاييد كرد و گفت: همه كشورها را متقاعد به پيوستن به معاهده ان پي تي كرده ايم ولي در خاورميانه مي بينيم كه اسرائيل خارج از اين معاهده باقي مانده است. وي مسئله هسته اي ايران را در دو بعد "فني" و "سياسي" مطرح كرد و خواستار برقراري مذاكره دولتهاي غربي با ايران شد.
متكي: ايران سياستهاي آمريكا را تحت نظر دارد
وزير امور خارجه تاكيد كرد كه ايران در حال نظارت بر سياست خارجي آمريكا در كشورهايي نظير افغانستان است تا ببيند آيا بهبود روابط با آمريكا در دولت باراك اوباما ممكن خواهد بود يا خير؟ به گزارش ايسنا، منوچهر متكي در گفتگو با شبكه تلويزيوني دولتي ژاپن )NHK( از تاكيد باراك اوباما رئيسجمهور جديد آمريكا بر گفتگو، استقبال كرد اما گفت كه دولت ايران پيش از بررسي روابط تهران در واشنگتن، به جزئيات بيشتري درباره نيات آمريكا نيازمند است. به گزارش خبرگزاري فرانسه، متكي گفت: ما در حال بررسي اين مسئله هستيم كه سياستهاي عملي آمريكا مثلا در قبال افغانستان چگونه است. آنها قصد دارند چه اقدامي انجام دهند؟ آيا رويكردشان رويكردي مبتني بر نيروي نظامي خواهد بود؟ متكي در داووس محل برگزاري اجلاس جهاني سالانه اقتصاد با اين شبكه صحبت ميكرد. NHK بدون پخش تصوير مربوطه، به نقل از متكي گزارش كرد كه ايران تحت شرايط مناسب درباره برنامه هستهاياش مذاكره خواهد كرد. اين اظهارات پس از آن مطرح شده كه رابرت گيبس سخنگوي كاخ سفيد، روز پنجشنبه گفت اوباما استفاده از ديپلماسي را در پرداختن به مسئله هستهاي ايران ترجيح ميدهد اما در عين حال "تمامي گزينهها" را بر روي ميز نگه ميدارد.
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]