واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فضائلي: ـ از فضاي رقابتي در انتخابات استقبال ميكنيم ـ تعلل جريانات در معرفي كانديدا به بلاتكليفي آنها برميگردد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبيركل انجمن روزنامهنگاران مسلمان، با اشاره به نزديك شدن به فصل انتخابات، گفت: انجمن روزنامهنگاران مسلمان از فضاي رقابتي در انتخابات و حضور چهرههايي كه باعث افزايش مشاركت مردم ميشوند، استقبال ميكند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) مهدي فضائلي در نشست خبري با خبرنگاران، افزود: ما معتقديم هرچه فضا پرشورتر باشد در نگاهي كلان منافع كشور بيشتر تامين ميشود و هركس كه در نتيجه اين انتخابات پرشور رييسجمهور شود، با دلگرمي بيشتري ميتواند مسووليت را به عهده گيرد.
وي با توصيه احزاب، گروهها و هواداران كانديداها به اخلاقمحوري و پرهيز از تخريب در انتخابات، گفت: از سوي ديگر هم بايد از بزرگنمايي نقدها خودداري كرد و كساني كه خود را عرضه كردهاند بايد انتظار نقد را داشته باشند و واكنش تندي نسبت به نقدها البته نقد سالم و غيرمخرب نشان ندهند.
وي درباره تعلل و تاخير دو جريان اصولگرا و اصلاحطلب براي معرفي كانديداي نهايي خود در انتخابات، تصريح كرد: دليل اين امر بخشي به بلاتكليفي در جريانات سياسي برميگردد. وقتي درون جريانات اختلافنظر و ديدگاه وجود داشته باشد طبعا ديرتر هم ميتوان به تصميم رسيد و همين باعث تاخير ميشود.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان ادامه داد: البته برداشت من اين است كه ما هنوز خيلي دير نكردهايم، زيرا قالب چهرههاي مطرح شده و در مظان كانديداتوري چهرههاي گمنامي نيستند كه جامعه وقت زيادي براي شناخت آنها نياز داشته باشد. اغلب آنها مسووليت بزرگي در گذشته داشتهاند و در مدت كوتاه هم ميتوانند خود را به مردم بشناسانند. شايد اين افراد اين نياز را احساس نميكنند كه جامعه وقت زيادي صرف شناخت آنها كند.
وي افزود: چهرههايي كه اكنون با ترديد و تاخير نسبت به موضوع انتخابات عمل ميكنند، شايد قدرت رقابت را كمتر درون خود ميبينند و احساس ميكنند شايد ميدان راحتي براي رقابت وجود نداشته باشد و نتيجه مطلوب آنها چندان هم دستيافتني نيست؛ لذا با ملاحظه بيشتري تصميم ميگيرند. البته ممكن است بخشي از اين امر هم يك سناريوي تبليغاتي باشد.
وي درباره تلاش اصولگرايان براي رسيدن به اجماع نيز اظهار كرد: در جريان اصولگرا هيچكس خود را به عنوان نامزد انتخابات اعلام نكرده است. قاعدتا تصور بر اين است كه آقاي احمدينژاد نامزد جدي هستند اما هنوز ايشان هم رسما اين امر را اعلام نكردهاند؛ لذا اساسا بحث اجماع در جريان اصولگرا مسالهاي انحرافي است.
فضائلي با بيان اينكه " در اظهارنظر هيچيك از چهرههاي شاخص و تشكلهاي برجسته اظهارنظري مبني بر عبور از احمدينژاد مطرح نشده و حتي خلاف آن هم طرح شده است" گفت: جريان اصولگرا نامزد خود را چشم بسته معرفي نميكند، بلكه منتظر اعلام آمادگي ساير كانديداها و بررسي شرايط آنها ميماند تا نهايتا اگر كسي به افكار عمومي معرفي ميشود بر اساس ارزيابي و بررسي همهجانبه باشد.
وي با بيان اينكه " انجمن روزنامهنگاران مسلمان پيش از پايان سال موضوع انتخابات را بررسي ميكند" ادامه داد: وقتي در جريان اصولگرا چهرهها خود را طرح نكردهاند و معلوم نيست فرد ديگري وارد عرصه انتخابات شود، ممكن است عمليات رواني درباره جريان اصولگرا وجود داشته باشد.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان درباره احتمال تشكيل دولت ائتلافي نيز، خاطرنشان كرد: تشكيل دولت ائتلافي به فردي بستگي دارد كه راي ميآورد. اگر برخي نامزدهايي كه مطرح هستند، انتخاب شوند به هيچوجه دولت ائتلافي تشكيل نميدهند و بالعكس برخي ممكن است درصدي از اين امر را در دولت خود محقق كنند.
وي با اشاره به سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، گفت: جمهوري اسلامي در اين سالها تهديدات بيسابقهاي را عليه خود شاهد بوده كه اين تهديدات ميتوانست هر انقلاب ديگري را سرنگون كند، اما كشور ما با پشتوانه مردمي محكم و استوار در مقابل اين تهديدات ايستاده و امروز همانند درختي تنومند در منطقه ايفاي نقش ميكند.
وي الهامبخشي به نهضتها و مقاومت در مقابل ظلم و ستم را نتيجه انقلاب اسلامي خواند و افزود: اگر مقاومت در جنوب لبنان و غزه را شاهد هستيم اين از ثمرات انقلاب است كه بايد دقيقا مورد تبيين قرار گيرد. البته در همين رابطه شاهد عصبانيت نظام استكباري هم هستيم زيرا آنها معتقدند اگر انقلاب اتفاق نميافتاد، مسائل هم براي آنها هموارتر ميشد؛ لذا آنها از هيچ تلاشي عليه انقلاب اسلامي فروگذار نميكنند.
به گزارش ايسنا، فضائلي در بخش ديگري از سخنان خود درباره موضوع غزه نيز، خاطرنشان كرد: اگرچه به ظاهر تهاجم رژيم صهيونيستي به پايان رسيده و آتشبس برقرار شده اما موضوع غزه همچنان يك مساله مهم بينالمللي است و در معادلات بينالمللي تاثيرگذار است. امروز جنگ در بخشهاي تبليغاتي و رسانهاي ادامه دارد و ما به عنوان اصحاب رسانه در داخل و خارج كشور بايد فعاليت خود را ادامه دهيم همانطور كه در دوران تهاجم به غزه رسانهها و مطبوعات ما خوش درخشيدند.
وي افزود: امروز ما بايد بتوانيم از آرمان فلسطين دفاع كنيم و اجازه پايمال شدن خونهاي به ناحق ريخته شده را ندهيم. بايد محاكمه جنايتكاران جنگي را پيگيري كنيم و در حد توان خود به موضوع بازسازي غزه بپردازيم.
وي با تقدير از اقدام طيب اردوغان نخستوزير تركيه، يادآور شد: اين مسائل اتفاقات كوچكي نيست و نشان ميدهد كه رژيم صهيونيستي با چه مشكلاتي روبروست. اين رژيم در شرايطي قرار داشت كه هيچكس جرات مخالفت با آن را نداشت و اگر فردي مثل اردوغان در اجلاسي بينالمللي به آن شكل با پرز صحبت ميكند اين نشان ميدهد كه صحنه جهاني در آستانه تحولات بزرگي است.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان تاكيد كرد: ما از مسوولان وزارت ارشاد تقاضا داريم با توجه به تلاشهاي رسانههاي نوشتاري در دوران حمله به غزه گروهي از خبرنگاران و چهرههاي رسانهاي فعال در موضوع غزه را انتخاب كرده و تمهيداتي انديشيده شود كه آنها بتوانند از نزديك از روند بازسازي غزه و وضعيت مردم گزارشي تهيه كنند.
وي با اشاره به رويكرد اوباما و سخنان هيلاري كلينتون درباره جمهوري اسلامي، گفت: آنها بحث تغيير را مطرح كردهاند، اما آنچه تا به حال مشاهده ميكنيم را نميتوان نام تغيير بر آن گذاشت. به نظر ميرسد اهداف و استراتژي آمريكا درباره ايران تغييري نكرده و حداكثر قدري ادبيات مقامات آمريكايي دچار تغيير شده است؛ اما ادعاها همان است و در پس ذهن آنها تفاوتي وجود ندارد.
وي با بيان اينكه " آمريكا بدون تغيير در استراتژي خود نميتواند تغييري در استراتژي ايران را خواستار شود" تصريح كرد: اين يك تقاضاي زيادهخواهانه است و ايران قطعا به آن پاسخ مثبت نميدهد بلكه ما متناسب با منافع ملي خود استراتژيمان را دنبال ميكنيم. هر زمان ايران احساس كند تغيير واقعي رخ داده و اگر آنها از ملت ايران عذرخواهي كنند، جمهوري اسلامي هم ميتواند در نگاه خود به مقامات آمريكايي تجديدنظر كند.
فضائلي در پايان درباره فيلترينگ برخي سايتهاي خبري گفت: از نظر ما مهم است كه قانون در اين رابطه رعايت شود. اگر ضوابط مشخصي رعايت شده باشد طبعا ما هم اطمينان داريم كه ضوابط قانوني انجام شده، اگر نه جاي اعتراض قانوني وجود دارد. البته ممكن است اين سايتها – تفاوتي نميكند از كدام جريان – فضا را از مسير اخلاق خارج كنند كه در اين صورت بايد به شكل قانوني با آنها برخورد كرد.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]