واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رئيس شوراي اصناف كشور: مشمولان مرحله دوم نظام ماليات بر ارزش افزوده فقط دو روز فرصت دارند
رئيس شوراي اصناف كشور گفت: فعالان اقتصادي شاغل در فعاليت هاي موضوع بند (الف) ماده 96 قانون ماليات هاي مستقيم، تنها دو روز ديگر براي ثبت نام در نظام ماليات بر ارزش افزوده فرصت دارند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، "قاسم نوده فراهاني" روز دوشنبه با بيان اينكه مهلت مرحله دوم ثبت نام در نظام ماليات بر ارزش افزوده 16 بهمن ماه به پايان مي رسد، افزود: در مرحله دوم ثبت نام، برنامه ريزي موثري براي آموزش تمام مشمولان اين قانون پيش بيني شده و برخلاف مرحله اول كه اصناف آمادگي براي اجراي قانون را داشتند اما با نحوه محاسبه و وصول ماليات بر ارزش افزوده آشنايي كامل نداشتند، در اين مرحله موديان مالياتي براساس طبقه بندي و اولويت بندي كه صورت گرفته، براي گذراندن دوره هاي آموزشي ثبت نام مي شوند و پس از پايان مراحل آموزش، انتظار اين است كه به نحو مطلوب قانون ماليات بر ارزش افزوده را اجرا كنند.
وي، در خصوص مشمولان مرحله دوم ثبت نام در نظام ماليات بر ارزش افزوده، گفت: تمام فعالان اقتصادي شاغل در فعاليت هاي موضوع بند (الف) قانون ماليات هاي مستقيم اعم از دارندگان كارت بازرگاني تمام واردكنندگان و صادركنندگان، صاحبان كارخانه هاي توليدي، صاحبان موسسات حسابرسي، حسابداري و دفترداري، خدمات مالي، موسسات مهندسي، موسسات تبليغاتي و بازاريابي، بنكداران و عمده فروش ها، صاحبان فروشگاه هاي بزرگ، واسطه هاي مالي و غيره در اين مرحله ثبت نام مي شوند و دوره هاي آموزشي براي آنان برگزار خواهد شد.
رئيس شوراي اصناف كشور، افزود: به طور كلي مشمولان مرحله دوم ثبت نام اين نظام مالياتي از جمله مديران عامل كارخانه ها و واحدهاي توليدي و موسسات و همچنين مسئولان امور مالي آنها، صاحبان كارت بازرگاني و غيره لازم است در كارگاه هاي آموزشي ماليات بر ارزش افزوده شركت كنند.
نوده فراهاني، با اشاره به اينكه ماليات بر ارزش افزوده اكنون از سوي اصناف مشمول اين قانون، از جمله تمام واردكنندگان و صادركنندگان و بخش عمده اي از توليدكنندگان به شكلي مطلوب در حال اجراست، افزود: در مرحله دوم ثبت نام نيز بخش ديگري از اصناف از جمله بنكداران و عمده فروشان همه اتحاديه ها به اين نظام مالياتي خواهند پيوست و ساير اعضاي غيربنكدار و عمده فروش اين اتحاديه ها در دوره هاي بعدي وارد اين سيستم خواهند شد يا اصلا ممكن است بعضي از اعضاي اتحاديه ها مشمول مراحل بعدي اجراي اين قانون نيز نگردند.
رئيس شوراي اصناف كشور، با تاكيد بر اينكه نگاه و باور اصناف همواره به ماليات به عنوان منبع درآمد هزينه هاي دولت مثبت بوده، گفت: اعتراضاتي هم كه در زمان اجراي مرحله اول بروز كرد، به دليل عدم آگاهي از اجراي صحيح اين قانون بود و در زمان حاضر وضعيت به كلي تغيير كرده و در صورتي كه اطلاع رساني و آگاهي رساني به شكل مطلوب صورت گيرد، تمام موديان اين قانون از آن تمكين مي كنند.
وي در خصوص طبقه بندي فعالان اقتصادي براي ثبت نام در اين قانون، تصريح كرد: پس از نشست هايي كه با حضور مسئولان سازمان امور مالياتي كشور برگزار شد، تصميم بر اين شد كه موديان ماليات بر ارزش افزوده اولويت بندي شوند و معيار را هم براساس طبقه بندي فعالان اقتصادي موضوع ماده 96 قانون ماليات هاي مستقيم گذاشتيم و در اين مرحله، تمام مشمولان
بند (الف) اين ماده قانوني ثبت نام مي شوند و در مرحله بعد، جلساتي در سازمان امور مالياتي
كشور برگزار خواهد شد و براساس توزيع جغرافيايي ثبت نام شدگان، درخصوص ساعات آموزشي و مكان آموزش، همچنين طراحي نهايي نرم افزارهاي هر صنف و استفاده از صندوق هاي pos تصميم گيري خواهد شد.
رئيس شوراي اصناف كشور، آمار فعالان اقتصادي بند(الف)ماده 86 قانون مالياتهاي مستقيم
را 75 هزار مورد دانست و افزود: تا پايان سال جاري، آموزش اين دسته از مشمولان پايان مي يابد و از سال آينده وارد سيستم ماليات بر ارزش افزوده خواهند شد.
وي آموزش صحيح به اصناف را عامل موفقيت قانون ماليات بر ارزش افزوده عنوان كرد و گفت: آموزش در قانون نظام صنفي سرلوحه همه مسئولان مجامع امور صنفي و اتحاديه هاست و يكي از اين آموزش ها، آموزش قانون ماليات هاي مستقيم و قانون ماليات بر ارزش افزوده است و مسئولان اتحاديه ها موظفند واحدهاي صنفي زيرمجموعه را به صورت گروهي، آموزش دهند.
نوده فراهاني، همچنين اطلاع رساني گسترده و مستمر از طريق نشريات و بولتن هاي اصناف و صنوف كشور در رابطه با قانون ماليات بر ارزش افزوده و مصاحبه مسئولان امور صنفي با مطبوعات را بخشي از فرآيند اطلاع رساني ماليات بر ارزش افزوده عنوان كرد.
رئيس شوراي اصناف كشور، در خصوص مكانيسم اطلاع رساني و آگاهي رساني قانون ماليات بر ارزش افزوده، تصريح كرد: مجامع امور صنفي در اجلاس هاي ماهيانه اي كه با حضور مسئولان اتحاديه هاي هر بخش، استان و مركز برگزار مي شود، موضوعات مربوط به ماليات بر ارزش افزوده را به بحث مي گذارند.
وي با تاكيد بر ضرورت فاكتورنويسي در نظام ماليات بر ارزش افزوده، گفت: از سال ها قبل، در خصوص لزوم صدور فاكتور از سوي اصناف بارها بخشنامه صادر شده و در جلسات عمومي هم تذكر داده ايم كه اگر كسي فاكتور ارايه ندهد، خلاف قانون نظام صنفي عمل كرده و با او برخورد خواهد شد.
نوده فراهاني، تعامل و همكاري سازمان امور مالياتي كشور با شوراي اصناف و مجامع امور صنفي را سازنده و موثر توصيف كرد و گفت: پرونده مالياتي اصناف هميشه پيش روي سازمان مالياتي باز بوده و اصناف از سال ها قبل نسبت به پرداخت ماليات مصمم بوده اند، بنابر اين از پيوستن به نظام ماليات بر ارزش افزوده نيز ابايي ندارند و اگر در مواردي، مخالفتي با اين قانون ديده شد، نبايد آن را به اصناف ارتباط داد.
وي با اشاره به وجود 7600 اتحاديه، 340 مجمع امور صنفي و بيش از دو ميليون واحد صنفي در كشور، گفت: تمام مشمولان قانون ماليات بر ارزش افزوده، بدون چون و چرا بايد اين قانون را اجرا كنند و در مقابل، سازمان امور مالياتي كشور نيز لازم است تعامل و همكاري خود را با شوراي اصناف كشور و مجامع امور صنفي افزايش داده و مشكلات آنها را مورد بررسي قرار دهد.
وي در پايان اظهار داشت: واجدين شرايط ثبت نام مرحله دوم، به سامانه اينترنتي عمليات الكترونيكي ماليات بر ارزش افزوده به نشاني www.evat.ir مراجعه و فرآيند ثبت نام را به انجام برسانند و مطابق اطلاعيه اي كه قبلا با هماهنگي سازمان امور مالياتي كشور صادر شده، فرآيند ثبت نام را تكميل كنند.
اقتصام ** 1558
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]