واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان دامپزشكي: در زمينه داروهاي دام و طيور به خودكفايي رسيدهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس سازمان دامپزشكي كشور با بيان اينكه در حال حاضر اين سازمان آمادگي لازم براي بستهبندي تخممرغ را در استان تهران را دارد، تاكيد كرد: در صورت همكاريهاي بين بخشي بين تمام سازمانها و ارگانهاي مرتبط با اين موضوع، آمادگي اجراي بستهبندي مرغ در استان تهران تا پايان سال را داريم.
به گزارش خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مجتبي نوروزي صبح امروز (سه شنبه ) در يك نشست مطبوعاتي ضمن بيان مطلب فوق با اشاره به اينكه اكنون بهدليل بالا بودن توليد مرغ، دغدغهاي از جهت قيمت گوشت مرغ براي بستهبندي وجود ندارد، خاطرنشان كرد: بستهبندي مرغ در استان بوشهر نيز طي ماههاي اخير انجام شد و در استان سيستان و بلوچستان نيز بستهبندي مرغ پيگيري ميشود.
نوروزي گفت: از نظر تشخيصهاي آزمايشگاهي به تازگي توانستهايم در بين ٢٨ كشور آسيايي و آفريقايي رتبه دوم را كسب كنيم كه اين اتفاق نشان ميدهد تشخيصهاي سازمان دامپزشكي در زمينه بيماريها و باقي ماندهها، درست و منطقي بوده است.
وي افزود: بهمناسبت دهه فجر در استانهاي مختلف پروژههاي اختصاصي مختلفي را شاهده هستيم كه براي اين پروژهها ٧٠٠ ميليارد ريال هزينه شده است.
رييس سازمان دامپزشكي به عملكرد اين سازمان طي يكسال گذشته اشاره كرد و با بيان اينكه در زمينه مبارزه با بيماريهاي طيور اقدامات مطلوبي صورت گرفته است، اذعان كرد: كاهش ٥/٣ درصدي تلفات طيور در سطح كشور از مهمترين اين اقدامات است و از ٦٨/١١ درصد تلفات به ٨٤/٨ درصد رسيدهايم كه البته اميدواريم اين رقم را نيز به ٥ درصد برسانيم.
وي افزود: ميزان جوجهريزي مرغ مادر در سال ٨٦ و ٦ ماهه اول سال ٨٧ نسبت به سال ٨٥ افزايش ٥٠ درصدي را نشان ميدهد و ميزان آلودگي گلههاي مرغ مادر به انواع بيماريها نيز ٥٠ درصد كاهش يافته است.
او از اجرايي شدن سيستم GIS در جمعيت طيور كشور خبر داد و افزود: در زمينه مبارزه با بيماريهاي دامي در ٣٠ استان كشور كه به اين سيستم وصل هستند، سيستم GIS كمك راهبردي بسيار به ما كرده است و اميدواريم در زمينه ريشهكني بيماريهاي دامي با موفقيت عمل كنيم.
نوروزي ادامه داد: در سال ٨٧ تعداد ٧ آزمايشگاه PCR در سطح استانهاي پرخطر كشور براي انجام آزمايشهاي آنفولانزاي فوق حاد پرندگان راهاندازي شده كه خوشبختانه با توجه به اقدامات صورت گرفته در حاليكه بسياري از كشورهاي اطرافمان به اين بيماري مبتلا هستند، خوشبتخانه كشور ما به عنوان كشوري عاري از بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان مطرح است.
رييس سازمان دامپزشكي كشور با بيان اينكه جغرافياي بيماريهاي زنبور عسل در سطح كشور ترسيم شده است، اظهار اميدواري كرد كه اين اقدام دربارهي كرم ابرشيم نيز انجام شود.
وي به اكيپهاي سيار ناظر بر كشتار دام در ايام عيد قربان و محرم اشاره كرد و گفت: در ايام عيد قربان ١٠٤ هزار راس دام بازرسي شدند كه حجم اين ضبطيها كاملا معنيدار است و اگر اين بازرسيها انجام نميشد ممكن بود دامهاي ضبط شده نيز به مصرف مردم برسد.
نوروزي با بيان اينكه لايحه عضويت ايران در كنترل بيماريهاي مديترانهاي مراحل نهايي خود را ميگذراند، در ادامه به كنترلهاي قرنطينهاي اين سازمان در زمينه صادرات و واردات محصولات دامي اشاره كرد و افزود: در سال گذشته بالغ بر ٧٠٠ هزار كاميون در مباديهاي خروجي و ورودي كشور ضد عفوني گرديد و در ٦ ماهه اول امسال نيز ٣٠٠ هزار كاميون ضد عفوني شد.
وي در ادامه با اشاره به توليد واكسنهاي طيور، گفت: قصد داريم در زمينه توليد واكسنهاي طيور فعاليت جديدي را در سطح كشور آغاز كنيم تا بتوانيم در يك پروسه ٥ ساله ٣٠ درصد از واكسنهايي كه وارد ميشود را در داخل كشورتوليد كنيم.
نوروزي با تاكيد بر اينكه در زمينه داروهاي دام و طيور به خودكفايي رسيدهايم، ادامه داد: قصد داريم با ثبت داروها و واكسنهايي كه دركشور توليد ميشود، بتوانيم در اين حوزهها صادرات مطلوبي به كشورهاي اطراف داشته باشيم.
اين مقام مسئول در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه ١٠٠ درصد فعاليتهاي درماني به بخش خصوصي واگذار شده است، اضافه كرد: ١٠٠ درصد حوزه پيشگيري از بيماريهاي طيور و ٧٠ تا ٨٠ درصد پيشگيري از بيماريهاي دامي به بخش خصوصي واگذار شده است.
گفتني است در اين نشست همچنين مهندس بيژن ناهيدي مدير كل روابط عمومي سازمان دامپزشكي كشور از افتتاح پروژه كشتارگاه صنعتي دام استان گيلان در تاريخ ١٦/١١/٨٧ خبر داد و گفت: در استان مركزي نيز پروژه كشتارگاه صنعتي طيور در تاريخ ٢١/١١/٨٧ توسط رئيس سازمان دامپزشكي كشور افتتاح خواهد شد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]