واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: استفاده از نيروهاي بازنشسته براي تامين نيرو در پايه ششم در سال تحصيلي آينده
مديركل آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران در مورد تامين نيروي انساني براي پايه ششم ابتدايي گفت: يكي از راهكارهاي تامين نيرو در اين پايه استفاده از نيروهاي بازنشسته به شكل تمام وقت است كه وزارت آموزش و پرورش آن را بلامانع اعلام كرد.
به گزارش مهر، رحيم زماني درباره نحوه تامين نيروي انساني براي پايه ششم ابتدايي در سال تحصيلي آينده افزود: در اين باره 12راه حل وجود دارد كه طبق اعلام مديركل حقوقي وزارت آموزش و پرورش استفاده از نيروهاي بازنشسته به شكل تمام وقت از سال تحصيلي آينده يكي از آنهاست كه ما نيز در صورت علاقمند بودن بازنشستگان از آنها استفاده مي كنيم چرا كه بازنشستگان خيلي از مشكلات ما را در اين زمينه حل خواهند كرد. وي افزود: قرار است يك هزار و 400 نيروي قراردادي آموزش و پرورش شهرستان هاي تهران كه برخي از آنها داراي مدرك فوق ديپلم و برخي ديگر ليسانس هستند نيز تحت آموزش هاي لازم براي تدريس پايه ششم ابتدايي قرار گيرند و در اين دوره استفاده شوند.
زماني از بكارگيري 900 نيروي سواد آموزي كه به اشكال مختلف با آموزش و پرورش در حال همكاري هستند خبر داد و گفت: در سال تحصيلي جاري اين نيروها جذب آموزش و پرورش شده اند كه از آنها نيز مي توانيم براي پايه ششم ابتدايي در سال تحصيلي آينده استفاده كنيم. همچنين آموزش و پرورش شهرستان هاي تهران درخواست افزايش سرباز معلم را داشته است كه تا كنون با آن موافقت نشده اما انتظارمان اين است كه تا 200 نفر تعداد اين نيروها را افزايش دهند.
مديركل آموزش و پرورش شهرستان هاي استان تهران با بيان اينكه در سال تحصيلي آينده پايه اول راهنمايي تدريس نخواهد شد و معلمان اين دره فعاليتي نخواهند داشت، گفت: به همين دليل از معلمان پايه اول راهنمايي و پايه هاي ديگر به خصوص متوسطه استفاده مي كنيم.
زماني از امكان استفاده از دو معلم در پايه ششم ابتدايي خبر داد و گفت: البته اين در صورتي است كه ما مازاد معلم داشته باشيم و ممكن است حتي مشكلاتي ايجاد شود كه پايه هاي ديگر نيز اعلام كنند كه ما دو معلم مي خواهيم اما اين نيز به عنوان راه حلي است كه برخي از دروس پايه در اين دوره را يك معلم و برخي ديگر را معلم ديگري تدريس كند. وي ادامه داد: همچنين براي تامين نيرو در پايه ششم ابتدايي مي توانيم به معلمان اين دوره كه در سالهاي قبل به دوره راهنمايي منتقل شده بودند نيز فراخوان بدهيم و از آنها بخواهيم در صورت علاقه به دوره ابتدايي برگردند.
زماني اختصاص معلمان مراكز تربيت معلم را نيز يكي از راه حل هاي تامين نيرو در اين پايه اعلام كرد و افزود: در نهايت اگر ناچار شديم و نتوانستيم معلمان خود را از طريق چنين راه حل هايي تامين كنيم از طرح به كار گيري معلمان تمام وقت استفاده مي كنيم يعني اينكه مدير يا معاون و يا معلمي كه در نوبت صبح فعاليت مي كند مي تواند در نوبت عصر نيز تدريس كند.
نيازي به انتقال معلمان راهنمايي
به مقطع ابتدايي نيست
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: به علت ناكارآمد بودن ساختار آموزشي فعلي، از سال تحصيلي آينده سيستم آموزشي جديد اجرا مي شود كه بر اساس اين سيستم، مقطع پيش دانشگاهي حذف مي شود.
به گزارش ايسنا، ابراهيم سحرخيز در گردهمايي مديران و رابطان مجتمع هاي آموزشي و پرورشي استان فارس با اشاره به شكل گيري ساختار جديد 3-3-6 در نظام آموزشي اظهار كرد: از آنجا كه پوشش تحصيلي مقطع ابتدايي نسبت به مقاطع راهنمايي و متوسطه بالاتر است، يك سال به دوره ابتدايي اضافه شده تا همه دانش آموزان با كيفيت بهتري از مباحث آموزشي بهره مند شوند.
وي ادامه داد: سال آينده دانش آموزان كلاس پنجم به كلاس ششم مي روند و در پايه اول راهنمايي، ورودي جديد نداريم. همچنين حذف مقطع پيش دانشگاهي نيز از ديگر مشخصات سيستم آموزشي جديد است. سحرخيز خاطرنشان كرد: در حال حاضر قانون تحصيلات اجباري هشت سال است، اما در ساختار جديد، يك سال به تحصيلات اجباري اضافه مي شود.
معاون وزارت آموزش و پرورش بيان كرد: دوره ابتدايي از لحاظ تعليم و تربيت اثر بخش ترين دوره است كه نهاد آدمي در آن شكل مي گيرد، بنابراين با ساختار جديد آموزشي، دوره ابتدايي در آموزش و پرورش كشور شكل قوي تري مي يابد. وي به وضعيت فضاهاي آموزشي اشاره و اضافه كرد: 90 درصد مدارس موجود از لحاظ فضاي آموزشي مشكلي ندارند و 10 درصد ديگر نيز با تغيير كاربري براي سال آينده آماده مي شوند.
سحرخيز تصريح كرد: در سيستم آموزشي جديد نيازي به انتقال معلمان راهنمايي به مقطع ابتدايي نيست، چرا كه جنس درس هاي كلاس ششم با دروس پنج سال ابتدايي، سنخيت دارد.
معاون وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: اجراي تحول بنيادين در نظام آموزش و پرورش، به اطلاع رساني و مشاركت همه جانبه فرهنگيان، دانش آموزان، والدين و نخبگان حوزه تعليم و تربيت نياز دارد.
ششم ابتدايي ها با كارنامه وارد مقطع راهنمايي مي شوند
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش با بيان اينكه استفاده از شيوه ارزشيابي توصيفي در حال حاضر تنها براي مقطع ابتدايي مصوب شده است، گفت: هيچ برنامه اي براي تعميم اين نوع ارزشيابي در مقاطع راهنمايي و دبيرستان نداريم.
مهندس مهدي نويد ادهم در گفت وگو با ايسنا، درباره شيوه هاي ارزشيابي در مقاطع مختلف تحصيلي، گفت: ارزشيابي توصيفي كه طي سال هاي اخير در چندين پايه مقطع ابتدايي اجرا مي شود، روش بسيار مناسبي است كه علاوه بر كاهش استرس امتحانات در بين دانش آموزان، در بررسي هاي كارشناسان نيز نتايج مثبت آن محرز شده است.
وي افزود: شيوه ارزشيابي توصيفي براي اجرا در مقاطع راهنمايي و دبيرستان نيازمند مصوبه شوراي عالي آموزش و پرورش است و هم اكنون كه اين نوع ارزشيابي در مقطع ابتدايي اجرا مي شود، داراي مصوبه شوراي عالي آموزش و پرورش است.
نويد ادهم ادامه داد: بر اسا س برنامه هاي آموزش و پرورش و اجراي ساختار 3 - 3 - 6 از سال آينده كه در آن ششم ابتدايي وارد نظام آموزشي كشور مي شود، شيوه هاي ارزشيابي براي دانش آموزان اين پايه كه وارد دوره راهنمايي خواهند شد، به صورت غيرتوصيفي خواهد بود، چرا كه دانش آموزان ششم ابتدايي از يك مقطع وارد مقطع ديگري خواهند شد كه با ارزشيابي توصيفي نمي توان نمرات آنها را به صورت دقيق مشخص كرد.
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]