واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ايران رسما داراي تلويزيون اسپانيوليزبان شد از اسپانيايي حرف زدن صالحي تا سينيور ضرغامي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
با افتتاح رسمي «هيستان تيوي»، صداوسيماي ايران از امروز داراي شبكهي اسپانيوليزبان بينالمللي ميشود.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مراسم افتتاح رسمي شبكه اسپانيايي زبان ـ هيستان تيوي ـ صبح امروز ـ سهشنبه ـ با حضور علي اكبر صالحي (وزير امور خارجه كشور)، رامين مهمانپرست (سخنگوي وزارت امور خارجه)، عزتالله ضرغامي (رييس سازمان صداوسيما)، محمد سرافراز (معاون برون مرزي سازمان صداوسيما)، سفراي كشورهاي كوبا، ونزوئلا، نيكاراگوئه و بوليوي و جمعي از كاركنان شبكههاي اسپانيوليزبان و پرس تيوي برگزار شد.
در اين مراسم همچنين پيام رييس جمهور به صورت زنده و ويديو كنفرانس از محل ساختمان رياست جمهوري پخش شد و هوگو چاوز (رييس جمهور ونزوئلا)، رافايل كورآ (رييس جمهور اكوادور) و فرناندو كورزو(رييس مجلس اكوادور) پيامهاي ويديويي خود را براي شبكه اسپانيوليزبان ارسال كردند كه براي حاضران در مراسم پخش شد.
در ابتداي اين مراسم علي اجارهدار ـ مدير اتاق خبر شبكه اسپانيوليزبان ـ به ارائه توضيحاتي دربارهي اين شبكه و لزوم راهاندازي يك شبكه اسپانيايوليزبان در خاورميانه پرداخت و گفت: زبان اسپانيولي يكي از شش زبان رسمي سازمان ملل و بعد از چين، پرتكلمترين زبان دنياست. مردم 21 كشور به اين زبان صحبت ميكنند و 50 ميليون نفر هم در آمريكا به اسپانيايي تكلم ميكنند.
وي دربارهي برنامههاي خبري شبكه اسپانيوليزبان توضيح داد: در حال حاضر اخبار 24 ساعته در 12 بخش خبري پخش ميشود و 90 درصد همكاران ما ايراني هستند و بعد از يك دورهي يك تا يك ونيم ساله آموزشي به فعاليت ميپردازند و همچنين 27 خبرنگار فعال در كشورهاي مختلف داريم كه با توجه به سكوت رسانههاي غربي درخصوص بسياري از مسايل كه با منافع سياسي آنها در تضاد است وقايع مهم منطقه و جهان مثل تحريم خبرهاي بحرين و جنبش ايالت متحده را پوشش ميدهد.
در ادامه اين مراسم پيام ويدئويي چاوز و ريس جمهور و رييس مجلس اكوادور و كليپي از سفر محمود احمدي به اين كشور پخش شد.
چاوز در پيام ويديويي خود راهاندازي شبكه اسپانيوليزبان را تبريك گفت و آن را يك كانال جديد در جمع رسانهيي و مبارزه با دروغ و انحراف عنوان كرد.
چاوز همچنين در بخش ديگري از اين پيام با اشاره به هراس كشورهاي غربي از كشورهايي مثل جمهوري اسلامي ايران، گفت: آنها هراس دارند چون ميدانند ما يا آقاي احمدي نژاد حرفي ميزنيم كه به نمايندگي از ميليونها نفر است. آنها هراس دارند صداهاي ما به هم پيوند بخورد.
***
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از مراسم افتتاح رسمي شبكه اسپانيوليزبان، محمد سرافراز ـ معاون برون مرزي سازمان صداوسيما ـ در سخناني گفت: خوشبختانه هيستان تي وي علاوه بر اينكه اولين شبكهاي است كه به زبان اسپانيولي از خاورميانه پخش ميشود، اولين شبكه جمهوري اسلامي نيز هست كه با سيستم اچ دي پخش ميشود. براي پخش اچ دي كه با كيفيت بسيار بالايي روي آنتن ميرود، ما بايد از ابتداي توليد تا مخاطب سيستممان را به اين صورت انجام دهيم. در مرحله بعد خبرنگاران ما نيز بايد گزارشات خود را به اين شيوه توليد كنند و در آخرين مرحله گيرندهها بايد بتوانند امكان دريافت چنين سيستمي را داشته باشند.
سرافراز همچنين يادآور شد: اين شبكه مدتي است كه به صورت آزمايشي كار كرده است و در اين مدت ضمن اينكه معرفي شده، بازتاب خوبي هم داشته است. به هر حال عدهاي هم نظر مخالف دادند اما عموما از آن استقبال كردهاند و اين زمينه فراهم شد تا شبكه را به حد قابل قبولي براي راهاندازي و افتتاح رسمي برسانيم.
معاون برون مرزي سازمان صداوسيما خاطرنشان كرد: شبكه اسپانيوليزبان هر دو ساعت يك بار خبر پخش ميكند و فيلمها و سريالهاي ايراني را نيز در كشورهاي مختلف دوبله ميكند. ما همچنين برنامههايي در جهت ساخت مستند داريم به طوري كه 128 برنامه مستند از 9 كشور آمريكاي لاتين در دست توليد است و از اين طريق نقش آمريكا و شركتهاي چند مليتي را در آمريكاي لاتين نشان مي دهيم و چون اين مستندات به صورت تصوير است تصاوير براي مردم منطقه گويا است. علاوه بر آن در اين مستندها، نشان داده ميشود كه آمريكا از تروريسم بينالمللي و قاچاق نيز حمايت ميكند.
سرافراز در ادامهي سخنانش اظهار اميدواري كرد تا شبكه اسپانيوليزبان كه با نيروهاي جوان فعال و با انگيزه كار خود را شروع كردهاند، جايش را در بين شبكههاي محدودي كه به زبان اسپانيولي برنامه پخش ميكنند باز كند.
او در بخش ديگري از صحبتهايش به تاريخ آمريكاي لاتين كه با استعمار گره خورده اشاره كرد و گفت: اين استعمار فرهنگ بوميان منطقه را تضعيف كرده است. بعد از مدت استعمار نوبت استعمار آمريكا و انگليس در اين مناطق ميرسد و همين امروز جزاير مالونياس به خاطر منابع نفتي خود تحت استعمار انگليس است و كشورهاي آمريكاي لاتين به كمك آرژانتين آمدهاند تا حق طبيعي خود را از انگليس پس بگيرند.
وي ادامه داد: آمريكا هم آمريكاي لاتين را حيات خلوت خود ميداند اين كشور اولين بار كه به مكزيك رفت باعث شد پنج ايالت مكزيك از خاك اين كشور جدا شده و به آمريكا ملحق شود. زبان نخست اين كشورها اسپانيايي بوده كه بعد به انگليسي تغيير كرده اما اخيرا مردم گرايشي به زبان مادريشان پيدا كردهاند.
سرافراز سپس به اقدامات آمريكا در منطقه آمريكاي لاتين اشاره كرد و افزود: از 21 كشوري كه در منطقه آمريكاي لاتين هستند، تنها هشت كشور وابسته به آمريكا و موافق آن هستند، بنابراين آمريكا امروز در يك موقعيت نامناسب در آمريكاي لاتين قرار دارد.
وي تاكيد كرد: به خاطر تغييرات بنيادياي كه در جهان صورت گرفته و جنبشهايي كه حتي در خود آمريكا شكل گرفته و سياست خود آمريكا را قبول ندارد، شكست آمريكا در حوزه خاورميانه و آمريكاي لاتين محرز شده و شبكه اسپانيوليزبان قصد دارد پل ارتباطي بين آمريكاي لاتين و خاورميانه برقرار كند و نقش رسانهها در اين بيداري جهاني بسيار عميق است؛ ما معتقديم اين بيداري بر اساس انديشههاي امام(ره) شكل گرفته كه در كف خيابان و با دست خالي مبارزه كرد تا موجب شد نظام سرنگون شود. مردمي هم كه در خيابانهاي يمن، بحرين، مصر و آمريكا و تونس هستند بر اساس اين نوع روش به مبارزه با حكومت پرداختند. اين الهام گرفته از روشي است كه امام خميني(ره) توانست با شاه مبارزه كند.
سرافراز در بخش ديگري از سخنانش به مشكلاتي كه كشورهاي غربي و استعمارگر براي شبكههاي جمهوري اسلامي در خارج از كشور ايجاد كردهاند پرداخت و گفت: مشكلات زيادي پيش روي ما گذاشتند؛ مثلا در حوزهي اروپا روي شبكههاي ما پارازيت و سيگنال مزاحم ميفرستند و عليرغم همهي قوانيني كه وضع كردهاند اين كار را انجام ميدهند. مجوز پخش پرس تيوي در انگلستان را قطع كردند كه با اين كار مقالات زيادي در حمايت از پرس تيوي نوشته شد و شبكه العالم را حذف كردند. هدف اصليشان اين است كه صداها شنيده نشود. اينها فقط نميخواهند خودشان صدا را نشنوند بلكه ميخواهند با ابزار تكنولوژي كاري كنند كه هيچكس ديگر هم نتواند صداي ما را بشنود؛ اما خوشبختانه صداي ما بلند و رساست و پخش ميشود حتي اگر ماهوارهها را قطع كنند، شبكههاي اجتماعي و راههاي مختلف ديگري هست كه ما هم از آنها استفاده ميكنيم.
***
به گزارش خبرنگار ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم علي اكبر صالحي ـ وزير امور خارجه ـ در سخناني گفت: موضوع رسانه موضوع مهمي است قدرت رسانه امروزه تقريبا هم تراز قدرت نظامي است؛ يعني ميتوانيم بگوييم بازنده و پيروز را رسانهها تعيين ميكنند. رسانهها تنه به تنه قدرت نظامي ميزنند و افكار عمومي را ميسازند؛ حق را باطل و باطل را حق جلوه ميدهند كاري هم نميتوانيم بكنيم تنها كار اين است كه رسانهاي را كه در بستر بيطرفي و صداقت انجام وظيفه ميكند خلق كنيم.
وي ادامه داد: من از مجموعه صداوسيما كه افتخار آفريدند تشكر و قدرداني ميكنم. به اعتبار تجربه كمي كه من دارم، پرس تيوي و العالم خوش درخشيدند و به همين دليل جا دارد از عزتالله ضرغامي رييس سازمان صداوسيما و محمد سرافراز و ساير كساني كه كمك كردند تا ايران را در جايگاهي قرار دهيم بتواند به خوبي از پس جنگ رسانهيي برآيد، تشكر و قدرداني ميكنم.
صالحي خاطرنشان كرد: شايد اگر نگويم ايران تنها كشوري است كه توليدات رسانهيي آن از جنسي است كه همه اعضاي خانواده ميتوانند آن را ببينند، ميتوانيم بگوييم جزو معدود كشورهاي اين چنيني است. زماني كه من در وين بودم سفير كانادا از من ميخواست برايش فيلم ايراني ببرم تا با خانوادهاش ببيند. مطلبي هم در مجله تايمز نوشته شده بود كه ضمن تقدير از فيلمهاي ايراني گفته بود كه فيلمسازان ايراني با هزينه زمان فراغت خود كه چاي يا قهوه مينوشند ميتوانند فيلمهايي توليد كنند كه توجه همه جهانيان را به خود جلب كند.
صالحي سپس دقايقي به زبان اسپانيولي با حاضران اسپانيوليزبان حاضر در مراسم صحبت كرد و دربارهي اين عملش توضيح داد: اين كار در تاريخچهي هيستان تيوي خواهد ماند كه ميخواهد به اين زبان صحبت كند و اين ارزش و بهايي است كه ما به اين زبان و مردم ميدهيم.
***
پس از سخنراني صالحي كليپي از مستندهاي شبكه اسپانيايي زبان پخش شد و محمد سرافراز، معاون برون مرزي سازمان صداوسيما اعلام كرد: قرار است محمود احمدي نژاد رييس جمهور به صورت زنده از محل ساختمان رياست جمهوري سخنراني كند كه به دليل طول كشيدن فراهم شدن امكان اين گفتوگو برنامه مراسم كمي تغيير ميكند و از ضرغامي خواست تا به بيان سخنانش بپردازد.
عزتالله ضرغامي رييس سازمان صداوسيما سخنان خود را با طنز شروع كرد و با اشاره به صحبتهاي مجري مراسم كه به زبان اسپانيايي نيز سخن ميگفت، گفت: ما چيزي از اين سخنان جز سينيور ضرغامي نفهميديم. هر چند اين هم خوب است چون يكي از سفرا به من ميگفت ما فيلمهايي كه به زبان اسپانيولي دوبله ميشوند به شخصيت مرد فيلم سينيوريتا ميگويند.
رييس سازمان صداوسيما همچنين به صحبتهاي صالحي به زبان اسپانيايي اشاره كرد و افزود: ما نتوانستيم به زبان فارسي با معاونينمان صحبت كنيم شايد آنها بعضي چيزها را به زبان اسپانيايي متوجه شوند.
ضرغامي در ادامه سخنانش درباره شبكه اسپانيايي زبان گفت: امروز سالروز انقلاب مردم مصر هم هست كه ما شبكه اسپانياييزبان را راهاندازي ميكنيم. شعار «nexto latino» به عنوان ماموريت اين شبكه به اعتقاد من دو تعبير دارد. اين شبكه هم پلي بين قاره لاتين با كشورهاي شرقي و كشورهاي ديگر است و به يك معناي ديگر نيز پلي بين خود كشورهاي لاتين و ملتها و مردماش است.
وي سپس به پيام چاوز، خطاب به مردم اسپانيا گفت: اين شبكه متعلق به خود شماست همان طور كه چاوز خيلي خوب مطرح كرد اگر صداها به هم متصل شود ميتواند كار ارزشمندي انجام دهد و صداي ملتها و مبارزه با ظلم و استكباري باشد كه امروز هياهويش از هر صدايي بلندتر است.
ضرغامي در پايان تاكيد كرد: بنابراين شبكه اسپانياييزبان پلي بين غرب و شرق است كه فرصت ارزشمندي را فراهم كرده و پنجرهاي است كه باز شده كه آثار و بركات ارزشمندي خواهد داشت.
***
حاشيهها:
ـ مجري مراسم توضيحاتش را به دو زبان فارسي و اسپانيايي ارائه ميداد.
ـ سخنراني صالحي به زبان اسپانيايي كه خالي از ايراد نيز نبود بيش از سخنرانياش به زبان فارسي طول كشيد.
ـ مراسم افتتاح رسمي شبكه اسپانياييزبان در ساختمان جديد اين شبكه كه هنوز به طور كامل آماده بهرهبرداري نبود با بيش از يك ساعت تاخير آغاز شد.
ـ سخنان ضرغامي به دليل سخنراني احمدينژاد نيمه تمام ماند و بعد از صحبتهاي رييس جمهور مجري، پايان اين مراسم را اعلام كرد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]