واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اولين نشست همانديشي بخش تجلي اراده ملي برگزار شد
اولين نشست هم انديشي تجلي اراده ملي با حضور محمد خزاعي دبير سي امين دوره جشنواره و ميلاد محقق دبير علمي نشست هم انديشي برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، اولين نشست هم انديشي تجلي اراده ملي با حضور محمد خزاعي دبير سي امين دوره جشنواره، ميلاد محقق دبير علمي نشست هم انديشي، محمدحسين مهديپورمدير بخش تجلي اراده ملي، عليرضا سجادپور مدير كل نظارت و ارزشيابي، دهقان نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي، احمد توكلي رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، عليرضا راهب مشاور هنري بخش تجلي اراده ملي و صفاوردي معاون بينالملل امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري و همچنين جمع كثيري ازاهالي رسانه در مجتمع فرهنگي اسوه برگزار شد.
بنا براين گزارش، در ابتداي مراسم محمدحسين مهدي پور مدير تجلي اراده ملي گفت: تجلي اراده ملي، دو نشست تخصصي طي اين مدت با نمايندگان ارگانهاي مختلف برگزار كرده كه رغبت و انگيزهاي براي ما بهوجود آورده كه بسيار قابل توجه بوده است.امسال به طور دقيق و حرفهاي برنامه ريزي كردهايم تا از سازمانها و ارگانهاي مختلف تمام فيلمهاي سينمايي حاضر در جشنواره مورد قضاوت و داوري قرار بگيرد. در بخش سوداي سيمرغ با 32 فيلم، بخش مستنمد 20 فيلم و 22 فيلم در بخش نگاه نو و 17 فيلم در بخش غيررقابتي به نمايش درخواهد آمد و داوران بيانيهاي مبني بر اين كه هر كدام از فيلمها چه ارتباطي با دستگاهها و سازمانها مربوطه دارد صادر خواهند كرد كه در نهايت راي آن ملاك عملكرد ما قرار ميگيرد.
وي اظهار داشت: تمامي تلاش ما اين است رفتارمان علمي و تخصصي باشد و هماكنون براي داوران و نمايندگان 128 سازمان و ارگان كارت شده است.
در ادامه مراسم دكتر محقق دبير همايش تجلي اراده ملي ادامه داد: در ميان حوزههاي مختلف فرهنگي، سينما نقش قابل توجهي داشته كه در همين راستا نيز امام خميني (ره) رهبر كبير انقلاب اسلامي در خصوص بحران فرهنگي حاكم در آن زمان به اصحاب سينما مجوزدادند و گفتند كه سينما يكي از مظاهر تمدن است و هريك از شما در اين عرصه هرچقدر كار فرهنگي و هنري انجام دهيد، باز هم كفايت نميكند. اين موضوع بسيار حائز اهميت است كه ما نيز امروز تلاش كنيم تا در يك جريان فرهنگي گامهايي مهم و اساسي برداريم.
وي به برنامهاي جدي براي سينما اشاره كرد و گفت: بايد به طور جدي يكبار هم كه شده با برنامه سينما را از اين وضعيتي كه همه مديران به نوعي در گير آن هستند و در اين ميان نيز گلهها و شكايتهايي را نيز كه وجود داشته، تبديل به برنامهاي جدي كنيم و تلاشمان بر اين است تا با همانديشي و مشاركتي موثر و مفيد، بتوانيم يك برنامه ريزي را پگيري كنيم و سال آينده ببينيم چه كاري براي رفع اين مشكلات كردهايم.
همچنين امسال آمار و اعلام حضور سازمانها و نهادها خيلي براي ما جالب بوده است كه ما از اين وضعيت بسيار خرسنديم، گرچه بعضي نهادهايي كه ما انتظار همكاري با آنها را داشتيم، با ما همكاري نكردند. به طور مثال وزارت ورزش و جوانان مشاركت خود را اعلام نكرده و اميدواريم اين موضوع به گوش آقاي عباسپور برسد، زيرا يكي از سازمانهايي كه بايد مشاركت جدي با ما ميكرد، اين نهاد بود كه متاسفانه جاي اين ارگان امروز در ميان ما خالي است.
وي افزود: نشست همانديشي ما چند هدف مهم را دنبال ميكند و ما بنا داريم اين نشست به بخشهاي ديگر هم ورود پيدا كند. موضوع «تهاجم فرهنگي» امروز به يك مساله ضروري تبديل شده و تمامي طبقات جامعه ما و همچنين دنياي امروز به نوعي درگير اين موضوع هستند. اين موضوع آسيبهاي بسياري را در طول اين سي و سه سال به جامعه وارد كرده و تمام كشورها در اين زمينه برنامهريزي كردهاند و وقت آن رسيده تا از ابعاد كليشهاي در اين زمينه خارج شويم و از ظرفيتهاي سينما استفاده كنيم تا بتوانيم دغدغههاي زمينه تهاجم فرهنگي را از بين ببريم. نكته مهم ديگر انتظار مردم از دستگاهها و سازمانها است اما ما نبايد نگران دغدغههاي دستگاهها باشيم زيرا مهمتر از آن نگراني مردم و دغدغههاي مردم از دستگاههاست كه برايمان حائز اهميت است و با صنعت سينمايي براي حل اين مشكل و ريشه كني مسائل منفي داخل مي شويم. من معتقدم سينما ميتواند در اين زمينه شرايط ارتقاء سطح اين موضوع را برايمان فراهم كند.
جعفري در ادامه مراسم اظهار داشت: از اين كه شرايطي فراهم شد تا اين معاونت با گروه فرهنگي همكاري كند بسيار مفتخريم. امروزه جرم ، جنايت و انحرافات اجتماعي روند رو به رشدي را تجربه ميكند كه تمامي كشورها از اين موضوع در سرگرداني و نوعي بحران هويت به سر مي برند. اكنون در ميان اين همه مشكل، ما و اهالي هنر و سينما در كنار هم قصد پيشگيري از وقوع جرم را با استفاده از ظرفيت هنر و تعهد و همچنين خلاقيت هنر در نظر گرفتهايم. البته به فعاليت هاي فرهنگي و هنري نمي توان و نبايد نگاه مقطعي و گذرا داشته باشيم معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم ضمن احترام به تمامي آثار سيامين دوره از آثاري تجليل خواهد كرد كه نكات مهمي چون ، تقويت باورهاي مذهبي با استفاده از شيوه هاي غير مستقيم ، ترويج روحيه اميد و خودباوري ، خانواده بهنجار در آن رعايت شده باشد.
سوسن صفاوردي معاون بين الملل امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري در ادامه اين مراسم گفت: بررسي تصوير زن و فرهنگ ديني و ملي ما و همچنين خانواده در رسانه امروز ما، متاسفانه بيانگر اين است كه نهاد خانواده و ارائه الگوي زندگي ايراني آن گونه كه بايد مورد توجه قرار نگرفته و در بعضي سريال ها اين موضوعات ارزشي مورد غفلت واقع شده است.و آنچه امروزه در بيشتر فيلم هاي سينمايي و رسانههاي غربي شاهد نمايش آن هستيم ، ايجاد ناهنجاريهايي است كه خلاء در آن ها ايجاد كرده كه به فقدان ارزشهاي انساني برميگردد.
در غالب سريالها و فيلمها تصويري كه از زن ارائه ميشود كه يك همسويي با رسانههاي غربي مشاهده ميشود كه براي خودم نيز سوال پيش آمده كه در فيلمهايمان نه هويت ديني، نه هويت ملي و نه هويت فرهنگي ما هيچكدام تقويت نشده است. چرا دوربينهاي ما به سمت نمايش زشتي و ناهنجاريها رفته است. ما ميتوانيم با نشان دادن زيباييها و رسالتي كه امروز بر دوشمان است به ابعاد گوناگون زندگي اصيل ايراني بپردازيم.
معاون بينالملل امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري افزود: فيلمهاي سينماي امروز از ناهنجاري و زشتيها حرف ميزند و كمتر شما ميبينيد كه با يك نگاه منطقي و منصفانه به تعالي انساني بپردازند.
در ادامه مراسم محمد خزاعي دبير سي امين جشنواره بينالمللي فيلم فجر اظهار داشت: امروز در اين نشست تخصصي راجع به نقش هويت و تجلي اراده ملي صحبتهاي بسيار خوب و ارزنده از طرف دوستان بيان شد و جشنواره امسال كه قاعدتا تا چند روز آينده شاهد برگزاي آن خواهيم بود، و در بخش بينالملل به نسبت ساليان گذشته از لحاظ ساختار و محتوا با رويكردي متفاوت در جشنواره خواهيم بود. ما در بخش مسابقه 170 اثر سينمايي داريم كه به بخشهاي مختلفي چون نگاه اول، خارج از مسابقه و آثار سينمايي تقسيم ميشوند كه 71 اثر در ايام جشنواره در بخش خارجي با مضامين مختلف انتخاب كردهايم كه در طول جشنواره نمايش و به قضاوت و داوري آنها خواهيم پرداخت.
وي در ادامه بيان كرد: بخش مهم اين دوره از جشنواره تجلي اراده ملي است كه امسال با شكوهتر از ساليان گذشته برگزار خواهد شد كه هم باعث تشويق و هم دلگرمي فيلمسازان شده است، بسياري از فيلمسازان برايشان اين موضوع مهم است كه فيلمهايشان در بخش تجلي اراده ملي به نمايش درآيد و ارگانهايي چون بنياد شهيد، شهرداري و سازمان هاي ديگر به قضاوت و داوري فيلمهايشان بپردازند.
در ادامه اين نشست «توكلي» رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: بايد كاري كنيم تا انگيزه سازنده خالق يك اثر بيشتر شود به اعتقاد من هنرمندان در ايجاد اميد و انگيزه نقش اساسي ايفا مي كنند ، هنرمند جامه نقش بازي نمي كند ، عكس نمي گيرد بلكه انها بازتاب يك واقعيت اجتماعي هستند فيلمهاي سينمايي براي من هميشه جالب توجه بوده و گاهي تحت تاثير فضاي يك فيلم نيز قرار گرفته ام كه اين ها نشان مي دهد روح هنر روي يك انسان چقدر اثر گزار است. رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي همچنين به فيلمهايي چون «يه حبه قند» و «جدايي نادر از سيمين» اشاره كرد و ادامه داد:هر كدام از اين دو فيلمي كه نام بردم فيلمهاي تاثيرگذاري بودند كه من معتقدم اگر به دقت به محتواي اين فيلم ها توجه كنيم در مي يابيم كه حرف هاي بسياري براي گفتن به مخاطب داشته است درادامه اين مراسم قاسم زاده مدير كل دبير خانه شوراي فرهنگ عمومي گفت: اميدوارم بتوانم در راستاي تحقق معنويات جمهوري اسلامي ايران نقش داشته باشيم و در اين زمينه چقدر خوب كه از هنرمندان كمك بگيريم دراين عرصه راه ميانبري پيداشده به نام هنر به گونه اي كه هنرمند مي تواند در مدت زماني كوتاه هنري از خود نشان دهد كه پيام هاي بسياري را به مخاطبان انتقال دهد گاهي فيلمهاي سينمايي موضوعاتي را مطرح مي كنند كه واقعا سازنده است و تاثير گزاري بسياري روي اقشار مختلف اجتماع داشته است كاري كه يك فيلم در طول زمان كوتاهي انجام ميدهد در طول ساليان سال هيچ چيز ديگري نمي تواند جايگزين آن شود.
همچنين در پايان اين مراسم «ادبي» رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي گفت: ما هنوز در شناخت بزرگان سينماي ايران به جهانيان هيچ كاري انجام ندادهايم، خيام از مفاخير ادبي كشور ما است اما كشورهاي غربي به نگاه خود آن را به تصوير كشيدند در حالي كه اين وظيفه ما بود تا از بزرگان ادبي ، فرهنگي كشورمان فيلم تهيه كنيم گرچه در اين زمينه گامهايي برداشتهايم اما فيلمها آن طور كه بايد باشند، نيستند مثلا در فيلم «ملك سليمان» انتظار بسياربيشتري بيش از آنچه كه در فيلم بود، داشتيم كه بسيار پر محتوا و قويتر از اين باشد. من حتي اين موضوع را به كارگردان و بازيگر اين فيلم نيز گفتم كه وقتي چنين فيلم تاريخي ، مذهبي به تصوير كشيده ميشود بايد ابتدا درك درست و واقعي از آن براي مردم بهوجود آيد. متاسفانه ما هنوز در شناسايي مفاخر فلسفي و ديني خودمان به به مخاطبان آن طور كه بايد عمل نكردهايم. اميدوارم انجمن مفاخر فرهنگي در اين زمينه همكاريهايي را داشته باشد تا ما در ساليان آينده بهتر بتوانيم در اين زمينه گام برداريم.
سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر از 12 بهمن ماه در تهران و از 17 بهمن در استانها آغاز خواهد شد./ي2
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]