واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي فعاليتهاي مبلغان قرآني اعزامي ايران به ساير كشورها/ 12يك مبلغ و داور قرآني: اثرگذاري تبليغات قرآني در حوزه بينالملل منوط به وحدترويه در مديريت قرآني كشور است
گروه فعاليتهاي قرآني: يك داور قرآني با تأكيد بر ضرورت تربيت مبلغان قرآني ويژه اعزام به خارج از كشور و ساماندهي فعاليتهاي قرآني به منظور انعكاس جهاني آن، گفت: اثرگذاري تبليغات قرآني در حوزه بينالملل منوط به وحدترويه در مديريت قرآني كشور است.
«بهنام هژبرپور» داور قرآني و كارشناس ارشد آسيبهاي اجتماعي در معاونت امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: اميدوارم روزي برسد كه وحدترويه در مديريتهاي خرد و كلان كشور ايجاد و از موازيكاريهاي موجود كاسته شود تا بتوانيم در حوزههاي مختلف به ويژه فعاليتهاي قرآني در سطح جهاني اثرگذار باشيم.
وي با اشاره به ضرورت برنامهريزي مدون و تعريف چشمانداز در حيطه فعاليتهاي قرآني كشور، تصريح كرد: وحدترويه و ساماندهي مديريتي به طور خاص در مباحث قرآني به لحاظ اعتبار و ايجاد انس و الفت منشأ خير خواهد شد و از همه مهمتر موجب نزديكي قلوب و در نهايت كارآمدي بيشتر ميشود.
اين داور قرآني تاكيد كرد: سهولت دستيابي به اهداف قرآني بلندمدت منوط به تعريف چشمانداز روشن است و مسئولان و مديران در شرايط مختلف زماني بايد جداي از سلايق شخصي خود اهداف قرآني را دنبال كنند.
هژبرپور با اشاره به ضرورت اعزام مبلغان قرآني اعزامي از ايران به ساير كشورها در راستاي ترويج فرهنگ قرآني اظهار كرد: تجربه اعزام مبلغان قرآني طي سالهاي برپايي حكومت اسلامي ايران گواه از آن دارد كه گاهي تلاوت قرآن كريم اثرگذاري بينظيري در مقايسه با سخنرانيها و كارهاي پژوهشي، تبليغي و ترويجي در زمينه قرآني دارد.
اين داور قرآني كه كارشناس ارشد آسيبهاي اجتماعي نيز هست در ادامه گفتوگو با خبرنگار ايكنا ضمن اشاره به 17 سفر تبليغي خود به كشورهاي خارجي عنوان كرد: با توجه به تنوع مخاطبان، مبلغان قرآني بايد با نيازسنجي و كسب اطلاعات در زمينه نحوه اثرگذاري بيشتر تبليغات قرآني در كشور مقصد به ارائه برنامه بپردازند.
نيازسنجي مخاطبان عامل اصلي در تعيين شيوه تبيلغ است
هژبرپور نياز مخاطب را عامل اصلي در تعيين شيوه تبيلغ عنوان و تأكيد كرد: مخاطبان برخي از كشورها بيشتر تحت تأثير صوت زيباي قرآن قرار ميگيرند و برخي از مخاطبان طالب فعاليتهاي آموزشي با مضامين قرآني و بالاخره برخي ديگر مخاطبان خواستار فعاليتهاي هنري با مضامين قرآني هستند و توجه به اين مقوله از محورهاي اصلي تبليغات قرآني است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه گستره فعاليتهاي مبلغان قرآني اعزامي از ايران به ساير ملل بايد در چه زمينهاي باشد، اظهار كرد: به طور قطع گستره فعاليتهاي مبلغان قرآني اعزامي از ايران به ساير كشورها بايد از تمام جهات ويژگيهاي بينالمللي را دارا باشد و عملكرد قاريان و حافظان برجسته قرآني با توجه به شرايط بينالمللي تبليغ ميتواند مخاطبان بسياري را جذب كند.
صدور ارزشهاي انقلاب ايران در بطن اعزام مبلغان قرآني جاي دارد
كارشناس ارشد آسيبهاي اجتماعي در معاونت امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي در پاسخ به اين پرسش ايكنا مبني بر اين كه مبلغان قرآني در بحث صدور ارزشهاي انقلاب اسلامي ملزم به انجام چه اقداماتي هستند، تأكيد كرد: اصل فرايند اعزام قاريان، حافظان و گروههاي تواشيح از سوي ايران به ساير كشورها بهترين تبليغ قرآني محسوب ميشود.
وي در ادامه افزود: به خاطر دارم سال 75 به همراه گروهي با سرپرستي استاد مولايي به كشور سوريه اعزام شديم و در بدو ورود گروه ما به مسجد دمشق، امام جمعه شهر دمشق گفت: «سفيران قرآني از جمهوري اسلامي محمدي وارد شدند» و اين نشان از جايگاه ويژه مبلغان قرآني ايران در جهان اسلام دارد.
اين داور قرآني عنوان كرد: هيئت قرآني ايران سال 68 در سفري به كشور چين باتوجه به محدوديتهاي آن كشور براي نخستين بار به اجراي برنامه تلاوت قرآن كريم پرداخت و اين مهم با توجه به منع سخنراني سفير ايران تا آن زمان در چين از توفيقات محسوب ميشود.
هژبرپور توجه بيشتر به فعاليتهاي قرآني در حيطه آموزشي و پژوهشي در خارج از كشور را از ضروريات دانست و تاكيد كرد: به طور مثال سال 68 بنده توفيق داشتم در كشور چين براي دومين بار در دنيا كانون قرآن افتتاح كنم و نخستين بار هم در ماداگاسكار اين اتفاق افتاده بود كه ادامه چنين فعاليتهايي به منظور گسترش فرهنگ غني قرآني ضروري به نظر ميرسد.
وي در پايان در پاسخ به اين پرسش كه آيا عملكرد مبلغان قرآني اعزامي از ايران به ساير كشورها ارزيابي و نظارت كارشناسي ميشود، يادآور شد: به منظور اثرگذاري بيشتر فعاليتهاي قرآني خارج از كشور و ارتقاي سطح كيفي اين فعاليتها، اعزام مبلغان قرآني و نحوه عملكرد آنان در آن سوي مرزها بايد بررسي شود و مسائل و مشكلات در اين زمينه به بركت قرآن كريم قابل حل است.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]