واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي فارس خبر داد
خبرگزاري فارس: مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي فارس با بيان اينكه يكي از رسالتهاي وزارت جهاد كشاورزي توليد محصول سالم و به اندازه كافي اس، گفت: 42 نوع سم پر خطر از چرخه توليدات كشاورزي حذف شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، محمدكاظم مصلايي بعد از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: از آن جا كه تاثير مواد شيميايي و سموم در توليد محصولات كشاورزي اعم از كودهاي شيميايي و سموم در توليد محصولات كشاورزي و كاهش خسارات و عوامل خسارتزا از جمله آفات، بيماريها و علفهاي هرز بسيار مهم بوده، نميتوان گفت مواد شيميايي اثرات مخربي دارد، اما مسلم است كه بايد اين مواد را با مديريت فني و زير نظر كارشناسان ذيصلاح حفظ نباتات و كلينيكهاي گياه پزشكي استفاده كرد.
وي با اشاره به اين كه سرانه مصرف سم در واحد سطح در كشور بسيار پايينتر از سرانه مصرف در كشورهاي آمريكايي و اروپايي است، تصريح كرد: در مديريت مصرف اين مواد بايد برنامهريزيهاي دقيقتري صورت گيرد كه در همين مورد طي چند سال اخير از سوي سازمان جهاد كشاورزي فارس و دانشگاه علوم پزشكي شيراز به عنوان متوليان نظارت بر سلامت محصولات كشاورزي غذايي و با همكاري اداره كل استاندارد و سازمان ساماندهي ميادين و مشاغل شهرداري شيراز برنامهريزيهاي مدوني صورت گرفته كه نتيجه آن راهاندازي نخستين مركز عرضه محصولات سبز (سالم) در شيراز است.
اين مسئول ادامه داد: البته در صدد توسعه اين طرح در سطح استان فارس نيز هستيم ضمن اين كه محصولات قابل عرضه در اين قبيل غرفهها از ابتداي كاشت تا زمان برداشت در نظارت فني كارشناسان كلينيكهاي گياه پزشكي قرار دارند و محصول نهايي قبل از عرضه، در آزمايشگاه براي تعيين باقيمانده سموم مورد آزمايش قرار ميگيرد و در صورتي كه ميزان مواد باقيمانده شيميايي آن كمتر از حد مجاز (حد استانداردها) باشد گواهي سلامت به آن محصول اعطا و پس از نصب برچسب به عنوان محصولات سبز به فروش ميرسد.
مدير حفظ نباتات سازمان كشاورزي فارس اضافه كرد: ذكر اين نكته ضرورت دارد كه عرضه محصولات سبز با عنوان محصولات سالم در اين غرفهها نبايد اين تصور نادرست را به دنبال داشته باشد كه ساير محصولات كشاورزي كه در ميوه فروشيها عرضه ميشوند، ناسالم هستند بلكه هدف از اجراي اين برنامه، ترويج فرهنگ استفاده بهينه از سموم و مواد شيميايي در توليدات كشاورزي است.
مصلايي خاطرنشان كرد: در نظر داريم در آينده به گونهاي برنامهريزي كنيم كه تمام محصولات كشاورزي قبل از ارائه به بازار مصرف از طريق آزمايشهاي تعيين باقيمانده سموم، بررسي شده و سپس با علامت استاندارد اداره كل استاندارد و تحقيقات صنعتي فارس به بازار عرضه شوند.
وي تصريح كرد: در راستاي كاهش مصرف سموم كشاورزي هماكنون نظارت بر محصولاتي از جمله گوجه فرنگي، خيار سبز و سيب درختي آغاز شده كه اين امر در حال حاضر در اكثر
شهرستانهاي اين استان در حال انجام است و در آينده تمام محصولات كشاورزي فارس به منظور كاهش مصرف سموم مورد نظارت و كنترل قرار ميگيرند.
اين مسئول گفت: همچنين برنامههايي به منظور كاهش مصرف سموم از سوي مديريت حفظ نباتات اين استان تدوين و به تمام شهرستانها ابلاغ شده كه شامل استفاده از روشهاي غير شيميايي از جمله كارتهاي زرد و آبي چسبنده، استفاده از فرمونها (موادي كه حشرات نر را به سمت خود جلب و نابود ميكند) و استفاده از جلب كننده و كشندهها (ATTRACT and Kill) و ابزار بيولوژيك براي كنترل عامل خسارتزا است.
مصلايي اظهار داشت: در چند سال اخير حدود 42 سم پر خطر كشاورزي با دوره دوام بالا از ليست سموم مجاز حذف شدند و در حال حاضر از سموم كم خطر در توليدات كشاورزي استفاده ميشود.
وي بيان كرد: با اطمينان ميتوان گفت كه عمده محصولات پاييزه از قبيل مركبات، انار، خرمالو، گردو، بادام، انجير، و خرما از نظر باقيمانده سموم به طور كامل كنترل شدهاند به گونهاي كه ميزان باقي مانده سموم در اين محصولات يا در حد صفر يا بسيار پايينتر از حد مجاز است و اين ارزيابيها در طول سال چند بار انجام ميشود.
انتهاي پيام/ش10
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 650]