تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837615752




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زندگي زير سقف مشكلات


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: زندگي زير سقف مشكلات
ظرف هاي نشسته، لباس هاي روي بند، كتاب و جزوه هاي روي هم انباشته، تخت هاي دو طبقه در اطراف اتاق، راهروهاي باريك و اتاق هاي تاريك.

چهار ديواري هاي كوچكي كه چندين سال از بهترين لحظات عمر كساني در آنجا مي گذرد كه باز كردن قفل هاي ناگشوده علوم را براي ساختن ايراني بهتر، هدف خود قرار داده اند.

اگر چه در قوانين وزارت علوم تعريف خوابگاه محل سكونت مناسب و ارزان قيمت تعريف شده، اما با اندكي تامل مي توان به خوبي فهميد كه خوابگاه به معني واقعي كلمه يعني محلي براي خواب است.

اين در حالي است كه در بيشتر دانشگاه هاي دنيا هزينه هاي هنگفتي را براي ساخت و تجهيز خوابگاه هاي دانشجويي اختصاص مي دهند.

قبل از ورود به دانشگاه، استقلال از خانواده و زندگي با همسن و سالان تصوري رويايي از زندگي خوابگاهي در ذهن افراد ايجاد مي كند.

اما با ورود به دانشگاه و اقامت در خوابگاه با افرادي از فرهنگ ها و شخصيت هاي مختلف، اسكان در شهري غريب و زندگي در اتاق هاي تنگ و تاريك با حداقل امكانات رفاهي و تفريحي كافي است تا همه آن چه در ذهن داشتند، نابود كند.

گسترش روز افزون پذيرش دانشجويان در دانشگاه هاي كشور، بدون در نظر گرفتن امكانات رفاهي و تامين شرايط اوليه زندگي، پذيرفته شدگان را در شرايط سخت و بحراني قرار داده و در دانشگاه ها هم به يك معضل اساسي تبديل شده است.

اسكان دانشجويان به عنوان مهم ترين دغدغه دانشجويان بعد از قبولي مطرح مي شود.

دانشجوياني كه كنكور را پشت سر گذاشته اند، با اشتياق روانه دانشگاه مي شوند اما غافل از اينكه كنكور دوم بعد از ثبت نام آغاز مي شود و بخشي از اين دانشجويان را پشت درهاي خوابگاه نااميد رها مي سازد و چاره اي جز اسكان در خارج از خوابگاه باقي نمي ماند.

حال با ديدگاه سنتي جامعه ما درمورد دانشجويان ، تكليف آنان مشخص است و آوارگي و سرگرداني آن ها در بنگاه هاي املاك و مسكن كاملا مشهود است.

يكي از دانشجويان رشته آمار به خبرنگار ما مي گويد: فاصله طولاني خوابگاه تا دانشگاه پراكندگي خوابگاه ها در شهر، كمبود امكانات رفاهي، قديمي بودن ساختمان خوابگاه و عدم تناسب آن ها با فضاي خوابگاهي از مشكلات خوابگاه هاست.

وي ادامه داد: توجه و رعايت نكردن استانداردهاي بهداشتي از سوي برخي مسئولان در خوابگاه ها به حدي است كه گاهي شاهد صحنه هاي زننده هستيم.

سرويس هاي عمومي و آشپزخانه هاي غير بهداشتي و نبود تجهيزات تهويه مناسب از جمله مشكلات بهداشتي خوابگاه هاست.

يكي ديگر از دانشجويان مي گويد: علاوه بر اين ها مشكل سيستم گرمايشي و سرمايشي خوابگاه ها به خصوص در زمستان و اوايل تابستان شرايط سخت و غير قابل تحملي را براي ما به وجود مي آورد.

هماهنگ شدن با سليقه هاي گوناگون در فضاي بسيار محدود و تراكم بالاي خوابگاهي كاري بسيار دشوار است كه علاوه بر كشمكش و تنش بين دانشجويان، فرصت هر گونه برنامه ريزي را از آن ها مي گيرد.

مطالعه در اتاق امكان ندارد و بايد به سالن مطالعه برويم كه در فصل امتحانات به علت ازدحام دانشجويان جايي براي سوزن انداختن نيست.

برخورد نامناسب برخي مسئولان با دانشجويان، به خصوص نگهبانان خوابگاه كه هيچ آموزشي در اين زمينه نديده اند، از جمله مشكلاتي است كه دانشجويان در رفت و آمدهاي روزانه خود با آن مواجهند و كمتر دانشجويي است كه از اين وضعيت گلايه نكند.

كنترل ورود و خروج دانشجويان و تعيين ساعات حضور در خوابگاه، سرشماري دانشجويان هر شب، قوانيني هستند كه به خصوص درمورد دختران اجرا مي شود.

يكي از دانشجويان رشته ادبيات مي گويد: اگر مي دانستم كه قرار است بعد از 2 سال درس خواندن مداوم و رد شدن از كنكور، 4 سال در چنين محيطي زندگي مي كنم، هيچ وقت حرص كنكور را نمي خوردم.

م.س اضافه مي كند: كيفيت غذاي سلف سرويس، نبود امكانات و فضاهاي رفاهي از جمله بوفه نامناسب از ديگر مشكلات موجود در دانشگاه است.

يكي ديگر از دانشجويان حسابداري دانشگاه آزاد هم مي گويد: از خوابگاه استفاده نمي كنم به اتفاق دوستانم و در شهر خانه اجاره كرده ام، شهريه خوابگاه هيچ تناسبي با امكاناتي كه در اختيار دانشجويان مي گذارد، ندارد، تراكم افراد در اتاق هاي خوابگاه بسيار زياد است.

يكي از دانشجويان دانشگاه بيرجند هم ضمن گله از عملكرد نامنظم سيستم گرمايشي خوابگاه، اظهار مي دارد: يك اتاق 10 يا 12 متري بايد مختص 8 يا 7 نفر با تمام وسايلشان باشد.

در اين صورت به هيچ وجه در اتاق نمي توان قدم از قدم برداشت چون به يكديگر برخورد مي كنيم، تمام مدتي كه در اتاق هستيم بايد روي تخت خودمان باشيم.

وي اضافه مي كند: اين مسئله به دليل كمبود اتاق ها در خوابگاه و افزايش پذيرش دانشجو مي باشد و بسياري از دانشجويان نمي توانند به دليل كمبود فضاي دانشگاه، از خوابگاه استفاده كنند.

يكي ديگر از دانشجويان ارشد اين دانشگاه هم مي گويد: به هيچ وجه از وضع موجود راضي نيستيم.

با وجود اين كه مسئولان دانشگاه مي دانند كه دانشجويان ارشد زمان بيشتري را به مطالعه مي پردازند و لازم است اتاق هايشان حداقل 3 نفره باشد. همه صورت مسئله را پاك مي كنند. ما در اين جا در اتاق 7 يا 8 نفره به همراه دانشجويان كارشناسي، هيچ امكاناتي براي تمركز و مطالعه نداريم.

وي ادامه مي دهد: تا چند وقت پيش قرار بود 2 خوابگاه 120 نفره براي دانشجويان ارشد و دكتري بسازند، اما هنوز در همين وضعيت به سر مي بريم.

دانشجوي ارشد رشته ادبيات هم در اين خصوص مي گويد: ظرفيت بالاي پذيرش دانشجو و اسكان آن ها در اتاق ها، مشكل اياب و ذهاب، كمبود فضاي مطالعه و مشكلات تاسيساتي بسيار، از مهم ترين مشكلات خوابگاه هاست.

وي ادامه مي دهد: اين جا مقطع تحصيلي براي مسئولان اهميتي ندارد، مهم اعلام آمار مدنظرشان است.

واقعا در اتاق جاي سوزن انداختن نيست و وقتي مشكل را اعلام مي كنيم، مي گويند: »مطابق ضوابط اعلام شده از سوي دانشگاه در دفترچه آزمون سراسري عمل مي كنيم«.

دانشجوي ديگري در ادامه صحبت هاي دوستش مي گويد: تنها مشكلات خوابگاه نيست.

سلف سرويس بيشتر وقت ها سرد و كيفيت غذاهايش پايين است.

يكي از دانشجويان دانشگاه جامع علمي و كاربردي هم مي گويد: 8 خوابگاه به دانشجويان اين دانشگاه خدمات مي دهند، در حالي كه دانشگاه تعهدي براي خوابگاه دانشجويان ندارد.

به هر حال هر كجا كه اسم خوابگاه مرا ببردند همه مي دانند كه جاي خوشايندي نيست.

يكي ديگر از دانشجويان مي گويد: مسئولان دانشگاه، كه اخيرا با وضع قوانين و مقررات سخت و دست و پاگير آموزشي تلاش كرده اند تا سطح علمي دانشگاه را بالا ببرند، آيا فكري به حال سالن هاي مطالعه خوابگاه ها كرده اند؟

بيشتر كلاس هاي دانشگاه ويدئوپروژكتور دارد اما آيا هر خوابگاهي نمي تواند يكي از اين دستگاه ها داشته باشد تا بتواند از آن ها استفاده مفيد علمي برد؟

اين دانشجو ادامه مي دهد: با وجودي كه خوابگاه ها استاندارد زيادي ندارد و حتي يك فروشگاه مناسب در هيچ كدام از خوابگاه ها به چشم نمي خورد، زمان تسويه حساب بايد براساس تعداد افراد حاضر در اتاق، هزينه پرداخت كنيم.

دانشجوي ديگر مي گويد: فضاي سبز، گل كاري و باغباني كه اصلا وجود ندارد، ملاك تعيين مسئول خوابگاه هم جزو اسرار مخفيانه دانشگاه شده است.

وي تصريح مي كند: بخش تعميرات و نگهداري اداره امور خوابگاه ها ضعيف عمل مي كند.

گاهي تعويض شيشه شكسته يك اتاق يك هفته طول مي كشد.

از همه مهم تر اين كه چرا دانشجويان كارشناسي ارشد نبايد در خوابگاه ها سايت و اينترنت داشته باشند.سايت ها و كامپيوترهاي دانشگاه يا مخصوص دانشجويان كارشناسي ارشد است يا تعدادشان جوابگوي دانشجويان نيست.

وي ادامه مي دهد: دانشجويان كارشناسي حق استفاده رايگان از اينترنت را ندارند، در حالي كه بسياري از دانشگاه هاي كشور اين امكان را در اختيار دانشجويان قرار مي دهند.

پنجشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن