تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836333560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيشرفت محسوس برنامه ريزي و مديريت در حوزه


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: پيشرفت محسوس برنامه ريزي و مديريت در حوزه


كد خبر:3344

زمان انتشار:پنجشنبه 17 بهمن 1387 - 13:04:00

Print نسخه چاپي

سياست > رهبري - برنامه ريزي و مديريت در حوزه علميه، از تاكيد مكرر رهبري تا تاخير در پيشرفت

رهبر معظم انقلاب اسلامي خواستار عملي شدن ابتكارها و تلاش در مديرت حوزه هاي علميه شدند.

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظّم انقلاب اسلامي در ديدار دبير و اعضاي شوراي عالي حوزه و مديريت حوزه علميه قم، حوزه هاي علميه را منبع بسيار عظيم و غني دانستند و خاطر نشان كردند: پاسخگويي به نيازهاي روز، برنامه ريزي و اجرا بايد در حوزه به نحوي باشد كه ثمرات اين جريان با عظمت و عميق، بيش از پيش در خدمت جامعه و روحانيت قرار بگيرد.

ايشان با اشاره به پيشرفت محسوس برنامه ريزي و مديريت در حوزه افزودند: تشكيل كارگروهها و مجموعه هاي تخصصي، حوزه را در رسيدن به دستاوردهاي ارزشمند و اهداف خود ياري مي‌كند.

حضرت آيت الله خامنه اي به گزارش هاي پُر محتوا و سنجيده اي كه در اين ديدار مطرح شد اشاره و خاطر نشان كردند: بايد با ابتكار و تلاش، اقدامات خوب مورد نظر، در عمل نيز بدون عيب محقق شود و نتايج آن محسوس باشد.

رهبر انقلاب اسلامي ضرورت ارزيابي ميزان موفقيت در اجراي برنامه ها را يادآور شدند و افزودند: شوراي عالي حوزه هم مي تواند مديريت حوزه را در رسيدن به اين هدف ياري رساند.

در ابتداي اين ديدار آيت الله يزدي دبير شوراي عالي حوزه گزارش كاملي از اقدامات انجام شده ارائه كرد و گفت: شوراي عالي در دورة جديد تلاش كرده است با تشكيل شوراهاي اقماري سياستگذاري در حوزه را اولويت كاري و اصلي خود قرار دهد.

آيت الله مقتدايي مدير حوزه علميه نيز گزارشي از تشكيل كارگروههاي تخصصي، برنامه ريزي آموزشي و پژوهشي، تقويت حوزه هاي شهرستانها و تهيه آمارهاي مورد نياز بيان كرد.

تاخير در پيشرفت
تايدات مكرر رهبر انقلاب درباره ضرورت نوآوري و تحول در برنامه هاي حوزه حوزه هاي علميه يك پيام داشت؛ كارهايي كه بايد انجام شود. حضرت آيت لله خامنه اي در 10 خرداد سال 69 در پيامي به مناسبت اولين سالگرد ارتحال حضرت امام خمينى(ره) با اشاره به اينكه «وضعيت دوران انقلاب و توجه روزافزون به اسلام در خارج از مرزهاى كشور اسلامى، ايجاب مى‌كند كه علماى دين، با بينشى كاملاً نو و با استفاده از ذخيره‌ بى‌پايان معارف دين و با اسلوب فقاهت سنتى و اجتهاد زنده و پويا، راه جامعه‌ى اسلامى را هموار نمايند» تصريح كرده اند:« حوزه‌هاى علميه با تحولى اساسى، خود را با نيازهاى امروز جهان تطبيق دهند و نوآورى را جهت و سمت برنامه‌هاى خود قرار دهند و البته با اعمال دقت لازم و برجسته كردن اصول و مبانى فقاهت، راه را بر التقاط و كجروى ببندند.»

اين خواسته تا امروز به كرات طرح شده است و رهبر انقلاب از هر فرصتي براي يادآوري ضرورت حركتي نو در حوزه هاي علميه استفاده كرده اند.

با نگاهي به محورهاي سخنان رهبر انقلاب در جمع طلاب و روحانيون كه در لابلاي بيش از 15 سخنراني و پيام رهبر انقلاب مستتر و عيان است شاهد آن هستيم كه ايشان به بيان «نيازمندي‌ها»، «كاستي‌ها و كمبودها» و نيز «برجستگي‌ها و توانايي‌هاي حوزه‌هاي علميه» پرداخته‌‌اند و درباره «تبليغ»، «روحانيت»،« ارتباط حوزه با نظام اسلامي» و «وحدت حوزه و دانشگاه» و «تحول در حوزه علميه» به كرات رهنمودها و سفارش هايي داشته اند.

اما اقدامات انجام شده تا چه ميزان رضايت بخش بوده است؟

به گزارش خبرآنلاين در اين ميان بر اساس آمارهاي خبرنامه تحليلي «تحول در حوزه‌ علميه»، دغدغه تحول در بدنه حوزه ريشه‌دار و فراگير شده است. اگرچه 77 درصد از حوزويان سرعت تحولات را كُند يا بسياركند ارزيابي مي‌كنند و حدود 65 درصد آن‌ها اولويت‌ها را در فرآيند تحول به ترتيب در آموزش و مديريت و تبليغ حوزه مي‌بينند، اما بيشتر آنها كاستي‌هاي اين بخش‌ها را در «شيوه‌ها و روش‌ها» مي‌دانند و معتقدند كه با سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي مناسب در فرآيند مديريت تحول، مي‌توان به نقطه‌ مطلوب رسيد.

سرعت بخشيدن به ساماندهي برنامه ريزي و مديريت در حوزه هاي علميه نه موضوعي شعاري كه ضرورتي اجتناب ناپذير است و رصد فعاليتهاي حوزه هاي علميه بيشتر از آنكه توسط رسانه هاي داخلي پيگيري شود موضوعي بوده كه مورد توجه رسانه هاي خارجي بوده است چرا كه اغلب روزنامه نگاران و مستند سازان خارجي در سفرهايشان به ايران نگاهي كاوش گر به اين نهاد دارند.

در سال 2001 BBC در برنامه‌ اي 9 قسمتي با نام «از شهر خدا تا شهر دنيا؛ 100 سال تحول در حوزه قم» كه از بخش فارسي اين راديو پخش ‌شد، ضمن گفت‌وگو با برخي چهره‌هاي حوزوي، به تحليل وضعيت حوزه‌هاي علميه پرداخت و با القاي شكاف سنت- مدرنيته و شكل‌گيري طبقه متوسط جديد در حوزه، نتيجه گرفت: «پس از انقلاب خيلي‌ها با تصورات آرماني به حوزه آمدند و فكر مي‌كردند خروجي اين نهاد، امثال امام و مطهري و بهشتي هستند، اما آن‌چه از نزديك ديدند و حس كردند، با آن‌چه مي‌پنداشتند تفاوتي عجيب داشت. بنابراين در مواجهه با واقعيت‌هاي جامعه و فشارهاي حكومت، يا سرخورده شدند يا انتظاراتشان را تعديل كردند.»

حوزه هاي علميه به عنوان يكي از پايه هاي انقلاب اسلامي هم اكنون مي بايست پاسخگوي نيازهاي روز باشد تا بتواند در پيشبرد انقلاب اسلامي موثر باشد؛ و در اين مسير براي پاسخگويي و تحرك بيشتر بايد بازبيني و تحول آفريني در خود داشته باشد.

كد خبر:3344

تاريخ درج خبر:پنجشنبه 17 بهمن 1387 - 13:04:00

Print نسخه چاپي

پنجشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن