تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838018183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نمي‌توانند اينترنت را تعطيل كنند


واضح آرشیو وب فارسی:فاوا نیوز: نمي‌توانند اينترنت را تعطيل كنند
به گزارش فاوانيوز به نقل از ماهنامه مديريت ارتباطات در سيزدهمين شماره خود گفت‌وگويي اختصاصي را با دكتر هادي خانيكي منتشر كرده است. وي در اين مصاحبه از تحولات مفهوم توسعه و دگرگوني معيارهاي آن در عصر اطلاعات، نقش رسانه ها و تكنولوژي‌هاي نو در تحولات خاورميانه، وضعيت جامعه اطلاعاتي در ايران و... سخن گفته است.

او با تشريح مفهوم توسعه، آن را مفهوم منجمد و ثابتي ندانسته و با توجه به دگرگوني مفهوم توسعه، در مورد معيارهاي توسعه اطلاعاتي مي‌گويد: شاخص‌هاي جديد توسعه‌اي متناظر با تحولاتي هستند كه در ساير بخش‌هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي صورت مي‌گيرد.

دكتر خانيكي با تأييد اين ادعا كه اطلاعاتي شدن جوامع موجب افزايش شتاب توسعه و ايجاد توسعه متوازن شده است ادامه مي دهد: آيا كسي مي‌توانست پيش‌بيني كند كه ديكتاتوري 40 ساله حسني مبارك در مصر تغيير پيدا كند؟ اين اتفاقات نشان‌دهنده شتاب‌دار بودن تاريخ است كه فقير و غني يا توسعه‌يافتگي و توسعه‌نيافتگي را در استفاده از همين فرصت‌ها مي‌توان تعريف كرد.

اين استاد دانشگاه در پاسخ به اين سؤوال كه: بسياري از منتقدان اين ادعا را مطرح مي‌كنند كه توسعه اطلاعاتي اگر چه موجب تمركز‌زدايي شده است و بر دانش تأكيد دارد، اما از طريق دانش باز هم منجر به اعمال قدرت و توليد ثروت شده و در نتيجه جامعه بي‌طبقه‌اي را پديد نياورده است و نمي‌تواند نقش چنداني در توسعه داشته باشد، مي‌گويد:

بايد به اين مسأله توجه كرد كه جامعه سيال شده است. ماركس از طبقاتي صحبت مي‌كند كه تعلقشان به طبقه، يك نوع سرنوشت محتومي براي آن‌ها رقم مي‌زند اما در اينجا به دليل دسترسي يا عدم دسترسي طبقه به اطلاعات هر زماني مي‌تواند تغييراتي رخ دهد، يعني سيال بودن و موقعيت فشردگي زمان و مكان و فضا متغيرها را متغيرهاي جديدي كرده است كه در يك وضعيت ثابت و پايدار نمي‌توان آنها را تعريف كرد. درواقع جاها تغيير پيدا مي‌كنند و فرصت‌ها به تهديد و تهديدها به فرصت تبديل مي‌شوند.

وي در مورد تحولات اخيردر خاورميانه و نقش رسانه‌ها و تكنولوژي‌هاي جديد علي رغم فيلترينگ و محدوديت‌ها گفت: در افق و چشم‌انداز توسعه‌اي، اقداماتي كه منجر به كم كردن محدوديت‌ها مي‌شود، شتاب و سرعت بيشتري گرفته است. اگر درگذشته و برابر تكنولوژي‌هاي جديد دهه‌ها طول مي‌كشيد تا يك واكنش سياسي، فرهنگي و اجتماعي براي تكنولوژي محدوديتي به وجود آورد، در وضعيت كنوني آن ده‌ها سال به هفته‌ها يا روزها تقليل پيدا كرده است و اين نشان مي‌دهد كه در يك نگاه توسعه‌اي كه يك نگاه آينده‌نگرانه‌اي است، حرف نهايي‌تر را اصالت و برجسته شدن تغيير تعيين مي‌كند. يعني شتاب و دامنه تغييرات اجتماعي و فرهنگي بيشتر شده است. در واقع همان چيزي است كه در مطالعات جهاني شدن تحت عنوان محلي شدن و به تعبيري جهاني شدن امر محلي و محلي شدن امر جهاني رخ داده است. اينها همه حاكي از اين است كه در كوتاه‌مدت ممكن است برخي از حركت‌ها و واكنش‌ها مانند محدوديت و قطعي اينترنت رخ دهد و بر فرايندهاي توسعه اثر بگذارد اما اگر آينده‌نگرانه نگاه كنيم، مي‌بينيم خود اين عامل هم به‌گونه‌اي در چارچوب همين تغييرات خنثي مي‌شود يا جوامع شكل ديگري از دسترسي را پيدا مي‌كنند. يعني اگر فقط عامل تغيير را تكنولوژي در نظر بگيريم، شما درست مي‌گوييد اما چون از ميان دادوستد تكنولوژي و جامعه و تكنولوژي و فرهنگ بيرون مي‌آيد، مي‌بينيد كه نمي‌توان جلوي آن را گرفت. در تحولات منطقه طيفي از نظريه‌ها شكل گرفت كه برخي بر اساس خوش‌بيني و برخي بر اساس بدبيني به فضاي مجازي بود. آنها كه بر اساس خوش‌بيني به فضاي مجازي بود، از انقلاب فيس‌بوكي و انقلاب توييتري ياد مي‌كردند. در برخي از جوامع كه دسترسي بيشتري به اينترنت داشتند، آن‌قدر عامل مجازي را بزرگ جلوه مي‌دادند كه به آنچه كه در واقعيت رخ مي‌داد، كم‌تر توجه مي‌كردند. مثلاً شوخي تونسي‌ها با مصري‌ها اين بود كه تونسي‌ها مي‌گفتند مگر مصري‌ها فيس‌بوك نداشتند كه به ميدان التحرير مي‌رفتند. چون در تونس دسترسي به اينترنت بهتر و ممكن بود و احتياجي به ميدان التحرير نداشتند اما در ميدان التحرير چه رخ مي‌داد؟ همان تأثير و تأثر بين فضاي مجازي و فضاي واقعي را مي‌توانستيد در ميدان التحرير ملاحظه كنيد. يعني چيزي كه از فضاي مجازي به فضاي واقعي منتقل مي‌شد و بر عكس. نتيجه اينكه مگر چقدر مي‌توان اينترنت را قطع كرد؟ كاربرد اينترنت كه فقط توسط گروه‌هاي مخالف و معترض نيست؛ مگر در برابر آن سيستم بانكي و اداري كشور دچار مشكل نمي‌شود؟ به هر حال كشور مي‌خواهد كارهاي روزمره خود را انجام دهد. پس نياز به فضاي مجازي يك‌سويه نيست،

چون در نگاه صرفاً خوش‌بينانه، فضاي مجازي فضايي است در اختيار جنبش‌هاي اجتماعي و عليه نظام رسمي و در نگاه واقع‌بينانه همه بخش‌هاي جامعه اعم از سياست، فرهنگ و علم به آن نيازمند است. پس نمي‌توانند اينترنت را تعطيل كنند. مانند اين مي‌ماند كه بگوييد براي اينكه جلوي آتش‌سوزي را بگيريد، بايد برق منطقه را خاموش كنيد ولي برق منطقه را بايد زماني كه آتش‌سوزي است، قطع كنيد. آيا مي‌شود منطقه دائماً بدون برق باشد؟ به نظر من پديده اطلاعات و جريان اطلاعات پديده‌اي فراگير شده است و به اين اعتبار بايد از رسانه‌اي شدن همه امور سخن گفت. تحولات فزاينده و جهان دستخوش تغيير محدود به چارچوب‌هاي قديمي نيست.

سه|ا|شنبه|ا|17|ا|آبان|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فاوا نیوز]
[مشاهده در: www.favanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن