تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835353514




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نظر كارشناسان درباره ايستگاه بعدي بيداري اسلامي


واضح آرشیو وب فارسی:الف: نظر كارشناسان درباره ايستگاه بعدي بيداري اسلامي
بسياري از تحليلگران بر اين باورند كه با وجود تمام تلاش‌هاي آل‌سعود براي مقابله با نفوذ موج بيداري اسلامي به اين كشور و حمايت از رژيم ديكتاتور براي سركوب خيزش‌هاي مردمي ايستگاه بعدي بيداري اسلامي عربستان سعودي خواهد بود.

به گزارش فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني العواميه، عربستان سعودي از انقلاب‌هاي عربي چه مي‌خواهد؟ شايد اين سوال موجب شود، بار ديگر نگاهي به موضع عربستان سعودي در برابر انقلاب به طور عام داشته باشيم و تاكيد كنيم كه سعودي‌ها با هر نوع انقلاب و تغيير و تحول مخالف بوده، به ويژه اگر در اين ميان سخن از انقلاب‌هاي عربي و غلبه برآنها و بيم و هراس پاي گذاشتن آنها به عربستان سعودي مطرح باشد.

بطور كلي عربستان سعودي همواره مواضع متناقضي در برابر انقلاب‌ها اتخاذ كرده، گاهي به صورت دخالت مستقيم نظامي بسان آنچه كه در بحرين شاهد آن هستيم و گاهي به صورت دخالت ديپلماتيك هنگامي كه اقدام به فراخواندن سفير خود از دمشق كرد.

دربرابر تونس هم عربستان تنها كشور جهان بود كه جرات كرد، از زين العابدين بن علي، رئيس جمهور فراري تونس پس از سرنگوني رژيمش استقبال خود و پذيراي او و خانواده‌اش باشد. اما در قبال مصر گزينه همكاري با شوراي شوراي عالي نظامي اين كشور را انتخاب و تا جاي ممكن براي گسترش نفوذ خود و برقراري روابط دوستانه و مستحكم با اين شورا اقدام به حمايت‌هاي مالي بي‌شائبه از اين شورا كرد كه روابط انكار ناپذيري با حسني مبارك، رئيس جمهور مخلوع مصر دارد.

تمام اين تناقض‌هاي سياسي در برابر تحركات مردمي و انقلاب‌هاي عربي را نمي‌توان جز در سايه توجهات و منافع منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي سعودي ملاحظه كرد و مهمترين و اساسي‌ترين مشكل سياسي موجود ميان عربستان سعودي و ايران برداشت‌ها و درك‌هاي متفاوت دو كشور از اين سياست‌هاست.

در اين ترديد وجود ندارد كه رژيم سعودي بيم و هراس‌هاي بسياري از انقلاب‌هاي عربي دارد و در اين ميان هستند صاحبنظراني كه سرنگوني رژيم سعودي را پيش‌بيني ‌كرده باشند، چرا كه عربستان موضع عربستان سعودي در برابر تغيير و تحولات منطقه‌اي از زمان جنگ خليج فارس تاكنون براي همه آشكار بوده و نيازي به توضيح و تفسير ندارد.

"هانس ارنست"، تحليلگر آلماني در‌باره تغيير و تحولات جاري در منطقه و عدم همراهي عربستان سعودي با اين تغيير و تحولات مي‌گويد: گويي عربستان سعودي تصميم گرفته، سر خود را چون كبك زير برف كند و خود را بي‌خبر از حوادث اطراف خود نشان دهد.

اما "كاديرو ويست"،‌ كارشناس امور خاورميانه مي‌گويد: عربستان سعودي تنها به منافع خود توجه دارد؛ و درباره رژيم‌هاي سياسي كه عربستان از آنها تحت عنوان قرباني ياد مي‌كند، كاديرو ويست مي‌پرسد: آل‌‌سعود از كدام قرباني‌ها و از امنيت چه كساني سخن مي‌گويد، آيا از امنيت حاكمان عربي سخن مي‌گويد يا از امنيت رژيم‌هايشان يا مردمشان؛ از مقابله با كدام تجاوز داخلي يا تجاوز خارجي سخن به ميان مي‌آورد؛ اگر حتي اين ادعا را هم باور داشته باشيم كه ايران در پس تمام اين تحركات و انقلاب‌ها قرار دارد، گناه شهروندان بحريني چيست؟ آيا نبايد نظر و ديدگاه خود را بيان كند؟ و آيا دخالت ايران دستاويز مناسبي براي ريختن خون‌هاي شهروندان به نظر مي‌رسد؛ بي‌ترديد عربستان سعودي تنها عليه تاثيرات و نفوذ ايران در منطقه مبارزه نمي‌كند،‌ بلكه تمام تحركات دمكراتيك منطقه را سركوب مي‌كند.

اين تحليلگر و كارشناس امور خاورميانه در ادامه مي‌افزايد: در بعد داخلي نيز عربستان سعودي سياست چماق و هويج را درپيش گرفته است؛ از يك‌سو تلاش مي‌كند، به هر طريق ممكن اعتراض‌هاي مناطق شرقي را با متهم كردن وجود ايادي خارجي در پس اين اعتراض‌ها بويژه در مناطق شيعه نشين سركوب و در نطفه خفه كند و از سوي ديگر سعي مي‌كند،‌دست به اطلاحاتي حتي به صورت جزيي هم شده در كشور بزند كه بهبود وضع معيشتي در عربستان را به دنبال داشته باشد.‌ اما نه موفق به توقف اعتراض‌هاي مناطق شرقي شد و نه توانست آنگونه كه بايد اصلاحات را در كشور به اجرا بگذارد، بگونه‌اي كه زنان اين كشور همچنان با محروميت‌هاي بسياري از جمله ممنوعيت از رانندگي مواجه هستند و همين موضوع انتقادات بسياري توسط سازمان‌هاي حقوق بشر متوجه رژيم سعودي كرده است.

از جهت ديگر بسياري از تحليلگران و نخبگان فرانسوي پيش‌بيني مي‌كنند كه عربستان سعودي ايستگاه بعدي تحركات و انقلاب‌هاي مردمي جهان عرب باشد و تاكيد مي‌كنند، صرف نظر از اوضاع جاري در سوريه، عربستان ايستگاه بعدي انقلاب‌هاي عربي است به ويژه اوضاع جاري در يمن آنگونه كه بايد باب ميل و بر وفق مراد سعودي‌ها نيست و اين اوضاع بر شرق عربستان نيز تاثير خواهد گذاشت.

اين صاحبنظران فرانسوي درباره مرگ "سلطان بن عبد العزيز"، ولي عهد سابق عربستان سعودي و انتخاب نايف به جاي وي تاكيد مي‌كنند كه اين انتخاب نه به خواست اعضاي خاندان بلكه تنها به ميل "عبد الله بن عبد العزيز"، پادشاه عربستان صورت گرفت و نسل جديدي آل‌سعود به شدت از اين انتخاب ناراضي بودند، به همين دليل بايد در انتظار تشديد جنگ قدرت در ميان اين خاندان بود، به ويژه آن كه نشانه‌هاي اين جنگ و عدم رضايت با استعفاي شاهزاده "طلال بن عبد العزيز" از شوراي بيعت به خوبي آشكار بود و اين موجب شد تا دواير تصميم‌گيري غربي در انتظار خيزش مردم عربستان هر آن باشند، در حالي كه نشانه‌هاي اين عصيان و سركشي مقابل آل‌سعود به خوبي در منطقه قطيف در شرق عربستان قابل ملاحظه است و به نظر مي‌رسد، اين تحرك به زودي سراسر عربستان را دربرگيرد.
اين درحالي است كه ادامه اعترا‌ض‌ها در بحرين با وجود دخالت‌هاي نظامي عربستان سعودي و ديگر كشورهاي حوزه خليج فارس و ممانعت از پوشش خبري و تبليغاتي عربي و غربي حوادث جاري در بحرين همچنان از جمله چالش‌هاي بسيار بزرگ پيش‌روي رياض به شمار مي‌ايد.

جمعه|ا|7|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن