تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837974179
كشتي ديار زاگرس از فرود تا فراز پيرمرد كشتي فارس: آبرو و اعتبارمان را پاي كشتي هزينه كردهايم
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كشتي ديار زاگرس از فرود تا فراز پيرمرد كشتي فارس: آبرو و اعتبارمان را پاي كشتي هزينه كردهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: ورزشي - كشتي
از پشت در سالن، پژواك صداي مربي گوشنواز است. يك، دو،سه، چهار، ها ماشاالله.... اشتياق زايدالوصف ورزشكاران نوجوان و جوان را از صداي منظم ناشي از حركات نرمشي كه ضرب آهنگ ريتميكي زير صداي بم مربي ايجاد كرده، ميتوان حس كرد.
به گزارش ايسنا از شيراز، شور شوق ورزشكاراني كه لباسهايشان همرنگ و همگون نيست اما دلهايشان پاك و پيوند خورده با يكديگر و با مربي است، همه نداريها را در چشم گم ميكند اما اگر بيشتر بماني، فقر تجهيزاتي سالن قديمي كشتي شيراز آرام آرام نمود پيدا ميكند. از تشك بوي كهنگي ميآيد، تشكي كه ديگر آن رفلكسهاي لازم را ندارد، سالني كه گرم نيست در اين سياه زمستان و در و ديواري كه سالهاست بوي رنگ هم حس نكرده است.
كشتي اصيلترين ورزش كهن سرزمين ايران است، ورزشي كه با داستانها و تمثيلها و زندگي ديروز و امروز هر ايراني عجين شده و گره خورده است، ورزشي كه همه آن را ملي ميخوانند و ورزشي كه همواره سرشار از درس زندگي و مردانگي و مروت و پهلواني بوده و امروز خود نيازمند پهلواني است تا مردانگي بهخرج داده، دستش را بگيرد و از زمين فقر تجهيزاتي بلندش كند.
بايد اين حقيقت را باور كرد كه امروز اگر نام شيراز و فارس در كشتي ايران همچنان ميدرخشد، بهواسطه غيرت و تعصبي است كه در رگ و ريشه هر جوان و نوجواني از كشتيگيران و هر سپيد مويي از مربيان و پيشكسوتانش، وجود دارد.
*** آبرويم را خرج كشتي فارس كردهام
زينالعابدين عرب، كهنه كشتيگير و مسوول اين ورزش، شايد بهتر از هر فردي بتواند ديروز و امروز اين ورزش را در شيراز و فارس ترسيم كند، مردي كه زماني روي تشك و امروز در كنار آن، همواره همراه بوده و به گفته خودش، آبرو خرج كشتي كرده است.
رييس هيات كشتي فارس پشت ميز كارش در بالاي اتاقي در طبقه دوم شورا، بعد از چند جلسه يكي دو ساعته، با لبخند به پيشواز ميآيد.
در و ديوار اتاق عضو و رييس كميسيون فرهنگي شوراي شهر شيراز مملو از نقشه و نامه و نوشتههايي است كه ارتباطي با كشتي ندارد و پنجرهاي كه روبه غروب، امتدادي از شهر را زير دود و غبار در آن ساعت از بعدازظهر، نشان ميدهد.
پيرمرد كشتي فارس كه ابتدا براي مدتي كوتاه در سالهاي اوليه دهه شصت و بعد از آن از سالهاي انتهايي همان دهه، تا امروز، بار كشتي را بهدوش گرفته و شايد بهتر از هر كس زير و بم آن را بداند.
مردي كه اولين بار در سالهاي مياني دهه شصت، روي تشك سالن تيمور فروغي در حاليكه سوتي به لب گرفته بود و قضاوت اولين كشتي رسميام را عهدهدار بود را شناختمش و امروز او پشت ميزكارش در شوراي شهر شيراز و من در جايگاه خبرنگار،براي ورق زدن خاطرات كشتي و زيرورو كشيدن آنچه با كشتي رفته است، رو بروي هم قرار گرفتهايم. در ميداني كه مردم قاضي و داور آن خواهند بود.
رييس هيات كشتي استان فارس گفت: براي دادن تحليل مناسب از وضعيت كشتي، بايد سال به سال و دهه به دهه، وضعيت را بررسي كنيم. اين هم وقت زيادي ميخواهد كه از حوصله و فرصت ما خارج است، اما ميتوانيم بهقدر رفع تشنگي، جرعهاي از آنچه با كشتي رفت را مرور كنيم.
زينالعابدين عرب، كه ابتدا مكثي ميكند و انگار پشت پنجره اتاقش، در دور دست افق، پي خاطراتي ميگردد كه هر ورق آن دفتري است، اگر بنا به نوشتن و واگويه باشد، ميگويد: تا قبل از انقلاب كشتي ميگرفتم و بهنوعي با اين ورزش همراه بودم، بعد از پيروزي انقلاب نگاه به كشتي هم ويژهتر شد اما در سالهاي ابتدا، در دهه شصت همه ما تكليفي بزرگتر بر دوش داشتيم و در كنار آن تكليف، كشتي را هم همراهي ميكرديم.
وي ادامه داد: كشتي فارس و شيراز در اين سالهاي طولاني هيچ وقت نمرد، گاهي كم فروغ شد، انگار چراغي كه در باد گذاشته باشند، شعلهاش پايين آمد، اما آنها كه خاك تشك را خورده بودند، آنها كه دلسوز ورزش بودند، نگذاشتند خاموش شود، روشن نگهش داشتند، تا امروز كه پرفروغ است.
عرب ادامه ميدهد: در دورههايي كه فروغمان كم بود، ورزشكاري در سطح استان و كشور نداشتيم، چه رسد ملي و بينالمللي، سالهايي هم بود كه تكستارههايي بهيكباره در آسمان كشتي ميدرخشيدند و خيلي زود فروغشان خاموش ميشد و در اين آسمان لايتناهي گم ميشدند، در عوض سالهايي هم داشتيم و داريم كه در هر وزن يكي دو ورزشكار خوب داشتيم و مشتمان پر بود و هست.
وي گفت: البته اين منحصر به كشتيگير و ورزشكار نيست، در بحث مربي هم اينگونه بوديم، در دورههايي خصوصا آن زمان كه كار بهصورت جدي شروع شد، تنها يك مربي داراي مدرك داشتيم، تازه همان هم بهياري تجربه و بهصورت تجربي مدرك گرفته بود.
رييس هيات كشتي استان فارس با بيان اينكه در عرصه داوريهم تحول رخ داده است، گفت: آقاي محسني، آلمحمد، زرنگ و ... اينها را در دورههايي داشتيم، بعضي آزاد و بعضي فرنگي، اما هركس آمد زحمت كشيد،تلاش كرد، همه پاي كار آمدند، داشتهها سينه به سينه منتقل شد، دستها به هم گره خورد تا امروز كه بيشتر از صد مربي كلاس ديده در كشتي داريم كه هر كدام مدركهاي معتبري دارند.
وي ميگويد: كشتي فارس را با برنامه پيش برديم، اين هم يك همت جمعي را پشت سر خود دارد، كار يكنفر و دو نفر نبوده و نيست، و امروز جايگاه ما در كشور رفيع است، اگرچه كارمان سختتر شده، انتظارات بيشتر است و نگهداشتن فارس در اين جايگاه دشوار مينمايد.
عرب با يادآوري اينكه در كشتي فرنگي در سطح كشور امسال براي سومين سال پياپي فارس قهرماني كشور را بهدست آورده است، گفت: همين قهرماني ادعاي ما در برنامهاي كار كردن را ثابت ميكند، اين اتفاقي نبوده و شانسي نيست، كار برده است، امسال در جايي قهرمان شديم كه مدعيان كشتي كشور مانند مازندران، كردستان، لرستان و تهران و اصفهان هم حضور داشتند.
وي با تاكيد براينكه در كشتي آزاد هنوز كار زيادي داريم، گفت: در آزاد هم نوجوانان خوبي تربيت شدهاند كه آيندهدار هستند، اينها هم حرفهايي براي گفتن خواهند داشت.
رييس هيات كشتي فارس اضافه ميكند: آنچه بهدست آمده البته در پشت خود صرف فعل خواستن از طرف ورزشكاران هم بوده است، ميدانيد كشتي ورزش پايينشهريها است، متوسطها و ضعيفها. كمتر در بالاي شهر رشد ميكند، بيشتر كشتيگيران هم از ميان همان قشر هستند، بچههايي هستند كه در سختي و زحمت بزرگ شدهاند و افتخار آفريدند و اينها قدر ميدانند.
براي چندمين بار دستانش را در هم قفل ميكند، انگار ميخواهد فني را اجرا كند، پشت مكثي كوتاه به دور خيره ميماند، آهي ميكشد و خاطراتش را ورق ميزند و ميگويد: كشتي ورزش كمهزينهاي براي جوانها و خانوادهها است، يك كفش، يك دو بنده، يك لباس ورزشي ساده و يك ياعلي.. مهم همين يا علي گفتن است، اما غيرت ميخواهد، تعصب ميخواهد و مردانگي، اينها را هم نميفروشند، خريدني نيست، جوهر است و در ذات آدم.
وقتي از تجهزات و سالن و امكانات ميپرسم، آهي بلند ميكشد و ميگويد: با همه تلاشهايي كه انجام شده است، دستتنهاييم، به لحاظ امكانات و تجهيزات فقير هستيم و در تنگنا، البته اين مربوط به شيراز است، در شهرستانها امكانات مناسبي ساخته شده است و در بعضي از شهرستانها يكي دو سالن خوب داريم، تشك خوب، امكانات مناسب.
وي اضافه كرد: اما در مركز استان، سالنهايمان قديمي است، حتي خانه كشتي هم كه سالها پيش ساختش شروع شده، كم كم دارد به يك اثر ميراثي بدل ميشود. ميتوانيم شماره ثبت برايش بگيريم بهعنوان يكي از آثار تاريخي شهر معرفياش كنيم.
عرب ميگويد: تمام دارايي شهر ما در زمينه كشتي، چند سالن شصت هفتاد ساله است كه امكاناتش هم مانند خودش قديمي و كهنه است، حتي در بعضي سالنها وسايل گرمايشي و سرمايشي هم نداريم.
به گزارش ايسنا؛ انگار نماي آجري ساختمان باشگاه تختي مقابلم قرار دارد، ساختماني بلند كه همه اهالي آن محله مدعي هستند هرچه ياد دارند اين بوده است، ساختماني كه حتي در دهه شصت و هفتاد هم كه گاهگاهي براي مسابقهاي به آن پا ميگذاشيتم، ابهتش بيرون در بود و بس، وارد سالن كه ميشدي، آنقدر كه ابهت داشت، تجهيزات نداشت! امروز هم عقبتر از ديروز ديگر حتي تشكهايش هم بوي نا ميدهد، بوي كهنگي، بايد روي آن تمرين كني تا مشكلاتش را با تمام وجود حس كني.
عرب ميگويد: باورتان بشود كه گاهي از ورزشكاران، از نوجوانان و جواناني كه براي گرم شدن بدنشان در سرماي سالنها مدام در حال نرمش هستند، ميدوند و نرمش ميكنند تا سردشان نشود، خجالت ميكشم، اما هيچ وقت بهرويمان نياوردهاند، هميشه همراهما بودهاند و اگر ياعلي گفتهاند،تا آخر هم پاي ياعليشان ايستادهاند.
پيرمرد كشتي فارس ادامه ميدهد، اگرچه هيچ وقت نداري كشتي را كشتيگيران بهرويمان نياوردند، اما از تبعيضها و تفاوت گذاشتنها دلمان ميگيرد، دلم ميسوزد كه چرا همه توجهها به فوتبال است، نه اينكه فوتبال را دوست ندارم، باور كنيد كه مدرك مربيگري هم در فوتبال دارم، اما اين همه تبعيض، درست نيست، كشتي ورزش ملي است، ورزش ايراني است.
عرب ميگويد: شيراز به لحاظ امكانات سختافزاري در فقر مطلق قرار دارد، اين را به همه گفتهايم، همه ميدانند، انتظار داريم مسوولان به ياريمان بيايند، زماني كه مكان ساخت خانه كشتي را هم انتخاب كردند، حتي دقت نشد،. محل احداث اين خانه جاي مناسبي نيست.
وي تاكيد ميكند: براي ساخت همان هم جز تربيتبدني كه يك اعتبار قطرهچكاني گاهگداري ميدهد، ديگر هيچ دستگاه و هيچ سازماني كمك نكرده است، يك واقعيت را بايد بگويم و آقايان هم بپذيرند كه اگر به سختافزار كشتي توجهي نشود، اين ورزش با همه ريشهاي كه دارد، يواش يواش ميشود ميراث فرهنگي كه آيندگان بهعنوان يك ياد و خاطره از آن ياد ميكنند و تنها به گذشتهشان افتخار خواهند كرد!
لبخند ميزند، نه، تلخند است! وي ادامه ميدهد: امروز آنچه داريم اول بهلطف پروردگار است، اگر جايگاهي و رشدي بوده، اما بايد باور كنيم كه بيتوجهي همه چيز را از بين خواهد برد.
عرب در پاسخ به اينكه علت آنچه رشد ميخواند را چه عواملي ميداند؟ ميگويد: يكي از دلايلي كه ميتوانم با قاطعيت بگويم، پايداري مديريت است، ما فرصت داشتيم تا برنامهريزي كرده و برنامهها را دنبال كنيم، اجرا كنيم و منطبق با ظرفيتها و تواناييها و داشتهها و ظرفيتها، هم برنامهها را تدوين كنيم و هم برنامههاي تدوين شده را اجرا كنيم.
او اضافه كرد: در كنار مديريت پايدار اصل رفاقت هم مهم است،همراه كردن تمام ظرفيتهاي تاثيرگذار. ميدانيد كشتي هم پول ندارد، مثل بقيه ورزشها. مسووليت در آن افتخاري است، شايد به همين دليل در ساير هياتها افرادي كه مسووليت ميگيرند دوامي از نظر دوران مسووليت ندارند.
وي گفت: در هيات كشتي همه با جان و دل كار كردند، مايه گذاشتند و آنچه مهم بود، رسيدن به جايگاه مناسبي بود كه بتوان به آن افتخار كرد و امروز همان روز است، اكنون در كشور و در سطح ملي و حتي جهان، در رشته فرنگي، جايگاه داريم، همين تمام خستگيها را بهدر ميكند.
عرب تصريح كرد: در اين مسير از آبرو مايه گذاشتهايم، روزهايي بوده كه حتي براي تهيه بليط ورزشكاراني كه قرار بود به مسابقات كشوري بروند مشكل داشتيم، مثلا براي برگزاري رقابتهاي كشوري در شيراز، 5 درصد هزينه را تربيتبدني داد، فدراسيون هم هيچ، مابقي را با سختي تهيه كرديم، با خرج كردن از اعتبارمان، از آنچه كه در طول اين سالها به عنوان آبرو و اعتبار در ميان مردم كسب كردهايم، براي كشتي براي سرافرازي شيراز و فارس در عرصه ورزش، هزينه كردهايم.
وي در پاسخ به اين كه راهكار مناسب براي كمك به كشتي چيست؟ ميگويد: بايد يك اسپانسر مالي مناسب و دائمي داشته باشيم، اسپانسرهايي مثل نفت، گاز، پتروشيمي، سازمانهايي كه در شيراز و فارس قوي هستند، گاز و نفت و پتروشيمي در اين استان درآمد دارند، بخشي از آن را در ورزش اين منطقه هزينه كنند. اگر باشگاهي ايجاد كرده و براي آن خرج كنند، به حتم تاثيرش را در كوتاه مدت خواهد ديد.
عرب با اشاره به اينكه امروز در عرصه ملي در وزنهاي مختلف، ورزشكاران مطرحي خصوصا در كشتي فرنگي از شيراز و فارس حضور دارند، گفت: بايد همه مسوولان، خصوصا آقاي استاندار، فرماندار و همه كسانيكه بهنوعي ميتوانند كمك باشند، همراه شوند، بيايند وضعيت كشتي را ببينند، مشاهده كنند با چه امكاناتي الآن دو ورزشكار در سطح تيم ملي براي اعزام به رقابتهاي جهاني داريم و دو كشتيگير براي اعزام به رقابتهاي تركيه در رشته فرنگي.
رييس هيات كشتي استان فارس گفت: اگر امكانات و تجهيزات مناسب به ما بدهند، اگر حمايت شويم، قول ميدهيم كه براي ده سال آينده در تمام وزنها كشتيگير در رشته فرنگي در رده ملي داشته باشيم، در كشتي آزاد هم الآن نوجوانان خوبي داريم كه آيندههاي كشتي هستند، بهحتم اگر توجه بيشتري شود، اينها افتخار آفريني خواهند كرد.
به گزارش ايسنا، صميمت و همدلي را ميتوان در چشمهاي همه كسانيكه در سالن فروغي آمدهاند تا كشتي بگيرند، ورزش كنند و سالم به زندگي ادامه دهند و در كنار آن نيمنگاهي به قهرماني و رسيدن به سكوها داشته باشند، ديد.
ورزشكاراني كه همه داراييشان همت بلند و دل پاك و غيرتي مثالزدني است، ورزشكاراني كه دستهايشان تهي اما دلشان گرم و پر اميد است.
عرب اما از رسانهها هم ميگويد، از اينكه هنوز يك خبرنگار تخصصي كه كشتي را تحليل و تفسير كند، كه دردها را بشناسد و پيگيري درمانشان را انجام دهد، در شيراز و فارس نيست.
رييس هيات كشتي فارس اگرچه بارها از همه روزنامهها و خبرگزاريهايي كه در انعكاس خبرهاي كشتي و ورزش فعاليت ميكنند قدرداني ميكند، اما ميگويد: رسانهها هم آنقدري كه به فوتبال و ورزشهاي پولساز و پولدار!! توجه ميكنند، به كشتي آنچنان توجهي ندارند، اي كاش لااقل هر رسانه يك خبرنگار ويژه كشتي داشت يا اينكه خبرنگار ورزشياش همانطور كه براي هر مسابقه فوتبالي از قبل تا بعد از بازي آن را پي ميگيرد، كشتي را هم پي ميگرفت، ما پول نداريم اما صميميت داريم، كشتي متعلق به همه است، رسانهها هم جزئي از همه هستند، قسمتي از جامعه، مردم.
عرب ميگويد: كاري كه از رسانهها برميآيد، از ديگران ساخته نيست، كاش بيايند و از كشتي بنويسند، از فقر امكاناتش، از اينكه عليرغم همه كاستيها امروز چه جايگاهي كسب كردهايم، شايد مسوولان تكاني بخورند و به اين ورزش هم توجه لازم را مبذول كنند.
حاج زينالعابدين عرب را ميگذاريم پشت در اتاقش تا بعد از دو ساعتي كه با ما حرف زد، پاسخگوي خيل اربابرجوعان شورا باشد و در تمام مسير از ساختمان شورا تا خبرگزاري، در انديشه يافتن جوابي براي فقر كشتي هستم، چرا كشتي در عينحال كه همه از آن به عنوان ورزش ملي و زيرساخت پهلواني ياد ميكنند، اينگونه بايد در تنگناي مالي باشد؟
انتهاي پيام
جمعه|ا|7|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]
-
گوناگون
پربازدیدترینها