واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شهردار اهواز (2): اهواز وضعيت مناسبي در زمينه فضاي سبز ندارد سازمان زيباسازي به منظور نماسازي شهري راهاندازي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
شهردار اهواز در جمع خبرنگاران با بيان اينكه اهواز از كلان شهرهايي است كه وضعيت چندان مناسبي در زمينه فضاي سبز ندارد، گفت: درصدديم بخشهايي از مطالعات ايجاد تنوع گياهي در درختها و درختچهها در دشت خوزستان را با توجه به اقليم گرم و خشك انجام و ارايه دهيم تا در شهرداري اهواز اجرايي شوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ محمد رضا شمسايي با بيان اينكه فضاي سبز از مهمترين مواردي است كه در امور عمراني و چهره شهر بايد به آن توجه شود، اظهار داشت: 175 گونه درخت و درختچه از مناطق گرم دنيا به كشور وارد شده كه از اين تعداد، در سه سال گذشته حدود 72 نوع با اقليم خوزستان سازگاري دارد و براي ايجاد تنوع گياهي و تكثير آنها شهرداري فعاليت خود را آغاز خواهد كرد.
وي افزود: 15 هكتار زمين در پارك شهروند اهواز به اين كار اختصاص يافته و اميدواريم توليد اين درختها و درختچهها، به افزايش فضاي سبز اهواز و استان منجر شود. در حال حاضر يكي از مشكلات فضاي سبز اهواز و خوزستان، نبود تنوع گياهي در معابر و پاركهاست.
شمسايي يادآور شد: مكانيزه كردن بخش پسماند در شهرداري اهواز در حال پيگيري است. مطالعاتي در زمينه تنظيف، حمل و بازيافت انجام شده و فهرست كامل ماشين آلات مورد نياز و گزارش ارزيابي اقتصادي اين پروژه تهيه شده و مصمم هستيم كه مكانيزاسيون كليه مراحل پسماند، توسط بخش خصوصي و بدون دخالت شهرداري انجام شود.
وي اظهار اميدواري كرد تا يك سال آينده، مكانيزاسيون مراحل پسماند در اهواز اجرايي شود.
شمسايي از راهاندازي سازمان زيبا سازي شهرداري اهواز به منظور نماسازي شهري براي بعضي از خيابانهاي مهم شهر و سازماندهي خيابانها خبر داد و گفت: در سطح شهر اهواز، تابلوهايي كه در سر در مغازهها نصب شده در ابعاد، اندازهها و رنگهاي مختلف است و از شهر، چهره نازيبايي ساخته است. سازمان زيباسازي بايد در اين زمينه، مطالعه اساسي انجام دهد و با به كار گرفتن مشاور، فكري به حال چهره خيابانها شود.
وي ادامه داد: نماي ساختمانهاي اهواز نيز مشكلات بسياري دارد. هيچ گونه ضابطه جدي در شهر اهواز براي چگونگي نماي ساختمانها وجود نداشته و مواردي كه در طرحهاي جامع و تفضيلي و تفكيكي وجود داشته نيز متاسفانه رعايت نشده است. در زمينه مطالعات زيباسازي شهر، نخستين قرارداد با مشاور بسته شده تا ضوابطي براي بدنه و نماي ساختمانهاي خيابانهاي مهم شهر تعيين شود.
شمسايي هم سطح نبودن چاههاي فاضلاب با آسفالت خيابانها را از مشكلات سطح شهر اهواز دانست و گفت: بيش از 20 هزار چاه فاضلاب در اهواز وجود دارد كه با آسفالت خيابان همسطح نيستند. براي رفع اين مشكل، در سه ماه گذشته هشت هزار چاه فاضلاب، هم سطح سازي شد و اميدواريم تا 6 ماه آينده كليه چاههاي فاضلاب موجود در شهر با آسفالت خيابان هم سطح سازي شود.
وي يادآور شد: براي احداث بازارچههاي جديد ميوه و ترهبار اهواز، با بخش خصوصي مذاكره شده وبراي اين منظور، اراضي متعلق به شهرداري و همچنين اراضي كه به شهرداري تعلق ندارد به صورت اجارهاي در مناطقي كه مورد نياز است اختصاص خواهد يافت. با احداث بازارچههاي جديد قيمت ميوه و ترهبار 30 تا 50 درصد در اهواز كاهش خواهد يافت. اين امر، شدني است و در كمتر از يك سال محقق ميشود. اگر ميوه و ترهبار، 30 تا 50 درصد ارزانتر به مردم ارائه شود، خدمت بزرگي به شهروندان خواهد بود.
شهردار اهواز در بخش ديگر از صحبتهاي خود گفت: بازسازي و نوسازي هشت پارك بزرگ شهر كه متاسفانه بخش عمده تجهيزات موجود در آنها، قديمي است و بخشي نيز غير استاندارد است. با استفاده از مشاركت بخش خصوصي از برنامههاي شهرداري است كه اگر سرمايه گذار مناسبي قدم پيش بگذارد، با اجاره دادن پاركها، نسبت به ارائه خدمات مناسب به شهروندان اقدام خواهد شد.
وي افزود: مطالعات احداث نمايشگاه جديد شهر اهواز تا پيش از سال جديد، آغاز ميشود. نمايشگاه جديد، رو به روي پليسراه جديد اهواز ـ انديمشك در زمين به وسعت 50 هكتار احداث خواهد شد.
شمسايي ساماندهي كيوسكهاي شهر را از ديگر موارد در حال پيگيري دانست و گفت: در حال حاضر بيش از هفت برابر استاندارد و نياز واقعي، در شهر اهواز كيوسك وجود دارد و اين كيوسكها عليرغم اين كه تنها بايد فروشنده مطبوعات باشند، فعاليتهاي ديگري نيز دارند و تبديل به منبع درآمد شدهاند و دست به دست ميگردند. در شهر اهواز بايد 70 كيوسك وجود داشته باشد كه در حال حاضر، 437 كيوسك وجود دارد. به مرور زمان كيوسكهاي اضافه حذف ميشوند و در بازارچههاي جديد مستقر خواهند شد.
وي گفت: بر اساس مطالعات انجام شده بر روي ترافيك شهر اهواز، 70 درصد ترافيك مركز شهر اهواز به علت وجود مطب پزشكان و حضور بنكداران است. با ايجاد مجتمعهاي پزشكي در شهر اهواز در 10 نقطه، مطب پزشكان از مركز شهر خارج خواهد شد.
شمسايي تصريح كرد: براي مطالعه و راهاندازي سيستم مكانيزه كنترل ترافيك شهر اهواز، قراردادي بسته شده و اميدواريم تا يك سال آينده، سيستم ترافيك شهر كاملا اتوماتيك شده و مركز كنترل ترافيك راهاندازي ميشود.
وي ناقص بودن طرحهاي جامع، تفصيلي و تفكيكي را از اصليترين و بزرگترين مشكلات شهر اهواز دانست و اظهار داشت: متاسفانه طرحهايي كه تهيه شده، با يكديگر تطبيق ندارند و داراي نواقص بسيار زيادي هستند. تا حداكثر دو ماه آينده، اصلاح كليه طرحهاي تفضيلي شهر اهواز در مناطق هشت گانه توسط چهار مشاور شهرساز انجام ميشود.
وي گفت: مطالعه ساماندهي حريم رودخانه كارون و تبديل آن به پارك و كاربريهاي عمومي از منطقه زرگان تا چنيبيه به طول 60 كيلومتر در دو سوي رودخانه و حدود 1400 هكتار را در برنامه كاري شهرداري است كه مشاور اين مطالعات انتخاب و گزارشهاي اولين تهيه شده است.
شمسايي يادآور شد: با توجه به اين كه يك پنجم تا يك سوم سطح شهر اهواز را رودخانه كارون به خود اختصاص داده، اگر حريم رودخانه كارون به فضاي سبز و پارك تبديل شود و بخشي نيز به فضاهاي عمومي مانند رستوانها، هتلها، سالن مراسم و هتل آپارتمان اختصاص يابد به اين منظور بايد كار مطالعاتي جامع و كامل انجام شود كه متاسفانه تا كنون كار قابل ملاحظهاي انجام نشده است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]