واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حضور فعال ايران در كنفرانس مونيخ
سرويس سياسي - اجتماعي: رئيس مجلس شوراي اسلامي با انتقاد شديد از سياستهاي دوگانه غرب در قبال كشورهاي اسلامي و بهخصوص ايران گفت: سياست چماق و هويج منسوخ شده و از اساس نظريهاي غيرعاقلانه بوده و ادامه چنين روشي گامزدن در راه غلط است.
به گزارش ايرنا، دكتر لاريجاني در كنفرانس امنيتي مونيح با اشاره به ادعاي غرب مبني بر رسيدن به راه حل ديپلماتيك در درون مذاكرات هستهاي با ايران گفت: تحولات جاري در جهان و چشم انداز قرن بيست و يكم، مناسبات جديد ميطلبد و نيازمند بازتعريف ساختار امنيتي گذشته است.
وي با بيان اينكه قرن بيست و يكم قرن ساختار، استراتژي ومدلهاي پيشرفته و واقع گرا با بازيگران جديد است،ادامه داد:جمهوري اسلامي ايران آماده است با همكاري ساير كشورها،پنجرههاي جديدي براي صلح و امنيت فراگير در منطقه را شكل دهد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد:ما به منافع مشترك و بلندمدت در همكاري با ساير كشورها در حوزه اقتصاد و انرژي و امنيت باور داريم.
وي گفت: امريكا طي سالهاي گذشته پلهاي زيادي را تخريب كرده است كه مسئولان جديد كاخ سفيد ميتوانند آنها را بازسازي كنند. اما ساختن پلهاي جديد نيازمند استراتژي نوين و عملگرا مبتني بر احترام متقابل و رفتار عادلانه است.
لاريجاني ادامه داد:البته شرايط جهاني نسبت به تغييرات امريكا نگاه مثبت محتاطانه دارد و اين يك شانس براي ايالات متحده است كه از فرصت بهره برده و استراتژي خود را تغيير دهد.
وي مولفههاي اين استراتژي را خروج رويكرد چند جانبه گرايي از مدار معيوب يكجانبه گرايي و توجه به تئوري امنيت دسته جمعي به جاي مسابقه تسليحاتي اعلام كرد.
وي پيشنهاد كرد كه در امنيت منطقهاي بر بوميسازي تمركز شده و به جاي تحميل الگوهاي ناهمخوان با واقع گرايي نسبت به مشخصات منطقهاي اعم از فرهنگي، اقتصادي و سياسي نگاه محترمانهاي شود. رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به دخالتهاي 50 سال گذشته آمريكا در ايران ازجمله كودتاي 28 مرداد، سرنگوني دولت ملي مصدق، ايجاد ديكتاتوري پهلوي در ايران، كودتا توسط ژنرال هايزر در ايران ، حمله صدام به ايران در ابتداي پيروزي انقلاب، لغو قرارداد اتمي، نقش آمريكا را در مساله هستهاي ايران نيز عاملي دردسرساز و مانع اصلي حل آن به طريق ديپلماتيك توصيف كرد.
وي گفت: بسياري از مسائل ديگر كه در منطقه آسيا شاهد آن هستيم، نيز ناشي از اين دخالتهاست.
وي با بيان اينكه اين آلام با تغيير ادبيات و ژست مصاحبهاي رفع نميشود و نيازمند پذيرش اشتباهات و يك تغيير استراتژيك است، تاكيد كرد: علت اينكه اين اشتباهات فاحش به يك فاجعه فراگيرمنطقهاي عليه كشورهاي ماجراجو بدل نشد، حكمت رهبر فرزانه انقلاب اسلامي بود كه با تدبير شرايط را كنترل و به سوي آرامش سوق دادند.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه اكنون در شرايط متفاوتي قرار داريم، گفت: تئوري يكجانبه گرايي كه از اصل، نگاهي ارتجاعي نسبت به جهان را توصيه ميكرد به بن بست رسيده و شرق نيز به دلايل مختلف از چين و مالزي گرفته تا تركيه و مصر و ايران و خاورميانه در شرايط متفاوتي قرار دارند.
وي با تاكيد بر اينكه امروز نيازمند تئوري معقول و عادلانه و واقع گرايانه براي ايجاد امنيت پايدار هستيم، گفت:بدانيد كه سلطه طلبي و تروريسم دو روي يك سكه هستند و دوران سلطه غرب بر شرق پايان يافته و انسان شرقي، انسان درجه دو نيست.
لاريجاني گفت: بحث مبارزه با تروريسم در خاورميانه به مخصوص حوادث هند و پاكستان نشان داد كه استراتژي برخورد با تروريسم در منطقه اشتباه بوده است و با اين روشهاعملا منطقه را تبديل به انبار باروت كرده اند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود:مگر ميتوان پذيرفت كه غرب 200 كلاهك هستهاي همراه با موشكها و هواپيماهاي پيشرفته در اختيار اسرائيل با جمعيت سه ميليوني بگذارد و به بيش از 5/1 ميليارد مسلمان بگويد حق نداريد دانش هستهاي براي توليد برق و ساير مصارف صلحآميز داشته باشيد.
وي افزود: كسي قبول نميكند كه پنج ميليون مسلمان فلسطيني از وطنشان اخراج شده و آواره جهان شوند و كساني را از ساير نقاط جهان جمع كرده و در سرزمين فلسطين اسكان دهند تا هژموني غرب محقق شود؟
وي با تاكيد براينكه با تهمت تروريست خواندن حماس هم واقعيت را نميتوانيد تغيير دهيد. گفت: اين گروه با راي مردم و با نظارت ناظران بين المللي در انتخابات پيروز شد كه با رفتار غير عقلاني بسياري از كشورهاي غربي رو به رو شد و غرب حتي در مقابل دستگيري رئيس مجلس و تعدادي از نمايندگان دولت فلسطين سكوت كرد. وي با اشاره به اينكه تاكنون اقدامات انجام شده در جهت كاهش سلاحهاي كشتار جمعي و خلع سلاح بيشتر جنبه موعظه داشته و هيچ اثر عملي از آن سخنان ديده نشده است، تاكيد كرد: اينك دنيا ديگر نيازمند موعظه نيست، نيازمند رويت خلع سلاح چند كشور بزرگ هستهاي است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: ايران نه سلاح اتمي را در دكترين دفاع خود دارد و نه در پي كسب آنست و از زندگي ذلت بار در زير سايه سلاحهاي كشتار جمعي بيزار است.ما هنوز با مصدومان شيميايي ناشي از استفاده از اين سلاحها در طول جنگ صدام پس از بيست سال رو به رو هستيم كه اغلب از طريق كشورهاي غربي به وي داده شد. لاريجاني با اشاره به اظهار نگراني برخي از كشورها از پرتاب ماهواره اميد توسط ايران گفت: استدلال در اين زمينه چيست؟ اينكه ديگر سلاح كشتار جمعي نيست. رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: در مذاكرات هستهاي با البرادعي و سولانا چندين بار اعلام كرديم كه ايران براي رفع نگراني ادعاي غرب، آمادگي دارد تا فعاليتهاي هستهاي خود را در درون كنسرسيومي با مشاركت ساير كشورها سامان دهد. اگر كشوري دنبال سلاح باشد نه چنين پيشنهادهايي را مطرح ميكند و نه انپيتي را ميپذيرد. آنگونه كه اسرائيل عمل كرده است و اتفاقا رفتار دوگانه غرب در اين زمينه بدبيني را دامن زد. وي ادامه داد: در جنگ غزه، اسرائيل از بمبهاي فسفري استفاده كرد و يكي از فرماندهان نظامي اسرائيل نيز استفاده از آن را تاييد كرد و غرب در مقابل اقدامات غيرانساني اسرائيليها در جريان بمبارانهاي وحشيانه كودكان در غزه موضعي نگرفت.
حمايت از حماس
رئيس مجلس شوراي اسلامي بعد از سخنراني خود در كنفرانس امنيتي مونيخ ودر بخش پرسش و پاسخ با شركت كنندگان گفت: ما از حماس به دليل آنكه مظلوم است، حمايت ميكنيم و به اين حمايت افتخار ميكنيم. علي لاريجاني روز جمعه در پاسخ به سوال اكارد فون كليدن از نمايندگان طرفدار رژيم صهيونيستي در پارلمان آلمان و از نزديكان آنگلا مركل گفت:ما نبايد براي حمايت از گروه حماسي كه مظلوم است، دليل بياوريم، بلكه كساني كه از اسراييل حمايت ميكنند، بايد دليلي براي حمايت خود بياورند.
لاريجاني به رفتار غيرانساني اسراييل درجنگ غزه اشاره كرد و گفت: اين كشور در اين جنگ حدود 20هزار خانه را ويران و بيش از 1300نفر را شهيد و 5000نفر را مجروح كرد. در حاليكه تنها حدود 40 نفر از اسراييليها كشته شدند. رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره موضوع هستهاي ايران گفت: با بيان اينكه ايران مجبور شد به سمت غنيسازي برود، ادامه داد: اگر همه كشورها به سمت خلع سلاح مشترك حركت كنند و آژانسي براي ارائه سوخت تشكيل شود ميتوان درباره آن به صحبت پرداخت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه هيچ تضميني بينالمللي براي ارائه سوخت هستهاي به كشورها وجود ندارد گفت، اين محصول يك محصول استراتژيك است و ما تجربه تلخي در زمان انقلاب درباره عمل نكردن به تعهدات از سوي غرب داريم. ما هيچ برنامهاي براي بازيافت پلوتونيوم نيز نداريم.
وي با تاييد فعاليت 5000سانتريفيوژ در مراكز هستهاي ايران گفت:شايد تعداد آنها بيشتر هم شده باشد. دوربينهاي آژانس بين المللي انرژي اتمي فعاليتهاي آنها را بصورت مستمر تحت نظارت و كنترل دارند.
شرايط جهاني نيازمند تغيير
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: شرايط جهاني نيازمند تغيير استراتژيك از سوي ايالات متحده در رفتار خود در سطح بين المللي است.
وي افزود: اين تغيير رفتار نبايد تاكتيكي باشد، بلكه بايد تغيير استراتژيك و تغيير در رويكرد باشد.
وي ادامه داد: آمريكا بايد در بسياري از مسايل سياستهاي خود را اصلاح كرده و بداند كه با سياسي و رسانهاي كردن مسايل مشكل را نميتواند، حل كند.
لاريجاني درباره احتمال ديدارش با سولانا گفت: احتمالا چنين ديداري انجام ميشود.
وي در باره ديدارش با البرادعي گفت: عقيده دبيركل آژانس بين المللي انرژي اتمي در اين ديدار براين بود كه مساله هستهاي ايران را ميتوان در چارچوب مذاكرات سياسي و مستقيم حل كرد.
لاريجاني در بين سخنان خود به كشتار كودكان غزه توسط رژيم غاصب اسراييل اشاره كرد و با نشان دادن عكسي از كودكان شهيد شده فلسطين توسط رژيم صهيونيستي گفت: در حاليكه رئيس رژيم صهيونيستي ادعا ميكند به خانهها در غزه زنگ زده و به خانواده نسبت به انجام حملات هشدار ميداده است، ايا اين كودكان متوجه تماس نشده اند.لابد آنان در منزل نبودند تا صداي پرز را بشنوند.
** بيش از 400خبرنگار، عكاس و گزارشگر براي پوشش اين كنفرانس در محل هتل راينشرهوف مونيخ گرد آمده بودند.
** هنري كيسينجر مشاور اسبق امنيت ملي آمريكا،خاوير سولانا هماهنگ كننده سياست خارجي اتحاديه اروپا، نيكلا ساركوزي رئيسجمهوري فرانسه، آنگلا مركل صدراعظم آلمان،جان مك كين سناتور مجلس سناي آمريكا، ديويد ميليبند و برنارد كوشنر وزراي امور خارجه انگليس و فرانسه و حامد كرزاي رئيسجمهوري فرانسه از جمله چهرههاي سرشناس شركت كننده در اين كنفرانس هستند.
ديدار با كوشنر
دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز با برنار كوشنر وزير خارجه فرانسه ديدار و گفتگو كرد.
به گزارش ايرنا، دو طرف در اين ديدار مسائل مورد علاقه را مورد بحث و بررسي قرار دادند.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]