واضح آرشیو وب فارسی:ايران: درياچه سد سيمره ايلام زيستگاه پرندگان مهاجر شد
ايلام – خبرنگار همزمان با فصل زمستان و شروع بارندگيها، درياچه تازهساز سد سيمره ايلام به زيستگاه مهم پرندگان مهاجر تبديل شد.
پرواز و فرود صدها قطعه پرنده بر پهنه سبز آبي درياچه سد سيمره به زندگي و حيات پرندگان در اين نقطه جغرافيايي از كشور جلوهاي ديگر بخشيده است. پرندگان مهاجر كه كوچ خود را از دوردستهاي ايران و از هزاران كيلومتر دورتر در منطقه سيبري روسيه و آسياي ميانه آغاز كردهاند اكنون براي زمستانگذراني درياچه سد سيمره ايلام در باختريترين مكان ايران را انتخاب كردهاند، تا در اين تالاب كه اين روزها در حال آبگيري است اقامت كنند. رودخانه سيمره كه از تلاقي رودخانههاي قره سو و گاماسياب تشكيل ميشود در مرز ايلام و لرستان جريان داشته و تا انتهاي حوزه كرخه 650 كيلومتر طول دارد. درياچه سد ساخته شده بر روي اين رودخانه اكنون همزمان با فصل سرما ميزبان انواع پرندگان مهاجر نادر از راههاي دور و نزديك است. علي محمدزاده كارشناس اداره كل حفاظت محيط زيست ايلام در اين باره گفت: همهساله سرشماري زمستاني پرندگان مهاجر آبزي و كنارآبزي در سراسر كشور از دهم دي تا پنجم بهمن ماه اجرا ميشود. درياچه 180 ميليون متر مكعبي سد سيمره اكنون به تالاب و يكي از زيستگاههاي مهم پرندگان مهاجر تبديل شده است. وي تصريح كرد: پرندگان مهاجر در اين درياچه بيشتر از گونههاي حواصيل خاكستري، خوتكا، ماهي خورك، ابلق، چنگر، باكلان، اگرت سفيد و اردك سرسبز است. اين پرندگان پس از مهاجرت به درياچه سد سيمره تا اواخر زمستان و فصل سرما در اين منطقه اقامت كرده و با شروع فصل سرما از مناطق مختلفي از جمله نواحي عرضهاي شمالي، آسياي مركزي و حتي سيبري به استان ايلام مهاجرت ميكنند. اين كارشناس محيط زيست ايلام يادآور شد: درياچه سد بزرگ سيمره به طول 10كيلومتر از اين پس زيستگاه مناسبي براي پرندگان مهاجر به شمار ميرود. با تكميل آبگيري سد سيمره و رشد گونه هاي مختلف گياهي در محدوده درياچه در آينده نزديك اين منطقه به زيستگاهي امن براي اقامت پرندگان مهاجر تبديل خواهد شد.
انجام 60 درصد صادرات آذربايجان غربي از گمرك تمرچين
پيرانشهر- خبرنگار 60 درصد صادرات آذربايجان غربي از طريق گمرك تمرچين پيرانشهر صورت ميگيرد.
اروج مجاهدي فرماندار پيرانشهر با تأكيد بر اهميت مرز زميني تمرچين در توسعه صادرات غير نفتي اظهارداشت: مرز تمرچين با تلاش دولت نهم از سال 87 به عنوان مرز رسمي اعلام شد كه تاكنون فعاليت هاي خوبي به منظور توسعه زيرساختهاي آن انجام شده است. وي تمرچين را از گمركات زميني مهم استان و كشور عنوان كرد و گفت: سهم 60 درصدي صادرات از اين گمرك جايگاه آن را به خوبي نشان ميدهد كه بايد گامهاي اساسيتري در توسعه آن برداشته شود. فرماندار پيرانشهر، با اشاره به افتتاح پايانه تجاري مرز تمرچين در شهريور ماه سال گذشته خاطرنشان كرد: ساماندهي آن شروع شده ولي پايانه گمرك به طور كامل مستقر نشده است. مجاهدي از افتتاح سالن مسافربري اين گمرك تا شهريورماه سال آينده خبر داد و افزود: اميدواريم اين زيرساختها روند توسعه گمرك را شتاب بخشند. وي اضافه كرد: 40 هزار نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم از پايانه مرزي تمرچين ارتزاق ميكنند كه در صورت بسته شدن آن، مشكلات عديدهاي دامنگير مديريت شهرستان و افراد شاغل در اين پايانه خواهد شد. فرماندار پيرانشهر بر ساماندهي تعاوني هاي مرزنشين تأكيد كرد و يادآورشد: اين ساماندهي ميتواند ضمن جلوگيري از كلاهبرداري برخي سودجويان زمينه افزايش درآمد مرزنشينان را فراهم كند. نادر انصاريان رئيس گمرك پيرانشهر نيز گفت: صادرات گمرك تمرچين امسال 22 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش نشان ميدهد. امسال 244 هزار تن كالا از گمرك تمرچين به كشورهاي ديگر صادر شده و از اين طريق 113 ميليون دلار ارز عايد كشورمان شده است. وي از ترانزيت 155 هزار تن كالا از گمرك پيرانشهر طي امسال خبر داد و اظهارداشت: ارزش اين كالاها 270 ميليون و 756 هزار دلار بوده كه 46درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش دارد. تعداد مسافرين ورودي از اين گمرك امسال 158 هزار نفر است كه اين تعداد مسافر 64 درصد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته است. رئيس گمرك پيرانشهر با عنوان اينكه در اين مدت 98هزار مسافر از اين گمرك به سمت عراق خارج شدهاند اظهار داشت: اين تعداد نيز 21درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش نشان ميدهد.
پنجشنبه|ا|6|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]