واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تصادف 217 اتوبوس در 120 روز!
متاسفانه سازمان راهداري توجه كافي را در انتخاب رانندگان ندارد و افرادي كه ادعاي حرفه اي بودن دارند در يك پيچ جاده نمي توانند بپيچند و دهها نفر را به كام مرگ مي برند.
هنوز كابوس كشتههاي به جامانده از هوو از ياد نرفته است كه اين بار بر اساس جديدترين آماري كه فرماندهي پليس راه كشور اعلام كرده، اتوبوسهاي مسافربري بين شهري با 217 تصادف در 120 روز و به كام مرگ كشاندن 109 نفر به ارابه هاي مرگ جديد جادههاي كشور تبديل شدهاند.
به گزارش مهر، تنها چند كيلومتر به انتهاي اتوبان زنجان - قزوين و رسيدن به مقصد باقي مانده است كه در يك چشم برهم زدن كنترل اتوبوس از دست راننده خارج و اتوبوس واژگون مي شود. در حادثه اي كه تنها به علت بي توجهي راننده به جلو و سرعت زياد رخ داد هشت مسافر جان خود را از دست داند. اين تنها يكي از 217 حادثه رانندگي اتوبوس هاي مسافربري از ابتداي مهرماه تا 25 ديماه است. تصادفاتي كه جان بيش از صد هموطن را گرفته و صدها نفر را نيز مجروح كرده است.
صلاحيت سيزده هزار و 700 راننده تائيد نشد
در حاليكه بيش از 168 هزار راننده در ناوگان حمل و نقل عمومي بين شهري در كشور فعاليت مي كنند، عملكرد بسياري از آنها از سوي پليس كنترل نمي شود و تنها در اوايل سالجاري پس از گذشت 32 سال، نخستين تست سلامت و صلاحيت رانندگان در كشور اجرا شد. تستي كه براساس آن صلاحيت سيزده هزار و 700 نفر تائيد نشد. همچنين در اين تست مشخص شد 89 درصد رانندگان داراي اختلالات بينايي، 18 درصد اختلال شنوايي، 10 درصد داراي فشار خون، 4 درصد ديابت و 48 درصد اضافه وزن هستند و 91 درصد از رانندگان حمل و نقل عمومي دخانيات مصرف مي كنند.
به گفته سرهنگ محمدرضا مهماندار فرمانده پليس راه كشور از اين پس ديگر هر راننده اي نمي تواند در جاده ها رانندگي كند و تنها افرادي مجاز به رانندگي در جاده ها با خودروهاي عمومي هستند كه كارت سلامت و صلاحيت داشته باشند. كارتهايي كه با انجام تست هاي سلامت، اعتياد و وضعيت جسماني صادر مي شود.
برخي رانندگان زير آبي مي روند
ثبت ساعت در دفترچه هاي مخصوص رانندگان مهمترين ابزار پليس براي كنترل اتوبوس ها است. رانندگان تنها مجاز به 8ساعت رانندگي در روز هستند و در مسيرهاي بيش از هشت ساعت بايد راننده كمكي حضور داشته باشد. پليس علاوه بر دفترچه هاي ثبت ساعت با صفحات ويژه و دستگاههاي ثبت سرعت اتوبوس ها را كنترل مي كند اما برخي رانندگان با دستكاري صفحه هاي سرعت مرتكب تخلفات حادثه ساز مي شوند.
آنطور كه فرمانده پليس راه به مهر مي گويد متاسفانه برخي از اتوبوس ها همچنان از صفحه هاي ثبت سرعت استفاده مي كنند اما با دستكاري كيلومترشمار خودرو با سرعت هاي غيرمجاز در جاده ها رانندگي مي كنند. البته با تغيير دفترچه هاي ثبت ساعت به دو رنگ آبي و قرمز رانندگان قانونمند از رانندگان متخلف كه داراي تصادف منجر به مرگ و جرح هستند جدا مي شوند.
رانندگان حرفه اي نيستند
در اين ميان اما پليس راه نظارت كم خود را تنها عامل بروز تصادفات نمي داند و معتقد است رانندگان حمل و نقل عمومي حرفه اي نيستند و قدرت خطر پذيري ندارند. متاسفانه سازمان راهداري توجه كافي را در انتخاب رانندگان ندارد و افرادي كه ادعاي حرفه اي بودن دارند در يك پيچ جاده نمي توانند بپيچند و دهها نفر را به كام مرگ مي برند.
قانون جديد تاثيري در كنترل متخلفان ندارد/ از رانندگي محروم مي كنيم
اگرچه پليس راه معتقد است با اجراي قانون جديد راهنمايي و رانندگي شاهد كاهش تصادفات و تلفات در 8 ماهه اخير هستيم اما تصادفات حمل و نقل عمومي به ويژه مسافربري افزايش چشمگيري يافته است. از ابتداي مهرماه تا پايان دي ماه 109 نفر جان خود را از دست دادند. در حاليكه 478 نفر به علت شدت تصادفات مجروح شدند. در تصادفات اخير 32 نفر به علت واژگوني اتوبوس ها كه ناشي از خستگي رانندگان بود جان خود را از دست دادند. در اين ميان پليس راه معتقد است محروميت رانندگان و پانچ گواهينامه آنها يكي از مهمترين ابزارهاي پليس براي كنترل رانندگان متخلف است.
با وجود وقوع دو تصادف در تعطيلات اخير هنوز هيچكس توانايي كشيدن ترمز اتوبوس هاي متخلف كه هر كدام 40 نفر را جابه جا مي كنند، ندارند. البته دستگاههاي مسئول همانند سازمان راهداري نيز در انتخاب رانندگان قانونمدار كاستي هاي بسياري دارد. راننده اي كه پس از چند سال فكر مي كند تمام جاده را چشم بسته رانندگي مي كند اما در اثر يك غفلت جان بسياري را به خطر مي اندازد.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]