واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: دومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر؛ گامي مهم فراتر از تهران
جوان ترين جشنواره هنري كشور در دهه فجر، در گام دوم همزمان با تهران در چهار مركز استان نيز برگزار شد تا به اين ترتيب جشنواره تجسمي فجر فراتر از تهران و در ميان هنرمندان شهرستاني نيز جلوه كند.
هموطن آنلاين -دومين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي فجر مانند دور اول در رشته هاي نقاشي، نگارگري، مجسمهسازي، عكس، كاريكاتور و خوشنويسي برگزار شد با اين تفاوت كه به جاي رشته هنرهاي جديد، "سفال و سراميك" نيز به آن افزوده شد.
اين رقابت هنري در موزه هنرهاي معاصر تهران، فرهنگسراي
" از ديگر بخش هاي جذاب دومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر، نمايش عكس هاي موجود از استاد "بهمن جلالي" در گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران در يكي از گالري هاي اين موزه بود... "
نياوران، موسسه فرهنگي - هنري صبا، خانه هنرمندان و به صورت همزمان در چهار مركز استان گلستان، يزد، خوزستان و سمنان برگزار شد.
اين امر در راستاي سياست تمركززدايي دفتر هنرهاي تجسمي و مشاركت بيشتر هنرمندان شهرستاني انجام شده بود.
از ديگر بخش هاي جذاب دومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر، نمايش عكس هاي موجود از استاد "بهمن جلالي" در گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران در يكي از گالري هاي اين موزه بود.
ضمن آنكه آثار منتخب كارگاه نقاشي سوم خرداد، مروري بر پوسترهاي جشنوارههاي فجر، منتخب آثار عكاسي حسن غفاري، نقاشيهاي "محمدرضا بهارناز" و عكسهايي از "ميشل ستبون" بخشهاي ويژه و جنبي اين جشنواره را تشكيل ميدادند كه در موزه هنرهاي معاصر تهران و چهار مركز ديگر استان به نمايش عمومي درآمد.
همچنين نمايشگاه هايي از اين دست نيز در چهار مركز استان برگزار شد.
در اين دوره بيش از 9 هزار اثر از سه هزار و 91 هنرمند به دبيرخانه جشنواره تجسمي فجر ارسال شد كه نشان دهنده رشد 55 درصدي مشاركت هنرمندان در اين دوره از جشنواره تجسمي فجر بود.
از اين تعداد در بخش مسابقه، در تهران يكهزار و 256 اثر از 741 هنرمند در هفت رشته تجسمي به روي ديوار رفت و در چهار مركز استان نيز يكهزار
" رايزني هاي فرهنگي در خارج از كشور از اين پس، آماده تعاملات مناسب جهت ايجاد نمايشگاههاي هنري براي عرضه محصولات و آثار هنرمندان گرامي، خواهند بود... "
و 235 اثر به نمايش گذاشته شد.
حضور پر تعداد هنرمندان شهرستاني از جمله نكات مثبت اين دوره از جشنواره بود.
آثار عرضه شده در اين جشنواره با موضوع آزاد، شامل آثاري از هنرمندان جوان و پيشكسوت با نگاه مدرن و سنتي بودند.
در دومين دوره اين جشنواره نيز مثل دوره نخست به تعدادي از هنرمندان برجسته، نشان عالي هنري اهدا شد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم اختتاميه دومين دوره اين جشنواره، خواهان تشكيل دبيرخانه دايمي اين رقابت شد و گفت: رايزني هاي فرهنگي در خارج از كشور از اين پس، آماده تعاملات مناسب جهت ايجاد نمايشگاههاي هنري براي عرضه محصولات و آثار هنرمندان گرامي، خواهند بود.
"سيدمحمد حسيني" افزود: روزگاري محصولات اين هنر يا در موزهها بود و يا در ويترين گالريها و عتيقه فروشيها، اما امروز با اقبالي كه هنرمندان جوان نشان دادهاند و استقبالي كه اقشار مختلف مردم به نمايش گذاشتهاند، ميتوان گفت پلي بين خواص و عموم مردم براي همه گير شدن آن ايجاد شده است.
جشنواره هنرهاي تجسمي فجر با برگزاري دومين دوره خود، رفته رفته مي رفت تا جاي خود را هم در ميان هنرمندان و هم رويدادهاي
" دومين نمايشگاه هنرهاي تجسمي با برگزاري اكسپوي خصوصي براي فروش آثار هنري در خانه هنرمندان همراه بود... "
فرهنگي و هنري كشور در ايام دهه فجر كه از قدمت بيشتري برخوردار بودند، باز كند.
اما هنوز عنوان "بين الملل" اين رقابت چندان پررنگ نبود و فقط به رشته كاريكاتور محدود مي شد. در اين رشته هنرمنداني از 79 كشور از جمله تركيه، چين، برزيل و اندونزي شركت داشتند.
با اين وجود، نمايش آثار بيش از 700 هنرمند پيشكسوت و جوان با نگاه هاي متفاوت در ايران كمنظير بود.
دومين نمايشگاه هنرهاي تجسمي با برگزاري اكسپوي خصوصي براي فروش آثار هنري در خانه هنرمندان همراه بود.
اين رقابت هنري با همه كاستي ها و قوت ها، يك جشنواره جوان و نوپا بود و شايد كمي دير، اما سرانجام به جمع جشنواره هاي هنري و ادبي فجر اضافه شد.
از اين رو همچنان به زمان لازم براي رسيدن به بلوغ و تكامل نياز داشت كه طبق خواسته ها و گفته هاي هنرمندان و مسوولان برگزاري آن بين المللي شود.
دومين جشنواره تجسمي فجر از 12 بهمن تا 12 اسفند سال 1388 برگزار شد.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]