واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بهره برداري از بزرگترين پروژه تزريق گاز خاورميانه در دهه فجر
مديرعامل شركت مهندسي توسعه نفت (متن) از بهره برداري از بزرگترين پروژه تزريق گاز خاورميانه در دهه فجر انقلاب اسلامي و راه اندازي مرحله دوم ميدان "دارخوين "تا پايان سال جاري ، خبر داد.
"ناجي سعدوني " روز شنبه با اعلام اينكه طراحي و اجراي پروژه تزريق گاز آغاجاري به طور كامل به دست متخصصان داخلي انجام شده است ، افزود: براي اجراي اين طرح 300 ميليون دلار هزينه شده است تا گاز ترش را از سرچشمه و فازهاي شش ، هفت و هشت پارس جنوبي در مسيري به طول 600 تا 700 كيلومتر به ميدان آغاجاري منتقل كند.
به گزارش روز شنبه پايگاه اطلاع رساني شركت ملي نفت ايران، با وجود سال ها برداشت از ميدان نفتي آغاجاري، به دليل تزريق نشدن گاز، اين ميدان دچار افت فشار مخزن و كاهش توليد شده است كه با اجراي اين طرح روزانه در ابتدا 500 ميليون فوت مكعب و سپس تا دو ميليارد فوت مكعب گاز ترش به آغاجاري منتقل و تزريق ميشود كه به دليل اهميت تاسيسات و ميزان تزريق گاز در نوع خود در خاورميانه اول است.
وي تاكيد كرد ، با انجام اين پروژه و تزريق گاز در مخزن حدود 2/1 ميليارد بشكه نفت خام اضافي طي 25 سال توليد خواهد شد. بلافاصله پس از اين طرح فاز دوم ميدان دارخوين تا پايان سال جاري راه اندازي ميشود و ظرفيت توليد اين ميدان از 100 هزار بشكه به 160 هزار بشكه در روز افزايش مييابد.
سعدوني كه بيش از 15 پروژه بزرگ در صنعت نفت را در بخش هاي مختلف به سرانجام رسانده است، خاطر نشان كرد: شركت مهندسي توسعه نفت (متن) با وجود 300 نيروي متخصص از زمان تاسيس در سال 78 تاكنون با مديريت پروژه ها بيش از 500 هزار بشكه به ظرفيت توليد نفت كشور افزوده است.
همچنين در بخش گاز طرح هاي توسعه اي همچون ميدان "تابناك "در استان فارس با ظرفيت 45 ميليون متر مكعب گاز را توانسته به طور كامل توسعه دهد و تقديم صنعت و كشور كند. اين شركت در كنار افزايش توليد نفت در اين سالها حجم قابل توجهي گازهاي همراه را هم توليد كرده و توانسته مياديني مانند سروش، نوروز و بلال را در سخت ترين شرايط در دريا و ميدان دارخوين در خشكي توسعه دهد. ضمن آنكه پروژه جمع آوري گازهاي همراه (آماك) را نيز انجام داده است.
آنچه كه هم اكنون شركت مهندسي توسعه نفت دنبال ميكند ،توسعه ميادين آزادگان، آزادگان شمالي، فاز سه دارخوين، بند كرخه، ميدان آذر، ميدان چنگوله و مسجد سليمان در استان خوزستان است. با تكميل و راه اندازي اين طرح ها طي سال هاي آينده ميتوان يك ميليون تا يك ميليون و 100 هزار بشكه نفت به ظرفيت توليد كشور اضافه كرد.
سعدوني گفت: ميادين اكتشافي جديدي نيز در كشور وجود دارند كه ميتوانند به عنوان منابع جديد مورد بهره برداري قرار گيرند و هم اكنون اين ميادين در مرحله برنامه ريزي قرار دارند.
مديرعامل شركت مهندسي توسعه نفت (متن) همچنين از شروع مناقصه هاي ميدان گازي كيش با ظرفيت سه ميليارد فوت مكعب گاز خبر داد كه در سه فاز و هر فاز به ظرفيت يك ميليارد فوت مكعب در سال هاي آينده به بهره برداري ميرسد.
اين ميدان بزرگ گازي به اندازه 2 فاز پارس جنوبي در زير جزيره كيش قرار دارد و به دليل دارا بودن گاز شيرين و دسترسي آسان به مبادي صادراتي، مورد توجه قرار گرفته است. هم اكنون دومين چاه توصيفي در اين ميدان عظيم در حال حفاري است.
سعدوني با اشاره به اينكه تحول چشمگيري در صنعت نفت پس از انقلاب رخ داده است، خاطرنشان كرد: وقوع انقلاب اسلامي مسير خودكفايي و پيشرفت را در كشور هموار كرد .به گونهاي كه معتقدم در نفت شايستگي اول شدن را اكنون بيش از هر زمان ديگر داريم .چرا كه در كنار قدمت صنعت نفت در كشور و منطقه، امروز اراده جدي براي توسعه و پيشرفت وجود دارد. ضمن آنكه اداره امور نفت به طور كامل دست متخصصان داخلي است كه قبل از انقلاب اين چنين نبود.
وي در پايان اظهار داشت :در سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي به جرات بايد گفت كه ما در توسعه ميادين، اجراي پروژه ها، مهندسي و مطالعات مهندسي حرف براي گفتن داريم و به هيچ وجه كمبودي احساس نميكنيم.
اقتصام** 1556**
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]