واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: واشنگتن تايمز: اوباما موقعيت آمريكا را در جهان به خطر انداخته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
روزنامه آمريكايي "واشنگتن تايمز" نوشت، باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا راهي را در پيش گرفته است كه به از بين رفتن نقش آمريكا در جهان ميانجامد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، واشنگتن تايمز، در مقالهاي به قلم "جيل نورتون" نويسنده آمريكايي نوشت: نقش آمريكا در جهان رو به تضعيف و در نهايت از بين رفتن است و موقعيت آمريكا براي در صدر ماندن در سطح جهان، به خطر افتاده است.
نورتون كه در دوره جورج بوش، رئيس جمهوري سابق آمريكا وزير كشور بود، ضمن انتقاد از عملكرد دولت اوباما گفت: دولت اوباما در مسيري حركت ميكند كه در جهت خدمت به منافع و آينده كشور نيست و به عنوان مثال طرح نفتي استراتژيك را كه خطوط نفت كانادا به آمريكا را متصل مي كند، تصويب نكرد.
اين نويسنده آمريكايي گفت: انتظار ميرفت كه خطوط نفتي كيستون اكس كانادا از مناطق شني كانادا و مناطق ديگر به پالايشگاههاي نفتي در سواحل آمريكايي كشيده شود، اقدامات مربوط به اجراي اين خطوط انتقال نفت از سال 2008 شروع شده، ولي فايدهاي نداشته است.
وي افزود: عليرغم اينكه اين طرح گسترده بعد از بررسيهاي عظيم و گسترده ارائه شد، اما دولت آمريكا اعلام كرد كه اين طرح به بررسي بيشتري نياز دارد.
نورتون تصريح كرد: دولت اوباما تصميم مربوط به خطوط لوله انتقال نفت را كه قرار بود در اكتبر گذشته اتخاذ شود، به تعويق انداخت.
بر اساس گزارش پايگاه اطلاعرساني شبكه خبري العالم، وي افزود: كنگره آمريكا به اوباما 60 روز فرصت داد تا تصميمي اصولي دراين باره كه اين طرح تا چه اندازه منافع ملي كشور را در نظر ميگيرد، اتخاذ نمايد.
اين نويسنده آمريكايي اظهار داشت: آمريكا با توجه به بحران اقتصادي خود با بيكاري و نيز پيامدها و آثار نوسان قيمتهاي نفت كه بازتابهاي آن بر توليدات نفتي تاثيرگذار بوده، مواجه است.
نورتون تصريح كرد: طرح خط لوله انتقال نفت كه از سوي بخش خصوصي پيشنهاد شده است، ميتواند دهها هزار فرصت شغلي ايجاد كند و به ثبات جريان انرژي به ويژه در آمريكا كمك كند.
نويسنده اين مقاله با هشدار درباره اينكه چين آماده گرفتن جايگاه آمريكا است، گفت: كاناداييها به فكر ايجاد خطوط نفتي جايگزين هستند تا نفت را از مناطق شني خود به سواحل غربي اين كشور منتقل كنند تا نفت از آن جا با نفتكشها به چين منتقل شود.
اين نويسنده آمريكايي گفت: مخالفت آمريكا با اين طرح عظيم نفتي، موجب نگراني بسياري از سرمايهگذاران درباره ميزان ثبات فضاي كاري در كشور شده است و برخلاف آمريكا، چين با ذكاوت خود در جهت ثبات منابع نفتي و ديگر منابع انرژي براي آينده گام برميدارد.
اين نويسنده مقاله خود را با اين سوال به پايان رساند كه بعد از آمريكا كه چند دهه در جهان ابرقدرت بوده است، كدام كشور ابرقدرت جهان خواهد بود؟
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]