واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رسول خدا (ص) در نگاه انديشمندان جهان
او تنها در شمار مردان بزرگ تاريخ نيست بلكه رسول آسمان بر زمين است اآن مرد عرب اشتباهات مسيحيت و يهوديت را درك كرد و جاوداني روح را در نهاد آنها كاشت.سزاوار نيست كه تنها در شمار مردان بزرگ تاريخ به شمار آيد،بر ماست تا به پيامبري او اعتراف كرده و او را رسول آسمان بر زمين بدانيم.
شبستان نوشت: روزهاي پاياني ماه صفر كه ما عزاي آل الله است به دليل همزماني با ايام رحلت رسول اكرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبي (ع) و امام رضا (ع) قلوب مسلمين به ويژه شيعيان را در پايان دو ماه عزاداري براي سالار شهيدان غمبارتر از پيش مي كند. اما همين ايام سراسر حزن و اندوه فرصتي است مناسب براي آنكه عظمت پيامبري مهرآفرين نه تنها از منظر مسلماناني كه به او و رسالتش ايمان آورده اند، بلكه از دريچه نگاه انديشمنداني غيرمسلمان به بحث گذاشته شود.
لئون تولستوي:
نويسنده و فيلسوف اخلاق گراي معروف روسيه كه آموزه هايش سرمشق رهبران بزرگ سياسي در جهان بوده است، در كتاب” اسلام و عرب” دكتر گوستاو لوبون صفحات 154 و 159، نظريه صائبي در مورد پيامبر اسلام (ص) دارد.
وي كه سرمشق افرادي همچون گاندي بوده، چنين مي گويد: «شخص شخيص پيامبر اسلام سزاوار همه گونه احترام و اكرام مي باشد. شريعت پيغمبر اسلام به علت توافق آن با عقل و حكمت در آينده عالمگير خواهد شد.
گاندي:
ماهاتما گاندي رهبر فقيد هند در كتاب «هند جديد» در مورد شخصيت محمد(ص) ميگويد: «جالب است بدانيد كه بهترين كسي كه امروزه بدون هيچ چون و چرايي، در قلب ميليونها انسان جا گرفته، «محمد» است. از اينجا من متقاعد شدهام كه اين شمشير نبود كه در آن روزها مردم زيادي را تسليم اسلام كرد. «محمد» سخت ساده زيست بود. مثل ديگر پيامبران متقي بود. به شدت امانتدار بود. از خودگذشتگي شديد نسبت به دوستان و پيروان، جسارت، بيباكي و توكل مطلق به خدا در رسالت شخصي، از ويژگيهاي محمد(ص) بود. قبل از اين ويژگيها او به هيچ وجه از شمشير براي برداشتن سدهاي جلوي راه خود استفاده نميكرد».
لامارتين:
«اگر بزرگي هدف، كم بودن ابزار و رسيدن به نتايج شگفتانگيز، سه محور سنجش هوش بشري باشد، چه كسي ادعاي مقايسه بزرگ مردان تاريخ كنوني را با «محمد» دارد؟ نامآورترين مردمان فقط ارتش، قوانين و فرمانرواييها را ايجاد كردهاند. اگر نگوييم آنچه بنياد نهادهاند، چيزي نيست، بايد گفت: چيزي بيشتر از قدرت مادي كه غالباً در چشم به هم زدني فرو ميپاشد، ايجاد نكردهاند.
اين مرد نه فقط ارتش ها، قوانين، فرمانروايي، مردمان و سلسلهها، بلكه ميليونها نفر؛ يعني يك سوم از ساكنان اين جهان و حتي بيشتر از آن را حركت داد. او پرستشگاهها، خدايان، اديان، عقايد، انديشهها و نفوس را متحوّل كرد. صبر او در پيروزي، بلند همتي او كه تماماً در جهت يك عقيده بود، نه نوعي تلاش براي فرمانروايي، نمازهاي بينهايت او، زمزمههاي سرّي او با خدا، مرگ او و پيروزي او بعد از مرگ، نشانه ايماني راسخ است. محمد يك معلم مذهبي، يك مصلح اجتماعي، يك رهبر اخلاقي معنوي، تجسم بزرگ اجرايي كردن امور، دوستي با وفا، همنشيني زيبا، شوهري علاقهمند و پدري با محبت بود. همه را با هم داشت. مرد ديگري در تاريخ نيست كه در هر كدام از اين جنبههاي مختلف زندگي، بر او برتري يابد يا با او برابري كند. فقط آن شخصيت نوعدوست بود كه چنين كمالات باورنكردني را در خود جمع كرده بود».
ويل دورانت:
مورخ و نويسنده آمريكايي (1885-1981) كه ميليونها نفر در جهان، آثار او را مطالعه مي كنند، در رابطه با شخصيت بزرگ پيامبر بزرگوار اسلام چنين اظهارنظر مي كند: اگر به ميزان اثر اين مرد بزرگ در مردم بسنجيم، بايد بگوئيم كه حضرت محمد (ص) از بزرگترين بزرگان تاريخ انساني است. وي درصدد بود سطح معلومات و اخلاق قومي را كه از فرط گرماي هوا و خشكي صحرا بتاريكي توحش افتاده بودند، اوج دهد در اين زمينه توفيقي يافت كه از توفيقات تمام مصلحان جهان بيشتر بود كمتر كسي را جز او مي توان يافت كه همه آرزوهاي خود را در راه دين انجام داده باشد، زيرا به دين اعتقاد داشت. محمد (ص) از قبايل بت پرست و پراكنده در صحرا امتي واحد به وجود آورد. برتر و بالاتر از دين يهود و دين مسيح و دين قديم عربستان آئيني ساده و ديني روشن و نيرومند با معنوياتي كه اساس آن شجاعت و مناعت قومي بود پديد آورد، كه در طي يك نسل در يكصد معركه نظامي پيروز شد و در مدت يك قرن يك امپراتوري عظيم و پهناور بوجود آورد و در روزگار ما نيروي مهمي است كه بر يك نيمه جهان نفوذ دارد.
كارل ماركس:
بر ماست كه آن مرد عرب را رسول آسمان بر زمين بدانيم
جملات كارل ماركس دانشمند آلماني در مورد پيامبر اسلام قابل تأمل است. وي از مردان سياست، فلسفه اجتماعي و نويسنده بيانيه كمونيستي است. در كتاب خود به نام «زندگي» ميگويد: به درستي كه آن مرد عرب اشتباهات مسيحيت و يهوديت را درك كرد و با همتي كه عاري از خطر نبود در ميان اقوام بتپرست قيام نمود و آنان را به توحيد دعوت فرمود و جاوداني روح را در نهاد آنها كاشت. سزاوار نيست كه تنها در شمار مردان بزرگ تاريخ به شمار آيد، بلكه بر ماست تا به پيامبري او اعتراف نموده و او را رسول آسمان بر زمين بدانيم.
جواهر لعل نهرو:
محمد(ص) عزت و مناعت را براي امت خويش مهيا ساخت
جواهر لعل نهرو نخست وزير هند در كتاب خود «نگرشي بر تاريخ جهان» چنين ميگويد: محمد(ص) براي نشر رسالت خود شتاب نداشت بلكه مدتي در سكوت زندگي كرد. مايه شگفتي و اعتماد هموطنان خود واقع شد تا آنجا كه او را امين لقب دادند او به خود و پيامبري خود باور داشت و با اين اعتماد و ايمان، وسايل اقتدار، عزت و مناعت را براي امت خويش مهيا ساخت و آنها را از مردماني ساكن صحرا به سروراني مبدل كرد كه نصف جهان شناختهشده زمان خود را فتح كردند.
گوته:
محمد(ص)، چشمهاي جوشان
گوته بزرگترين شاعر آلمان است. او در مقدمه خود بر كتاب «محمديات» نوشته ديسون آلماني كه نويسنده شهير عمر ابوالنصر آن را از زبان فرانسه به عربي برگرداند، تحت عنوان سرود محمد (ص) يا فيض اسلام ميگويد:
«به چشمه كوه كه پريشان، مملو و صاف است نگاه بينداز، مانند شعاع درخشندهاي (گوهري) در بالاي ابرها، ملائكه خير آن را در گهوارهاش در روزي كه ميان شكافهاي سنگها لانه گرفتهاند، رضاع كردهاند. به درستي كه آن سخاوتمندانه و پاك از ابر جريان مييابد، آنگاه شاد و خوشحال شديدتر ميشود.
در گردنههاي صعبالعبور حركت ميكند، انواع بيشماري از سنگهاي سر راه خود را از جا ميكند. در سر راه خود خواهران چشمههاي پر آب را كه خود مانند يك مرشد اميني آنها را همراه ميبرد و اما در گشادگي، رياحين در پاي آن فيضان ميكنند و چمنزارها از نفسهاي آن زنده ميشوند و وادي سايهدار آن را بر نميگردانند و نه رياحين كه طوقي بر ساقهاي آنند و سعي در جدا كردن و سرگردان ساختن آن را به لحاظ فتنهانگيزي ميكنند...؛ تا آنجا كه ميگويد: و اين آستينهاي طبيعت بخشنده است كه بدان ياري ميبخشند آنگاه در مسير حركت خود از كنار شهرها اسامي آنها را جايزه ميدهد و در مقدم آن شهرهايي به وجود ميآيند متوقف نميشوند و همواره بانگ برميآورد و به پيش ميرود، هيچ توقفدهندهاي آن را متوقف نميسازد و در پشت خود پراكندگيها و كاخها را نتيجه فراواني گياه و سبزه و توليد باقي ميگذارد و آن خود محمدبن عبدالله(ص) است.»
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]