واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: پیشنهادات رییسجمهور به اصحاب رسانههای شرقی:
ـ توسعه همگرایی ـ تلاش برای تحقق جامعه آرمانی ـ قرار دادن عدالتگستری به عنوان محور اصلی برنامهها رییسجمهور با بیان این كه "اصحاب رسانههای شرقی نمایندگان بیش از نیمی از مردم جهان و وارثان تمدنها و فرهنگهای انسانمحور و چند هزار ساله هستید" گفت: باید شرایط امروز را به درستی دریافت و راهبردهای لازم را برای صیانت از حریم انسانی و حقوق ملتها و تمدنهای قاره كهن آسیا و اقیانوسیه طراحی كرد. دكتر محمود احمدینژاد صبح روز شنبه طی سخنانی در مراسم آغاز دوره چهل و چهارمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو وتلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه، همچنین با تاكید بر " ساختن دنیایی پر از برادری،صلح، امنیت پایدار و سرشار از محبت، عدالت و پاكی برپایه یكتاپرستی" به ارائه پیشنهاداتی به این شرح پرداخت: شناختن و شناساندن برجستگیها و ویژگیهای ارزشمند تمدن و فرهنگ مشرق زمین مهمترین وظیفه است. توسعه همگرایی از طریق ساخت برنامههای رادیو و تلویزیون برای شناختن و شناساندن متقابل همسایهها و ملتهای جامعه ABU به یكدیگر. استفاده از تجربیات و عوامل انسانی مشترك در ساخت فیلمها. معرفی برجستگان، دانشمندان، اختراعات، ابتكارات و توانمندیهای ملتهای جامعه ABU به یكدیگر و جامعه جهانی. قرار دادن مهرورزی، عدالتگستری، صلحدوستی و رشد و تعالی انسانها و ملتها كه محورهای اصلی فرهنگ و تمدن جامعه ABU هستند به عنوان محور اصلی برنامهریزیها و برنامهسازیها. وی ادامه داد: پیشنهاد دیگر حسن اعتماد به نفس و توانمندی و توانستن، خارج از چارچوب تحمیلی نظام سلطه را در ملتهای خود زنده كنیم و بدانیم كه ملتهای ما قادرند خود آینده درخشان خود را بسازند و در برپایی جامعه آرمانی نقش شایسته ایفا كنند. تلاش برای تحقق جامعه آرمانی كه با حاكمیت انسانهای صالح و انسان صالح كامل برپا میشود یك وظیفه همگانی است و رسانههای شرقی كه میراثدار بهترین ارزشهای بشری هستند در انجام این رسالت مهم در اولویت هستند و با توجه به این عوامل مجموعه شما میتواند به بهترین قدرتمندترین، تاثیرگذارترین و انسانیترین مجموعه رسانهای جهان تبدیل شود.
وی گفت: البته میدانید كه به لطف خدا امروز سلطه جهانی در حال شكسته شدن است و یك موج عظیم بیداری، بازگشت به خویشتن، اتكا به توانمندیهای تاریخی، ملی و انسانی و مطالبه عدالت واقعی، كرامت حقیقی و صلح پایدار در جوامع انسانی در حال جوشش است و بدون تردید حقیقت در همه جهان حاكم خواهد شد. رییسجمهور خطاب به شركت كنندگان در این اجلاس گفت : شما خود نقشتان را بیابید و رسالت تاریخی خود را به خوبی ایفا كنید. وی همچنین با اشاره به تأثیرگذاری كار رسانه در دنیای امروز بر اهمیت اطلاعرسانی صحیح تأكید كرد. به گزارش ایسنا احمدینژاد در ابتدای سخنان خود نیز با ابراز خرسندی و سپاس خداوند از حضور در جمع اصحاب رسانه و به دستآوردن فرصت گفتوگو با این جمع و همچنین تسلیت درگذشت هنردوست خطاب به حاضران گفت: انسان موجودی اجتماعی است و زندگی او بدون ارتباط وسیع با دیگران مفهومی ندارد. عامل اساسی و تاثیرگذار در تنظیم روابط اجتماعی اطلاعاتی است كه آحاد انسانها و ملتهای گوناگون از هم پیدا میكنند. به تعبیری دیگر نوع دریافت از محیط از عوامل اصلی تنظیم روابط است. از همین نگاه خبر و اطلاعرسانی امری حیاتی تلقی میشود. وی با بیان اینكه " در طول تاریخ همواره دو گروه در برابر هم صف كشیدهاند" اظهار كرد: گروه اول كسانی هستند كه دوستدار همه انسانها و به دنبال جامعهای سرشار از صلح و امنیت و رفاه برای همگان هستند ودر این راستا تلاش میكنند. اینان خداپرستی و عدالت را مبنای تنظیم روابط اجتماعی قرار دادهاند. رییسجمهور در توصیف گروه دوم نیز گفت: گروه دوم كسانی هستند كه به دنبال سلطه بر دیگران، تجاوز، چپاول منابع و ثروتهای دیگران هستند؛ اینان كینهورزی، خودخواهی و برتریجویی را مبنای تنظیم روابط اجتماعی قرار دادهاند و جالب این است كه هر دو این گروه برای تحقق اهداف خود به خبر و اطلاعرسانی بالاترین اهتمام را داشتهاند و از ابزار خبر و اطلاعات حداكثر استفاده را كرده و میكنند. وی خاطرنشان كرد: گروه اول با تكیه برفطرت پاك انسانها و انتشار اخبار صحیح به دنبال ارایه تصویر واقعی و انتشار اخبار و اطلاعات صحیح آرامشساز، صلح آفرین واحترام به كرامت بشریت و دفاع واقعی از حقوق مردم هستند. گروه دوم با تكیه بر هوا و هوسها و خودخواهیها به دنبال تحریف خبر و انتشار اخبار واطلاعات دستكاری شده و یكسویه و تنشآفرین و تخریب كرامت انسانها و تحمیل خود بر دیگران هستند. احمدینژاد یادآور شد: پس از رشد و گسترش رادیو و تلویزیون در سده اخیر متاسفانه گروه دوم با استفاده از تجربه سلطه بر مطبوعات منطقهیی و جهانی به دنبال سلطه كامل بر این ابزار بسیار مهم و تاثیرگذار هستند، به ویژه پس از جنگ دوم جهانی سلطهگران آرام آرام سلطه خود را در این عرصه گسترش دادهاند. شبكههای گسترده را سازمان دادهاند به گونهای كه امروز بیش از 80 درصد پوشش رسانهیی جهان در اختیار یكی دو قدرت زورگوست و بقیه مردم جهان به ویژه مردمان دارای فرهنگها و تمدنهای دانشمدار، حقطلب و صلحجو و مهرورز بخش اندكی از پوشش رسانهیی را در اختیار دارند كه شاخصترین این جوامع آسیا و اقیانوسیه است كه بیش از 50 درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است و خاستگاه تمدنهای بزرگ بشری، پیامبران الهی و ادیان آسمانی بوده و دارای فرهنگهای سرشار از مهر و محبت، عاطفه، كمالجویی و صلحطلبی است.
رییسجمهور گفت: متاسفانه قدرتهای زورگو با استفاده ابزاری از رسانه و قلب واقعیات اقدام به تحقیر سایر ملتها، فرهنگها و تزریق یكسویه اطلاعات گزینشی و دروغپردازیهای تاریخی، علمی، صنعتی، اخلاقی، فلسفی، فكری و سیاسی به خصوص در بین جوانان و مناسبات جهانی را در جهت منافع خود هدایت میكنند. وی گفت: تاثیرگذاری آنها تا آنجاست كه جنایتكارترین افراد به عنوان مردان صالح و مظلومترین و صلح دوستترین انسانها را جنگطلب معرفی میكنند. مردم مظلوم فلسطین را كه در خانه خود تحت اشغال سنگینترین فشارها و در معرض ترور، اختناق و محاصره اقتصادی هستند به عنوان تروریست و اشغالگران جنایتكار را به عنوان صلحطلب و صاحب حق معرفی مینمایند. آنان با استفاده از رسانه مردمان ما را دایما تحت هجوم هیجانات زودگذر قرار میدهند تا فرصت اندیشیدن به ثروتهای ملی و معنوی و تمدنی خود را نداشته باشند. آنان با تحقیر مستمر به دنبال شكستن روحیه اعتماد به نفس و ایجاد روحیه یاس نسبت به داشتههای تاریخی ملت ما هستند. آنان خود را شكستناپذیر و آرمانهای ملتها را دست نیافتنی معرفی میكنند و تلاش دارند پوچگرایی و دم غنیمتی و لذتجویی پایانناپذیر فردی را به خصوص در بین جوانان و نوجوانان ما منتشر كنند. رییسجمهور گفت: بزرگنمایی اختلافات بین همسایهها و حتی اقوام گوناگون درون ملتها و در مقابل یكپارچه نشان دادن مجموعه سلطهگرایان از دیگر راهبردهای آنان است. شكستن اندیشه عدالتخواهی در درون ذهن عالمان، معلمان، متخصصان و گسترش خودسانسوری برای نخبگان و حتی روشنفكران جوامع و جدا كردن اقوام و ملل از یكدیگر و بیاطلاع نگهداشتن آنان از هم در محوریت برنامه رسانهای آنان قرار دارد. احمدینژاد گفت: بداخلاقیها، خودخواهیها و خباثتهای رسانهای آنان بسیار بیشتر از آن است كه بتوان در چند كلام یا یك سخنرانی بیان كرد. وی در پایان از همه دستاندركاران برگزاری این همایش از جمله هاشیموتو، دبیركل اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه و هم چنین ضرغامی رییس سازمان صدا و سیما تشكر و قدردانی و برای همه دستاندركاران این اجلاس آرزوی موفقیت و سربلندی كرد. پیش از سخنان رییسجمهور، ضرغامی رییس سازمان صدا و سیما و هاشی موتو سخنرانی كردند. شركت كنندگان در این مراسم در پایان با رییسجمهور عكس یادگاری گرفتند. منبع : ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]