واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: توليد مستندهاي جديد در مراكز سيما
جام جم آنلاين: بهلول، بشنو از ني، جاذبههاي طبيعي خراسان شمالي، مي ـ نا و خدابنده مستندهايي هستند كه در حال حاضر مراحل مختلف توليد را در مراكز سيما طي ميكنند.اين آثار در قالبهايي چون مردمشناسي، آداب و رسوم، تاريخشناسي و... آماده ميشوند.
مستند بهلول
مستند «بهلول» به كارگرداني مصطفي صفاري و تهيهكنندگي سيدمحمدعلي سبطاحمدي در دو قسمت 80دقيقهاي در گناباد و روستاهاي اطراف گناباد ساخته شد.
سبطاحمدي گفت: اين اثر مستندي روايي است از زندگي شيخ محمدتقي بهلولگنابادي، كه در آن كودكي، نوجواني و جواني و فعاليتهاي سياسي وي به تصوير كشيده شده است.
وي ابراز كرد: مستند بازسازيشده بهلول در بيدخت، رباب، تپههاي شهر، مسجدجامع، موزه و منزل مرحوم پدري علامه بهلول و در نهايت مرقد وي در گناباد تصويربرداري شده است.
سبطاحمدي افزود: ما براي ساخت اين اثر از منابعي چون كتابهايي كه درباره علامه بهلول نوشته شده، اسناد علامهبهلول، كتابخانه آستان قدس رضوي و كتابهاي چاپ شده در همايش ملي «بهلول شگفتي روزگار» براي ساخت اين مستند استفاده كرديم.
وي تاكيد كرد: شخصيت عرفاني بهلول، تبيين مبارزات بهلول با تاكيد بر قيام گوهرشاد و سبك زندگي علامه بهلول در اين مستند نيز مورد توجه قرار گرفته است.
سبطاحمدي خاطرنشان كرد: در اين مستند نقش مرحوم بهلول را حاج زينالعابدين افضلي امام جماعت روستاي بهلول، بازي ميكند.
وي با بيان اينكه اين مستند 15 روز پيش توليد داشته است، اظهار كرد: اين مستند در مدت 12 روز تصويربرداري شده و در حال حاضر مراحل تدوين، صداگذاري و موسيقي را پشت سر ميگذارد.
وي اظهار اميدواري كرد: مستند بهلول تا پايان بهمن ماه سال جاري آماده پخش شود.
در اين مستند محمدابراهيم رجبيان (تصويربردار) و حسين شهسوارپور (صدابردار) همكاري دارند.
مستند بشنو از ني
مستند «بشنو از ني» به تهيهكنندگي و كارگرداني سيدعلي خوشنشين هم به سفارش صدا و سيماي مركزگيلان تهيه و توليد شده است.
خوشنشين گفت: اين مستند به آيين پهلواني و زيباييهاي كشتي گيله مردي با قدمت سه هزار ساله در گيلان ميپردازد.
وي افزود: همچنين خصوصيات اخلاقي و رفتارهاي پهلواني كه جايگاه خاصي در قلوب مردم منطقه شرق گيلان دارد بخشهايي از اين مستند را به خود اختصاص داده است.
خوشنشين با بيان اينكه كار تحقيقاتي اين مستند از خرداد سال 1390 آغاز و پس از 45 روز به اتمام رسيده است تصريح كرد: نگارش فيلمنامه تا اول مهر به طول انجاميد و تصويربرداري آن در روستاهاي شرق گيلان به طور شبانهروز تا پايان آبان انجام شد.
جاذبههاي طبيعي خراسان شمالي
مستند «جاذبههاي طبيعي خراسان شمالي» نيز به كارگرداني مهران رحماني و تهيهكنندگي علي رحيمي به سفارش صدا و سيماي مركز خراسان شمالي تهيه و توليد ميشود.
رحماني گفت: در اين مستند دو كوهنورد روايتگر جاذبههاي طبيعي روستاي اسفيدان خواهند بود.
وي افزود: اين مستند به جاذبههاي طبيعي روستاي اسفيدان از جمله به كارگيري سنگ در خانهسازي و نحوه به كارگيري و شيوه خانهسازي در آن، شكل پلكاني كوچهها كه با كندن كوه ايجاد شده و وجود درختان كهنسال گردو كه حدود 20 كيلومتر از دره را پوشانده است، ميپردازد.
رحماني بيان كرد: از ديگر ويژگيهاي اين مستند ميتوان به پرداختن به دو غار زيبا و كمنظير به نامهاي ييجت و خزينه اشاره كرد كه درگذشته محل ذخيره آب مصرفي روستاييان براي فصول كمآب سال و پناهگاهي براي مردم روستا بوده و امروزه داستان آن براي هر شنونده و ديدن آثار ذخيره آب درآن براي هر بينندهاي ميتواند جالب باشد.
مستند «مي ـ نا
مستند «مي ـ نا» به كارگرداني ابراهيم سعيدي و تهيهكنندگي بهزاد تقيكهزاد در سيماي مركز خوزستان توليد ميشود.
كهزاد گفت: مستند مي ـ نا با هدف آشنايي مخاطبان با پوشش زنان بختياري توليد ميشود.
مي ـ نا (نام روسري زنان بختياري) قصد دارد مفاهيم و تاثير رنگها در زندگي و كار مردم قوم بختياري را مورد بررسي قرار دهد.
تصويربرداري اين مستند طي 15 روز در منطقه دشت سوسن شهرستان ايذه خوزستان انجام شده و مراحل تدوين و صداگذاري آن در طول يك ماه انجام خواهد شد.
وي همچنين افزود: مراحل تحقيق و پژوهش اين مستند به مدت يك سال توسط مرحوم دكتر فتحاللهزنديه انجام شده است.
مستند خدابنده
«خدابنده» نيز عنوان مستند تلويزيوني است كه به كارگرداني و تهيهكنندگي علي قادري در صدا و سيماي مركز مهاباد تهيه شده است.
قادري گفت: اين مستند در راستاي توليد علم و نهضت نرمافزاري تهيه شده كه در آن موفقيتها و تحقيقات دكتر صابر خدابنده، عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس و دانشيار دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي نور به تصوير كشيده شده است.
وي افزود: دكتر خدابنده كاشف يكي از جانوران آبزي به نام triops در ايران است كه براساس تحقيقات انجام گرفته قدمت آن به 220 ميليون سال ميرسد و كهنترين گونه جانوري زميني و به عبارتي فسيل زنده به شمار آيد.
وي اظهار كرد: دكتر خدابنده تحقيقات مفيد و ارزشمندي در زمينه تهيه تركيبات ضدسرطاني با استفاده از موجودات آبزي همانند كوسه ماهي و آرتيمياي درياچه اروميه انجام داده كه در اين مستند نيز به آن اشاره شده است.
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]