واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مسكو ديگر متحدانش را تنها نميگذارد
ترجمه: سيد علي موسوي خلخالي
ديپلماسي ايراني: ناو هواپيمابر روسي به همراه چند ناوچه جنگي ديگر هفته گذشته طي مراسمي ويژه در بندر طرطوس در سوريه پهلو گرفتند تا جامعه جهاني به اين درك برسد كه مسكو در حمايت از بقاي نظام اسد بسيار جدي است و براي اين كار حتي حاضر است تن به يك خطر نظامي بدهد.
روزنامه القدس العربي، در يادداشتي به اين موضوع پرداخته و مينويسد: اگر ميخواهيد بدانيد كه احتمال جنگ در منطقه خاورميانه چقدر جدي است، واكنش مسكو و واشنگتن را در منطقه به دقت زير نظر بگيريد و ببينيد كه كشتيها و ناوهاي هواپيمابر آنها چه تحركاتي را در منطقه انجام ميدهند، به ويژه پس از آن كه روسيه از يك ركود طولاني خارج شده و با قدرت براي حمايت از مصالحش به منطقه بازگشته است. رهبران روسيه كه به شدت احساس ميكنند كه سر ليبي هنگامي كه شوراي امنيت تصميم به دخالت دادن ناتو در اين كشور براي حمايت از شهروندان آن گرفت، نيرنگ بزرگي خوردند و براي همپيماني سنتيشان با نظام معمر قذافي هزينههاي سنگيني را متحمل شدند، حركتي كه پس از آن وارد فاز نظامي براي سرنگوني نظام معمر قذافي شد، به اين درك رسيدهاند كه ديگر نبايد هزينههاي سنگيني مثل آنچه در ليبي متحمل شدند، متحمل شوند. در حال حاضر نيز از اين ميترسند كه تلاشهاي امريكا براي سرنگوني نظامهاي ايران و سوريه وارد مرحله نظامي شود و باز هم سر روسيه كلاه رود.
در ادامه اين يادداشت آمده است: ارسال ناو روسي حامل سلاح به سوريه نشان از مخاطرات بالاي تحولات جاري در دمشق دارد. به ويژه كه پس از آن ناو هواپيمابر روسي و ناوهاي جنگي آن نيز به بندر طرطوس اعزام شدند. طرطوس تنها بندر يتيم مانده روسي در آبهاي گرم ميدترانه است و اين حركت روسها نشان از آغاز استراتژي جديد آنها در منطقه محسوب ميشود.
نويسنده اين يادداشت در ادامه درباره واكنش كاخ سفيد در برابر اين تحركات روسيه مينويسد: كاخ سفيد نگراني خود را از اعزام اين ناوها به آبهاي سوريه اعلام كرده است. نگراني امريكا زماني افزايش يافت كه از طريق مقامهاي قبرس دريافت كه اين ناوها چه محمولهاي با خود حمل ميكنند. امريكا از روسيه نخواست كه اين ناوها را به سوريه نفرستد ولي از مسكو خواست كه درباره اين اقدام خود توضيح دهد. حركتي كه تا كنون از سوي امريكا سابقه نداشته است.
در ادامه اين يادداشت همچنين تاكيد شده است، بسيار روشن است كه مسكو در كنار نظام سوريه براي رويارويي با اعتراضهاي مردمياش كه نزديك به 10 ماه است به طول انجاميده خواهد ايستاد. با ارسال ناو هواپيمابر و محموله سلاح براي سوريها ميتوان فهميد كه ابعاد حمايت روسيه از نظام اسد تا كجاست. مسكو با اين كار خواست كه يك پيام روشن و صريح به ايالات متحده امريكا و ديگر حكومتهاي عربي رو در رو با اسد دهد مبني بر اين كه پس از آن كه همپيمانانش را در ليبي، نظام قذافي و در عراق، نظام صدام حسين از دست داد ديگر حاضر نيست همپيمانانش در سوريه و ايران را از دست دهد.
در اين يادداشت درباره رويكرد روسيه به ايران و برنامه هستهاي آن آمده است: ديمتري روجيزين، سفير روسيه در ناتو كه روزهاي آخر را در اين سمت ميگذراند، دو روز پيش گفت: «هر گونه دخالت نظامي عليه برنامه هستهاي ايران به معناي تهديد امنيت ملي روسيه محسوب ميشود. چرا كه ايران همسايه ما است و ما به هيچ وجه هر گونه رويكرد خصمانه عليه آن را نميپذيريم.» در عين حال نيكولاي پاتروشف، رئيس شوراي امنيت ملي روسيه و از نزديكان ولاديمير پوتين نيز هشدار داد كه اين اسرائيل است كه ايالات متحده را به جنگ عليه ايران تحريك ميكند و ما نسبت به اين تحركات به شدت هشدار ميدهيم. اين هشدارها زماني بيان ميشوند كه نشانههايي از افزايش فشارها بر ايران و احتمال آغاز جنگ با آن مشاهده ميشود و همزمان فشارهاي عربي و داخلي براي سرنگوني نظام حاكم بر سوريه نيز افزايش يافته است. اهميت هشدارهاي روجيزين زماني دو چندان ميشود كه ميبينيم وي از سوي ولاديمير پوتين نخستوزير روسيه به سمت معاونت امور دفاعي نخستوزير تعيين شده است. وي در جاي ديگري همچنين هشدار داده است كه ديگر زمان تكروي امريكا در منطقه خاورميانه و آغاز جنگ براي تغيير نظامهاي كشورهاي ديگر پايان يافته است.
نويسنده اين يادداشت در پايان يادآور ميشود: اگر واشنگتن توانست با مداخله نظامي دو نظام حاكم بر ليبي و عراق را تغيير دهد براي اين بود كه اجازه داد عراقيها و ليبياييها قراردادهاي نفتي و تجاري با شركتهاي روسي، هندي و چيني امضا كنند. و الا تكروي امريكا در منطقه با هدف از بين بردن مصالح و وجود روسها آن هم در منطقهاي كه به طور كلي يكي از ثروتمندترين مناطق جهان محسوب ميشود به هيچ وجه براي روسها قابل قبول نيست. براي همين است كه ميبينيم در شوراي امنيت در كنار چينيها از حق وتوي خود استفاده ميكنند و اجازه نميدهند كه تحريمهاي سنگينتري عليه سوريه وضع شود. روسيه اگر به دمشق موشكهاي اس 300 ضد هوايي داد براي اين بود كه از ورود ناتو در امور داخلي سوريه جلوگيري كند. از اين رو با همين هدف هيچ بعيد نيست كه همين موشكها را در اختيار ايران هم قرار دهد چرا كه بسيار روشن است كه از سياست گذشته خود مبني بر رها كردن منطقه به نفع مصالح و نفوذ امريكا دست كشيده و ديگر نميخواهد اجازه دهد كه امريكا با جنگ منطقه را جولانگاه خود كند.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]