واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش علمي امر به معروف و نهي از منكر در تهران گشايش يافت
همايش علمي "امر به معروف و نهي از منكر" امروز (شنبه) در آستانه فرارسيدن اربعين حسيني با سخنراني رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي در مركز آفرينش هاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، در اين همايش كه با هدف احياء امر به معروف و نهي از منكر و با همكاري دانشگاه مذاهب اسلامي، پژوهشگاه مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر برگزار شده است، انديشمندان و استادان با ارايه 10 مقاله به تبادل نظر در خصوص اين فريضه الهي مي پردازند.
در مجموع 200 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده كه با بررسي هاي انجام شده از سوي 30 داور حوزه و دانشگاه، 21 مقاله براي چاپ در مرحله نخست انتخاب شده است.
ارتباط امر به معروف و نهي از منكر با آزادي، امر به معروف و نهي از منكر در دانشگاه ها، بازآفريني نهادي امر به معروف و نهي از منكر، معروف و منكر در قلمرو عقايد و چالش آزادي عقيده و نوانديشي، فرآيند شناسي امر به معروف و نهي از منكر و امر به معروف و نهي از منكر و امنيت اجتماعي پايدار، عناوين برخي از موضوع مقاله هاي قابل ارايه در اين همايش است.
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي، در آيين گشايش اين همايش در سخناني، با بيان اينكه حكومت اسلامي حكومت مردم بر مردم است، گفت: اين شعار حكومت مردم بر مردم حتي در آمريكا نيز سر داده مي شود اما منظور آنها حكومت نمايندگان مردم است.
آيت الله عبدالكريم بي آزار شيرازي، با اشاره به اينكه حكومت مستقيم مردم بر مردم به شكل مردم سالاري ديني مورد تاكيد است، خاطرنشان كرد: دفاع و نظارت همگاني در اسلام به وسيله امر به معروف و نهي از منكر معني پيدا مي كند و بر همگان واجب است كه اين فريضه الهي را براي سلامت جامعه ادا كنند.
بي آزار شيرازي، با تاكيد بر اينكه مساله امر به معروف و نهي از منكر در جامعه ديني به وسيله ولايت مردم بر مردم محقق مي شود، تصريح كرد: اين افراد با ايمان هستند كه بر جامعه اسلامي ولايت دارند و بايد امر به معروف و نهي از منكر كنند.
وي يادآورشد: بايد بدانيم كه فريضه امر به معروف و نهي از منكر جايگاه رفيعي در حكومت اسلامي دارد و حكومت اسلامي نيز حكومت قانون مردم است و قانون الهي در آن حكمفرماست.
رييس دانشگاه مذاهب اسلامي، تصريح كرد: اجراي اين قوانين الهي در جامعه با ولايتي است كه خداوند به مردم با ايمان داده است و در قرآن نيز مي خوانيم مردان و زنان با ايمان به وسيله امر به معروف و نهي از منكر اولياي يكديگر هستند.
بي آزار شيرازي با اشاره به اينكه پويايي اسلام مرهون فريضه امر به معروف و نهي از منكر است، تاكيد كرد: هيچ ديني مانند اسلام عمل دقيق به قوانين را مدنظر نداشته است، اسلام از پيروانش مي خواهد كه خود به قوانين عمل كنند و ديگران را نيز به رعايت دقيق قوانين و مقررات تشويق كنند.
وي، با اشاره به اينكه مسلمان بايد در مرحله اول عامل به قانون باشد و سپس امر به معروف و نهي از منكر كند، اظهار داشت: در جامعه آمريكا خلاء بزرگ امر به معروف و نهي از منكر، برخي نويسندگان را به سمت تاليف كتاب هايي حقوقي درباره اين موضوع كشانده است.
بي آزار شيرازي ادامه داد: مذاهب اسلامي به ويژه مذهب هاي اماميه، زيديه، حنبلي و معتزليان، مساله امر به معروف و نهي از منكر را بيشتر مورد اهميت قرار داده اند تا آنجا كه معتزليان و زيديان اين مساله را جزء اصول دين دانسته اند.
رييس دانشگاه مذاهب اسلامي افزود: اين مهم نشان مي دهد امر به معروف و نهي از منكر از نظر اين مذاهب بسيار حائز اهميت است و همه استناد آنان در اين كار ، امر به عمل سيد الشهدا است.
وي يادآورشد: يكي از دانشمندان آمريكايي به نام "مايكل كوك" كتابي درباره امر به معروف و نهي از منكر و ديدگاه همه مذاهب اسلامي نوشته است و تلاش كرده مساله امر به معروف و نهي از منكر را از فرهنگ اسلامي دريافت و به فرهنگ آمريكا منتقل كند.
بي آزار شيرازي با اشاره به اينكه غربي ها از مساله امر به معروف و نهي از منكر وحشت دارند، ادامه داد: آنان سعي كرده اند مسلمانان را نسبت به امر به معروف و نهي از منكر بي تفاوت كنند، لذا ما بايد در برابر اين بي تفاوتي كه غرب پديد آورده بايستيم همچنان كه يكي از كارهاي بزرگ امام خميني (ره) برگرداندن مساله امر به معروف و نهي از منكر به رساله ها بود و رهبرمعظم انقلاب نيز ستاد احيا امر به معروف و نهي از منكر را داير كرد.
همايش علمي امر به معروف و نهي از منكر كه اكنون با ارايه مقاله در كانون پرورش فكري در حال برگزاري است، فردا (27 بهمن)به كار خود پايان مي دهد.
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]