واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ادامه تنش ميان دولت پاكستان با ارتش و دادگاه عاليگيلاني به دادگاه احضار شد
يوسف رضا گيلاني، نخستوزير پاكستان / عكس: AFPاحسان ابطحيدادگاه عالي پاكستان، ديروز، دوشنبه، يوسف رضا گيلاني، نخستوزير پاكستان را به اتهام اطاعت نكردن از دستور بازگشايي پروندههاي مرتبط با فساد مالي احضار كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين اقدام، فشار بر دولت غيرنظامي پاكستان را افزايش دادهاست؛ دولتي كه در پرونده قضايي ديگري درگير است و ممكن است به دليل اين پرونده سقوط كند و انتخابات جديد در اين كشور برگزار شود. اين در شرايطي است كه تنش ميان دولت غيرنظامي پاكستان و ارتش اين كشور نيز شدت گرفتهاست.
اين دومين بار در تاريخ پاكستان است كه نخستوزيري كه در مسند كار است به دادگاه احضار ميشود. گيلاني قرار است روز پنجشنبه در دادگاه حاضر شود.پيش از اين در ماه نوامبر سال 1997 ميلادي، نواز شريف، نخستوزير اسبق پاكستان، در پروندهاي كه در نهايت منجر به استعفاي فاروق لغاري شد به دادگاه احضار شدهبود.قاضي نصير الملك در همينباره به دادگاهي كه براي رسيدگي به اتهامات نخستوزير تشكيل شدهبود، گفت:«دادگاه عالي به دليل اطاعت نكردن نخستوزير از دستورات آن، اخطاري قضايي براي او صادر كردهاست.» نصير الملك اضافه كرد:«به نخستوزير دستور داده شدهاست تا روز 19 ژانويه در دادگاه حاضر شود.»دادگاه عالي خواستار آن شدهاست كه دولت پاكستان نامهاي براي مقامات سوييس بنويسد و از آنها تقاضا كند تا پروندههاي قديمي آصف علي زرداري، رييسجمهوري پاكستان را بازگشايي كنند، موضوعي كه دولت با آن مخالفت كردهاست.زرداري و رهبري حزب مردم پاكستان بر اين باورند كه رييسجمهوري تا زماني كه در اين سمت قرار دارد، از پيگرد قضايي مصون است.ديروز، دوشنبه، قضات دادگاه عالي تشكيل جلسه دادند تا شش گزينه از سرگيري اتهام اختلاس و سوءاستفاده مالي آصف علي زرداري را مورد بررسي قرار دهند كه از جمله اين راهها اهانت گيلاني به دادگاه، عدم صلاحيت نخستوزير و رييسجمهوري و برگزاري انتخابات زودهنگام است.مولوي انور الحق، دادستان كل پاكستان در همينباره به دادگاه گفت كه هيچ مشورتي از دولت براي چگونگي پيشبرد اين گزينهها دريافت نكرده است.زرداري همچنين در پروندهاي ديگر تحت فشار است. او پشت تلاشهايي بودهاست كه از آمريكا درخواست ميكرد براي جلوگيري از كودتا در پاكستان وارد عمل شود. هراس زرداري از كودتاي ارتش به دنبال كشتهشدن اسامه بنلادن ايجاد شدهبود.حسين حقاني، سفير پيشين پاكستان در آمريكا و يكي از نزديكترين ياران زرداري، به دليل نوشتن نامهاي در همين زمينه در ماه مه گذشته ناچار به استعفا شد و دادگاه عالي پاكستان به دنبال درخواست رييس سرويس اطلاعاتي اين كشور دستور تحقيق درباره اين موضوع را صادر كرد.اين در شرايطي است كه ديروز بعدازظهر قرار بود مجلس سفلاي پاكستان در اوج تنش و درگيري با ارتش، جلسهاي براي دادن راي اعتماد به رهبري غيرنظامي پاكستان برگزار كند.تنش ميان دولت و ارتش پاكستان، هفته گذشته زماني به اوج خود رسيد كه گيلاني، وزير دفاع را كه به ژنرالهاي ارتش نزديك بود از سمت خود بركنار كرد. در واكنش به اين موضوع، ارتش نسبت به پيامدهاي دردناك اين اقدام هشدار داد.
پيش از اين، ارتش پاكستان سه بار دست به كودتا زدهاست؛ اما تحليلگران سياسي بر اين باورند كه ارتش اكنون علاقهاي ندارد به طور مستقيم قدرت را در دست بگيرد، اما قصد دارد تا انتخابات زودهنگام برگزار شود و در پشت صحنه به همراه فشار شديد از سوي دادگاه عالي، دولت مورد علاقه خود را به روي كار بياورد.گيلاني اما تلاش كرده است تا تنشها را آرام كند. او در نشست اخير خود با كميته دفاعي كابينه كه ژنرال اشفق كياني، فرمانده كل ارتش در آن شركت كردهبود از نقش نيروهاي نظامي اين كشور تجليل كرد. درباره نامه درخواست از آمريكا براي جلوگيري از كودتا به كميسيون تحقيق چهار هفته فرصت داده شدهاست تا تعيين كند كه چه كسي مسوول اين نامه بودهاست و انتظار ميرود كه اواخر ماه جاري ميلادي اين موضوع مشخص شود كه آيا مقامات اسلامآباد اين موضوع را تاييد كردهاند يا نه.دادستان كل به كميسيون تحقيق گفتهاست كه نميتواند در پيامهايي كه ميان حقاني و منصور ايجاز، تاجر سرشناس، از طريق گوشي بلك بري رد و بدل شدهاست تعيين كند كه چه كسي مسوول ارسال اين نامه به مقامات آمريكايي است. او گفت كه دولت در همينزمينه به سازندگان گوشي بلك بري نامه فرستاده و خواستار افشاي اين دادهها شدهاست، اما سازندگان گفتهاند كه بدون اجازه مشتريان خود حق افشاي اطلاعات آنان را ندارند.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]