واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يك روز پس از تاييد رسمي دريافت نامه رييسجمهور آمريكا مطرح شدواكنش دستيار رهبر انقلاب به نامه اوباما
عكس: ايسناسردار صفوي: در صورت بروز خطر، قادر به دفاع از منافع ملي هستيمدنياياقتصاد- يك روز پس از تاييد دريافت نامه باراك اوباما - رييسجمهور آمريكا - درباره تنگه هرمز از سوي رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت خارجه؛ سردار سيديحيي صفوي، دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم كل قوا در واكنش به اين نامه گفت: اگر خطراتي متوجه جمهوري اسلامي ايران باشد، با استفاده از ابزارهاي مختلف قادر به دفاع از منافع ملي هستيم.
همزمان محمدرضا رحيمي، معاون اول رييسجمهور نيز در پيامي شفاهي به وليعهد قطر بر آمادگي كامل ايران براي حمايت و حفاظت از تنگه حساس و استراتژيك خليج فارس تاكيد كرد. ماجراي تنگه هرمز از آنجا آغاز شد كه معاون اول رييسجمهور در حين برگزاري رزمايش دريايي ارتش در تنگه هرمز– 3 تا 13 دي ماه 1390- گفت: اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم كنند يك قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد كرد. روزشنبه هفته جاري، اما خبرگزاري فارس به نقل از روزنامه نيويورك تايمز از ارسال نامهاي توسط اوباما به رهبر ايران حضرت آيتالله سيدعلي خامنهاي خبر داد. نامهاي مرتبط با هشدارهاي ايران نسبت به انسداد تنگه هرمز و اينكه اين اقدام ايران ميتواند اقتصاد جهاني بهويژه غرب را با بحران روبهرو كند. اين روزنامه آمريكايي نوشته بود كه مقامات حكومت آمريكا اين نامه را از طريق كانالهاي امنيتي خود به ايران ارسال كردهاند و يادآور شد كه اين موضوع نشانگر عمق نگراني آمريكا از افزايش تنشها در منطقه خليجفارس و تنگه هرمز است. نيويورك تايمز به نقل از مقامات آمريكايي همچنين گزارش داده بود كه كاخ سفيد اعلام كرده است، بستن تنگه هرمز خط قرمز آمريكا محسوب ميشود و پاسخ واشنگتن را به دنبال خواهد داشت. مقامات آمريكايي درباره اين كانال ارتباطي فقط گفتند كه اين كانال جدا از دولت سوئيس است كه آمريكا به طور معمول پيامهاي خود را از طريق آن به ايران منتقل ميكند. كاخ سفيد به طور خاص در اينباره كه از طريق اين كانال سري درباره تنگه هرمز با ايران ارتباط داشته است، اشارهاي نكرد، اما گفت كه براي روشن كردن ديدگاههايش براي دولت ايران راههايي دارد. در پي اين رويداد، سخنگوي وزارت خارجه روز يكشنبه با تاييد دريافت پيام اوباما، درباره شيوه ارسال اين پيام به مقامات تهران گفت: اين پيام از طريق تركيه منتقل نشده است. وي افزود: پيام آمريكا درباره امنيت تنگه هرمز از طريق سفير آمريكا در سازمان ملل به سفير ما در سازمان ملل و از طريق سفير سوئيس در تهران به وزارت خارجه منتقل شده است؛ همچنين اين پيام از طريق جلال طالباني نيز به ايران منتقل شده است. مهمانپرست در عين حال گفت كه ايران اين پيام را بررسي ميكند و در صورت لزوم به آن پاسخ خواهد داد.
صفوي: امنيت انرژي جهان را تضمين ميكنيم
به اين ترتيب بود كه سردار صفوي ديروز در خاتمه نشست خبري يادواره ملي شهيد حجت الاسلام عبدالله ميثمي، در پاسخ به سوالي درخصوص واكنش وي نسبت به نامه اوباما به رهبر انقلاب، گفت: تنگه هرمز يك گذرگاه استراتژيك هم براي تجارت جهاني و هم براي انرژي جهان است و 23 تا 27 درصد نفت جهان از اين منطقه تامين ميشود.به گزارش ايسنا وي افزود: جمهوري اسلامي ايران مقتدرترين كشور و قدرت اول منطقه است. جمهوري اسلامي ايران تضمينكننده امنيت انرژي جهان است و اين امنيت را يك امنيت دسته جمعي ميداند. دستيار ويژه مقام معظم رهبري همچنين اظهار كرد: اگر خطراتي متوجه جمهوري اسلامي ايران باشد، از ابزارهاي مختلف سياسي و ابزارهاي مختلف قادر است، براي دفاع از منافع ملي خود، استفاده كند.
نامه اخير اوباما حرف تازهاي ندارد
علياكبر ولايتي، مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل نيز در حاشيه اولين همايش زنان اصولگراي جبهه متحد اصولگرايان در پاسخ به سوالي در مورد محتواي نامه اخير باراك اوباما به مقام معظم رهبري گفت: اين نامه حرف تازهاي ندارد. به گزارش ايسنا، ولايتي در پاسخ به اين سوال كه آيا جمهوري اسلامي قصد دارد كه به نامه اخير اوباما پاسخ بدهد، گفت: اين را بايد از مسوولان بپرسيد.
پيام رحيمي به وليعهد قطر درباره تنگه هرمز
همزمان با اين اظهارات، ديروز خبر رسيد كه پيام شفاهي محمدرضا رحيمي، معاون اول رييسجمهور توسط عبدالله سهرابي، سفير ايران در اين كشور تقديم شيخ تميم بن حمد آل ثاني، وليعهد قطر شده است. به گزارش ايسنا، سفيرايران در قطر در ديدار با وليعهد قطر بر اهميت مشورتها و مذاكرات بين مقامات عاليرتبه شوراي همكاري خليجفارس با مقامات سياسي كشورمان جهت برگزاري آرامش و صلح و امنيت در اين منطقه حساس حضور نيروهاي خارجي به ويژه ناوگانهاي آمريكا و انگليس را عامل اصلي ناامني ناميد و بر آمادگي كامل ايران براي حمايت و حفاظت از تنگه حساس و استراتژيك خليج فارس تاكيد كرد. در اين ديدار شيخ تميم بن حمد آلثاني، وليعهد قطر ضمن تاييد مواضع ايران در همسايگي قطر گفت: ما همواره در طول تاريخ از سوي ايران هيچگونه تهديدي عليه كشورها مشاهده نكردهايم و به اين دليل امير دولت قطر بر گسترش مناسبات و همكاريهاي كشورهاي منطقه با ايران همواره تاكيد كرده است.
تامين امنيت تنگه هرمز با تمام توان
سخنگوي وزارت خارجه ايران نيز عصر يكشنبه در كانون فرهنگي تربيتي فجر در جمع مديران و معاونان آموزش و پرورش منطقه 9 تهران ضمن تاييد دريافت نامه اوباما گفته بود: تامين امنيت خليج فارس و تنگه هرمز در اولويت اصلي سياست ماست و تمام تلاشمان اين است كه امنيت خليج فارس در بالاتري سطوح خود حفظ شود و پايدار بماند. وي با بيان اينكه اين اواخر درباره تنگه هرمز سخناني را به ايران نسبت دادند، اظهار كرده بود: تنگه هرمز شاهراه حياتي براي تامين انرژي مورد نياز دنيا است، طبيعتا ايران تمام توان خود را براي امنيت آن به كار خواهد گرفت و تمام توان دفاعي ما براي تامين امنيت اين منطقه است. وي در عين حال تاكيد كرده بود: تامين امنيت خليجفارس و تنگه هرمز اقدامي جمعي است و برخي قدرتهاي خارج از اين منطقه نميتوانند در مورد آن تصميم بگيرند. اينگونه اهداف سياسي و اقداماتي كه آنها دنبال ميكنند تهديدكننده صلح و ثبات و امنيت خليج فارس است و به برخي كشورهاي غربي كه ميگويند جمهوري اسلامي ميخواهد امنيت منطقه را بر هم بزند پاسخ ميدهيم كه براي ما اولويت اصلي تامين امنيت خليج فارس است و امنيت آن براي ما بيش از ساير كشورهاي مدعي است.
رونمايي از هواپيماهاى جديد گشت دريايى؛ به زودي
سردار احمد وحيدي، وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح خبرداد: هواپيماهاي جديد گشت دريايي كه در صنايع دفاعي توليد شده است مراحل پاياني خود را ميگذراند و اميدواريم بتوانيم هر چه زودتر و در يك فرصت مناسب اينها را رونمايي كنيم.
به گزارش ايلنا، سردار وحيدي در گفتوگويي با اشاره به توليد هواپيماهاي جديد گشت دريايي در صنايع دفاعي، اظهار كرد: هواپيماهاي گشت دريايي در حال توليد است و اقدامات و كارشناسيهاي مربوط به آنها انجام شده است و اميدواريم بتوانيم در يك فرصت مناسب كه شايد همزمان با دهه مبارك فجر باشد، اينها را رونمايي كنيم.
وي افزود: اين محصول جديد با مداومت بالاي پروازي و با داشتن زير سيستمهاي اپتيكي و راداري، حوزههاي مورد نظر را تعقيب كرده و براي گشت شناسايي در منطقه مورد نظر نيروهاي مسلح كاربرد دارد. قابليت بارريزي، مهماتريزي و شناسايي بهتر از ديگر ويژگيهاي اين محصولات جديد است كه داراي تمام خصوصيات يك هواپيماي مدرن گشت دريايي هستند.
وحيدي همچنين درباره آخرين وضعيت پرتاب كاوشگر حامل محموله زيستي به فضا نيز اظهار كرد: اين طرح مراحل پاياني خود را طي ميكند و فكر ميكنم در آينده نهچندان دور بتوانيم اين كاوشگر را به فضا پرتاب كنيم.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]