واضح آرشیو وب فارسی:فرارو: در مراسم توديع و معارفه رييس ميراث فرهنگيتعريف و تمجيد احمدينژاد از مشايي و بقايي
فرارو-رئيسجمهور بار ديگر به حمايت از مشايي، بقايي و احمد زاده پرداخت و گفت كه مشايي با نگاه فرهنگي خود در سازمان ميراث كار كرد البته برخيها از نگاه فرهنگي وي خوششان نميآيد كه اشكالي ندارد.
به گزارش فرارو، مراسم توديع روحالله احمدزاده كرماني و معارفه سيدحسن موسوي رؤساي قديم و جديد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پيش از ظهر امروز دوشنبه با حضور محمود احمدينژاد رئيس جمهور، حميدبقايي معاون اجرايي رئيس جمهور و بدون حضور روحالله احمدزاده كرماني رئيس سابق اين سازمان در محل سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد.
احمدينژاد طي سخناني در اين مراسم با بيان اينكه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از سازمانهاي بسيار مهم و با ماموريتهاي متنوع و اثرگذار است، درباره ماموريتهاي اين سازمان گفت: «صيانت از ميراث فرهنگي يكي از ماموريتهايي است كه بر عهده سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرار دارد. انسان منهاي فرهنگ معني ندارد چرا كه فرهنگ همه چيز انسان است.»
وي افزود: «چهره ايران در طول تاريخ چهره فرهنگي است و آن افرادي كه تاريخ ايران را مطالعه كردهاند تصويري كه از ايران در ذهنشان است، يك تصوير فرهنگي است.»
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه ايرانيها هر جا رفتهاند اثرگذاري فرهنگي داشتهاند، اظهار داشت: «ايران هميشه با انديشه و فرهنگ در دنيا حرف زده و هر جا توانسته اثري بگذارد به خاطر انديشه و فرهنگ متعالي اين سرزمين بوده كه صيانت از آن بسيار مهم است.»
وي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه چيزي كه به ملت ايران هويت داده نوع نگاه ملت ايران به جهان، انسان، عدالت، سياست و زمامداري است كه با ديگران تفاوت دارد،خاطرنشان كرد: «انديشه اهل بيت پيامبر (ص) توسط ايرانيها دريافت، تدوين و نهادينه شد كه امروز هم به دنيا معرفي ميشود.»
رئيس جمهور يادآور شد: «بسياري از علوم، معارف و انديشههاي متعالي كه ملت ايران به فرهنگ بشريت داده، بينظير است كه صيانت از اين فرهنگ در حقيقت صيانت از حقيقت انسان، توحيد، عدالت، امامت و فطرت الهي انسانها است.»
احمدينژاد همچنين ملت ايران را جزو معدود ملتهايي دانست كه از دور زمان قله را شناخته و پاي آن فداكاري كرده است.
وي با اشاره به اهميت توجه به ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: «هستند آدمهاي كوته فكري كه قبلا بيشتر بودند و الان كمتر شدهاند. زماني كه ما از ميراث فرهنگي صحبت ميكرديم ميگفتند اين چه كاري است كه شما يك تكه كاشي را در موزه نگه ميداريد و يا يك زماني فردي پشت تريبون دستور تخريب چند حمام تاريخي را داد و از آنجايي كه زمين گران شد با فكر اقتصادي چند حمام تاريخي را تخريب كردند اما مگر يك ملت با پول ميماند؟ ملت با فرهنگ ميماند.»
رئيس جمهور با بيان اينكه گذشته يك ملت مبناي تهديد درست يك ملت از وقايع و پيچ و خمهاي تاريخي است، تصريح كرد: «نميشود گذشته يك ملت را پاك كرد.»
وي ميراث فرهنگي در بخش مادي و در بخش معنوي را بزرگترين سرمايه يك ملت برشمرد و تاكيد كرد: «يك تكه كاشي و يك ساختمان را بايد حفظ كرد چرا كه نشاندهنده افق نگاه، زيباييشناسي يك ملت و سير تاريخي يك ملت است. بنابراين اينها بايد باشد تا يك ملت و آينده را شناخت.»
رئيس جمهور هنرهاي دستي را بهترين اسم براي صنايع دستي عنوان و خاطرنشان كرد: «در ايران متاسفانه بعضيهايمان اسير انديشههاي سرمايهداري هستيم و به آن عمل ميكنيم اما خيال ميكنيم انقلابي هستيم. اين زندگي كه در نظام سرمايهداري درست كردهاند و آدمها مثل برده يا بايد نور و غذايشان مرتب باشد تا كار و مصرف كنند و به تبع آن جيب افراد پر شود، معلوم است كه در چنين فضايي زيبايي معنايي ندارد.»
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه در يك زندگي انساني حقيقي آرايش سفره، شكل ليوان و نوع خوردن آب معنا دارد، تصريح كرد: «انساني كه به زيبايي مطلق توجه دارد، بايد ظاهر و باطن زندگي او نيز زيبا باشد برخلاف زندگي سرمايهداري.»
رئيس جمهور خاطرنشان كرد: «نبايد آدمها را با بازدهي اقتصادي ارزيابي كنيم، چرا كه مگر خداوند ما را با بازدهي اقتصاديمان ارزيابي ميكند؟»
احمدينژاد اظهار داشت: «ما يك زندگي زيبا ميخواهيم البته نه اينكه اشرافي باشد، بلكه ميتواند يك زندگي زيبا و در عين حال معمولي باشد.»
وي در خصوص صنايع دستي نيز با تاكيد بر اينكه صنايع دستي ما خودش يك فرهنگ است، بيان داشت: «صنايع دستي ما دوره طولاني در زندگي مردم بوده البته نه به عنوان يك كالاي لوكس ويتريني. بنابراين بايد صنايع دستي كه تجلي روح هنر آفرين و هنر دوست ملت ايران است، حفظ كرده، به روز و توسعه داده شود.»
رئيس جمهور با اشاره به بحث گردشگري آن را يك كار فرهنگي دانست و اظهار داشت: «متاسفانه به همه چيز رنگ اقتصادي زدند. چشمشان را بر روي حقيقت ميبندند چرا كه برايشان منفعت اقتصادي ندارد كه گردشگري هم چيزي است كه قرباني شده است.بنابراين اگر اسم صنعت را روي اينها بگذاريم و نگاه ما فقط اقتصادي باشد، فردا پزشكي نيز صنعت مي شود و اين خوب نيست.»
وي با بيان اينكه گردشگري اصلش ارتباط فرهنگي ملتها است، يادآور شد: «خداوند ما را خلق نكرده كه در يك روستا و حتي در يك جغرافيا اسير و متعصب به آن باشيم. در حالي كه حقيقت انسان جهاني و فطرت الهي انسان ثابت است.»
احمدينژاد انسان را بزرگترين مخلوق خداوند در عالم هستي نام برد و اظهار داشت: «انسان زماني بزرگ و جهاني ميشود كه نگاهش جهاني باشد و رابطهاش را با ديگران بر اساس ارزشهاي انساني و الهي تنظيم كند.»
وي با اشاره به نگاه ابزاري غربيها و مدعيان دروغين دموكراسي به انسانها گفت: «وقتي به آدمها نگاه ميكنند او را مثل يك برگ راي ميبينند. در حالي كه بايد وقتي به انسان نگاه ميشود او را بالاترين مخلوق خدا ببينند.»
رئيس جمهور ابراز داشت: «گردشگري يكي از بسترها و ظرفيتهايي است كه اين انديشه (نگاه جهاني) را تقويت و به طراحي نظم آينده كمك، فكرها و انديشهها، قضاوتها و مطالبات را به هم نزديك ميكند.»
احمدينژاد با بيان اينكه گردشگري يك كار فرهنگي است اما آثار اقتصادي هم دارد، گفت: «زماني آن سعادت وعده داده شده محقق خواهد شد كه انسانها جهاني فكر كنند كه اگر اينگونه نباشد، دنبال عادل جهاني، حقيقت عدالت و پاكي نيستند.»
وي در تبيين اهميت گردشگري و ارتباط بين انسانها به سفر اخيرش به 4 كشور آمريكاي لاتين اشاره و خاطرنشان كرد: «ما اينجا ميگوييم تحولات اسلامي و اينكه آمريكا در حال نابودي است در حالي كه با وجود اينترنت و رسانهاي يكسان آنجا برداشتها معكوس است.»
رئيس جمهور افزود: «ارتباطات اهميت زيادي دارد البته برخيها از اين هم نگرانند و آدم غصه ميخورد از اين رفتارها. آن موقع كه بحث افزايش تعطيلي عيد فطر را مطرح كرديم، عدهاي با شلوغ بازي گفتند چرا ميخواهيد تعطيلات را افزايش دهيد. خوب نيست و مردم به شمال ميروند. در حالي كه ما گفتيم اين چه نگاهي است كه شما به ارتباط انسانها داريد. مگر مردم دو روز تعطيل باشند، گناه ميكنند. چرا اين گونه فكر ميكنيد.»
وي تصريح كرد: «زماني كه در تابستان 100 ليتر بنزين به مردم اضافه داديم، فردي كه آن موقع نماينده بود، ميگفت چرا اينگونه ميكنيد مردم بنزين را ميخورند و بنده گفتم كسي بنزين را نميخورد بلكه مردم بنزين را مصرف ميكنند تا به مسافرت بروند. اما چون شما از پول بيتالمال هم سفر خارجيتان را داريد و هم ماشين در اختيارتان است، اينگونه ميگوييد و چرا از خوشحالي مردم ناراحتيد.»
احمدينژاد گفت: ب«رخيها فكر ميكنند اگر گردشگر خارجي به كشورمان بيايد، فرهنگ ما را نابود ميكند در حالي كه ما كشوري هستيم كه چندين بار اشغال شده و دانشمندانمان را كشته و كتابخانهها را سوزاندهاند اما باز جوانه زده است. چرا برخي ميگويند ملت با سفر به خارج از كشور خراب ميشود. در حالي كه بايد به ملت شخصيت داد و بياييد به ملت بگوييد خارج كه سفر ميكنيد فرهنگ خودتان را حفظ كنيد.»
وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص كارهاي انجام شده در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اينكه حجم كار بيش از 10 برابر گذشته بوده، تصريح كرد: «معادل كل تاريخ اين كشور تخت اقامتي در اين چند ساله درست شده است.»
رئيس جمهور همچنين يادآور شد: «از زماني كه مشايي به اين سازمان آمده، اين سازمان متحول شد و حتي در بعضي از بخشها به اندازه 50- 60 سال قبل كار انجام شده است.»
احمدينژاد در همين زمينه افزود: «مشايي با آن نگاه فرهنگي كه دارد در سازمان ميراث كار كرد البته برخيها از نگاه فرهنگي وي خوششان نميآيد كه اشكالي ندارد ولي بايد منطقي برخورد شود. چرا كه نفي و رد در فرهنگ ايراني و اسلامي ما جايگاهي ندارد و ايران همواره كانون آزاد انديشي بوده است. دانشمندان و علماي ما وقت ميگذاشتند و دنيا را ميگشتند تا ببينند چه كسي حرف و انديشه جديدي دارد.»
وي با بيان اينكه مشايي سازمان ميراث را متحول كرد و بقايي نيز همين راه را دنبال كرد، گفت: «البته كارهاي انجام شده حاصل تلاش همه كارمندان اين سازمان است اما بالاخره نقش رهبري ومديريت مهم است. بعد از اين دو احمدزاده نيز با عشق و علاقه كار را دنبال كرد كه امروز شاهد يك سازمان سرپا ورزيده و جهتدار هستيم.»
رئيس جمهور درباره علت استعفاي احمدزاده از رياست سازمان ميراث خاطرنشان كرد: «احمدزاده به دلايلي كه گفته بعدا ميگويد خواست در جايي ديگر در دولت مشغول باشد و امروز آقاي موسوي كه نگاهش همين است، در اين سازمان مشغول كار ميشود.»
احمدينژاد تصريح كرد: «زماني كه به همه دستگاههاي فرهنگي نگاه ميكنم، در اين 6-7 سال گذشته سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از همه دستگاههاي فرهنگي بيشتر كار فرهنگي كرده است و دائم يك حرف داشته و يك تلنگر به موجوديت ملت زده است كه بايد ادامه پيدا كند.»
وي كار سازمان ميراث فرهنگي را ماندگار دانست كه هر چه صيقل ميخورد درخشندهتر ميشود.
رئيس جمهور درباره حادثه عاشورا نيز خاطرنشان كرد: «اگر هزار سال گريه براي امام حسين (ع) نبود محال بود در 8 سال دفاع مقدس موفق شويم.»
احمدينژاد با اشاره به بازگرداندن چند اشياء عتيقه متعلق به كشورمان كه در انگليس به حراج گذاشته بودند، اظهار داشت: «انشاءالله اين حركت، حركتي باشد تا مابقي اجناسمان كه موزههاي آنها را تشكيل داده به كشور برگردد.»
رئيس جمهور با بيان اينكه كشورهاي غربي دارنده بمب و تفنگ هستند و ما در عوض فرهنگ داريم، گفت كه يقينا فرهنگ بر بمب و انسانيت بر وحشيگري غلبه ميكند.
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرارو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]