واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون شهردار اهواز اعلام كرد: اجراي طرح تفكيك زباله از مبداء از 17 اسفندماه كاشت200 هزار درختچه گلدار تا پايان سال در شهر افزايش تعداد مخازن زباله
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: استانها
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز گفت: با توجه به نزديك بودن نوروز، شهرداريهاي مناطق به كاشت200 هزار درختچه گلدار در سطح شهر تا پايان سال ملزم شدهاند.
عليرضا عاليپور با حضور در خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خوزستان، اظهار كرد: كار در مجموعه شهرداري به نوعي كار در ويتريني شيشهاي است و زماني كه يك مدير در مجموعه شهرداري اهواز مسئوليتي را به عهده ميگيرد بايد بپذيرد كه عملكرد او ديده ميشود.
وي با بيان اينكه تك تك شهروندان مخاطب شهرداري هستند، افزود: اينكه از شهرداري به عنوان يك نهاد مركزي انتظار داشته باشيم كه همه امورات شهر را ساماندهي كند، يك نگاه قديمي است و در اين زمينه نيازمند تغيير نگرش هستيم. در نگاه جديد موضوع توزيع مديريت شهري و افزايش مشاركت شهروندان در انجام امور شهري مطرح است و در بسياري از كلانشهرهاي كشور شاهد منطقه محوري و محله محوري هستيم؛ در مجموعه شهرداري اهواز هم اقدامات خوبي در زمينه ترويج محله محوري و افزايش مشاركت شهروندان آغاز شده است.
عاليپور تصريح كرد: با توسعه فرهنگ محله محوري، همه اموري كه در حال حاضر شهرداري مناطق بر عهده دارند، مانند جمعآوري زباله، صدور پروانه ساخت وساز و مانند اينها، در محلات و با مشاركت شهروندان انجام ميشود. در تفاوت اين دو ساختار موضوع بارز اين است كه شهروندان حس ميكنند خود مسئول امورات محيط زندگي شان هستند. همچنين به اين درك ميرسند كه من در قبال محله و شهرم چه مسئوليتي دارم؟
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز با تاكيد بر اهميت آموزش شهروندي، خاطرنشان كرد: همه شهروندان بايد به حقوق و وظايف شهروندي خود آگاه باشند؛ اين موضوع بايد در شهروندان نهادينه شود كه اگر انتظاري از شهرداري دارند، در مقابل، هر شهروند هم نسبت به شهر خود و حفظ و نگهداري از آن وظايفي بر عهده دارد.
وي درباره اجراي طرح مكانيزاسيون خدمات شهري در اهواز تأكيد كرد: اجراي اين طرح در شهر اهواز يك ضرورت بود. قرارداد اين طرح چهارساله است و در حال حاضر هم در سال دوم اين قرارداد هستيم.
عاليپور گفت: هر سازمان و مجموعهاي كه با تورم نيرو مواجه شود، به مشكلات فراواني دچار ميشود و مجموعه شهرداري هم بايد به سمتي حركت ميكرد كه اتكا به نيروي انساني در بخش خدمات شهري كاهش يابد، در نتيجه برون سپاري مسئوليتها و مكانيزه كردن خدمات شهري در برنامه قرار گرفت.
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز افزود: با اجراي طرح مكانيزاسيون خدمات شهري از جاروهاي مكانيزه به جاي نيروي انساني در مسيرهاي اصلي شهر استفاده شد و به اين ترتيب علاوه بر پاكيزه شدن شهر، احتمال وقوع حادثه براي رفتگران هم كاهش يافت. در حال حاضر همه فعاليتهاي مربوط به رفت و روب و جمعآوري زباله را به ساعات شب انتقال دادهايم و ساعت هفت صبح به عنوان زمان تحويل كار از سوي پيمانكار تعيين شده است. از اين ساعت به بعد هم ناظران عالي شهرداري بر نحوه عملكرد پيمانكار نظارت ميكنند. در حال حاضر بيش از80 درصد فعاليتهاي خدماتي پيش از ساعت هفت صبح انجام ميشود.
وي گفت: اين سامانه 28 آذرماه به بهرهبرداري رسيد و در حال حاضر هر هشت منطقه شهر اهواز تحت پوشش اين سيستم است.
عاليپور درباره اجراي طرح تفكيك زباله از مبداء، خاطرنشان كرد: بر اساس ضرورتها و نيازهايي كه در شهر اهواز وجود داشت، اجراي اين طرح از مناطق يك، سه و هشت آغاز شد. در اين زمينه از الگوها و تجربههاي ديگر كلانشهرها استفاده شد و در نتيجه وقت و هزينه به جاي اينكه صرف طراحي شود، در جهت اجراي طرح مصرف شد.
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز ادامه داد: در مرحله نخست اجراي اين طرح سازمان مديريت پسماند شهرداري اهواز با بازيافت كنندگان سنتي وارد مذاكره شد و جمعآوري كارتن و كاغذهايي كه از سوي مغازهها در سطح شهر رها ميشود به اين افراد واگذار شد. در زمينه آموزش چهره به چهره شهروندان هم از طريق سازمانهاي مردم نهاد وارد عمل شديم. در چند ماه گذشته هم موضوع آموزش شهروندي با محوريت تفكيك زباله از مبداء در راس فعاليتهاي معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري اهواز قرار گرفت.
وي با اشاره به اجراي طرح شهردار مدرسه، اظهار كرد: بر اساس تجربه ثابت شده كه بهترين سن براي آموزش تفكيك زباله از مبداء، سن كودكي است، به همين دليل آموزشها به مدارس و مهدهاي كودك متمركز شد. در اين راستا برنامههاي موفقي هم در مقاطع مختلف، از مهد كودك تا دبيرستان اجرا شده است.
عاليپور گفت: با توجه به اينكه 17 اسفندماه به عنوان روز نظافت عمومي در استان نامگذاري شده است، به همين مناسبت از اين تاريخ به بعد جمعآوري زبالههاي تفكيك شده در سه منطقه يك، سه و چهار آغاز ميشود. به اين ترتيب در هر واحد مسكوني دو مخزن با دو رنگ متفاوت قرار داده ميشود و در نتيجه زبالههاي شيشهاي و كاغذي به صورت تفكيك شده دفع ميشوند. اين زبالهها دو يا سه روز در هفته جمعآوري ميشوند.
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز درباره زمان بهرهبرداري از محل جديد دفن زبالههاي شهر اهواز، افزود: محل جديد در حال آمادهسازي است و از ماه آينده مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنين با نصب باسكول در محل جديد ميزان دقيق سرانه توليد زباله در اهواز تعيين ميشود. در حال حاضر 70 درصد زباله هاي شهري در فاصله زماني ساعت 21 تا هفت صبح و 30 درصد زبالهها هم در طول روز جمعآوري ميشوند.
وي درباره زمان بيرون گذاشتن زباله از سوي شهروندان تصريح كرد: همچنان تأكيد ميشود كه زبالهها رأس ساعت 9 شب بيرون گذاشته شوند. در حال حاضر عوامل شهرداري حدود ساعت 9 و 45 دقيقه نخستين كيسه زباله را جمعآوري ميكنند و حدود 45 دقيقه به شهروندان فرصت داده ميشود كه زباله خود را بيرون بگذارند. جمعآوري زبالهها از اين ساعت آغاز ميشود و حال آنكه ممكن است خودروهاي جمعآوري زباله پس از نيمه شب به برخي محلهها برسند؛ ولي به هر حال تا ساعت هفت صبح كار جمعآوري به پايان ميرسد.
عاليپور با اشاره به استفاده از مخازن زباله در سطح شهر اهواز، خاطرنشان كرد: در يك سال گذشته مخازن زباله شهر اهواز از 2500 عدد به هفت هزار مخزن رسيده است. البته استفاده از مخازن زباله اين ايراد را دارد كه شهروندان احساس ميكنند هر موقع از شبانهروز ميتوانند زباله خود را درون اين مخزن بريزند و ساعت 9 شب ديگر رعايت نميشود؛ با اين وجود استفاده از مخزن تجربه موفقي است و در آينده تعداد اين مخازن در شهر اهواز به بيش از10 هزار خواهد رسيد.
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز با اشاره به موضوع توليد برق از زبالههاي شهري، ادامه داد: اين موضوع اكنون در دستور كار قرار گرفته و مطالعات آن در حال انجام است. در حال حاضر شهرداريها در دو بخش جمعآوري و بازيافت زباله هزينه ميكنند و در صورتي كه موضوع توليد برق از زباله عملياتي شود، نه تنها هزينهها كاهش مييابد، بلكه درآمدزايي هم خواهد داشت، زيرا سازمان انرژيهاي نو پول اين برق توليدي را پرداخت ميكند.
وي درباره زمان بهرهبرداري از كارخانه بازيافت زباله اهواز، اظهار كرد: تعهد پيمانكار پروژه بهمن ماه است و اگر نتواند به تعهد خود عمل كند احتمالا قرارداد آن فسخ ميشود.
عاليپور درباره وضعيت بازارچههاي شهر اهواز گفت: بازارچه "زينب" و بازار"كيان" داراي وضعيتي بحراني بودند، زيرا با وجود اين بازارچهها همه فضاي خيابان تصرف شده بود. با توجه به حمايتهاي انتظامي و قضايي كه صورت گرفت، بازارچههاي غيرمجاز جمعآوري شد. بازارچه زينب چهار روز پيش جمعآوري شد و با بهرهبرداري از پل روگذر علوي، بازارچه كيان هم خود به خود جمع ميشود.
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز افزود: جنب بازارچه زينب، بازاري با 114 واحد تجاري احداث شده و تاكنون 95 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است. بازار جايگزين "كيان" هم در حال ساخت است.
وي با اشاره به تشكيل پليس پيشگيري از تخلفات شهري، تصريح كرد: براي برخورد با دستفروشها، پليس پيشگيري از تخلفات شهري تشكيل شده است. اين پليس از امكانات و تجهيزات مورد نياز برخوردار است و با گشت زني مستمر در سطح شهر، برابر قوانين شهرداري و نيروي انتظامي با متخلفان برخورد ميكند.
عاليپور با اشاره به نزديك بودن عيد نوروز و لزوم آمادهسازي شهر براي ميزباني از مسافران نوروزي، خاطرنشان كرد: ايده "اهواز، شهر گل" دو يا سه سال است كه در شهر اهواز مطرح شده و با هدف ايجاد تنوع گياهي در شهر، استفاده از نهالهاي گلدار در دستور كار قرار گرفته است. شهرداريهاي مناطق ملزم هستند كه تا پايان سال 200 هزار نهال درختچه گل دار را در سطح شهر كشت كنند. در نوروز امسال سه برابر سال هاي گذشته در شهر كشت گل انجام ميشود.
معاون خدمات شهري شهرداري اهواز همچنين تأكيد كرد: فعاليت خبرگزاريهايي مانند ايسنا در زمينه مسايل شهري موجب ميشود كه مسئولان شهري بازتاب عملكرد داشته باشند و خبرگزاري دانشجويان ايران، منطقه خوزستان هم سهم عمدهاي در انعكاس رويدادهاي شهري اهواز بر عهده داشته است. احساس ما اين است كه تعامل ميان ايسنا و شهرداري اهواز كاملا صادقانه است و به همين دليل تلاش شده هميشه پاسخگوي خبرنگاران اين رسانه باشيم.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]