تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837169556




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«نمايندگان مجلس نهم چه ويژگي‌هاي بايد داشته باشند؟» در گفتگو با ابولقاسم رئوفيانمجلس نهم نبايد مرعوب شانتاژها شود/ بايد جلوي قانون گريزي را بگيرد


واضح آرشیو وب فارسی:فرارو: «نمايندگان مجلس نهم چه ويژگي‌هاي بايد داشته باشند؟» در گفتگو با ابولقاسم رئوفيانمجلس نهم نبايد مرعوب شانتاژها شود/ بايد جلوي قانون گريزي را بگيرد
فرارو- انتخابات مجلس نهم اسفند ماه امسال برگزار و از چند ماه بعد مجلس جديد كار خود را آغاز خواهد كرد. در حالي كه درباره عملكرد مجلس هشتم در حوزه هاي مختلف به خصوص بعد نظارتي و ممانعت از قانون گريزي دولت حرف و حديث فراوان است، آنچه هم اكنون از اهميت فراوان برخوردار است ويژگي هاي مجلس نهم در جهت كارآمدتر بودن نبست به مجلس هشتم به خصوص در بعد نظارت بر حسن اجراي قوانين است. نمايندگان مجلس نهم بايد از چه ويژگي هايي براي نيل به اين مقصود برخوردار باشند؟

ابوالقاسم رئوفيان در گفتگو با فراروگفت: «مجلس نهم بايد همت والايي در راستاي جبران مافات عملكرد مجلس هشتم از خود نشان دهد و همچنين همت مضاعفي را در راستاي انجام رسالت نمايندگي در حوزه هاي فرهنگي، اقتصادي و سياست خارجي بايد در پيش بگيرد.»

وي افزود: «ما در مجلس هشتم با يك نگاه، چنين خلاءاي را مشاهده مي كنيم كه بايد از سوي نمايندگان مجلس نهم اين خلاء پر شود. در مجلس نهم نمايندگاني بايد به جايگاه نمايندگي راه پيدا كنند كه از ويژگي هاي بارز شخصيتي برخوردار باشند از جمله شجاعت و جسارت در بيان واقعيت ها تا آنجايي كه منافع ملي و مصالح كشور دچار مشكل نشود.»

وي ادامه داد: «ويژگي ديگر صداقت در امانت است. در مجلس هشتم متاسفانه برخي به محض راهيابي به مجلس رسالت خطيري كه بر عهده داشتند و در زمان رقابت انتخاباتي بر روي آن تاكيد داشتند را بدست فراموشي سپردند.»

اين فعال سياسي اظهار داشت: «نماينده بايد مردم را نمايندگي كند بايد اگرچه از يك حوزه انتخاباتي به مجلس راه پيدا كرده اما نگاه ملي به مسائل داشته باشد. بايد در راستاي رفع نياز جامعه به وضع قوانين تحول آفرين اقدام نمايد؛ قوانيني كه بتواند گره هاي كور جامعه ما را بگشايد؛ قوانيني كه در توان قوه اجرايي باشد نه در خارج از طاقت دولت. البته به اين معنا بايد توجه كرد كه دولت هم بايد دولت قوي اي باشد كه بتواند قوانين راهگشايي كه از سوي مجلس به تصويب مي رسد را به درستي و به نحو احسن اجرا كند.»

رئوفيان گفت: «نمايندگان بايد در حوزه نظارتي، قوي عمل كنند كه از جمله موارد امانت داري، همين نظارت بر حسن اجراي قوانين است. نماينده اي را كه مردم به مجلس مي فرستند از او انتظار دارند كه در برخورد با عواملي كه قانون را دور مي زنند به هيچ وجه كوتاهي نكند و نسبت به برخورد با كساني كه قانون را ناديده مي گيرند به دور از هرگونه مصلحت انديشي وارد عمل شوند. از اينكه بخواهند مصلحت انديشي كنند و حقايق را كتمان كنند و به نوعي براي حفظ موقعيت برخي كه خلاف قانون عمل مي كنند بخواهند منافع ملي و مصالح كشور را ناديده بگيرند دوري كنند.»

وي ادامه داد: «اولويت براي نمايندگان مجلس نهم بايد تامين مصالح كشور و افزايش ميزان اقتدار كشور و حفظ منافع ملي باشد و همچنين بايد مجلس را به عنوان جايگاهي كه بتوانند در آنجا مشكلات جناحي و قومي و قبيله اي خود را حل كنند تصور نكنند بلكه به مجلس بايد نگاهي فرامنطقه اي و فرا قوميتي داشته باشند و در جهت تامين منافع مردم قدم بردارند.»

وي افزود: «نمايندگان نبايد از رهبري هزينه كنند چرا كه جايگاه رهبري ارفع جايگاه هاست. برخي فكر مي كنند هر جا كم آوردند بايد رهبري را و طرح موضوعاتي كه به نوعي به رهبري يا حوزه فعاليت ايشان ارتباط دارد نسبت دهند تا خود را از آن بن بست نجات دهند. اين نهايت ظلم به جايگاه رهبري است. رهبري و جايگاه ولايت فقيه در قانون اساسي ما در جهت تببين سياست هاي كلي و اجراي اين سياست ها و توجه به اين سياست هاي اعلامي از سوي دست اندركاران ازجمله نمايندگان مجلس است. نه اينكه هرجا احساس كنند به نظر آنها به نوعي كم توجهي مي شود بخواهند از رهبري مايه بگذارند كه اين جفاي به رهبري است.»

رئوفيان در بيان بخش ديگري از ويژگي هاي نمايندگان مجلس گفت: «در ارتباط با راي اعتماد به وزراي پيشنهادي از سوي رئيس جمهور مادامي كه براي آنها اين اطمينان حاصل نشده كه فرد پيشنهاد شده قابليت راهيابي به جايگاه اجرايي وزرات خانه مذكور را دارد به او راي اعتماد ندهند. چرا كه آن راي اعتماد نيست. در حالي كه ما شاهد بوديم در مجلس هشتم بعضا راي مصلحت را جايگزين راي اعتماد كرده و به نام راي اعتماد راي مصلحت مي دادند. در حالي كه فردي كه با اين راي به جايگاه خطير وزارت، راه پيدا مي كند قابليت هاي لازم براي اداره آن وزارت ندارد. اين ظلم به كشور است لذا بايد به اين مسئله هم توجه كنند و از حقوقي كه قانون براي آنها قائل شده است نهايت استفاده را بكنند.»

رئوفيان همچنين اظهار داشت: «سوال از مسئولين اجرايي و رئيس جمهور و تحقيق و تفحص در امور اجرايي كشور و حتي در صورت ضرورت و در حالي كه منافع ملي به خطر نمي افتد و برخوردي با منافع نظام ندارد از حق استيضاح هم بايد استفاده كنند. نبايد از ترس اينكه ديگران بگويند اين فرد با دولت مخالفت مي كند بخواهند از انجام وظايف خودشان سر باز بزنند كه اين امر توجيه عقلاني و منطقي ندارد.»

اين فعال سياسي در بيان ديگر ويژگي هاي نمايندگان مجلس گفت: «نمايندگان همچنين بايد به مباني اصولگرايانه معتقد باشند و در عمل به آن توجه كنند. بايد در بين مردم مقبوليت داشته باشند و به واقع راي بياورند و در ميان مردم پايگاه مردمي داشته باشند و ساده زيستي و پرهيز از تجمل گرايي را سرلوحه خود قرار دهند و خط قرمز و فصل الاخطاب را رهبري بدانند و همچنين استقلال راي داشته باشند و چشم به دهان زيد، عمر و بكر ندوزند كه او چه مي گويد و چه وقت او قيام و قعود مي كند كه اينها هم قيام و قعود كنند. اين وهن به مجلس و مردمي است كه توانسته راي آنها را كسب كند و به مجلس راه پيدا كند.»

رئوفيان در پاسخ به اين سوال گه مجلس نهم چگونه مي تواند مانع قانون گريزي دولت شود گفت: «قانون اختياراتي را براي نمايندگان مجلس برشمرده است و فكر مي كنم اگر نمايندگان از اين اختيارات استفاده كنند و از اختيارات و وظايف خود صرف نظر نكنند بتوانند جلوي قانون گريزي را بگيرند. در واقع نمايندگان بايد مرعوب شانتاژها و برچسب زدن ها و مخالفت هايي كه مي شود، نشوند. يعني جرات، جسارت و شجاعت اين كار را داشته باشند كه آن جايي كه احساس مي كنند قانون گريزي صورت مي گيرد، فرياد مردم از حنجره آنها بلند شود و به گوش مسئولين برسد.»

وي افزود: «نظام ما يك نظام پارلماني است و لذا نمايندگاني كه از طرف مردم به مجلس راه پيدا مي كنند امانت هايي به آنها سپرده شده از جمله امانت از دفاع از حق و حقوق ملت و به اين موضوع بايد به عنوان يك اصل توجه كنند. يعني اگر به اين مسئله كم توجهي شود، در امانت خيانت كرده اند و براي اينكه از حقوق مردم دفاع كنند و آنجايي كه احساس مي كنند شخصي از دولت ولو شخص رئيس جمهور در حال دور زدن قانون است بايد طبق قانون با او برخورد كنند، البته اينكه مي گويم طبق قانون با او برخورد كنند قانون مشخص كرده كه نمايندگان حق سوال دارند و ديگر حقوق كه مي توانند استفاده كنند و نگذارند اين وضعيت استمرار پيدا كند. در اين صورت حقوق جامعه ضايع نخواهد شد و دولت هم موظف است كه تمكين كند و اگر غير از اين باشد طبيعي است كه دولت از چشم مردم خواهد افتاد و اگر مجلس نسبت به قانون گريزي دولت لاپوشاني كند طبيعي است كه مردم از اين مجلس روي گردان مي شوند.»

رئوفيان خاطرنشات ساخت: «لذا من فكر مي كنم اين موضوع از عمده موارد وظايف مجلس است، منتهي عنصر شجاعت و جسارت را مي طلبد كه در اقل نمايندگان مجلس هشتم وجود داشت. ولي جاي تاسف است كساني كه در مخالفت با گفتمان دولت و در نقد عملكرد دولت و در تلاش براي اينكه دولت بيايد و به سوال نمايندگان مردم پاسخ دهد و آنها را قانع نمايد تلاش مي كردند، در ثبت نام براي اين دوره از سوي هيات هاي اجرايي رد صلاحيت شدند كه اين مسئله زيبنده نظام اسلامي نيست. كساني هم كه اين دوره مي خواهند بروند مجلس توجه كنند از بيم اينكه فردا چنين برخوردي هم با آنها بشود از الان در فكر اينكه از انجام برخي وظايف شان چشم پوشي كنند نباشند. در مجلس بايد راهبرد نمايندگان انجام تكليف باشد و تكليف را هم قانون مشخص كرده است.»

رئوفيان در پايان درباره عملكرد مجلس هشتم در ممانعت از قانون گريزي دولت گفت: «متاسف هستم كه بگويم مجلس هشتم در زمينه جلوگيري از قانون گريزي دولت نمره قبولي نمي گيرد و اي كاش كه مي توانستم نسبت به عملكرد مجلس در اين خصوص ارزيابي مثبتي داشته باشم، اما متاسفم از اينكه مجلس هشتم نتوانست به وظيفه خود به درستي عمل كند.»

دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرارو]
[مشاهده در: www.fararu.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن