واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: كرهشمالي: خواهان دوستي با ديگران هستيم
كد خبر:3937
زمان انتشار:سه شنبه 29 بهمن 1387 - 01:14:25
Print نسخه چاپي
همزمان با سفر وزير امور خارجه ايالات متحده به شرق آسيا
بين الملل > آسيا - كيم يونگ نام، در سالروز تولد رهبر كره شمالي گفت: روابط خود را با كشورهايي كه دوستانه با ما رفتار كنند ارتقا ميدهيم
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه جديد ايالات متحده شرق آسيا را براي نخستين سفر خود برگزيده است و راهي اين منطقه شد . سفري كه ميتواند پيامهاي متفاوتي در بر داشته باشد. هم براي چين كه امريكا سالهاست در پشت پرده به چشم رقيب به آن نگاه ميكند و هم به جهان اسلام كه هيلاري با سفر خود به بزر گترين كشور اسلامي استراتژي دولتش را به تصوير كشيد. اما روي سوم اين سفر هم ميتواند كرهشمالي باشد و برنامه بيپايان هستهاي اين كشور. هيلاري كلينتون شايد در اين سفر كره شمالي را در راس برنامه كاري خود قرار نداده است اما سفر او به كره جنوبي گوياي پيامهاي بسياري است . كره جنوبي و ايالات متحده به واسطه فعاليتهاي هسته اي همسايه شمالي مواضع نسبتا نزديكي پيدا كردهاند . سئول و واشنگتن از نقطه نظر پيونگ يانگ دشمناني مشترك هستند.
همانها كه تسليحات هستهاي و پيشرفته خود را درست زير گوش پيونگيانگ به صف كشيدهاند اما اين كشور را از دستيابي به همين تسليحات منع ميكنند . حالا خانم وزير راهي كرهجنوبي ميشود تا به نوعي حمايت خود از سئول در برابر زيادهخواهيهاي كرهشمالي را به تصوير بكشد. واكنش پيونگ يانگ اما در اين ميان به سفر هيلاري به شرق آسيا بسيار زيركانه بود. دو كره از قريب به دو هفته پيش روابط بسيار متشنجي را در پرونده خود ضبط كردهاند . كرهشمالي تمام قراردادهاي منعقد شده با همسايه جنوبي خود را ملغي اعلام كردهَاست. اما همزمان با سفر هيلاري به منطقه رهبر شماره دو كره شمالي اعلام مي كند كه كشورش آماده است تا روابط خود را با كشورهاي دوست ارتقا دهد. بسياري از تحليلگران بر اين باورند كه پيونگ يانگ با اين اقدام خود به طور غيرمستقيم دست دوستي به سمت ايالات متحده دراز كردهاست.اما پيونگ يانگ زيركتر از آن است كه هر دو دستش را براي كنار گذاشتن اين خصومتها دراز كند . پيش از اين نيز كرهشمالي به صراحت اعلام كرده بود كه حاضر نيست تنها براي برخورداري از رابطه مسالمتآميز و به دور از خصومت با ايالات متحده از گسترش فنآوري هستهاي خود دست بردارد. اين بار نيز پيونگ يانگ در يك دست شاخه زيتون را به هيلاري تعارف ميكند و با دست ديگر به دنبال آزمايش موشكهاي دوربرد خود است.
كيم يونگ نام، در مراسم ملي سالروز تولد رهبر كره شمالي گفت: روابط خود را با كشورهايي كه دوستانه با ما رفتار كنند ارتقا خواهيم داد.
همزمان با اين اظهارات مقام دوم كرهشمالي در سئول، رفت و آمدهاي ديپلماتيك براي يافتن راهي به منظور پايان دادن به بازي هستهاي كره شمالي همچنان ادامه دارد. كريستوفر هيل فرستاده هستهاي آمريكا با همتاي كرهاي خود ديدار و گفتوگو كرد. سفر كلينتون و تنشهاي موجود در شبه جزيره كره موضوع بحث طرفين بود.
كيم سوك، نماينده هستهاي كره جنوبي در اين خصوص ميگويد: ما موافق هستيم كه در مجموع روابط فعلي كره جنوبي با كره شمالي در حد مطلوبي نيست و بايد كره شمالي پيشنهاد مذاكره را بپذيرد و اوضاع را وخيمتر نكند.
همزمان كره شمالي بر آزمايش موشكي خود تاكيد كرد و تلاش نمود تا اين آزمايش را بخشي از برنامه فضايي خود معرفي كند. خبرگزاري مركزي كره شمالي در شصت و هفتمين سالروز تولد رهبر كره شمالي و ورود كلينتون به آسيا اين مساله را اعلام كرد. پيشبيني ميشود مذاكرات كلينتون در سفر آسيايياش بيشتر بر برنامه هستهاي كره شمالي متمركز شود.
خبرگزاري كره شمالي اعلام كرد كه اين كشور حق پيشرفت فضايي دارد. پيشتر نيز كره شمالي براي توجيه آزمايش موشكي از لفظ پرتاب ماهواره استفاده كرده بود. اين كشور همچنين آمريكا و ساير كشورها را متهم به تلاش براي ممانعت از انجام تحقيقات علمي و صلح آميز با مربوط كردن آن به آزمايش موشكي كرده است.
كريستوفر هيل اما در مذاكرات خلع سلاح هستهاي كره شمالي ادعا كرد كه مذاكرات خلع سلاح به دليل بنبستهاي ايجاد شده بسيار سخت و جدي شده است. اين دور از مذاكرات كه از سال 2003 آغاز شده همواره با موانع متعدد روبهرو بوده و تاكنون نتوانسته است مانع از فعاليتهاي هستهاي كره شمالي شود.
يكي از موارد قطع مذاكرات شش جانبه با حضور دو كره، چين، روسيه، آمريكا و ژاپن مناقشه آمريكا و كره شمالي بر سر برداشت غير قانوني پول از بانك ماكائو توسط كره شمالي بود. مذاكرات خلع سلاح هستهاي كره شمالي در حال حاضر به دليل عدم توافق بر سر نحوه اعلام فعاليتهاي هستهاي كره شمالي و تاييد آن با بن بست روبهرو شده است.
هيل كه از سال 2005 در اين سمت فعاليت كرده است، گفت: ما هرگز كره شمالي را به عنوان يك كشور داراي تسليحات هستهاي قبول نكرده و نخواهيم كرد. واشنگتن تاكنون رسما اعلام بركناري هيل را اعلام نداشته اما خود وي تاييد كرد كه سرگرم تداركات براي ترك پستش است.
وي گفت: اين آخرين سفر من به سئول، به عنوان رييس هيات مذاكره كننده آمريكايي در مذاكرات شش جانبه است. اميدوارم كساني كه جانشين من ميشوند بتوانند پيشرفتهايي را ايجاد كنند.
كد خبر:3937
تاريخ درج خبر:سه شنبه 29 بهمن 1387 - 01:14:25
Print نسخه چاپي
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]