واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس سازمان بازرگاني خوزستان خبر داد: * ذخيره كافي كالاهاي مورد نياز براي عرضه در نوروز 88 * برپايي20 نمايشگاه عرضه مستقيم كالا در روزهاي پاياني سال
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اقتصاد و بازرگاني
رئيس سازمان بازرگاني خوزستان گفت: امسال 20 نمايشگاه عرضه مستقيم كالاي بهاره با هدف تامين نيازهاي مردم در روزهاي پاياني سال در شهرستانهاي استان برپا ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ محمد حسين چراغي در نشست با نمايندگان رسانههاي خوزستان كه پيش از ظهر امروز، سهشنبه در محل اين سازمان برگزار شد، توضيح داد: اين نمايشگاهها معمولا در نيمه دوم اسفندماه با ارائه و عرضه كالاهايي همچون پوشاك، كيف و كفش، مواد غذايي و پروتئيني، شيريني و خشكبار، مواد بهداشتي و شوينده و ميوه برپا ميشود.
پيشبيني عرضه كالا در نمايشگاه با تخفيف 10 تا 15 درصدي
وي افزود: پيشبيني شده اين كالاها، حداقل با تخفيف 10 تا 15 درصد نسبت به قيمت متعارف در بازار به مردم عرضه شود. همچنين در طول برپايي نمايشگاه، بازرسان حوزه بازرسي بر كيفيت و كميت كالاهاي عرضه شده نظارت خواهند داشت.
چراغي ادامه داد: قرار شده است مراكز بهداشتي علاوه بر حضور و استقرار در نمايشگاه بر چگونگي كيفيت مواد غذايي قابل عرضه نيز نظارت كنند.
وي تصريح كرد: امسال اصناف به صورت مستقيم وارد كار برگزاري نمايشگاه شدهاند كه به اين منظور قراردادي بين شركت نمايشگاهها و اصناف منعقد شده است. در صورتي كه عملكرد اصناف خوب باشد سالهاي بعد نيز برپايي نمايشگاه به آنها واگذار ميشود.
توزيع 3 هزارتني سيب و پرتقال در نوروز 88
وي بيان كرد: عرضه ميوه همگام با فرا رسيدن روزهاي پاياني سال و تنظيم بازار ميوه از جمله مهمترين وظايف اين سازمان است.
چراغي، وضعيت بازار در شرايط كنوني را آرام توصيف كرد و گفت: قرار است به منظور كنترل بازار حدود 3 هزار تن سيب و پرتقال كه هم اينك ذخيرهسازي شده است در نوروز 88 توزيع گردد.
وي يادآور شد: نرخ عرضه سيب و پرتقال در زمان توزيع از طريق پلاكاردهاي مشخصي به اطلاع مردم خواهد رسيد. اين ميزان ميوه توسط مباشران بخش خصوصي از طريق شبكههاي اصناف در مكانهاي در نظرگرفته شده توسط شهرداريها و بازارچههاي موجود در سطح استان از نيمه دوم اسفندماه توزيع ميشود.
چراغي خاطرنشان كرد: در شهرستان اهواز حدود 40 منطقه به صورت ثابت براي توزيع ميوه پيشبيني شده است. همچنين توزيع فراواني نقاط به گونهاي است كه ساكنان محلات بتوانند دسترسي لازم به اين نقاط را داشته باشند. اين نقاط در روزهاي آينده از طريق جرايد، رسانهها و صدا و سيما به اطلاع مردم خواهد رسيد.
ذخيره كالاهاي مورد نياز مردم در نوروز 88
وي تاكيد كرد: وزارت بازرگاني به عنوان يكي از مسئولان تنظيم بازار كشور با همكاري اصناف و كل مجموعه بازار نظارت خود را اعمال ميكند.
چراغي افزود: دقت در ذخيرهسازي و تامين كالاهاي مورد نياز مردم از جمله گوشت قرمز، مرغ، ميوه، مركبات، روغن و شكر در روزهاي پاياني سال از جمله اقدامات نظارتي سازمان ميباشد. هم اينك كالاها به اندازه كافي براي عرضه در ايام نوروز ذخيره شده و جاي نگراني وجود ندارد.
وي ادامه داد: بخش دوم نظارت شامل بازرسيهايي است كه با افزايش يافتن تقاضاي عمومي براي خريد كالا و خدمات در ايام نوروز انجام خواهد شد.
چراغي بيان كرد: در اين راستا، سازمان بازرگاني استان طرح نظارتي ويژه نوروز را در 2 مرحله اجرا ميكند. مرحله مقدماتي اين طرح مبتني بر محورهاي عمومي نظارت شامل تبليغات، اطلاع رساني و هماهنگي است كه از يكم تا دهم اسفندماه اجرا خواهد شد.
وي افزود: مرحله اجرايي و ميداني نظارت نيز از يازدهم اسفند تا پانزدهم فروردين ماه سال 88 با حضور بازرسان در تمام شهرستانها اجرا ميشود. در مرحله اجرايي، نظارت بر قيمت كالا و خدمات، كيفيت و وجود برچسب قيمت بر روي كالا هنگام ارائه كالا و خدمات صورت ميگيرد.
رئيس سازمان بازرگاني خوزستان خاطرنشان كرد: در صورت مشاهده تخلف به سرعت علاوه بر تشكيل پرونده براي متخلف، اقدامات لازم در كمترين زمان ممكن توسط هياتهاي رسيدگي به تخلفات صنفي انجام ميشود. تلاش بر اين است كه تمام پروندههاي متخلفان در فاصله زماني بين نظارت مقدماتي و اجرايي طرح ويژه نظارتي بررسي شوند.
وي با اشاره ركود مالي در دنيا و آثار آن در كشور بيان كرد: بازار امسال با بازار سال گذشته تفاوت دارد. امسال با توجه به ركود مالي دنيا بازار بسيار آرامي خواهيم داشت. اميدواريم آرامش بازار ادامه يابد.
رسيدگي به بيش از 13 هزار پرونده متخلفان در سال جاري
چراغي ادامه داد: در 10 ماه سال گذشته 11 هزار و 961 پرونده با ميزان وصولي 148 ميليون تومان بررسي و به هيات بررسي تخلفات ارسال شد. امسال نيز 13 هزار و 423 پرونده با ميزان وصولي 328 ميليون تومان مورد بررسي قرار گرفته است.
وي ادامه داد: بيشترين تخلفات از نظر كيفي مربوط به رعايت نكردن برچسب كالا و از نظر كمي نيز بيشترين پروندهها مربوط به توزيع شبكههاي سيمان و آرايشگاه زنانه بوده است.
چراغي عنوان كرد: حدود 2500 بازرس در كشور جذب شده كه از اين تعداد 118 بازرس در سطح استان جذب شده است. 45 بازرس قديمي نيز در استان به فعاليت ميپردازند.
وي ادامه داد: قرار است در مراكز عرضه، يا بازرس به صورت ثابت قرار داده شود و يا بازرسي از يك نقطه در چند نوبت در شبانه روز صورت گيرد. به تازگي نيز بنا به دستور وزير بازرگاني تعدادي بازرس در اختيار شركت غله و بازرگاني قرار گرفته است.
چراغي تصريح كرد: استان خوزستان از استانهايي است كه قيمت كالاها و خدمات در آن در سطح متوسطي قرار دارد. البته قيمت كالا و خدمات در شهرهاي اهواز، آبادان و ماهشهر به دلايلي همچون صنعتي بودن و تردد بالاي كارگران بالاتر از ديگر شهرهاست اما به عنوان نمونه قيمت برخي كالاها همچون گوشت قرمز در شهرهاي ايذه، بهبهان، شوشتر و دزفول از ديگر نقاط كمتر بوده است.
كمك به طرحهاي احداث پايانههاي صادراتي در خوزستان
چراغي تاكيد كرد: كمك به پايانههاي صادراتي در استان در برنامه كاري قرار دارد. دولت 10 درصد از اعتبار مورد نياز سرمايهگذاري كساني را كه قصد احداث پايانههاي صادراتي براي محصولاتي همچون آبزيان، خرما، ميوه و ترهبار را دارند، پرداخت ميكند.
وي با اشاره به مصوبات دور دوم سفر هيئت دولت به استان يادآور شد: احداث سيلو با ظرفيت 85 هزار تن براي استان در قالب سه سيلو با ظرفيت 25 تا 30 هزار تن در نظرگرفته شده است.
رئيس سازمان بازرگاني خوزستان بيان كرد: هم اينك طرح سرمايه گذاري ساخت 8 سيلو با تامين اعتبار از محل بنگاههاي زودبازده به ارزش 24 ميليارد تومان به بانكها معرفي شدهاند.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]