واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير آموزش و پرورش در پاسخ به دانشآموزان: مجلس پيگير تجديد نظر در طرح حذف كنكور است
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش گفت: در خصوص طرح حذف كنكور در مجلس صحبتهايي كرديم و اكنون آنها دنبال تجديد نظر آن هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، پس از سخنراني عليرضا علياحمدي وزير آموزش و پرورش در نخستين روز همايش بينالمللي دانشآموزي ترويج و فرهنگسازي سند چشمانداز بيست ساله نظام كه روز گذشته تالار بزرگ كشور برگزار شد، دانشآموزان حاضر در همايش پرسشهايي را مطرح كردند.
علياحمدي در پاسخ به پرسش دانشآموزي مبني بر اينكه آيا در وزارت آموزش و پرورش به درس پرورشي متناسب با پرورش نبوي توجه ميشود، گفت: بحث پرورشي نگاه نويي را ميطلبد. عنوان ميشود براي دوره ابتدايي، راهنمايي، دبيرستان، مربي پرورشي و معاون پرورشي بايد داشته باشيم؛ از شما سوال ميكنم مربي پرورشي در دوره ابتدايي چه كار ميكند كه معلم نميتواند انجام دهد؟
وي با بيان اينكه چه فعاليتهايي را ميخواهيم انجام دهيم كه در كتاب و آموزش نبايد باشد، ادامه داد: بايد تقسيم كارها را تغيير دهيم؛ اين قسمت كه به شكوفايي استعدادها ميپردازد كار همه معلمان است چرا نبايد بپذيريم كه معلم رياضي ميتواند همچون معلم پرورشي ايفاي نقش كند و فعاليت پرورشي به عهده گيرد.
* بايد با رويكرد نوين فعاليتهاي جديدي را اجرا كنيم
علي احمدي به احياي طرح كانون مدرسه اشاره كرد و اظهار داشت: طرح كانون مدرسه به دنبال اين است كه دانشآموزاني كه به كانونهاي پرورشي فكري كودكان و نوجوانان ميروند را هدايت كنند تا اگر در تلويزيون و راديو به بازيگر گوينده و غيره نياز بود، از اين دانشآموزان استفاده شود بايد مشابه اين كارها در كانونهاي فرهنگي تربيتي و مدرسه، كانونهاي تفكر و مدرسه، مراكز خلاقيت و نوآوري و مدرسه و مراكز كارآفريني و مدرسه انجام شود.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه كار مربي پررورشي بايد خارج از وقت اداري انجام شود، اظهار داشت: در حال حاضر ما در بين مقررات گير افتادهايم بايد قفسها را بشكنيم، طرحي نو در اندازيم و با رويكرد نوين فعاليتهاي جديدي را اجرا كنيم.
وي ادامه داد: يكي از مشكلات ما اين است كه بايد نقشآفرينان مناسب را در اين زمينه در آموزش و پرورش شناسايي كرده و تعدادشان را زياد كنيم.
* شيوه تربيتي در مراكز تربيت معلم تغيير ميكند
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش يكي از دانشآموزان در اين خصوص كه تربيت دانشآموزان در اولويت قرار دارد يا معلمان، گفت: اينها با هم مرتبط هستند؛ معلم بايد آمادگيهايي داشته باشد تا دانشآموزان او را بپذيرند و بتواند نقشآفريني كند.
وي با بيان اينكه در وضعيت مراكز تربيت معلم تجديد نظر ميكنيم، اظهار داشت: مراكز تربيت معلمي كه تا فوق ديپلم آموزش ميدهند، چگونه ميتوانند به ارتقاي معلمان بيانجامند. ما به سمت ارتقاي مراكز تربيت معلم از سطح كارشناسي ناپيوسته تا بالاتر رفتيم.
علياحمدي ادامه داد: در تلاش هستيم كه شيوه تربيتي را در مراكز تربيت معلم تغيير دهيم يعني به جاي رشتههاي مرسوم رياضي كاربردي يا دبيري رياضي، رشتههاي آموزش رياضي، آموزش زبان فارسي، آموزش حرفه و فن و غيره را به عنوان رويكرد جديد از نظر محتواي تعليم و تربيت است.
* كاملاً آماده اجراي طرح حذف كنكور هستيم
علياحمدي در پاسخ به پرسش ديگري در خصوص طرح حذف كنكور و ايجاد استرس در دانشآموزان در پايههاي دوم و سوم دبيرستان، اظهار داشت: يك جايي تصميم ميگيرد و ما بايد اجرا كنيم ولي در مجلس صحبتهايي كرديم و اكنون آنها دنبال تجديد نظر آن هستند. البته چه زماني به ثمر برسد، نميدانم.
وي افزود: ما بعنوان مجري فعلاً هر چيزي كه در كميته كنكور تصميم گرفته شود، در آموزش و پرورش عمل ميكنيم. كاملاً هم آمادگي داريم.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دانشآموز ديگري در اين خصوص كه مربي پرورشي بايد متخصص باشد، پس معلم رياضي نميتواند معلم پرورشي باشد، گفت: نقش تربيتي معلم رياضي كه بنده داشتم، كم نبود. هر كس معلم رياضي، زبان و غيره باشد بايد نقش اسوه و الگو براي دانشآموز داشته باشد در حقيقت ما انتظارمان والاتر از يك معلم است يعني همانگونه كه يك معلم در بعد اخلاقي بايد كار كند، در بعد پرورشي نيز بايد فعاليت كند.
* براي تشكلهاي مختلف در مدارس احترام قائليم
وزير آموزش و پرورش در خصوص پرسش دانشآموزي مبني بر اينكه در برخي مدارس جلوي فعاليتهاي انجمنهاي اسلامي دانشآموزان گرفته ميشود، گفت: ما براي تشكلهاي مختلف در مدارس احترام قائليم و اگر مدير يا معلمي كوتاهي دارد اعلام كنيد، پيگيري ميكنيم.
وي در پاسخ به پرسشي ديگر در اين باره كه چقدر آموزش و پرورش به آرمانهاي امام خميني (ره) توجه دارد، اظهار داشت: شما قاعدتاً زماني متولد شديد كه امام خميني (ره) را نديد ولي از ايشان بخوبي ياد ميكنيد و اين نشان ميدهد كه آموزش و پرورش و رسانهها فعاليت كردهاند.
علياحمدي ادامه داد: در حال حاضر تحول بنيادين در آموزش و پرورش را پيگيري ميكنيم و سه چالش را مدنظر داريم كه چالش اول اين است كه آنجايي كه تعليم و تربيت با نظام ارزشي فاصله دارد، اين فاصله را كم كنيم؛ دوم آنكه آموزش و پرورش را به روز و مدرن كنيم و سوم اينكه آموزش و پرورش با نيازهاي حال و آينده دانشآموزان تطبيق يابد.
وي در پاسخ به پرسش دانشآموزي با اين عنوان كه چرا آموزشي و پرورش استخدامهايش را بصورت فلهاي انجام ميدهد، گفت: در زمان خدمتگزار قبل از بنده در آموزش و پرورش به هزار و يك دليل تصميم گرفته شد، 10 هزار نفر وارد اين وزارتخانه شوند؛ اين افراد متناسب با رشته تربيتي در آبان 86 آزمون دادند كه 20 برابر اين تعداد در آزمون شركت كردند.
علي احمدي اضافه كرد: يك سال تحقيقات محلي درباره پذيرفته شدگان انجام شد و آنها اكنون دوره آموزشي بدو خدمت را ميگذرانند اگر ما نيز تاكنون احكام استخدامي آنان را صادر نكرديم به اين دليل بود كه بودجه نداشتيم.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]