تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831073728




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش كامل فارس از برنامه ديروز، امروز، فردا با موضوع ‌اشتغال زنان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش كامل فارس از برنامه "ديروز، امروز، فردا" با موضوع ‌اشتغال زنان
خبرگزاري فارس: رئيس مركز تحقيقات و مطالعات زنان دانشگاه تهران گفت: ‌زنان خانه‌دار ما از اينكه بگويند خانه‌دار هستند، احساس ضعف مي‌كنند كه اين نشان مي‌دهد كه اصلاح نگاه زنان ما به موضوع اشتغال نيازمند كار جدي فرهنگي است.


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، بعد از برگزاري ‌سومين نشست انديشه‌هاي راهبردي جمهوري اسلامي با موضوع تعامل فكري و بررسي ابعاد گوناگون موضوع زن و خانواده، برنامه «ديروز، امروز، فردا» در اين هفته به بحث اشتغال زنان پرداخت.

ميهمانان اين برنامه، كبري خزعلي رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده و فهيمه فرهمندپور عضو هيئت علمي دانشگاه تهران و رئيس مركز تحقيقات و مطالعات زنان دانشگاه تهران بودند.

خزعلي در ابتدا اظهار داشت: زنان كشور از ابتداي نهضت انقلاب اسلامي وظيفه خود ديدند كه بر طبق رسالت زينبي همراه ساير مردم در صحنه باشند و با الگو قرار داد حضرت زهرا(س) و حضرت زينب كبري در عرصه تكاليف خانوادگي و اجتماعي گام بردارند.

در ادامه اين برنامه فرهمندپور ‌‌در پاسخ به اين سئوال كه "آيا توانسته‌ايم الگويي به زنان جامعه ارائه دهيم"، به نشست انديشه راهبردي مربوط به موضوع زنان كه هفته قبل در محضر رهبر انقلاب برگزار شد، اشاره كرد و گفت: با دقت در فرمايشات دقيق رهبر انقلاب، مشخص مي‌شود كه ضعف‌هاي ما كجاست.

وي ادامه داد: حضرت آقا بر اين نكته تاكيد دارند كه با وجود بالا بودن ظرفيت مباني نظري ديني، متاسفانه هنوز نتوانسته‌ايم آنها را تئوريزه كرده و از دل آنها نظريه‌هاي لازم را استخراج كنيم‌ لذا ما در حوزه زنان به شدت ضعف نظريه‌پردازي داريم.

رئيس مركز تحقيقات و مطالعات زنان دانشگاه تهران گفت: نكته دومي كه مورد تاكيد رهبر معظم است، موضوع «گفتمان‌سازي» است. مثلا تعاملات درون خانوادگي و امور ديگر نيازمند كارهاي اساسي است، بنابراين بايد براي صاحبان فكر و انديشه و نظريه‌پردازان دغدغه شود.

فرهمندپور تاكيد كرد: ما بايد بتوانيم از الگوهاي حد اعلي و آرماني در صحنه عمل الگو بسازيم، يعني به من بگويند در شغل، خانواده و... اينگونه بايد عمل كرد‌ كه اين الگوي مياني برخواسته از همان الگوي آرماني است ولي هنوز در معرفي اين الگو موفق نبوديم.

وي در ادامه با اشاره به عكس‌العمل مادر شهيد مصطفي احمدي روشن بعد از شهادت فرزندش، گفت: اين عكس‌العمل براي من كه خود مادر هستم و حس مادري را درك مي‌كنم، غرور‌آفرين بود. ما از اينگونه الگوها كه مادران شهدا و حتي زنان رزمنده هستند، در كشور داريم، اما اينكه بتوانيم يك الگوي جامع‌الاطراف را ارائه بدهيم، تا حدودي نتوانسته‌ايم اين الگوها را معرفي كنيم.

در ادامه كبري خزعلي‌ رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده ‌گفت: فلسفه حكومت اسلامي و تشكيل حكومت، مديريت و مهندسي جامعه كه بايد متناسب با عزت و حكمت باشد كه فقه حكومتي اين وظيفه را برعهده دارد لذا در موضع زنان هنوز برنامه جامعه قابل عمل ترسيم نشده است‌ ولي زنان جامعه ما مانند مادر شهيد احمدي روشن با الگو قرار دان عملي حضرت زهرا(س) و حضرت زينب(س) آنچنان محكم بر صلابت در برابر فرزند شهيدش سخن مي‌گويد.

وي ادامه داد: اگر بخواهيم براي جهان امروز كه تشنه اسلام ناب است، الگو ارائه دهيم، بايد شروع به نظريه‌پردازي با استفاده از آيات و روايات، نقشه راه و برنامه‌ها و اقدامات عملي را طراحي كنيم.

رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده در پاسخ به سوال مجري برنامه درباره گفتمان‌سازي كه مورد تاكيد رهبر انقلاب بود، گفت: اگر در اين زمينه بخواهيم زمينه‌هاي مختلف را در نظر بگيريم، مي‌بينيم كه در عرصه‌هايي پيش رفته‌ايم و سعي كرده‌ايم به اصلاح برخي اخلاق‌ها، سنت‌هاي غلط و ارايه الگوهاي مناسب، كار را پيش ببريم ولي در اجرا دچار ضعف بوديم و نتوانسته‌ايم به خوبي گفتمان‌سازي كنيم.

خزعلي در ادامه متذكر شد: مثلا امروز وقتي از اساتيد و دانشجويان سئوال مي‌كنيم كه آيا مي‌دانيد نظام چه مصوباتي را براي زنان داشته است، بي‌اطلاع هستند در حاليكه بيش از بيست مصوبه كه يكي از آنها 148 و ديگري 200 بند در حوزه حقوق و مسئوليت‌هاي زنان و خانواده است كه اين نشان مي‌دهد در گفتمان‌سازي كوتاهي كرده‌ايم.

فرهمند‌پور در ادامه گفت: مشكلي كه ما با آن مواجه هستيم، اين است كه حوزه‌هاي اجتماعي و معمولا به صورت هماهنگ عمل نمي‌كند، براي رشد پايه‌هاي اجتماعي، كار فرهنگي لازم است و اگر حوزه اقتصادي و اجتماعي پشتيبان آن نباشد، كارها جواب نمي‌دهد لذا كار هماهنگ گسترده همه جانبه به صورت پيگير و مستمر انجام نشده است.

وي گفت: مثلا در موضوع اشتغال زنان، اين سئوال مطرح است كه آيا اشتغال زن فقط موضوع اقتصادي است، يا فقط فرهنگي است؟ يا خانواده در كدام حوزه برنامه‌ريزي‌هاي ما قرار دارد؟ بايد بگويم كه ما تعامل دقيق و مشخصي بين برنامه‌ريزي‌هاي اقتصادي و فرهنگي و اجتماعي نداريم.

رئيس مركز تحقيقات و مطالعات زنان دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: مثلا كار نيمه وقت زنان از مسائلي بود كه از اوايل انقلاب به اين موضوع تاكيد شده است، يعني بحث ارائه الگوي زنانه اشتغال مورد تاكيد است ولي اين ما امروز اين الگو را نداريم و با زنان با الگوي اشتغال مردانه برخورد مي‌شود كه بسيار آسيب‌زاست.

فرهمندپور گفت: اگر زنان را براي پذيرش كار نيمه وقت آماده نكنيم و كار نيمه وقت را عقب ماندن از مردان تلقي كنند، ممكن است خود زنان از آن استقبال نكنند. مثلا در حوزه دوركاري كه اخيرا راه افتاده است، هنوز كار فرهنگي لازم انجام نشده است.

وي گفت: امروز متاسفانه اصل اشتغال بيرون از خانه تبديل به يك ارزش و پوزيشن شده است. زنان خانه‌دار ما از اينكه بگويند خانه‌دار هستند، احساس ضعف مي‌كنند كه اين نشان مي‌دهد كه اصلاح نگاه زنان ما به موضوع اشتغال نيازمند كار جدي فرهنگي است و اين كار زماني جواب مي‌دهد كه برنامه‌ريزي اقتصادي نيز كنار آن صورت گرفته باشد.

خزعلي در ادامه مباحث اظهار داشت: هنوز در بحث اشتغال از زن يك موجود مردواره تصور مي‌شود و توقعي كه از مردان هست، از زنان انتظار مي‌رود بنابراين از آنجا كه تأكيد مي‌شود بايد مصالح خانواده در اولويت قرار گيرد، اين اولويت‌ها در سياستگذاري‌ها رعايت نمي‌شود. متأسفانه برخي ضوابط وجود دارد كه تفاوتي ميان اشتغال زنان و مردان قائل نيست و اين مانع از پيشرفت خوب كارها شده است.

وي تاكيد كرد: لازم است كه اشتغال از راه دوركارهاي پروژه‌اي مورد اهميت قرار داده شود و به نقش‌هاي مادري زنان اهميت بيشتري داده شود، زيرا ممكن است كه هر مقدار كه امكانات مالي هم براي زنان فراهم باشد، ضعف حضور عاطفي زن در خانواده اثر خود را بگذارد.

رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده گفت: همانطور كه رهبر معظم انقلاب تأكيد فرمودند، هيچكس نمي‌تواند جاي خالي عدم حضور عاطفي مادر را در خانواده جايگزين كند و عدم توجه به اين موضوع حتما در آينده باعث ضربه بزرگي به خانواده و جامعه خواهد شد.

خزعلي گفت: براي اينكه كار فرهنگي به نتيجه برسد، نياز به زمان حدود صد ساله است و امروز فقط 30 سال از انقلاب اسلامي ايران مي‌گذرد.

وي در ادامه گفت: برخي زنان نگاه صحيحي به اشتغال ندارند و به هر قيمت حاضر هستند كه به اشتغال بيرون از منزل بپردازند، در حالي كه اشتغال يك فرصت است و لازم است كه مسائل مربوط به اين حوزه به خوبي توسط نهادهاي مسئول مديريت شود. بايد به زنان آموزش داد كه در چه شرايط و مواقعي نياز است كه وقت خود را در خانواده بگذرانند.

رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده افزود: در برخي مشاغل كه حضور بيرون از خانه براي زن اجباري است، بايد دولت شرايطي را فراهم كند كه زن بتواند با شرايط متناسب خود آن كار را انجام دهد و اين مي‌تواند موجب شود كه زنان ما در خانواده نقش بهتري ايفا كنند و در اين زمينه كار نيمه وقت، بيمه مناسب مي‌تواند راهگشا باشد، ولي هنوز ساختار اداري براي اين كار آماده نشده است.

در ادامه اين برنامه فرهمندپور ‌‌گفت: فقط نبايد به مشكلات زنان شاغل پرداخت، بلكه بايد به اين نكته توجه داشت كه چه عاملي وجود دارد كه اكثر زنان خانه‌دار ما تمايل دارند كه با وجود اين مشكلات در بيرون از خانه كار كنند. نكته اين است كه صرف توجهات به زنان شاغل در بيرون از خانه، نسبت به كيفيت زنان خانه‌دار و مشكلات آنان دچار غفلت شويم.

وي گفت: بايد به كيفيت حضور زنان در خانواده اهميت و بهاي بيشتري داده شود، بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه اگر به مشكلات و مسائل مربوط به خانواده رسيدگي نشود، حضور و نقش زن در خانواده با چالش‌هايي روبرو مي‌شود.

رئيس مركز تحقيقات و مطالعات زنان دانشگاه تهران در همين زمينه ادامه داد: در سال‌هاي قبل ديديم كه شبكه‌اي مثل فارسي‌ وان در حوزه فرهنگي كشور نگراني‌هايي ايجاد كرده بود لذا بيشترين بينندگان اين شبكه را زنان خانه‌دار تشكيل مي‌دادند، اين بدان علت بود كه نتوانستيم براي زنان خانه‌دارمان آموزش‌ها و فرهنگ‌سازي‌هاي لازم، مديريت زمان و استفاده بهينه از محيط منزل را آموزش دهيم. اگر زني در خانواده بدون برنامه‌ريزي و بيكار باشد و بدون اينكه آموخته باشد كه از حضور در خانه استفاده مطلوب كند با مشكل مواجه مي‌شود.

فرهمندپور افزود: زنان بايد در خانواده داراي آرامش، سكينه روحي و احساس لذت از بودن با خانواده را داشته باشند لذا اگر نتوانيم اين فضا را در نظام خانواده مهيا كنيم، زنان خانه‌دار دچار احساس نااميدي و خود كم‌‌بيني مي‌شوند و اين باعث مي‌شود كه زنان براي حضور در بيرون از خانه و كسب مشاغل مختلف تمام تلاش خود را به كار بگيرند.

وي گفت: بايد به اين سؤال پاسخ داد كه چرا بخشي از زنان ما تمايل دارند كه بيرون از منزل كار كنند، پاسخ به اين سؤال مي‌تواند راهگشاي بسياري از مشكلات باشد.

خزعلي در ادامه گفت: ما امروز ساز و كاري را تهيه ديده‌ايم كه در آن مشاغلي را ايجاد كنيم كه زنان ما داراي شغل باشند ولي كارها در بيرون از منزل متمركز نباشد. امروز تعداد زيادي شركت‌هاي تعاوني كارهاي درون منزل زنان را از بيرون سازماندهي مي‌كنند.

وي گفت: امروز بيش از 3 هزار تن از زنان ما در امور خيريه فعال و از واقفين هستند. روز گذشته يكي از زنان در استان گلستان زمين‌ها و امكانات خود را صرف و وقف انرژي هسته‌اي كرده است و گفته است كه اموال خود را براي كمك به پيشبرد برنامه‌هاي هسته‌اي كشورمان به كار مي‌گيرد.

رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده پيشنهاد داد: سازمان اوقاف مي‌تواند جمع كثيري از بانوان ما را به صورت مشاركتي در پيشبرد امور و كارها سهيم كند.

وي گفت: در برخي كشورهاي ديگر دادن پست‌هاي مديريتي به زنان را براي خود يك پوزيشن قلمداد مي‌كنند و با دادن پست‌هاي مديريتي به زنان به وسيله برخي احزاب و گروه‌ها سعي در افزايش رأي خود دارند.
انتهاي پيام/

جمعه|ا|23|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن