واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس خانواده: طلاقهاي عاطفي و رواني در هيچ جايي ثبت نميشوند با علاقه به كار، آرامش رواني ايجاد ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - همدان
سرويس: شهرستانها
كارشناس خانواده و مدرس دانشگاه، آمارهاي طلاق اعلام شده را مربوط به طلاقهاي ثبت شده دانست و طلاقهاي عاطفي و رواني را خارج از اين محدوده اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، منصوره رحماندوست در جلسه آموزش خانواده در همدان گفت: كلمه «خانه» 75 بار در قرآن آمده كه 51 بار از آن به عنوان محل رشد تاكيد شده است.
وي اظهار داشت: در حدود 5-6 نظر مختلف در مورد خانواده و تقسيم آن وجود دارد كه در يكي از آنها خانوادهها به چهار نوع تقسيم مي شوند.
رحماندوست ادامه داد: «خانواده آشفته» كه بزرگ و كوچك آن مشخص نيست و فرمانداري و فرمان برداري دست كسي نيست و به راحتي در حال تغيير است، بچههايي را براي جامعه تربيت ميكند كه توان ريسك و قدرت رهبري ندارند و جامعه را همانگونه مي خواهند كه امروز فكر ميكنند و در واقع اين خانواده، بدترين نوع خانواده است.
وي تصريح كرد: خانواده ديگر، «رها شده مطلق» است. يعني هر كسي فرماندار خودش است و حد و مرز فرزندي مشخص نيست. 5 نفر زندگي مي كنند و 5 بار سفره غذا پهن مي شود و 5 بار به مسافرت ميروند. حد و مرزي براي ورود و خروج نيست. فرزندان اين خانواده فكر ميكنند همه بايد اينگونه باشند و هر چه نميخواهند ديگران هم نبايد بخواهند. برنامه ريزي اصلا وجود ندارد. با اين حال خيليها مي گويند ما در اين خانواده راحت هستيم.
رحماندوست خاطرنشان ساخت: خانواده سوم «مستبد و سالار پرور» است و يك نفر فرمانده كل است و همه بايد مطيع او باشند. در اين خانوادهها ممكن است هر كسي سالار باشد. اين حس مطيع بودن در جامعه به فرد منتقل ميشود و يا به صورت عقده گشايي درمي آيد كه فرد ميخواهد بر همه سالار باشد.
وي تاكيد كرد: در اين سه خانواده مشكلات زيادي وجود دارد. اين در حاليست كه نبايد مسئوليتها را كنار بگذاريم و جزئيات را شاخ و برگ بدهيم، چرا كه در اين صورت، ثمره خانواده مشخص نيست.
رحماندوست يادآور شد: گروه چهارم، خانواده «متعادل» است و همانطور كه از اسمش بر ميآيد عدل و انصاف در آن وجود دارد. اگر خانواده منصف داشته باشيم مي توانيم به خانواده متعالي اميدوار باشيم.
وي در مورد معني خانواده بيان داشت: خيلي معاني در مورد خانوادهها مطرح ميشود. حتي در كشورهاي اروپايي، انسان با حيوان يا هم جنس خود خانواده تشكيل ميدهد. اما از نظر ما خانواده فقط زن و شوهر است و بعد فرزندان از ثمره آن حاصل ميشوند.
وي با اشاره به آمارهاي اعلام شده طلاق گفت: اين آمارها مربوط به آمار طلاقهاي ثبت شده است. اما طلاق عاطفي و رواني هيچ جا ثبت نميشود ولي مانند خوره، خانوادهها را از بين ميبرد. تحمل اين غدههاي رواني تاثيرات بدي براي فرد دارد.
رحماندوست ادامه داد: ساختن و سوختن اشتباه است و كار كساني كه اين منت را بر فرزند خود مي گذارند كه «به خاطر تو تا الان صبر كردم» بچه را دچار عذاب وجدان كردهاند.
وي مشاوره را راهي براي رسيدن به تعادل در زندگي دانست و اظهار داشت: يكي از راه هاي رسيدن به خانواده متعادل، برنامهريزي است و بدين منظور بايد اولويتها را مشخص كرد.
رحماندوست علاقه را در انجام كارها لازم دانست و تصريح كرد: با علاقه به كار، آرامش رواني ايجاد ميشود و ما را تسكين ميدهد و براي انجام كار به ما انرژي ميدهد. اين در حالي است كه خيليها كارهاي خود را انجام نميدهند و آن وقت به كلاسهاي انرژي درماني ميروند تا بدين وسيله انرژي مورد نظر را به دست آورند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]