واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: همايش معاونان آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاههاي سراسر كشور آغاز شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: سي و هفتمين همايش معاونان آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه هاي سراسر كشور با محوريت تحولگرايي در دانشگاه شهيد چمران اهواز آغاز به كار كرد.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از روابط عمومي وزات علوم، تحقيقات و فناوريT،دكتر رجبعلي برزويي مديركل دفتر گسترش و برنامه ريزي آموزش عالي وزات علوم، تحقيقات و فناوري در آغاز اين گردهمايي با بيان اينكه ما اكنون شاهد دستاوردهاي شگرف درآموزش عالي هستيم، اظهاركرد: در اين ميان ميتوان به تحول و پيشرفت عظيم در سلولهاي بنيادي، پيشرفت دانشمندان جوان ما در مطالعات صلحآميز هستهاي، تحقيقات در زمينه هوا و فضا و پرتاب ماهواره سفير اميد، اكتشافات، اختراعات در زمينههاي مختلف علمي پژوهشي و كسب مقامهاي جهاني اشاره كرد.
وي افزود: توسعه مراكز آموزشي و ايجاد ظرفيت 5/1 ميليون نفري در كنكور سراسري در سال جاري، حاصل پشتكار و تلاش فرزندان ايران اسلامي است كه موجب بروز استعدادهاي بالقوه خدادادي شده است.
برزويي با بيان اينكه مطابق تاكيدهاي مقام معظم رهبري، هدف ما رسيدن به جايگاه نخست علمي در منطقه در پايان چشمانداز 20 ساله است، گفت: مسئوليت خطيري به دوش آموزش عالي قرار دارد و بديهي است يكي از راههاي رسيدن به اين جايگاه، ايجاد سياستهاي جديد و تحولات راهبردي در آموزش عالي و كسب تجارب و شناخت علم روز جهاني است.
وي خاطرنشان كرد: دراين گردهمايي سعي شده با كمك معاونان آموزشي دانشگاهها كه رسالت بزرگ اين تحولات را در هرمهاي آموزش عالي به عهده دارند، در جهت ارائه راهبردهاي تحول آموزش عالي براي رسيدن به سند چشمانداز، گامهاي بلندي برداريم.
وي با بيان اينكه راهبردهاي تحولگرايي در آموزش عالي در كارگروههاي متنوعي در درون و بيرون وزارتخانه بررسي شده است، اظهاركرد: مباحث مربوطه در اين گردهمايي در قالب نشستهاي پرسش و پاسخ و كارگروههايي بررسي ميشود كه از جمله موضوعات آن شامل تحول راهبردي در آموزش عالي، راهبردها و احكام مرتبط با حوزه آموزش در برنامه پنجم توسعه، بررسي پيشنهاد برگزاري هفته آموزش و بررسي پشنهاد اجراي دوره دكتري پيوسته از مقطع كارشناسي به دكتري ميشود.
برزويي در خاتمه تصريح كرد: تنوع بخشي در سيستمهاي آموزش و شيوههاي پذيرش دانشجو، بررسي آيين نامه دورههاي مجازي، ارتقاي شاخصهاي كيفي در آموزش عالي، هدفمند كردن توسعه و گسترش آموزش عالي مطابق با نيازهاي جامعه، بررسي مسائل مرتبط با آزمون زبانهاي خارجه براي داوطلبان ورود به دوره دكتري، بررسي حمايت مالي از دانشجويان دكتري، راهكارهاي اجراي دورههاي آموزشي مشترك با دانشگاههاي خارج و داخل و بررسي تجربيات موفق معاونان آموزشي دانشگاهها از ديگر محورهاست.
در اين گزارش آمده است، كه همچنين زرگر شوشتري رييس دانشگاه شهيد چمران اهواز نيز در اين گردهمايي با بيان اينكه تاكنون تنها 50 درصد از طرح جامع دانشگاه كه در سال 55 تدوين شده، محقق شده است، اظهاركرد: هنوز 50 درصد طرح جامع سال 55 انجام نشده و اين خود شاهدي از ميزان خسارات دوران دفاع مقدس در دانشگاه شهيد چمران است.
وي افزود: دانشگاه شهيد چمران اهواز ،پيش از انقلاب دانشگاه لرستان و بعد از انقلاب دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر، دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين، مجتمع آموزش عالي جندي شاپور دزفول و مركز آموزش عالي خاتمالانبياء بهبهان را ايجاد كرده است.
رييس دانشگاه شهيد چمران اهواز با بيان اينكه تعداد دانشجويان دانشگاه تا پيش از انقلاب 3 هزار و 403 نفر بوده است، تصريح كرد: اين رقم در سال تحصيلي 87 ـ 86 به 12 هزار و 468 نفر رسيده است. وي افزود: بزرگترين دستاورد آموزش عالي در اين 30 سال، استقلال علمي دانشگاهها بوده است؛ زيرا در قبل از انقلاب وابستگي علمي به بيرون از كشور بسيار زياد بود.
زرگر شوشتري افزود: قبل از انقلاب تعداد رشتههاي كارشناسي در دانشگاه شهيد چمران اهواز 35 رشته بوده كه در حال حاضر به 175 رشته افزايش يافته است، همچنين تعداد رشتههاي كارشناسي ارشد از 11 رشته پيش از انقلاب به 85 رشته بعد از انقلاب رسيده و تعداد رشتههاي دكتري از يك رشته پذيرش دكتري در پيش از انقلاب، در حال حاضر به 34 رشته دكتري افزايش يافته است.
رئيس دانشگاه شهيد چمران اهواز در خاتمه گفت: همچنين پيش از انقلاب 50 درصد اعضاي هيات علمي ما مربي بودهاند، و در حال حاضر تعداد آنها به 30 درصد رسيده است كه اين خود نشان دهنده ارتقاي هيئت علمي ما در سيسال اخير است./146/120
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]