واضح آرشیو وب فارسی:ایران اسپورت: مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان در جمع خبرنگاران پالايشگاه اصفهان آلاينده نيست
طي 5 سال آينده پالايشگاه اصفهان به بزرگترين پالايشگاه بين المللي با محصولات استاندارد تبديل مي شود
اشاره
از زمان كشف نفت تا احداث اولين پالايشگاه در ايران حدود يكصد سال و تا زمان ملي شدن نفت 58 سال بيشتر نمي گذرد و طي اين مدت پيشرفت هاي قابل توجهي را در اين صنعت بدست آورده ايم كه مي توان به جرات گفت : بيشترين پيشرفت هاي حاصل شده در صنعت نفت و پالايش آن در كشور بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و به سبب تحريم هاي استكبار جهاني و در سايه ايمان به خدا و خودباوري كارشناسان و متخصصان داخلي انجام شده است .
از جمله پالايشگاه هاي بزرگ كشور شركت پالايش نفت اصفهان مي باشد كه از سال 1358 يكسال پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي فعاليت خود را در زمينه پالايش نفت خام و توليد فرآورده هاي نفتي با ظرفيت اسمي 200 هزار بشكه در روز آغاز نمود و طي سه دهه گذشته با اجراي طرح هاي توسعه بهبود و بهينه سازي خطوط توليد ظرفيت خود را مجموعا به 375 هزار بشكه در روز افزايش داد.
نفت كوره ATK و JP در حال حاضر 24 درصد از فرآورده هاي نفتي كشور شامل گاز مايع بنزين نفت سفيد سوخت هوايي 4 انواع حلال روغن خام گوگرد نيتروژن و هيدروژن در اين مركز توليد و عرضه مي شود.
پالايشگاه اصفهان در كنار توجه به افزايش توليد و اجراي طرح هاي توسعه و بهينه سازي طي سال هاي گذشته اهتمام جدي به گسترش فضاي سبز و كاهش آلاينده هاي زيستي محيطي داشته است به طوري كه در حال حاضر 14 هكتار از مساحت 330 هكتاري اين گرديده است . ISO شركت به فضاي سبز تبديل شده و امسال نيز موفق به اخذ گواهينامه زيست محيطي 14001
اخيرا در خصوص اجراي طرح جامع توسعه فرآيند و بهينه سازي پالايشگاه اصفهان كه از سال گذشته و با هدف كاهش مصرف انرژي و هزينه هاي جاري عمليات ارتقا كيفيت محصولات اصلي مطابق با استانداردهاي جهاني و افزايش محصولات سبك و با ارزش مانند بنزين و كاهش توليد محصولات سنگين مانند نفت كوره در اين مركز آغاز شده كه نگراني هايي از سوي مردم و مسئولين اصفهان مطرح گرديده كه در اين خصوص يكشنبه هفته جاري مسئولين شركت پالايش نفت اصفهان در نشستي با خبرنگاران پاسخ گوي سئوالات متعدد آنها در خصوص بهينه سازي و نقش آن در بهبود وضعيت شركت توليدات كيفي و كمي و مسايل زيست محيطي پاسخ گفتند.
به لحاظ علاقه مندي مردم عزيز و خوانندگان گرامي از اجراي اين طرح ملي بخش هايي از اين نشست خبري براي آگاهي و اطمينان آنان ارائه مي گردد.
مهندس منوچهر آقانژاد مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان با اشاره به اجراي طرح بهينه سازي پالايشگاه و بروز نگراني هايي از سوي مردم و مسئولين گفت : ما بعنوان يك صنعت بزرگ دو وظيفه بعهده داريم اول اينكه در موقعيت جغرافيائي محل استقرار آلايندگي نداشته باشيم و ديگر اينكه توليداتمان آلاينده نباشد.
وي با اشاره به اقدامات زيست محيطي طي سال هاي گذشته ايجاد 114 هزار هكتار فضاي سبز كسب گواهينامه بين المللي رعايت مسائل زيست محيطي دريافت لوح صنعت سبز را يادآور و خاطرنشان كرد معرفي شركت پالايش نفت اصفهان به عنوان اولين شركت پالايشي بدون آلايندگي در سال گذشته بهترين شاهد براي توجه به مسائل زيست محيطي توسط اين مركز مي باشد.
شديم و همواره اين موضوع توسط ISO وي افزود : در سال جاري همچنين موفق به اخذ گواهينامه زيست محيطي 14001 كارشناسان داخلي و خارجي مورد مميزي قرار مي گيرد و در حال حاضر با توجه به گازسوز بودن پالايشگاه عملكرد شركت از نظر آلودگي زيست محيطي پائين تر از پارامترهاي مجاز است .
مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان در خصوص آلاينده بودن محصولات توليدي اين پالايشگاه گفت : در حال حاضر تمام محصولات توليدي پالايشگاه استانداردهاي كشور را داراست اما محصولاتي مثل بنزين معمولي توليد پالايشگاه هنگام استفاده در خودروها آلايندگي دارد كه براي كاهش مشكل فوق با بنزين سوپر وارداتي مخلوط و عرضه مي شود.
وي افزود : در حال حاضر در دنيا بنزين معمولي خريداري نمي شود و به علاوه بنزين سوپر نيز هنگام سوخت مقداري آلايندگي دارد لذا دنيا به سمت ديزلي كردن خودروهاي خود رفته است .
طرح بهينه سازي پالايشگاه اصفهان اقدامي موثر در جهت رفع نگراني هاي زيست محيطي
مهندس آقانژاد با اشاره به اينكه ميزان مصرف بنزين خودروها در شهر نامناسب است و خروجي سوخت از اگزوز اتومبيل هاي موجود آلايندگي زيادي را به محيط زيست منتقل مي كند ضرورت اجراي طرح بهينه سازي پالايشگاه را يادآور شد و گفت : اين طرح از سال 83 آغاز و همزمان با شروع بررسي توجيه اقتصادي موضوع عدم آلايندگي نيز مدنظر قرار گرفت و پس از آن بررسي الزامات قانوني ابلاغ شده از سوي سازمان محيط زيست كشور نسبت به انشعاب مشاور زيست محيطي اقدام شد.
وي افزود : در اجراي اين طرح محصولات استراتژيك مانند بنزين سوپر توليد گازوئيل سوخت حرارتي و گازوئيل مخصوص خودروها با ويژگي خاص و نفت سفيد روغن و ساير محصولات توليدي با كيفيت مطلوب و با استانداردهاي روز دنيا و با ظرفيتي معادل 3 تا 5 برابر فعلي توليد خواهد شد و اين در حالي است كه مصرف نفت خام روزانه پالايشگاه نيز 15 هزار بشكه كاهش خواهد يافت و نگراني هاي زيست محيطي هم رفع مي شود.
وي ادامه داد هم اكنون ظرفيت توليد بنزين پالايشگاه اصفهان روزانه هشت ميليون ليتر مي باشد كه با 40 ميليون ليتر بنزين وارداتي مخلوط و در اختيار مردم قرار مي گيرد.
مهندس آقا نژاد گفت : با اجراي طرح بهينه سازي با اعتباري افزون بر 2 8 ميليارد يورو طي 5 سال آينده پالايشگاه اصفهان به يك پالايشگاه بين المللي از نظر اقتصادي توليد محصولات مفيد وسائل زيست محيطي تبديل خواهد شد.
وي افزود : با راه اندازي فاز اول طرح بهينه سازي پالايشگاه در سال 89 ظرفيت توليد بنزين معمولي از هشت ميليون ليتر روزانه فعلي به 12 ميليون ليتر بنزين سوپر و در فاز دوم تا سال 91 به 21 تا 23 ميليون ليتر بنزين و گازوئيل استاندارد افزايش مي يابد به علاوه با راه اندازي طرح فوق يكصد تن گوگرد خالص توليدي به ششصد تن افزايش خواهد يافت .
انتقال طرح بهينه سازي به منطقه اي ديگر منطقي و اقتصادي نيست
مدير عامل شركت پالايش نفت اصفهان انتقال طرح بهينه سازي پالايشگاه را منطقي و اقتصادي ندانست و گفت : بايد از طريق چهل لوله بين پالايشگاه و طرح بهينه سازي ارتباط ايجاد نمود و لذا هيچ منطقي به ما نمي گويد چون در فاصله 50 كيلومتري شهرها صنعت نبايد استقرار پيدا كند پس اين طرح ملي نبايد اجرا شود
پالايشگاه اصفهان آلاينده نيست
وي با اشاره به اينكه پالايشگاه اصفهان آلاينده نيست تصريح كرد : اگر پالايشگاه طبق استانداردهاي زيست محيطي آلاينده نباشد چه اشكالي دارد كه توسعه يابد البته اگر فشارهاي غير منطقي براي انتقال طرح بهينه سازي ادامه پيدا كند ما ناچارا كوتاه مي آئيم آنوقت تا سال هاي آينده مردم ناچار هستند همين سوخت معمولي را مصرف كنند
وي با بيان اينكه سازمان مسئول در هر كشور بايد پس از انجام بحث هاي كارشناسي كمك كنند طرح ها اجرايي شود گفت : مجوز قانوني اجراي طرح بهينه سازي را در سال 83 از سازمان محيط زيست كشور گرفته ايم ولي در ماه هاي اخير و بدنبال مطرح شدن مسائل آلايندگي اين سازمان پيگير موضوع شده است كه در مجموع ما تسليم ضوابط سازمان محيط زيست هستيم .
وي ادامه داد ما حاضريم سهم خود را پرداخت كنيم و ساير شركت ها هم مشاركت كنند تا وضعيت آلودگي هواي شهر اصفهان و علل آن مشخص شود.
مهندس آقا نژاد با اشاره به اينكه سوخت پالايشگاه اصفهان گاز مي باشد گفت : ما بايد افتخار كنيم كه صنعت پالايش اصفهان به عنوان دومين پالايشگاه كشور در شهر اصفهان كار مي كند و آلاينده هم نيست و بهترين متخصصين صنعت نفت نيز در اين مركز مشغول كار هستند.
وي افزود : بمنظور رفع دغدغه هاي سازمان محيط زيست مسئولين و مردم عزيز طي هماهنگي صورت گرفته با سازمان محيط زيست استان كه متولي بحث هاي زيست محيطي است قرار شده يك مشاور زيست محيطي مرضي الطرفين موضوع طرح بهينه سازي پالايشگاه اصفهان را مورد بررسي قرار گيرد و در صورتي كه پيشنهاداتي مشاور ارائه دهد در ادامه طرح اجرا خواهد شد.
وي ادامه داد در حال حاضر 30 درصد عوارض سوخت را پرداخت مي كنيم و با راه اندازي فازهاي اول و دوم شركت پالايش اصفهان كه ظرفيت توليدي افزايش مي يابد قطعا عوارض بيشتري را بايستي پرداخت كنيم .
مدير عامل شركت پالايش نفت اصفهان با اشاره به سابقه كشور در وضعيت نفت گفت : با اين سابقه در صنعت نفت نبايد وارد كننده فرآورده هاي نفتي باشيم و لذا در برنامه چشم انداز بيست ساله تكليف هر شركت پالايش براي تامين نياز كشور روشن شده و انشااله با اجراي طرح بهينه سازي در اصفهان علاوه بر افزايش توليدات كاهش آلايندگي مواد توليدي و كاهش مصرف نفت خام شاهد اشتغال زايي براي يك هزار و 500 نفر نيروي جديد خواهيم بود .
تامين نياز داخل و صادرات
وي گفت : در حال حاضر در تمام پالايشگاه هاي كشور طرح بهينه سازي در حال اجراست و انشاالله با اتمام اين طرحها طي 5 سال آينده ظرفيت تصفيه نفت خام از يك ميليون و 600 هزار بشكه در روز جمعا به 3 ميليون و 200 هزار بشكه با هفت پالايشگاه جديد افزايش مي يابد و در صورتيكه مصرف داخلي نيز 50 درصد اضافه شود قادر خواهيم بود علاوه بر تامين نياز داخل صادرات هم داشته باشيم .
وي در پايان در خصوص ميزان آب مصرفي در پالايشگاه اصفهان و تمهيداتي كه براي رفع مشكلات خشكسالي پيش بيني شده است تصريح كرد :
در حال حاضر 700 تا 800 متر آب از رودخانه زاينده رود برداشت مي كنيم كه حدود 400 متر آن را تصفيه مي كنيم به علاوه براي رفع مشكل خشكسالي مطالعاتي را انجام داده ايم و چاه هايي را نيز حفر نموده ايم تا مشكل كمبود آب نداشته باشيم .
در پايان اين مصاحبه خبر نگاران از خط توليد پالايشگاه اصفهان بازديد كردند و از نزديك در جريان فعاليت هاي اين مركز پالايش نفت قرار گرفتند.
شايان ذكر است طرح بهينه سازي فرآيند پالايشگاه اصفهان در ضلع جنوب غربي اين شركت به عنوان يك واحد عملياتي جديد براي تبديل نفت كوره به فرآورده هاي مرغوب بوده و جزيي از پالايشگاه اصفهان محسوب مي شود.
اصفهان ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي
مهندس منوچهر آقا نژاد مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان : با اتمام طرح بهينه سازي در پالايشگاههاي كشور ظرفيت تصفيه نفت خام از يك ميليون و 600 هزار بشكه در روز به 3 ميليون و 200 هزار بشكه با هفت پالايشگاه جديد الاحداث افزايش مي يابد و با احتساب مصرف داخلي قادر به صادرات نيز خواهيم بود
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران اسپورت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]